HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2521 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 21:07

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 21:13

Nekem van egy jó és egy rossz hírem is.
Jó: holnap veszem át a Kenko 2 szőrözőt. :)
Rossz: ma rendeltek el szombatra túlórát, :( de remélem, hogy 14-15h körül végzek. Deák tértől hamar odaérek a Lánchídhoz, nálam lesz a 15-30 és a Kenko is.

Szerintem lehetne a pesti oldalon a Gresham Palota előtti füves részen a nagylátó flare próba. Délután jó kis szembefények leszek. :Đ
http://mk23.image.pbase.com/u48/akos/mediu...reshamfelol.jpg

Idézet

Forbidden

You don't have permission to access /u48/akos/medium/36930697.lanchidagreshamfelol.jpg on this server.
:(
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2522 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 21:38

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:16

Van vkinek tapasztalata a Tamrac 5371-es minihátizsákjával? (elsosorban az erdekelne h mennyire fér el benne egy 70-200/4 és még egy kozepes obi plusz váz)

Egy ismerősömnek volt ilyen. 10D + 70-200/F4 (a vázon) + Sigma 105/2.8 macro + Sigma 18-50/2.8 utazottk benne, meg néha valami vaku (ennek a pontos tipusát sajna nem tudom). Elég passzentosan, de minden elfért. Egy Lowepro SlingShot AW200-ra cserélte, ami ugyan nem nagyobb, de talán könnyebben használható a hegyoldalban.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2523 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 21:52

Köszi az infot, akarok venni egyet, megyek jovo heten moszkvába és ez egyreszt kevesse feltuno mint egy Lowepro 5-os, vmint tudom elol is hordani :)
Vajon az Optiform tart rakiban ilyet?

Szerkesztette: Wyco 2006. 05. 15. 21:53 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2524 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:08

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van egy Canon EOS 350D-m, egy Canon 17-85 -ös ultrasonic obival. Ami a gondom, hogy (legjobb minőségú jpg -ben sem) csinál tűéles képeket. És egyszerúen nem értem, hogy én nem állítottam be jól, vagy esetleg ez ilyen. Multi fényméréssel, one shop élességállítással, és középre helyezett élességi ponttal használom főleg. (M, vagy Tv módban, az obin ki van kapcsolva a stabilizátor). A kérdés az, hogy szerintetek miért nem csinál éles képet (állványról sem, és rövid záridővel sem). Van egyáltalán valami megoldás rá, vagy ez ilyen?

#2525 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:00

Sziasztok!

Szépen felsorolta mindenki, hogy mit tud hozni, meg javaslatok is voltak arra nézve, hogy mikor találkozzunk, de még nem mondtuk ki, hogy "akkor ott".

Tehát a közvéleménykutatás (public opinion is digging a well, én kérek elnézést :)) szerint a 20-a szombat délután a jó, olyan 14:00 körül. Többen is említették a Lánchíd környékét. Legyen mondjuk a budai oldal, ahol van egy kis hely ott az oroszlánok környékén. A telefonszámom meg van adva a profilomban, azon elértek. Szerdától péntek estig külföldön leszek, de szombaton már újra itthon.

Már alig várom, hogy összejöjjön a nagy teszt!
Üdv!

:respect:

Nekem még mindig jó ez a (05.20.) szombat. 14-ig vagyok suliban, utána vagyok szabad. Még a pontos helyszínt és időpontot megbeszéljük. Akkor eredetileg hoznám a 350D-t és a Tokina 12-24-et. A Sigma makrót (105 EX DG-t) akkor hoznám, ha érdekel valakit. Ezt egy Lowepro Classic Trekker-be hoznám (hátizsák).

#2526 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:33

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:08

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van egy Canon EOS 350D-m, egy Canon 17-85 -ös ultrasonic obival. Ami a gondom, hogy (legjobb minőségú jpg -ben sem) csinál tűéles képeket. És egyszerúen nem értem, hogy én nem állítottam be jól, vagy esetleg ez ilyen. Multi fényméréssel, one shop élességállítással, és középre helyezett élességi ponttal használom főleg. (M, vagy Tv módban, az obin ki van kapcsolva a stabilizátor). A kérdés az, hogy szerintetek miért nem csinál éles képet (állványról sem, és rövid záridővel sem). Van egyáltalán valami megoldás rá, vagy ez ilyen?

Jó lenne, ha tudnál linkelni egy teljes méretű képet. Több dolog is lehet, ami miatt nem tűéles a kép.
- elé, vagy mögé fókuszál a géped. Ennek kiderítéséhez töltsd le >>innen<< a focus21.pdf filet, ebben tesztábra és használati útmutató is van.
- nem próbáltam 17-85 obit, de általában nincsenek túl jó véleménnyel róla, lehet, hogy ennyit tud. Ezért is lenne jó vele készült utófeldolgozás nélküli képeket látni teljes méretben.
- Nem tudom, volt e kompaktos "előéleted", DSLR-től nem várhatsz olyan agyonélesített képeket, mint ami egy kompaktból eleve kijön. Illetve állíthatsz élesítést a menüben, de jobb ezzel óvatosan bánni, inkább utólag végzed el az élesítést, ha szükségét látod.

Szóval ide azokat a képeket, azután majd a többiek is mondanak valamit.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2527 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:36

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 6:08

Van egy Canon EOS 350D-m, egy Canon 17-85 -ös ultrasonic obival. Ami a gondom, hogy (legjobb minőségú jpg -ben sem) csinál tűéles képeket.

Szia!
Én nem ismerem személyesen azt az obit, de egy átlag obitól ne várj el tűéles képeket. Tudom, hogy drága obi (IS miatt is), de korántsem nevezhető profi obinak, amivel már lehet tűéles fotókat csinálni.
Sok jó (átfogás, használhatóság, IS) véleményt olvastam róla, de sok rosszat is (minőség).

Szerkesztette: mtubi 2006. 05. 16. 07:36 -kor

#2528 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:02

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:13

Nekem van egy jó és egy rossz hírem is.
Jó: holnap veszem át a Kenko 2 szőrözőt. :)
Rossz: ma rendeltek el szombatra túlórát, :( de remélem, hogy 14-15h körül végzek. Deák tértől hamar odaérek a Lánchídhoz, nálam lesz a 15-30 és a Kenko is.

Várunk, gyere mindenképpen!  :up:

Szerkesztette: donphobos 2006. 05. 16. 08:03 -kor

.
.
.

#2529 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:16

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:08

Sziasztok!

Ilyenkor meg kell próbálni egy erősen vonalas kemény kontrasztú táblát ábrákkal vagy felírattal, kézi élességállítással lefényképezni.Meg lehet ezt aztán one shot AF-al is csinálni és ha az AF-es életlenebb akkor a vázban hibás a kalibráció.

#2530 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:42

Tudtok egy körübelüli összeget mondani egy amerikai postaköltsgére?
Vagyis kb. amerika középtájáról mennyibe kerülne ide egy "törékeny" besorolású szállítás?
Megérkezett a 70-200-as F4-em, viszont aki hazahozná nekem, kb. aug végén jön haza... :(
Ill...ha magánszemély adja fel számla + minden nélkül...mekkora az esély a vám+hasonló ellenőrzésre?

#2531 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:02

Köszönöm a válaszokat! A pdf -et letöltöttem, otthon tesztelek. 2 képet linkelek tömörítve. Ezeken látható a jelenség. Kipróbálok mindent, amit írtatok, hátha kiderül valami.

Link

Alap beállításban van sharpen rakva a képekre. De megpróbálom a nélkül. Ami érdekes, hogy macro módban produkál tűéles részleteket. De csak abban.
De macro-s kép most nincs nálam :(

Szerkesztette: e-lias 2006. 05. 16. 09:05 -kor

#2532 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:26

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:02

Köszönöm a válaszokat! A pdf -et letöltöttem, otthon tesztelek. 2 képet linkelek tömörítve. Ezeken látható a jelenség. Kipróbálok mindent, amit írtatok, hátha kiderül valami.

Link

Alap beállításban van sharpen rakva a képekre. De megpróbálom a nélkül. Ami érdekes, hogy macro módban produkál tűéles részleteket. De csak abban.
De macro-s kép most nincs nálam :(

A 7788-as képen szerintem egyértelműen fókuszálási probléma van. A kép bal oldalán - a géphez közelebb - a mappát tartó kéz és környezete élesebb, mint a téma, nyilván eléfókuszált.

Szerk: meg a pad is, az elől levő fűszálak is élesebbek.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 05. 16. 09:28 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2533 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 10:54

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 9:26

A 7788-as képen szerintem egyértelműen fókuszálási probléma van. A kép bal oldalán - a géphez közelebb - a mappát tartó kéz és környezete élesebb, mint a téma, nyilván eléfókuszált.

Szerk: meg a pad is, az elől levő fűszálak is élesebbek.

Lehet, hogy nem jó képeket adtam oda, mert mikor ezt fotóztam, úgy rémlik, hogy mulit pontosan állítattam az af -et. Holnap minden esetre hozok olyan képet, amin középpontos 100% -ra
De köszönöm a segítséget!

#2534 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:09

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:42

Tudtok egy körübelüli összeget mondani egy amerikai postaköltsgére?
Vagyis kb. amerika középtájáról mennyibe kerülne ide egy "törékeny" besorolású szállítás?
Megérkezett a 70-200-as F4-em, viszont aki hazahozná nekem, kb. aug végén jön haza... :(
Ill...ha magánszemély adja fel számla + minden nélkül...mekkora az esély a vám+hasonló ellenőrzésre?

ebay-en 40-65$ között adják meg egy 70-200-as obi szállítását..

Szerkesztette: eddie 2006. 05. 16. 11:13 -kor

#2535 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:05

Idézet: eddie - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:09

ebay-en 40-65$ között adják meg egy 70-200-as obi szállítását..

Köszi az infót...Lehet, hogy maradok a személyes szállításnál...talán biztonságosabb is...csak még 3 hónap... :(

#2536 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:58

"Lehet, hogy nem jó képeket adtam oda, mert mikor ezt fotóztam, úgy rémlik, hogy mulit pontosan állítattam az af -et."
csak azt nem veszed figyelembe, hogy az AF egy bizonyos hibahatarral dolgozik. valamelyik topicban itt a kiemeltekben ezt mar kitargyaltuk nehany hete. azaz nem az objektiv a "hibas", hanem tulzott elvarasaid vannak az AF-el szemben. (tulzo abban az ertelemben, hogy azt nem nyujtja.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2537 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 23:17

Rögtönzött Kenko Pro 300 DG 2x telekonverter háziteszt. (ma ennyire tellett tőlem) :)
EXIF-et meghagytam. Nem mérnöki pontosságú, és nem is tökéletes, de szerintem a lényeg látszik.
Ennél olcsóbb, kis utómunkával használható, kis helyigényű 400mm szerintem nem létezik. :)

70-200 @ 200mm, f4 (eredeti crop)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

70-200 @ 100mm + 2xtc (~200mm), f11 (eredeti crop)
Kép

70-200 @ 100mm + 2xtc (~200mm), f11 (USM, és Gamma állítva)
Kép

70-200 @ 400mm (első tc nélküli 200mm-es kép, felnagyítva ps-ben 200%-ra)
Kép

70-200 @ 200mm + 2xtc (~400mm), f11 (eredeti crop)
Kép

70-200 @ 200mm + 2xtc (~400mm), f11 (USM, és Gamma állítva)
Kép

Cellux nélkül exifben: 400mm, Max.Aperture Value f8, csak MF van.
Celluxszal exifben: 200mm, Max.Aperture Value f4, AF működik.

Ezeket még a tmfoto erkélyéről csináltam MF-fel, cellux nélkül:

ISO800 + noise ninja, 400mm, f8, MF (~2MB)

ISO800 + noise ninja, 400mm, f11, MF (~2MB)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2538 Felhasználó inaktív   Szihbacs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 23:22

Sziasztok!

Érdeklődnék, tud e valaki ajánlani nekem egy müszerészt/szervizt Pesten, ahol foglalkoznak vaku javitással?
Egy 550Ex-ről lenne szó, elszállt benne egy tirisztor/tranzisztor (kis fekete mütyür 3 lábbal), minek következtében nem lehet ki/be kapcsolni, csak ha az akukat rakosgatom ki/be. Amugy müködik, csak igy egy picit kényelmetlen....

#2539 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 23:34

Fotoparadicsom, az Ikea mogott. (pontosabbat igy most nem tudok.) beteg Metz-emet sikerrel gyogyitottak.

eszpe: akkor ugy hiszem vilagos a pockok ertelme: az eredeti 8 galvanikusan atadja az objektiv altal szolgaltatott adatokat, a +3 meg szol, hogy en most ketszerezek. (vagy nem jol ertem megint..?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2540 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 23:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 0:34

eszpe: akkor ugy hiszem vilagos a pockok ertelme: az eredeti 8 galvanikusan atadja az objektiv altal szolgaltatott adatokat, a +3 meg szol, hogy en most ketszerezek. (vagy nem jol ertem megint..?)

Nem a +3 szól, hanem a 8-ból 3. A +3 minden obin ottvan. :)
Az obik többségén 5+3 van. Amelyiken 8+3 van, azokat a gyártó úgy minősíti, hogy hivatalosan is használhatóak konverterrel.
A váz + obi csak az 5+3-at használja alapesetben a kommunikációra, akkor is, ha 8+3 érintkező van egy adott obin, ilyenkor a 8-ból csak 5-öt használ és a +3-at.
Ha 8+3-as obira teszel fel olyan konvertert, amelyiken szintén van 8+3 érintkező, akkor a konverterből a váz felőli 5+3-on már a módosított adatok jönnek ki, a váz ezeket veszi az obi adatainak, és írja az EXIF-be. (max blende --> AF maradhat -e, vagy letiltsam, illetve gyutáv infó)
Ha leragasztod a 8-ból a 3 pöcköt, vagy eleve olyan konvertert használsz, amelyiken csak 5+3 van, akkor a konverterből nem jön ki módosított obi adat, és a váz az obi eredeti adatait kapja meg.
Holnap felteszek 1-2 képet az obi és a konverter végeiről, úgy lehet, hogy érthetőbb lesz. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.