HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1321 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 05. 23:06

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:49

Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően.
Úgy értettem, hogy a gyártó előírhatja az importőröknek, a hivatalos szervizeknek, hogy fogadják el az Európában, vagy a világ bármely részén hivatalos forrásból beszerzett termékek egységes jótállási jegyét.

Csak akkor ha olyan vételi szerződést kötnek.

#1322 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 23:29

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:07

...Tényleg nem létezik köztes árban relativ normális darab?...
...Én azt hittem, hogy 20+max10eFt-ért már találhatok egy jó darabot...

saen-re érdemes hallgatni állvány témában, bár eléggé igényes (írhatnám azt is, hogy maximalista.) :D
~40e Ft-ért szerintem lehet venni valami használhatót.
SLIK vagy Manfrotto állvány (pl.: MN055CLB Classic), meg fej. (pl: MN141RC 3D fej gyorscseretalppal, vagy MN486RC2 Compact gömbfej gyorscseretalppal)
állvány: 23e Ft + Áfa
fejek: ~11e Ft + Áfa

Szerkesztette: eszpe 2006. 01. 05. 23:52 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1323 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 23:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:06

Csak akkor ha olyan vételi szerződést kötnek.

Mindig van valami hozzáfűznivalód? :omg:
Én is írhatnám, hogy
- nem írtam olyat, hogy az "importőröknek nemzetközi szervezete lenne",
- viszont te azt írtad, hogy "A fényképezőgép tulajdonosa nem áll a gyárral jogi kapcsolatban." Pedig állhat. :D (igaz, hogy nem a szorosan vett jótállással, hanem a gyártói termékfelelősséggel összefüggésben)
Na, ez kezd nagyon off lenni, részemről befejezve. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1324 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 00:20

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:01

Kb milyen széles?  A tapadásgátló korongok mennyire tapadnak?

A nyúlástól vmennyire tartok én is, de belegondolva éppen ezzel csökkenti a nyakra/vállra jutó terhelést...

szerk.:  tapadásgátló... :omg:  szóval csúszásgátló korongok akartak lenni (;

5 centi széles.
gumipöttyök jók rajta

amúgy leginkább azt szeretem benne, hogy lecsatolható, mer szinte sosincs rajta :D
(meló közben zavaró buliban vagy stúdióban)
máshol meg rég fotóztam :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1325 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:39

Wizard: Sok bulifotosnál látom h a rendszervakun nem a saját kihúzható derítőlapkát használják, hanem annál egy magasabb lapkát gumiznak oda. Ennek a magasságának mi a szerepe?

#1326 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:42

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 15:39

Wizard: Sok bulifotosnál látom h a rendszervakun nem a saját kihúzható derítőlapkát használják, hanem annál egy magasabb lapkát gumiznak oda. Ennek a magasságának mi a szerepe?

közeli témánál a kép teteje világosabb gyári lappal derítve

#1327 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:43

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:39

Több fényt ver vissza gondolom.

#1328 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 06. 16:20

ahhh... megmondom én miért! mert 420EX vagy azzal ekv. vakut használnak, ott pedig nincs gyári beépitett lapka  :omg:

#1329 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:00

rövid a beépített lapka, és közelre nemjó...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1330 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:00

rövid a beépített lapka, és közelre nemjó...

mi miatt nem jó közelre? milyen hibát okoz a képen?

#1331 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:00

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:27

mi miatt nem jó közelre? milyen hibát okoz a képen?

Kisebb látószögben ver vissza és nem lesz egyenletes a megvilágítás.

#1332 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:13

Ennek semmi köze a Canon Hungáriához hanem a vámszabályokhoz.

Khm, ennek semmi köze a vámszabályokhoz. Melyik vámszabály nem engedi, hogy olcsóbban vásároljak egy objektívet Németországban, vagy egy vázat? A hazai forgalmazó "nem engedi", azaz engedi, mert sok köze nincs hozzá, csak a hivatalos policy-je szerint nem szervizeli, vagy mint a nikonnál, lassabban szervizeli azokat, amiket nem ő hozott forgalomban. Vagyis pont a céghez van, és a vámszabályokhoz nincs köze.

#1333 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:22

Khm, ennek semmi köze a vámszabályokhoz. Melyik vámszabály nem engedi, hogy olcsóbban vásároljak egy objektívet Németországban, vagy egy vázat? A hazai forgalmazó "nem engedi", azaz engedi, mert sok köze nincs hozzá, csak a hivatalos policy-je szerint nem szervizeli, vagy mint a nikonnál, lassabban szervizeli azokat, amiket nem ő hozott forgalomban. Vagyis pont a céghez van, és a vámszabályokhoz nincs köze.

Most mondd meg nekem egy magyar szervíz miért javítana meg egy USA-ban forgalmazott dolgot. Kitől kapná meg a javítás ellenértékét? Az USA forgalmazótól? Semmi köze nincs az amerikainak a magyarhoz, nincs közöttük szerződés.Miért fizetne? Az Edigital német forgalmazótól veszi a gépeket, garanciális javításra oda viszi vissza. A Fuji Magyaroszág szervíze nem javítja, miért tenné? Nincs közöttük szerződés!

#1334 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 17:43

Most mondd meg nekem egy magyar szervíz miért javítana meg egy USA-ban forgalmazott dolgot. Kitől kapná meg a javítás ellenértékét? Az USA forgalmazótól? Semmi köze nincs az amerikainak a magyarhoz, nincs közöttük szerződés.Miért fizetne? Az Edigital német forgalmazótól veszi a gépeket, garanciális javításra oda viszi vissza. A Fuji Magyaroszág szervíze nem javítja, miért tenné? Nincs közöttük szerződés!

:mad:
Ki mondta hogy javítsa meg? Azt írtam, hogy semmi köze a vámszabályokhoz, hanem a forgalmazóhoz van köze. Nem ezt mondtam én is?

#1335 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:43

mivel a Canon gyártja a gépeket, és a Canon hivatalos szervize van többnyire mindenhol, így nem értem, hogy a Canonnak miért nem mind1, hogy az általa gyártott cuccot az általa kijelölt/elismert/akármi szerviz melyik országban vásárolt cuccát javítja.
illetve hogy miért nem törekszik a Canon ilyesmire.

érdekes veszek egy Mercit, BMW-t, Renault-t.... azt vihetem gond nélkül gariban bárhova európában...

azt értem hogy nincs szerződés, és szerintem mindenki megérti. a kérdés hogy miért nincs. :confused:

#1336 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:28

mivel a Canon gyártja a gépeket, és a Canon hivatalos szervize van többnyire mindenhol, így nem értem, hogy a Canonnak miért nem mind1, hogy az általa gyártott cuccot az általa kijelölt/elismert/akármi szerviz melyik országban vásárolt cuccát javítja.
illetve hogy miért nem törekszik a Canon ilyesmire.

érdekes veszek egy Mercit, BMW-t, Renault-t.... azt vihetem gond nélkül gariban bárhova európában...

azt értem hogy nincs szerződés, és szerintem mindenki megérti. a kérdés hogy miért nincs. :confused:

Mert a fényképezőgépgyártó eladja ez importőrnek a gépeket aki egy adott országban az üzleteket ellátja. A gyárral ő szerződést köt hogy  hibák esetén a gyár mit vállal és mit kell az importőrnek vállalni. A szervízt az importőrnek kell állnia az esetek többségében. A vevő a vásárlással viszont az importőrrel kerül szerződéses kapcsolatba nem a gyárral, és a garanciát csak tőle tudja számonkérni.
Mivel az importőrnek haszna van azért a garanciális terheket megosztják a gyárral. Így az importőr sokszor pénzért vesz alkatrészt a gyártótól abban az esetben ha szerződésük rá terheli az adott részt, ez a kockázatvállalás.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 06. 19:52 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:00

Kisebb látószögben ver vissza és nem lesz egyenletes a megvilágítás.

és nagyobb lapkát hol lehet kapni? vagy azt csak házilag megoldható készíteni?

#1338 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:47

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:43

és nagyobb lapkát hol lehet kapni? vagy azt csak házilag megoldható készíteni?

házilag bármiből, meg befőttes gumi
de akár sima fénymásolópapír is jó, csak könnyen gyűrődik :)

#1339 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:47

házilag bármiből, meg befőttes gumi
de akár sima fénymásolópapír is jó, csak könnyen gyűrődik :)

és hány cm magas legyen a vaku végétől mérve?

#1340 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:40

Mert a fényképezőgépgyártó eladja ez importőrnek a gépeket aki egy adott országban az üzleteket ellátja. A gyárral ő szerződést köt hogy  hibák esetén a gyár mit vállal és mit kell az importőrnek vállalni. A szervízt az importőrnek kell állnia az esetek többségében. A vevő a vásárlással viszont az importőrrel kerül szerződéses kapcsolatba nem a gyárral, és a garanciát csak tőle tudja számonkérni.
Mivel az importőrnek haszna van azért a garanciális terheket megosztják a gyárral. Így az importőr sokszor pénzért vesz alkatrészt a gyártótól abban az esetben ha szerződésük rá terheli az adott részt, ez a kockázatvállalás.

Szerintem mostmár ráhagyhatjuk...

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.