HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1381 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 19:41

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 15:19

"...Canon 30D to launch in Feb 21. Source is a friend working in Canon, not HQ..."

Minor update to 20D:

- 10.1 MP  ;)
- 21 point AF  :respect:
- 7 fps  :cool:
-1.6x  :think:
-DIGIC II  :up:
-better noise reduction at IS0 800 or higher  :D
-a little small body design  :think:  :omg:  :reklamacio:  :down:

10.1 mp hihető
21 pontos AF nem hiszem hogy lesz.
7 fps se lesz szerintem
1.6x az egyértelmű (EF-S miatt)
digic II - szokásos
kissebb zaj > meglássuk
nem hiszem hogy 20D méretein nagyon változtatnának
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1382 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 21:55

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 5:06

Bár csak egyszer voltam véletlenül egy buliban fényképezni és próbaképp hosszabb záridőre tettem (értem ez alatt a kézből számomra kitarthatatlan időket 1/30, 1/20, etc.). Ekkor, ha a végén is villant egyet a vaku, akkor nem az egész kép lesz bemozdult, hanem csak a háttér, amivel szerintem tök hangulatos képeket érhetsz el. Az előtérben lévő emberke, akire rávakuzol, nem mozdul be, hisz a vaku kimerevíti.
Ez persze nem biztos, hogy igy van, csak én igy tapasztaltam.
Majd jönnek nálam jóval hozzáértőbbek, akik vagy megerősítik, vagy cáfolják a fent leírtakat :)

Wizard neked erről mia  véleményed?

#1383 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:01

én mindig első redőnyre szinkronizálok, de nem használok túl hosszú záridőket, így szerintem nincs nagy jelentősége....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1384 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 00:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 0:01

én mindig első redőnyre szinkronizálok, de nem használok túl hosszú záridőket, így szerintem nincs nagy jelentősége....

és 2. redőnyön sötétebb lesz a kép vagy az azt nm befolyásolja?

#1385 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 01:26

elvileg nem számít.

#1386 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:13

Én a 2. redőnyt preferálom. Mondjuk tényleg csak hosszabb záridőknél van jelentősége (1/8 - 1/13), ha sötétebb a háttér.

#1387 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:40

off

39 MP-es dslr camera :eek:

http://www.hasselblad.se/index.asp?pageURL...143&itemId=3849

#1388 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:35

Idézet: zen.thai - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:40

off

39 MP-es dslr camera :eek:

Ez középformátum, nem 35mm...

#1389 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:55

Tudom, hogy valamennyire egységes a JPEG, meg az egységesített RAW formátum irányába tartanak a folyamatok, de lát valaki arra esélyt, hogy a JPEG exif-be vagy a RAW-hoz plusz infóként bekerüljenek a (rendszer)vakunak az adott képre vonatkozó adatai?

Az obik már szinte minden adatot továbbítanak a váz felé (pl. távolságadat is), ami az exif-ben megtalálható. Érdekes lehetne a vakuzásnál is. (pl. villanási erő: 1/64-ed vagy 1/8-ad, zoomfej fókusztávja: pl. obi ~70mm-en áll, de a vakufejet manuális módban 35-re állítom, vagy a fej fordítás/forgatási szöge, HS módban volt -e vagy sem, első/második redőnyre villanás, vaku által mért fehéregyensúly, slave módokban milyen beállítással villant el, stb...)
Szerintem hasznos is lenne, meg különben is a vakuzás tanulási folyamatában vagyok, és gyorsabban haladnék, ha néhány infót utólag ki tudnék nyerni a képről. :cool:

Hülyeség, vagy lenne értelme?

Még egy kérdés, picit megzavarodtam. :).

Idézet

Optimum flash coverage
The flash head zoom covers the range 24mm to 105mm and an integrated diffusion panel allows extended wide-angle coverage to 14mm. When attached to digital EOS cameras with smaller than full-frame sensors (such as the EOS-1D Mark II N, EOS 20D and EOS 350D) the Speedlite 430EX gives a more accurate flash coverage by detecting the model to which it is attached and automatically narrowing the angle of coverage. This has the effect of eliminating light loss in peripheral areas and extending the effective flash range.

A 430EX-nél ha a Sigma 15-30-at 15mm-en használom, akkor ki szoktam húzni a beépített derítőlapot. Lehet, hogy feleslegesen piszkálgatom? (mert 15mm * 1,6x = 24mm, amit derítőlap nélkül is lefed a vaku.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1390 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:23

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:35

Ez középformátum, nem 35mm...

Mintha kezdene az abnormalitás felé menni a kamerakészítés, bár százalékosan az ilyenek nem nagy részt foglalnak el. Ezek olyanok mint a Dubai emírnek készített autók.

#1391 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 19:23

Mintha kezdene az abnormalitás felé menni a kamerakészítés, bár százalékosan az ilyenek nem nagy részt foglalnak el. Ezek olyanok mint a Dubai emírnek készített autók.

Jelenleg semmi értelme a digitális középformátumnak imho, olyan profik is akik óriásplakátokra fotóznak teljesen elégedettek a jelenlegi DSLR kínálat csúcsgépeivel, és akkor ezek még továbbra fejlődni is fognak. Persze vannak akik továbbra is középformátumot használnak, de szükségük nincs igazán rá...

#1392 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:02

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:44

olyan profik is akik óriásplakátokra fotóznak teljesen elégedettek a jelenlegi DSLR kínálat csúcsgépeivel

Sztm pont nem az óriásplakát az a "műfaj", ami a legnagyobb igényket támasztja felbontás terén.

#1393 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:11

Idézet: szeder - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:02

Sztm pont nem az óriásplakát az a "műfaj", ami a legnagyobb igényket támasztja felbontás terén.

Okés, módosítok "commercial" műfajra, így nem csak az óriásplakát fér bele.

#1394 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:12

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 23:09

Közben olvasgattam és kiderült, nem ez az az állvány, amit használni szeretnék :)

Ami most jónak tűnik: egy 190-es Manfrotto, csak nem tudom, melyik:

Szia!

Én egy 190DB állványt használok nagy elégedettséggel. A fej egy Cullman gömbfej, de most meg nem mondom, hogy melyik. Egy 10D-t és néhány obit kell megtartania. Az állvány szerintem nagyon jól használható, még cipelhető is a súlya, kapsz hozzá egy használható válltáskát is (nagy "lopjál el!" Manfrotto felirattal, bár nálam még nem próbálkozott senki).

A CLB szerintem azért nem olyan jó, mert ott pattintós a láb rögzítés (bár van, aki ezt szereti), a DB-n viszont csavarni kell a csavarokat a rögzítéshez. Nekem ez jobban bejön. A lábait fel tudod hajtani akár vízszintesig is, tehát tud spárgázni. Lehet rá súlyt akasztani alulra, ha nagyobb stabilitást szeretnél, ott is csavaros a rögzítés. Ha extrém manőverekre készülsz, akkor megfontolandó a PRO is, mert ott az állvány nyakát bele tudod fogni vízszintesen is a testbe. Nekem még nem volt ilyenre szükségem, de talán Neked lesz.

A fej egy jó kérdés. Nekem a gömbfej jobban bejön, bár később esetleg veszek egy jó fém gyorscserés fejet is. A terhelhetőséget tényleg érdemes elosztani 2-vel, úgy biztosabb. A gömbfej esetén a portré állás szokott nekem 1 fokos ferdeséget okozni, ha nem kompenzálom előre, mivel beállítom függőlegesre, meghúzom és elengedéskor ereszt rá még egy fokot. Erre gondolni kell sajnos.

Én EF 28-135-el (kábé fél kiló, plusz az 1 kilós váz) használom, de gyakran van rajta a másfél kilós Sigma EX 100-300 f4 IF HSM is. Ez mondjuk úgy kerül rá, hogy az obi konzoljára megy az állvány és a gép hátul csak fityeg, csimpaszkodik az obin. Azt is jól megtartja, nekem bevált. Kihúzva alig kell lehajolnom, jó könnyű a méretéhez képest és masszív. Már leütöttem a fej csavar részével otthon az ajtófélfát (fordultam a hátizsákkal és "kimunkáltam" az ajtóból egy nagyobb darabot) és leütöttem a festéket is vele azokról a zöld oszlopokról, amik távol tartják az autókat a járdától. Ha a hátizsákra keresztben felrögzítem, akkor tömegoszlatásra is kiválóan alkalmas, mert csípőízületre mér határozott csapásokat, ha valaki nem tér ki.
Én úgy vettem, hogy az MM-ben megnéztem őket és utána két szinttel lejjebb a Pálvölgyiben vásároltam, mert hülye azért nem vagyok. Akkor ott elég jó áron megkaptam. Azóta biztosan sokkal olcsóbb helyeken is kapható, érdemes nézelődni.

Van olyan is, amin találsz kis vízszintezőt, de szerintem egy barkácsboltból származó szintező is megteszi, ha panorámázni akarsz. Remélem, hogy sikerül jól választanod! A fejet jól gondold meg, az a lelke az egésznek!

Üdv!
.
.
.

#1395 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:59

Igaz már sokszor beírtam, de én is 486-os Manfrotto fejet használok. Nem az RC2-t vettem, mert annak kicsinek tűnt a feje, hanem az RC4-et. Ennek elég széles a talpa, biztonsággal megtartja a 300D-t a kétszerezővel meg a 70-200 F2.8-al. A haverom, akivel együtt szoktam fotózni egy 20D, 50-500, 1,4x kombinációval használja, szintén elégedett vele. Az állványom Manfrotto 055ProB.

Erről a 30D-ről nem tudom mi igaz, de nagyon meglepődnék, ha megjelenne február, március környékén. Vagy csak akkor fogják bejelenteni és majd ősszel jelenik meg a boltokban? Jó lenne tudni, mert idén kétszer is fogok Kuala Lumpur és Singapour felé járni, és ott sokszor jóval az ausztrál ár alatt szoktak lenni felszerelések.

állvány témában ajánlani tudom még ezt:  :D
Kép

...ja, és egy kis teszt, hogy milyen ez az obi, kétszerezővel és egy videokamerával, ami 7,1-es szorzót használ...
My Glass Is Bigger Than Your Glass

#1396 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 16:01

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 16:59

Erről a 30D-ről nem tudom mi igaz, de nagyon meglepődnék, ha megjelenne február, március környékén.

Azért tippelik ezt, mert ekkor lesz másfél éves a 20D és az már Canonföldön a nyugdíjat szokta jelenteni ebben a kategóriában.

#1397 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 17:01

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 9:12

[..]
Üdv!

Köszönöm a segítséget... Most el kell mennem órát tartani, de amint visszajöttem reagálok bővebben!!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1398 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 17:01

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:59

...ja, és egy kis teszt, hogy milyen ez az obi, kétszerezővel és egy videokamerával, ami 7,1-es szorzót használ...
My Glass Is Bigger Than Your Glass

Huhh, ezzel az ojjektívvel jól lehet majd portrézni :)

"This doubles the effective focal length to a 35mm equivalent of 17280mm, yes, there are five digits in that number, which of course is utterly insane."

He he, 17280 mm ekvivalens az összes szutyival együtt. Azon a képen mikor az ürge a kezében tartja, olyan BFG 9000 utánérzése van a dolgnak  :D

#1399 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 13. 18:28

De jó is lenne, ha pár ilyen dobozkát ami a háttérben van magamnak tudhatnék...
...hmmm, na jó, örülnék naon egynek is  :eek:

Kép

#1400 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 13. 18:36

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 18:01

Huhh, ezzel az ojjektívvel jól lehet majd portrézni :)

"This doubles the effective focal length to a 35mm equivalent of 17280mm, yes, there are five digits in that number, which of course is utterly insane."

He he, 17280 mm ekvivalens az összes szutyival együtt. Azon a képen mikor az ürge a kezében tartja, olyan BFG 9000 utánérzése van a dolgnak  :D

Azért ez egy kicsit sok. Esetleg 1780, nem?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.