HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#921 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 23:09

A kovetkezo dilemmam van mostanaban:
Rosszabb fenyviszonyoknal az a gondom, hogyha belterben nem a kozepso fokuszpontot hasznalom, (mert nem akarom ujrakomponalni a kepet), akkor joval tobbszor elmegy vadaszni az obi, mintha a kozepsot hasznalnam. Gondolom az sem segit hogy a sigma vaku AF segedfenyt csak kozepre ad..

Vajon melyik a kisebbik rossz? Az ujrakomponalas miatti fokuszhiba vagy a gyengebb fokuszpontokbol eredo?

Szerkesztette: Uzi74 2005. 12. 10. 23:10 -kor

#922 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 00:34

Wizard: a Sigma 50-500-at bátran tudom ajánlani, szerintem az egyik legjobb vétel a kategóriájában. A haveromnak, akivel fotózni voltam Indonéziában szintén az van, sőt néha még egy 1,4x-vel is megtoldja. A képminősége szerintem teljesen korrekt és az ára is elfogadható, főleg ha nem otthon veszed meg. Referenciának csak annyit tudok mondani, hogy Daróczy Csaba is ezt az obit használja természetfotózáshoz. Ha kíváncsi vagy a képeire itt megtalálod:
nem "rossz" referencia képek

Mint már régebben is írtam nekem is Canon kétszerezőm van a 70-200 F2.8hoz, de nyolcas rekesz alatt felejtős, mert nagyon elkeni a képet. Úgyhogy napos időben meg állványról jó, de egyébként nem a kedvencem.

Most ezen a nagylátó dolgon gondolkozom nagyon. Eddig a Sigma 10-20 a befutó (430$), de ha lenne egy olyan nagy fényerejű fix nagylátó, ami az 1,6os crop mellett 20mm-t ad ki, akkor lehet inkább olyat vennék. Egy haveromnak volt Sigma 20mm F1.8, ami analóg gépen fantasztikusan kellemes volt, még pont az a kategória, ami nem vészesen hajlította meg a teret és szép volt a rajza is.
ezeket találtam:
Sigma 14mm F2.8 EX 740$
Canon 14mm F2.8L USM 1700$
Tamron 14mm F2.8 870$
...és ezek mind 20mm fölött vannak, ráadásul dupla annyi pénzért. Ha lenne egy 5D-m, akkor nem lenne gond, mert vennék egy Canon vagy Sigma 20milist 3-4száz dollárért.
úgyhogy szerintem marad a Sigma 10-20, mert nem találtam jobbat. Itt most olyan 700AUD körül van, kicsit drágább mint az USA-ban, de ha onnan megrendelem akkor kb. ugyan annyiban lenne, mintha itt venném meg.

#923 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 03:58

BoGyesz: thx, ismerem a sigmát, azért is tetszik, egy havernak hoztam nyáron usaból, és pár napot ott próbálgattam... :)

csak a méretei, meg az IS hiánya...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#924 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 08:41

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 1:34

Most ezen a nagylátó dolgon gondolkozom nagyon.

Ezzel én is így vagyok, de eldöntöttem, hogy megvárom mire lesz egy rendes 14mm-es prime obi crop-os vázra. Előbb utóbb tuti lesz szerintem, nagyon sokan reklamálják, még Phil Askey-től (dpreview tulaj) is láttam már ilyen írást...

#925 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:17

Tudok sajnálni itt pár embert a nagy igényei miatt... csak nemtudom mire nem elég egy EF-S 10-22, vagy egy AT-X Pro 12-24 f4  :think:
Ezeknek az extra nagylátóknak igazából nagyon korlátozott a felhasználási területe. Nemde?!  :rolleyes:

Szerkesztette: YouCanCANON 2005. 12. 11. 09:17 -kor

#926 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:42

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 10:17

Tudok sajnálni itt pár embert a nagy igényei miatt... csak nemtudom mire nem elég egy EF-S 10-22, vagy egy AT-X Pro 12-24 f4  :think:
Ezeknek az extra nagylátóknak igazából nagyon korlátozott a felhasználási területe. Nemde?!  :rolleyes:

Mivel Nikonos vagyok, ezért nálam csak az általad említett Tokina játszhat, illetve a hasonló 12-24-es Nikkor. A Tokinának két baj van, egyik a mérete (túl nagy és nehéz) a másik pedig a képminőség (meleg színek, sok CA). A Nikkornak is van két (három) baja, első az ára, második, hogy gagyi műanyag felépítés és a zárójeles pedig a még mindig nem elég kis méret.  Egy jó nagylátó fix obi pedig tökéletes lenne, jó képminőség, könnyű, pici és még nem is lenne drága.

#927 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:47

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 9:17

Pl. ilyesmire egészen jók a nagylátó optikák. :)

#928 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 10:31

Azért mondjuk megnezem hol tudsz egy sima obival ilyeneket csinálni...

http://www.deviantar.../view/24358219/
http://www.deviantar.../view/23581566/
http://www.deviantar.../view/22818218/
http://www.deviantar.../view/23030730/
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#929 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:29

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 11:31

Azért mondjuk megnezem hol tudsz egy sima obival ilyeneket...

Mint tudod, nekem is olyanom van mint neked  ;)
...én ezekre az extra halszem, meg fix 14mm-es obikra gondoltam  :think:

#930 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:31

Akkor azt monddd :) Azeg :)
Sztem a halszemeknek is van ertelme, biztosan abbol is sok kreativat ki lehet hozni, csak én pl nem szivesen ruhaznek be most ilyesmikbe. Az egyetlen ami komolyabban érdkel az a Sigma diagonális halszeme lenne de azt is csak kiproba után venném meg, és még az se tuti.
A fix obiknak pedig ugye a képminőség az értelme, bár én kevéssé hiszek abban hogy annyival jobbak minthogy megérje feláldozni a zoomot. Elég nekem egy 50/1.8 fixnek, már az is kisebb kihivas nekem :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#931 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:19

http://est.hu/rovat/...id_event=690081

!!!

#932 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 12:31

A fix obiknak pedig ugye a képminőség az értelme, bár én kevéssé hiszek abban hogy annyival jobbak minthogy megérje feláldozni a zoomot. Elég nekem egy 50/1.8 fixnek, már az is kisebb kihivas nekem :D

A legújabb profi zoomok már sokszor meg is előzik képminőségben a prime-okat, így ez az állítás már nem szerintem helyénvaló.
Egyelőre a fixeknek a fényértékben van nagy előnye, illetve méret/súly területen és általában nem is drágák.

#933 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:46

off: Wizard, irtam az altalad megadott cimre levelet de semmi valasz nem jott. Egyaltalan megkapta? :)

#934 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:08

jókérdés, van hogy simán baszik válaszolni :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#935 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 21:32

mi a különbség a cirkuláris és lineáris polárszűrő között?

#936 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 08:26

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 22:32

mi a különbség a cirkuláris és lineáris polárszűrő között?

A cirkuláris szürön átesö polarizált fény sikját lehet változtatni, így lehetséges hogy az érzékenyebb AF-el szerelt digitális SLR gépek is tudjanak autofokuszálni.

#937 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 08:30

Lenne két eladó szüröm:

B+W UV-Haze multi-coating 67mm  :eek:
B+W Sky multi-coating 58mm  :eek:

#938 Felhasználó inaktív   Zombi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 10:41

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 21:16

Itt egy teszt. Én is 70-200 + 2x-ben gondolkodtam sokáig, azután mégis inkább a 100-400 mellett döntöttem.

ÉS hogy vált be?

Ezen rágódom már jó ideje (70-200+extender vs 100-400).
Van egy ismerősöm aki minden áron le akar beszélni az utóbbiról. Pl. azzal, hogy mutatott néhány 350-400 körül készült tesztképet. Azok már nem is lágyak voltak, hanem inkább életlenek:-(

#939 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 11:27

Idézet: Zombi - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 10:41

ÉS hogy vált be?

Ezen rágódom már jó ideje (70-200+extender vs 100-400).
Van egy ismerősöm aki minden áron le akar beszélni az utóbbiról. Pl. azzal, hogy mutatott néhány 350-400 körül készült tesztképet. Azok már nem is lágyak voltak, hanem inkább életlenek:-(

>>Itt<< van néhány kép, otthonról még összeszedek néhányat, ha akarod.
Szóval a 400mm minden nyűge benne van az obiban, ennek megfelelően kell használni. Az az közelről nyitott blendével iszonyatosan kicsi a mélységélessége, lerekeszelve meg sok fény kell hozzá (mondjuk itt azért segít a stabilizátor), vagy állvány. Ha a téma - és a váz - megengedi, érdemes a tükörfelcsapás lehetőségével is élni, 400mm-en már ez is számít. Legalábbis nekem igen, 20D-vel használom, elég vehemensen végzi a tükörfelcsapást. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#940 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 11:27

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 11:31

Akkor azt monddd :) Azeg :)
Sztem a halszemeknek is van ertelme, biztosan abbol is sok kreativat ki lehet hozni, csak én pl nem szivesen ruhaznek be most ilyesmikbe. Az egyetlen ami komolyabban érdkel az a Sigma diagonális halszeme lenne de azt is csak kiproba után venném meg, és még az se tuti.

Sziasztok!

Belekotyogok megint: a halszem használható elég jól. A fix képminősége még akkor is kenterbe veri a zúmot, ha egy gyengus fixről van szó és egy jobb zúmról. Az EF 28-135 f11 körül egész jó képet ad "olcsó zúm" létére, de a szintén olcsó fix Zenitar 16mm halszem lealázza. Teljesen mások a színek, a kontraszt, a rajzolat. Még akkor is szebb a halszem, ha átkonvertálja az ember normálra a görbült képet.

Az biztos, hogy az optikába épített zúmot lábzúmmal kell kiváltani, ha lehetséges, ez nagy hátrány sokaknak. De a képminőségben viszont ott az előny. Ha ezzel a kompromisszummal tudsz élni, akkor megéri a képminőség a kis sétát. Bár ez is témafüggő.

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48