HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1341 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:47

házilag bármiből, meg befőttes gumi
de akár sima fénymásolópapír is jó, csak könnyen gyűrődik :)

Kitaláltam egy olyat, hogy egy kb 2 mm vastag fehér műanyag lapból kivágva, azt meg is lehet hajlítani... Nem is néz ki olyan igénytelenül. Csak ha sokat hajligatja az ember, lehet újat kivágni, mert elpunnyad az anyag :)

#1342 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 22:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:28

mivel a Canon gyártja a gépeket, és a Canon hivatalos szervize van többnyire mindenhol, így nem értem, hogy a Canonnak miért nem mind1, hogy az általa gyártott cuccot az általa kijelölt/elismert/akármi szerviz melyik országban vásárolt cuccát javítja.
illetve hogy miért nem törekszik a Canon ilyesmire.

EU-ban működik a szervizelés, ha EWS jótállási jegyes cuccot veszel. Legalábbis a korábbi 15 tagállam és még Izland, Norvégia, Lichtenstein és Svájc szerepel a listán, ahol az EWS-t elfogadják.

Meg ezek szerepelnek pl. a Canon UK oldalán:

Idézet

"In each country, a Canon distributor has been appointed to represent Canon in the supply and service of Canon products. In Western Europe, this is often a Canon company, while in Emerging Markets this is, more typically, an independent distributor."

Idézet

Extended Warranty (not available in the Republic of Ireland)...

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1343 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 23:01

de engem usa érdekel, "sajnos" megint ott fogok vásárolni :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1344 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 23:30

Wizard: hány cm magas legyen a vaku végétől mérve a derítő lapka?

láttam olyat is h körte alakú, annak mi az előnye?

#1345 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 23:42

pasz.
próbálgasd :)

nekem lumiquest pocket bouncer van...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1346 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 23:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 0:42

pasz.
próbálgasd :)

nekem lumiquest pocket bouncer van...

lumiquest termékeket lehet itthon kapni vagy az is only usa? :think:

közben találtam slr fotónál, tárgytalan :)

Szerkesztette: happy-boy 2006. 01. 06. 23:49 -kor

#1347 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 07. 00:20

"In each country, a Canon distributor has been appointed to represent Canon in the supply and service of Canon products."

Ez az amit pofázok hogy nem a gyár szervizeli a terméket.

#1348 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 01:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 0:20

Ez az amit pofázok hogy nem a gyár szervizeli a terméket.

Igazából engem, mint vevőt baromira nem érdekel, h ki szervizeli.  De szervizelje, mégpedig gyorsan.  Hogy ők egymás között milyen szerződéses kapcsolatban állnak, és ki milyen részben állja a költségeket, azt rendezzék le maguk között.

szerk.:  kicsit finomítottam a nyelvezeten (;

Szerkesztette: szeder 2006. 01. 07. 01:24 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 08:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 22:01

Mit akarsz venni, ha kérdezhetem? Nekem mennek ki ősök március elején talán belefér még a táskába.  :D

#1350 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:10

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 2:18

Igazából engem, mint vevőt baromira nem érdekel, h ki szervizeli.  De szervizelje, mégpedig gyorsan.  Hogy ők egymás között milyen szerződéses kapcsolatban állnak, és ki milyen részben állja a költségeket, azt rendezzék le maguk között.

szerk.:  kicsit finomítottam a nyelvezeten (;

Azért írtam le amit írtam hogy ha valaki külföldről hoz be terméket akkor érdeklődjön a garanciás lehetőségekről, mégpedig itthon. Ne terjedjen olyan felfogás hogy a magyar törvények érvényesek egy külföldi disztribútorra, és annak külföldön vásárolt termékére mert ez nem igaz. Ha valaki kap is egy egy termékre itthon garanciát, nem ez a jellemző.

#1351 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 12:00

Idézet: hamond - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 8:41

Mit akarsz venni, ha kérdezhetem? Nekem mennek ki ősök március elején talán belefér még a táskába.  :D

2x extender, köszi, én februárba megyek ki :)

cps sincs magyarországon :(

#1352 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 22:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 23:01

Részvétem. :p

:offtopic:
USA warranty kérdése az az USA-ban is elég érdekes. :omg:

Idézet

Exactly what is the difference between "international" (grey market) and "USA" warranties?

The following info was obtained from a number of Canon sources, but is not, repeat not an official quote or statement from Canon or Canon USA. You can use this information as a guide, but if warranty repair status is very important to you, you should check with Canon directly to find their current policy. If in doubt, get the USA warranty and pay the extra few dollars.

There are basically two kinds of dealers who sell Canon photographic products in the USA. Authorized and non-authorized. Authorized dealers buy at least some of their Canon merchandise from Canon USA, non-authorized dealers do not. Theoretically at least, any USA dealer can obtain gray-market merchandise; in reality, both kinds of dealers do.

No matter what a salesdroid may tell you, all Canon equipment passes the same quality control. There is no such thing as a substandard Canon camera, made in Korea, and imported as "grey market". Grey Market Canon equipment is just as good as "USA" equipment. However, there are (or can be) warranty differences and it is possible that manuals might not be in English (though they usually are). There may be additional problems with equipment never intended for sale in the USA, like the EOS 10QD, since replacement parts might not be available here very easily.

If a customer purchases grey-market Canon merchandise in the United States from a non-authorized Canon dealer, Canon USA has no obligation to provide that customer with warranty service. (But they might, see below).

If a customer purchases grey-market Canon merchandise in the United States from an AUTHORIZED Canon USA dealer, Canon USA will usually provide warranty service on that item, even without a legitimate Canon USA warranty, as long as the customer can produce a legitimate bill of sale showing the description and serial number of the merchandise.

If a customer purchases grey-market Canon merchandise purchased OUTSIDE the USA or Canada, then once again CANON USA has no obligation to provide warranty service.

On the other hand, Canon merchandise purchased outside the USA or Canada, but WITH A LEGITIMATE CANON WORLDWIDE WARRANTY is different. In this case Canon USA Factory Service will honor warranty repairs on such merchandise.

Note that Canon USA warranties are issued by Canon USA, Inc., an independent sales subsidiary of Canon Inc., the manufacturer of Canon products. Canon Inc. issues no warranties. If a gray-market item is repaired at no charge by Canon USA, Canon USA loses money on the deal. They are probably not pleased to pay their technicians to repair gray-market goods sold by authorized Canon USA dealers, but in the long run, it seems that they think that it is better to honor the warranty than to lose the dealer or customer, so repairs are usually performed at no charge to the customer. With a non-authorized dealer, there's nothing to lose as far as Canon USA are concerned, except for the possibility of future customer sales through an authorized dealer. Again it seems that even with grey market equipment bought from non- authorized dealers, warranty repair may be performed at no charge - just don't bet on it. It doesn't seem to be a legal obligation on Canon's part and they do it just to be nice to customers. This could change at any time, so be warned. There are no reports on rec.photo of Canon refusing to repair grey market goods under warranty at this time (09/93), but things could change. Again, if you are worried about such things it might make sense to pay the extra few dollars and get the USA warranty version of whatever you are buying. Typically, USA warrantied items are about 10% more than "grey market" equivalents, but it all depends on the store.

Extended warranties are available on all Canon EOS bodies for about $40 (discount). This extended warranty is offered by Canon (not by the camera store or any 3rd party) and is only available on Canon USA products (i.e. not on grey market goods). Whether or not it is a good idea depends on you. It will certainly be cheaper than any out of warranty repair. It adds 4 years to the existing Canon 1 year warranty, so you are covered for 5 years. It's like any form of insurance - a gamble. If your camera breaks, it's worth it, if it doesn't, it isn't. Presumably Canon do not lose money on the deal, so they are betting the cameras will not break .

RMA
http://bobatkins.com/photography/eosfaq/eo...ellany.html#q21

Szerkesztette: eszpe 2006. 01. 07. 22:48 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1353 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 12:00

cps sincs magyarországon :(

1 profi váz, meg 3 vagy több L obi még előfordul, de kevés embernek van itthon 2 profi váza meg 3 L-es obija. :)

#1354 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:12

attól még lehetne cps...
3 L meglesz ha lesz pénzem, meg 2 profi váz, úgyis akarok majd valami filmeset... ;)

#1355 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 23:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 0:12

attól még lehetne cps...
3 L meglesz ha lesz pénzem, meg 2 profi váz, úgyis akarok majd valami filmeset... ;)

Melyik lesz a 3.? Minek neked filmes váz?

#1356 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 00:14

24-105 ha egyszer lesz rá pénzem...
filmes vázon nagyon gondolkozok, nem vagyok benne biztos amúgy hogy kell... meglássuk, ha sok pénzem és mégtöbb időm lesz :)

#1357 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 11:26

miaza cps?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1358 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 11:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 11:26

miaza cps?

Canon Professional Services

#1359 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 11:33

Nálunk fejlettebb (Canon-nak fontosabb) országokban sem teljeskörű. :(

Pl. a "PRO Repair Centres"-nél
osztrák link ---> németországi szerviz címére mutat
ír link ---> angol címre
belga és luxemburgi ---> francia címre.
Bezzeg Svájcban 2 szerviz is van. Izlandon is van 1.  Lobbyzni kéne, hogy legalább Bécsben legyen egy közös szervizünk.

#1360 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 11:33

köszi :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +