HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1961 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:39

tényleg drágább a régi? fura
egyébként mindegy, úgyis csak annak éri meg, akinek létfontosságú a minél nagyobb fényerő

mert különben a Photodo mérései szerint f/2.8-tól az 50/1.8 már jobb, élesebb képet ad - kb harmadáron...

#1962 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:35

El tudom képzelni hogy azoknak a régrebbi objektíveknek az előállítási költségei köszönő viszonyban sem voltak a maiakéval. A felhasznált anyagok, és azok megmunkálási ára/ideje/helye is fontos költségcsökkentő tényező. 
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1963 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:09

attol meg arra a piac magasrol es nagy ivben... a szamitogepeket sem a szerint aruljak, hogy anno mennyibe kerultek! :D

es persze nem feltetlenul dragabb, csak nem olcsobb. mondjuk 80-90%-a, mikozben mas (ugyancsak jo objektiveknel) 25-50% szokott lenni.

az oldalt egyebkent koszonom, egy pici valaszt is kaptam ra: a 225g-al szemben a regi 250g, azaz valamiben csak elter egymastol. (igaz a regi nincs ertekelve..) es igen azon gondolkodom, hogy 1.4-est, vagy 1.8-ast vegyek. es mivel az "available light photography"-t kedvelem, igy az a 2/3-as f stop azert nem lenyegtelen. de a penz sem.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1964 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:13

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:35

El tudom képzelni hogy azoknak a régrebbi objektíveknek az előállítási költségei köszönő viszonyban sem voltak a maiakéval. A felhasznált anyagok, és azok megmunkálási ára/ideje/helye is fontos költségcsökkentő tényező. 

Az üveglencséket ma is úgy állítják elő mint 100 évvel ezelött. Egyszerűen nem lehet másképp. A modern gépekkel történő forgácsolás meg többe kerül mint a régiekkel. Az új technológiák meg pazarlók.

#1965 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:09

attol meg arra a piac magasrol es nagy ivben... a szamitogepeket sem a szerint aruljak, hogy anno mennyibe kerultek! :D

es persze nem feltetlenul dragabb, csak nem olcsobb. mondjuk 80-90%-a, mikozben mas (ugyancsak jo objektiveknel) 25-50% szokott lenni.

az oldalt egyebkent koszonom, egy pici valaszt is kaptam ra: a 225g-al szemben a regi 250g, azaz valamiben csak elter egymastol. (igaz a regi nincs ertekelve..) es igen azon gondolkodom, hogy 1.4-est, vagy 1.8-ast vegyek. es mivel az "available light photography"-t kedvelem, igy az a 2/3-as f stop azert nem lenyegtelen. de a penz sem.. ;)

Jöhecc nekem a piaccal, de az a baj hogy az üveg az nem avul el... :)
Az ekkora súlykülönbség azonos fényerő mellett pedig símán lehet az alkalmazott műanyag komponensek miatt.
Volt mindkét obim, az 1.4-es maradt, de csak azért mert elég olcsón jutottam hozzá. Képminőség tekintetében számomra nem volt eltérés közöttük, a nagyobb fényerőből adódó előnyöket pedig nem igazán sokszor használom ki.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1966 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:20

ja igen, a nagyobb fenyerobol meg egy dolog kovetkezik: jobb, vilagosabb keresokep! es az sem elhanyagolhato neha.
a forum ma:

#1967 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:13

Az üveglencséket ma is úgy állítják elő mint 100 évvel ezelött. Egyszerűen nem lehet másképp. A modern gépekkel történő forgácsolás meg többe kerül mint a régiekkel. Az új technológiák meg pazarlók.

Nem tudom hogyan sikerült félreérteni, de én nem az üvegre, hanem az egyéb komponensekre gondoltam az objektív kapcsán, ezek gyártástechnológiája sokat fejlődött, és az előállításuk sem kerül annyiba mint régen.

#1968 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:20

ja igen, a nagyobb fenyerobol meg egy dolog kovetkezik: jobb, vilagosabb keresokep! es az sem elhanyagolhato neha.

Egy alsó(esetleg közép) kategóriás DSLR-nél sajna eleve nem a legjobb a kereső, és ezen az 1.8-1.4 közötti fénytöbblet se sokat segít sajna...

#1969 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:36

elméletben így igaz

határozottan emlékszem azonban, h olvastam vhol: vmi kamerajellemző miatt egy bizonyos fényerő fölötti obik már nem hoznak kereső-világosodást!
csak sajnos azt felejtettem el, h
- mi volt ez a határ (2.8 körüli rémlik)
- miért van ez így
- csak D70-re igaz, vagy más típusokra is
- hol olvastam
:(

Szerkesztette: Degeczi 2006. 04. 11. 13:37 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:46

hat hogy egy vacak kereson segit-e? nos szerintem pont ott segithet a legtobbet! (igaz nekem szerencsem van: mindket gepemen nagyon jo a prizma.) a 2-es fenyereju objektivem egyebkent hatarozottan jobb kepet az a 2.8-as zoomomnal mindenhol. ez biztos. eg es fold a kulonbseg! az elmeleti hatar nekem furcsa, bar lassan itt barmit elhiszek.. ;)
a forum ma:

#1971 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:48

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:36

elméletben így igaz

határozottan emlékszem azonban, h olvastam vhol: vmi kamerajellemző miatt egy bizonyos fényerő fölötti obik már nem hoznak kereső-világosodást!
csak sajnos azt felejtettem el, h
- mi volt ez a határ (2.8 körüli rémlik)
- miért van ez így
- csak D70-re igaz, vagy más típusokra is
- hol olvastam
:(

A fény az objektívtől a szemedbe nem akadálytalanul jut. Hanem vastag üvegen aminek szerkezete szórja és elnyeli a fényt. Erősebb fény erősebb szóródás

#1972 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:52

AFnek is segít egy jobb fényerejű objektív.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1973 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:13

Azért azóta történt egy s más. Új üvegfajtákat állítottak elő, mint például a gyakorlatilag nulla hőtágulási együtthatóval rendelkező pyrex. Vagy itt van a fantasztikusan alacsony színhibával rendelkező  kristályos kalcium-fluorit, amit ára miatt csak a legmagasabb igények kielégítésére alkalmas optikákban használnak. De mondhatnám a látható spektrum öt pontjára korrigált optikákat, vagy a bonyolult negyedrendű felülettel rendelkező lencséket a torzítás minimumra csökentése érdekében. Ezek mind-mind növelik az előállítási költséget.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1974 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:14

en ugy latom (nem vitatkozva a fentiekkel), hogy ezek az ujitasok foleg a zoom-okban jutnak szerephez. hiszen ott egyszerre mukodik a "minel bonyolultabbat", mert a vevo a nagyobb zoomatfogast es az extremebb latoszogeket kivanja, es a "minel egyszerubbet", hiszen a kevesebb lencse, egyszerubb szerkezet onmagatol jobb kepminoseggel jar, hiszen kevesebbet kell korrigalni rajta. ez viszont olyan ellentmondas, amit nehez feloldani, pontosabban a fenti fejlesztesekkel oldjak fel oket.
a fix objektiveknel az elmult 30 evben nem nagyon van fejlodes, mert nincs hova. esetleg egy-ket extrem nagy fenyereju objektivet leszamitva. ott ezek a fejlesztesi iranyok nem segitenek ezert.

ottokar: a szorodas szazalekos tenyezo. ego ha tobb feny is szorodik ettol meg tobb jut at!

Szerkesztette: bogdan 2006. 04. 11. 14:16 -kor

a forum ma:

#1975 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:32

"ottokar: a szorodas szazalekos tenyezo. ego ha tobb feny is szorodik ettol meg tobb jut at! "

Csak aránytalanul kevesebb. Mert a fény bizonyos mennyiségen túl úgy viselkedik mint a nyomás. Ha valamilyen anyagot egy résen keresztül nyomsz, hiába növeled a nyomást kétszeresére, mert az ellenállás növekedése miatt az anyag mennyiség nem lesz közel sem kétszeres. Erös nyomásnövelés esetén a szállított mennyiség még jobban csökken.

#1976 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:39

Képzeljétek, enyhe káosz van a Mammut2 Saturnban EAN platformon :)
Vettem ma egy Hoya 67-es CPol és egy Hoya 67-es UV-t. Eltolták a cikkszámokat/EAN kodokat. Fizettem összesen hétezer forintot :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1977 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:52

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:39

Képzeljétek, enyhe káosz van a Mammut2 Saturnban EAN platformon :)
Vettem ma egy Hoya 67-es CPol és egy Hoya 67-es UV-t. Eltolták a cikkszámokat/EAN kodokat. Fizettem összesen hétezer forintot :)

Tessék szépen visszavinni... :)
Láttál 82mm-est esetleg, mer akkó szólok valakinek hogy forduljon egyet... :D

#1978 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:55

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:52

Tessék szépen visszavinni... :)
Láttál 82mm-est esetleg, mer akkó szólok valakinek hogy forduljon egyet... :D

Vigye a halál :)
Egyebkent ennek az az ironiaja hogy az edigitalban akartam megvenni, de mivel ott nem lehet kártyával fizetni, lementem a Saturnba, ahol eredetileg is olcsobb volt kb egy ezressel, igy meg végképp.
82-es nem volt, tán még 77-es se...(Sigma obi?)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1979 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 15:15

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:55

Sigma obi?

Ühüm. (15-30,24-70) ezek ilyen nagyképűek... :)

#1980 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:15

Ühüm. (15-30,24-70) ezek ilyen nagyképűek... :)

Canon bajonettre ?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.