HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2121 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 16:18

aha.. ertelek. de nem gondolod, hogy az "automatan erzi, ha svenkelni akarsz" mar csak az automatika miatt sem eleg biztos? en szerintem ha az ember nem akar svenkelni, akkor a masikat hasznalja. nem kell ehhez hajon lenni! igy sem latod az ertelmet?

Miután leírják a használatiban konkrétan, hogyha nem muszáj akkor ne használd az active módot így nem is nagyon próbálkoztam vele.

#2122 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:08

az aktiv mod, ami mindenkeppen razkodasmentesit? (azert kerdezem, mert nem ismerem a konkret optikat es elnevezeseit..)

es meg is magyarazzak, hogy miert? azert csodalkozom rajtra, mert barhol is olvastam kepstabilizalasrol, ott mindig azt emelik ki, hogy az abszolut stabilizalast hasznalja az ember az esetek 99%-ban, es az extrem a svenkelest lehetove tevo mod, ami a maradek 1%. (gyartotol fuggetlenul, mindenhol ezt irtak.) szoval nem ertem. nem teged, oket!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2123 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:21

Kikerestem neked, 70-200 VR használatiból:

Normal: The vibration reduction mechanism primarily reduces camera shake, making smooth panning shots possible.
Active: The vibration reduction mechanism reduces camera shake when taking pictures and those from a moving vehicle. In this mode, the lens does not automatically distinguish panning from camera shake.

Van még egy ábra egy táblázattal amiben Normal módot ajánl mindenre kivéve mozgó jármű, ezt most inkább nem rajzolnám le ide :)

#2124 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 19:06

Idézet: terekt - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 5:19

Üdv!

Érdekelne a hwswdslr.uw.hu-n az E-books-ban felsorolt lista. A magyar nyelvű anyagok némelyikének "igaziját" láttam már, de egyiket sem olvastam. Az angol nyelvű könyvekről meg semmit sem tudok, de ha lenne egy lehetőség belenézni...
Szóval meglehetne-e oldani, hogy pl. 3-4 napig ezek elérhetők legyenek?

- Canon Foto ABC (small).pdf
- Fotózásról utazóknak, nyaralóknak.pdf
- Julie Adair King: Shoot Like a Pro! Digital Photography Techniques.pdf
- Pontról Pontra Portré.pdf
- Dennis P. Curtin: Digital Photography.pdf
- Digital Photography Workflow Handbook.pdf
- A_Digitalis_Fotozas_Muhelytitkai_II.pdf

Tudom, ez nem a Dévényi Tibi bácsi kívánságműsora, de ha lehetne akkor én a
"The_Art_Of_Raw_Conversion" című kiadványt szeretném "magamévá" tenni...

#2125 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:43

Idézet: warfare - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 19:06

Tudom, ez nem a Dévényi Tibi bácsi kívánságműsora, de ha lehetne akkor én a
"The_Art_Of_Raw_Conversion" című kiadványt szeretném "magamévá" tenni...

Kép
The_Art_Of_Raw_Conversion
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2126 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 22:06

Idézet: terekt - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 4:19

E-books

hwswdslr.uw.hu
(ezeknek most nem volt hely)
- Canon Foto ABC (small).pdf
- Dennis P. Curtin: Digital Photography.pdf
- A_Digitalis_Fotozas_Muhelytitkai_II.pdf

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2127 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 22:36

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:45

objektiv tetsztoldalt talalsz itt: http://www.fredmiranda.com/reviews
kamera / objektiv szerinti kepeket pedig itt: http://www.pbase.com/

+1
http://www.fototipp.hu/review/

#2128 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:21

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 18:29

Egy lehetőség:
EOS 20D ~280e                                       EU: ~940€
(+ később markolat)
Tokina 12-24mm f/4 ~120e                       EU: ~450€
Canon 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM ~130e EU: ~450€
(Lehetne ehelyett pl. Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di, de ez rövid lenne)
Canon Speedlite 430EX ~65e                    EU: ~240€
össz: vakuval~ 600e Ft                             EU: ~2080€ (kb. 550e + posta, vagy benzin és autópálya)

És akkor még nincs táska (15-20e-től-->), CF (1GB ~12e) pótakku (utángyártott  ~5e)
(De pl. a 28-135 IS-t itthon 90-95 körül lehet használtan kapni.)

Aha, ezek a kinti új árak? Honnan írtad össze?

#2129 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 10:46

"Olyan optikával nem szeretnék szívni ahol az AF vagy sikerül vagy nem (tipikus kompaktra emlékeztető), ez a halálom"

Nem tudom értelmezni mi az a "kompaktra emlékeztető"? A kompaktok legtöbbjében kontrasztérzékelő AF van. Ez pedig feltételezi a megvilágított kontrasztos motívumot.Aki azon nyivákol hogy félhomályban bizonytalan az AF az olyant kíván tőle amit a felépítésénél fogva nem tudhat. Ez le van a kezelési könyvekben világosan írva és mégis állandóan mint hibát emlegetik sokan, teljesen indokolatlanul.

Nem az ultragagyi kategóriára gondoltam. Speciel 99%-ban középpontra MF + fókuszlock módban használom a kompaktot, mert máshogy ez megbízhatatlan. Így én választok pontot hova fókuszáljon. Kevés fénynél az SLR optikák is nyilván nehezebben boldogulnak. Ahogy olvasom a teszteket rengeteg optikának fókuszálási gondjai vannak, ezeket remélhetőleg távolról el fogom kerülni. Értelme csak ennyi.

#2130 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:29

picit nem ertem. hogy lehet egy _optikanak_ fokuszalasi gondja? a fokuszalast ugye a gep vegzi. persze ha keves a feny (kicsi fenyero), akkor lehetnek gondjai. de azonos fenyeronel miert lenne jobb az egyik mint a masik?
a forum ma:

#2131 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:34

Olvass objektív teszteket szerintem.

#2132 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:43

nem vitaztam azzal, amit mondtal, csak nem ertem. Te erted, es el tudod magyarazni, hogy ennek mi az oka?

(esetleg tudnal linkelni egy oldalt, ahol ezt felrojak negativumnak egy ibjektivnek?)
a forum ma:

#2133 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:50

Előfordulhat, hogy bizonyos vázon, egy adott objektív front/backfocusos, de azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy xy gyártmányú/típusú objektív általában hibásan fókuszál. Szerintem a fókuszálási gond elsősorban a userre vagy/és a vázra vezethető vissza, de néha lehet az obi gyártási szórása miatt. (váznál okozhat hibás fókuszálást pl. az AF tükörre vagy érzékelő elé kerülő por, szösz is.)

(példa: "sokan" emlegetik, hogy a 70-200 f/4L front/backfocus-os. Egy esetről személyesen is tudok, amikor a 10D-n tökéletes obi vázcsere után 20D-n backfocus-os lett. Azért a nagy többség - értsd: majdnem mindenki - tökéletesen meg van elégedve az ő obijával.
vagy
a Tamron 28-75 f/2.8-nál is van gyártási szórás, bele lehet futni olyan példányba, amelyikkel nehéz helyesen fókuszált képet csinálni.
vagy
50 f/1.8 MKII-vel volt, akinél a középső AF ponttal következetesen mögé fókuszált az obi, de ha az 1-gyel jobbra lévő AF pontot használta, akkor jó volt. Mondjuk egy 25e Ft-os obinál ez előfordulhat.) :)

Szerkesztette: eszpe 2006. 04. 27. 00:15 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 00:07

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 23:21

Aha, ezek a kinti új árak? Honnan írtad össze?

első oszlopot Ft-ban itthonról (exc, slrfoto, awp, tripont, stb.), az €-ós árakat pedig a dnet24-ről néztem (több dolgot vásároltam már tőlük, azért merem ajánlani.)
EU-s árak: www.geizhals.at

#2135 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 05:48

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 22:43

Köszönöm Tibi bácsi  :respect:

#2136 Felhasználó inaktív   kollega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 10:18

Helló!

Eleddig passzív és lelkes olvasója voltam a fórumnak, most azonban erős késztetést érzek arra, hogy aktív taggá váljak.  :)  Méghozzá annak apropóján, hogy épp most készülök fotós hátizsákot vásárolni, és az ezzel kapcsolatos tapasztalataitok érdekelnének.

Akkor jöjjenek a konkrét tények. Ami biztos, hogy két részes zsákot szeretnék, amibe a fotóscuccon kívül egyéb életmentő felszereléseket is lehet pakolni (kaja, sör, pullóver, etc...). Még konkrétabban az alábbi két típus között vacilálok:

Lowepro Rover AW II

Lowepro Rover Plus AW

A jelenlegi cuccom (350D + grip, Sigma 18-125, Tamron 70-300) mindkettőben röhögve elfér. Kérdés, hogy szerintetek nagyobb-e annyival a Rover Plus, hogy elférjen-e benne később egy 70-200/2.8-as obi (ekkor 70-300 persze nem lenne) és egy Sigma 10-20-as. Másrészt ami még emellett szólhat, az az, hogy elvileg jobb a hát izzadságvédelme, ami igencsak szempont amiatt, hogy bringázás és túrázás közben is használnám. A Rover AW II meg ugye cserébe olcsóbb és kompaktabb. Szóval kissé bizonytalan vagyok... :confused:

Ha valakinek van valami tapasztalata ezzel a két zsákkal kapcsolatban, megköszönném, ha megosztaná velem. :respect:

#2137 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 10:42

Szerintem a Lowepro oldalán le van írva, hogy mi az a legnagyobb obi ami el fog férni benne.

Ettől függetlenül én biztosan a kisebbet venném, ugyanis azért cipelni egy nagyobb zsákot, hogy hátha egyszer lesz egy nagy és drága obim szerintem nem túl szerencsés. Ehhez ráadásul hozzájön az, hogy az ilyen tipusú hátizsákok nagyon megpakolva nem túl kényelmesek, mert alul van a súly nagyrésze, pont felül kéne...

#2138 Felhasználó inaktív   zombieman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:04

Canon EF-S 17-55mm f/2.8 USM IS @ PhotoZone

#2139 Felhasználó inaktív   kollega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:05

A Lowepro oldalán valóban le van írva, hogy mindkettőbe belefér egy fix f/2,8-as tele, de arról semmi infó nincs, hogy mit lehet még belerakni ilyen esetben.

Az meg igaz, hogy 2-3 éven belül nem tervezek ilyen obit venni, és az alós részek között nincs is olyan számottevő különbség méretben. Viszont a teteje a Rover Plusnak kétszer akkora térfogatú, ami azért szimpi. A baj, hogy ezt a zsákot nem is láttam élőben, és még ma kellene megrendelnem. :(

És ugye még itt van ez hátkiképzés dolog is...

#2140 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:09

ezt a "nem lattam eloben" de "meg ma meg kell rendelnem" dolgot nagyon nem ertem! bizonyara van oka az azonnali kotelezo rendelesnek, csak nehez elkepzelni. raadasul a kapkodva valasztas sokszor nem jo dolog.

ha mindenkeppen meg ma meg kell rendelned, akkor utcu neki a varosnak, probald meg felkutatni az az a boltot (vagy kettot), ahol arulnak ilyet, es nezd meg szemelyesen. szerintem nincs annal nagyobb butasag, hogy egy ilyen dolgot anelkul vegyel meg, hogy megnezted volna.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »