HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2541 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 00:03

ertheto ez, csak mindig megkavar a sok kulonbozo szamadat a kulonfele vegeken.. :)
ezert ne faradj! es vegulis a lenyeg, hogy egyesek galvanikusan ossszekotik, masok meg a modositast adjak.

ja, meg egy kerdes, de ez lehet, hogy fontos lehet! mit csinal a leragasztott konverter a 8+3-as, azaz konverterrel hasznalhato objektivekkel? nem lehet, hogy azokkal gondja lenne? (csak a galvanizalas es szammisztika alapjan.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2542 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:58

"Lehet, hogy nem jó képeket adtam oda, mert mikor ezt fotóztam, úgy rémlik, hogy mulit pontosan állítattam az af -et."
csak azt nem veszed figyelembe, hogy az AF egy bizonyos hibahatarral dolgozik. valamelyik topicban itt a kiemeltekben ezt mar kitargyaltuk nehany hete. azaz nem az objektiv a "hibas", hanem tulzott elvarasaid vannak az AF-el szemben. (tulzo abban az ertelemben, hogy azt nem nyujtja.)

Értem. Szóval akkor ne parázzak, nem hiba, hanem ennyit tud. Köszönöm szépen! Egyébként a focus21.pdf alapján nincs baja az af -nek.

#2543 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 1:03

ja, meg egy kerdes, de ez lehet, hogy fontos lehet! mit csinal a leragasztott konverter a 8+3-as, azaz konverterrel hasznalhato objektivekkel? nem lehet, hogy azokkal gondja lenne? (csak a galvanizalas es szammisztika alapjan.)

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 0:50

...Ha leragasztod a 8-ból a 3 pöcköt, vagy eleve olyan konvertert használsz, amelyiken csak 5+3 van, akkor a konverterből nem jön ki módosított obi adat, és a váz az obi eredeti adatait kapja meg...

Blende, gyutáv módosul:
- obin 8+3 és konverteren is 8+3

Obi eredeti adatai változatlanul továbbítódnak:
- obin 5+3, konverteren 8+3
- obin 5+3, konverteren 8+3 de 8-ból 3 leragasztva (kvázi 5+3-as konverter lesz)
- obin 5+3, konverteren is 5+3
- obin 8+3, de a konverter csak 5+3
- obin 8+3, konverteren 8+3 de 8-ból 3 leragasztva (kvázi 5+3-as konverter lesz)

A lényeg: csak akkor érzékeli a váz a tc-t, és csak akkor kerül bele az EXIF-be a tc által módosított adat, ha a konverter obi felőli végén, és az obin is 8+3 érintkező van.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2544 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 0:34

Fotoparadicsom, az Ikea mogott. (pontosabbat igy most nem tudok.) beteg Metz-emet sikerrel gyogyitottak.

http://www.foto-para...o_uzleteink.htm
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2545 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 08:10

Idézet: Szihbacs - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 0:22

Sziasztok!

Érdeklődnék, tud e valaki ajánlani nekem egy müszerészt/szervizt Pesten, ahol foglalkoznak vaku javitással?
Egy 550Ex-ről lenne szó, elszállt benne egy tirisztor/tranzisztor (kis fekete mütyür 3 lábbal), minek következtében nem lehet ki/be kapcsolni, csak ha az akukat rakosgatom ki/be. Amugy müködik, csak igy egy picit kényelmetlen....

Esetleg kérdezd meg a Camera Kft-t is.
http://www.camerakft.hu/ceg.html

#2546 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 12:14

Idézet: Szihbacs - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 0:22

Sziasztok!

Érdeklődnék, tud e valaki ajánlani nekem egy müszerészt/szervizt Pesten, ahol foglalkoznak vaku javitással?
Egy 550Ex-ről lenne szó, elszállt benne egy tirisztor/tranzisztor (kis fekete mütyür 3 lábbal), minek következtében nem lehet ki/be kapcsolni, csak ha az akukat rakosgatom ki/be. Amugy müködik, csak igy egy picit kényelmetlen....

www.nika.hu Csurgó Lászlót keresd
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2547 Felhasználó inaktív   Szihbacs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 14:12

Köszi a segitségeteket. :)

#2548 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:12

picit off:
The Luminous Landscape: Measuring Megabytes

Idézet

Phase One P45 back(s): 39 Megapixel
Phase One P30 back: 31 Megapixel
Phase One P25 back: 22 Megapixel
Canon 1Ds MKII with Canon Macro 100mm f/2.8: 16.6 Megapixel
Canon 5D with with Canon Macro 100mm f/2.8 : 12.7 Megapixel
Canon 1Ds with with Canon Macro 100mm f/2.8 : 11 Megapixels
Linhof 679cs camera with Rodenstock HR digital lenses: Various backs
Linhof 4X5 camera with Sironar HM lenses: Drum scanned film
Linhof 4X5 camera with Sironar N lenses and BetterLight Super 6K scanning back
Hasselblad H1 with Hasselblad H lenses: Various backs
Mamiya 645 with Mamiya lenses: P45 39 Megapixel and drum scanned Velvia

#2549 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:21

na, lehet osszeadni az erteket! ;)
a forum ma:

#2550 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 11:05

egy nagyon alap kérdés:
napközben kinti fotózásnál az ég kiégésének elkerülésére milyen tanácsaitok vannak?

#2551 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 11:31

lehet polarszurozni (de giccs veszelyes is!).

de amugy egy jol megvilagitot tema es a kek eg nem ter el egymastol annyira, hogy beegjen... altalaban. ha ennel sotetebb a tema, akkor nem nagyon lehet mit csinalni.
a forum ma:

#2552 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 11:36

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 12:05

egy nagyon alap kérdés:
napközben kinti fotózásnál az ég kiégésének elkerülésére milyen tanácsaitok vannak?

Átmenetes szürkeszűrő?
mt

#2553 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 12:22

Ha statikus a téma, akkor állvány, expósor, majd a két (több) expozició blendelése.
Ha nem statikus, akkor pech (;

#2554 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 12:31

egy nagyon alap kérdés:

Figyelni kell, hogy merre van a nap és nem nappal szemben fotózni, mert úgy a legnagyobb a kontraszt. Emellett átmeneti szűrő és/vagy állvány exposorozattal.

#2555 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:45

Vagy a legegyszerűbb, átlagoló fényméréssel megcsinálni a képet, amin az ég kb ok, a többi rész sötétebb, és utólag képfeldolgozó programmal kijavítani. Szerintem messze a legegyszerűbb.

#2556 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 14:45

Vagy a legegyszerűbb, átlagoló fényméréssel megcsinálni a képet, amin az ég kb ok, a többi rész sötétebb, és utólag képfeldolgozó programmal kijavítani. Szerintem messze a legegyszerűbb.

1-2 ilyen képnél... De mi lenne, ha mondjuk 300db ilyen kinti kép készül, amiből ő 250-et megtarthatónak minősít. Majd lelkesedését lelóhasztja, hogy hoppááá...minden képen utómunka.
Máris nem lesz magával olyan elégedett, hogy az elkészült képei majd 75%-át fel tudja használni, hisz nem fog ennyi képet igy megcsinálni...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2557 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:37

hat en nehezen tudom elkepzelni azt a helyzetet, hogy 250 kepet minositek megtarthatonak. de, megis: ha nyaralasbol jovok vissza.

konyorgom, ha a fotosnak nincs eleg energiaja, hogy a kepeket egyesevel kezelni tudja, akkor a kepek nezoinek eselye sem lesz arra, hogy ne unjak halalra magukat, ha vegig kell ezt a sok kepet nezni. mi celt szolgalhat 250 kep egy fotozasi alkalombol (photosession.. hogy mondjak ezt magyarul?) megtartva?
a forum ma:

#2558 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 07:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 23:37

hat en nehezen tudom elkepzelni azt a helyzetet, hogy 250 kepet minositek megtarthatonak. de, megis: ha nyaralasbol jovok vissza.

konyorgom, ha a fotosnak nincs eleg energiaja, hogy a kepeket egyesevel kezelni tudja, akkor a kepek nezoinek eselye sem lesz arra, hogy ne unjak halalra magukat, ha vegig kell ezt a sok kepet nezni. mi celt szolgalhat 250 kep egy fotozasi alkalombol (photosession.. hogy mondjak ezt magyarul?) megtartva?

Csak egy jó nagy számot szerettem volna mondani, hogy bizonyos mennyiség felett már jobb a fizikai trükközés, mint a PS és társai :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2559 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:35

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 6:27

Csak egy jó nagy számot szerettem volna mondani, hogy bizonyos mennyiség felett már jobb a fizikai trükközés, mint a PS és társai :)

Az is időráfordítással jár, csak bonyolultabb (átmenetes szürke szűrőt felcsavarni, beforgatni, következő képnél nem kell, levenni, tokba eltenni) --> vacakolás, nem biztos hogy megéri. Lehet, hogy megéri, amikor az ember állványról, gondos munkával elkészíti azt az 1-2 "a" képet, de hogy egy átlagos, pl nyaralós képnél az ember elkezdjen szürkeszűrőzni, vagy bracketingelni (nyaraláskor, kézből), az már sci-fi. Ennél egyszerűbb pl egy Picasa-ban egy kattintás az automatikus kontraszt gombra, de tudom hogy ez olyan barbár megoldás, amit rajtam kívül senki sem használna  ;)

Általában szerintem 250 képet pl nyaraláson kívül nem nagyon csinálunk egyszerre (tájképről van szó, ne felejtsük el), hiszen ha véletlenül egy "komoly" fotózáson ennyi kép születik is mondjuk ugyanarról a tájról, annál 2-3-nál többet nem nagyon érdemes bemutatni (200x látni ugyanazt a facsoportot vagy naplementét egy kicsit unalmas). A 2-3 képet meg nyugodtan meg lehet csinálni PS-ben.

Szerkesztette: lugosi 2006. 05. 19. 12:36 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:38

Tényleg, már rég akartam kérdezni. Valaki nem járatos véletlenül a nikon és canon obik terén egyaránt? Sokat írjátok, hogy L-es obi így, meg úgy, de nem nagyon tudom hova tenni ezt pontosan. Ez olyasmit jelent, mint a nikonnál az ED-s objetkív, vagy inkább valami olyasmit, mint a Tokinánál az AT-X és az AT-X Pro közötti különbség?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.