HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2681 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:25

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 22:22

A mobil vincsik menynire birjak jol a reptéri átvilágítást? Tuléli 4x?

notebookot is át szokták világítani. elég sokan utaznak azzal. szóval kibírja :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2682 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:25

Tnx
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2683 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:28

gyanitom egyebkent, hogy a tukrozes eltavolitasara a polar szuro lenne hasznalhato. (esetleg polarizalt fennyel egybekotve..?)

masik megoldas: uveg mogul fotozni: bentrol az uvegre vetulo fenyt latni csak, kintrol (a sotetbol) meg jol latszik minden, esetleg ott is egy polarral megtamogatva, bar jol besotetitett helyen nem lenne ra szukseg.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2684 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:35

lugosi: nem vilagos igy, hol a gond a polarral. nekem egyertelmuen alexposnak tunik. (a hisztogram jo dolog, de azert ne higyjuk, hogy mindig 100%-os..) nekem a polar ezt muveli (a szinek pontossagat ne nezzetek: lejart diara fotoztam, de a lenyeg latszik):
Kép

Kép
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2685 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 13:38

egyik haver kérte, hogy kérdezzek körbe, hátha kell valakinek egy sigma 15 mm halszem. canon, af. 110ezer. vadiúj.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2686 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 13:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 10:35

lugosi: nem vilagos igy, hol a gond a polarral. nekem egyertelmuen alexposnak tunik. (a hisztogram jo dolog, de azert ne higyjuk, hogy mindig 100%-os..) nekem a polar ezt muveli (a szinek pontossagat ne nezzetek: lejart diara fotoztam, de a lenyeg latszik):

A különbség valóban szemmel látható. Ebben az esetben megzavarta a fénymérésemet a polár. Köszi a segítséget. (Már megint Saen-nek volt igaza, hogy cirkulárisat kell venni? :) )

#2687 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 14:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:25

notebookot is át szokták világítani. elég sokan utaznak azzal. szóval kibírja :)

Valami azért lehet. Tőlem minden alkalommal külön megkérdezik, hogy a kézitáskámban (ami egy notebook-táska, csak nem a notit hordom benne, hanem a "túlélőcsomagot") van-e számítógép. Lehet, hogy akkor külön nézik meg, vagy nem 1 gigawattal sugározzák be :)
Amúgy ki szokott piktogramozva lenni, hogy a sugárzás nem árt ennek, nem árt annak, de én azért szólnék az őröknek :) hogy a vincsi a csomagban van, részecskegyorsítóba ne tegyék be.

#2688 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 14:10

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 15:01

Valami azért lehet. Tőlem minden alkalommal külön megkérdezik, hogy a kézitáskámban (ami egy notebook-táska, csak nem a notit hordom benne, hanem a "túlélőcsomagot") van-e számítógép. Lehet, hogy akkor külön nézik meg, vagy nem 1 gigawattal sugározzák be :)
Amúgy ki szokott piktogramozva lenni, hogy a sugárzás nem árt ennek, nem árt annak, de én azért szólnék az őröknek :) hogy a vincsi a csomagban van, részecskegyorsítóba ne tegyék be.

Há nemtom, az én világlátott Vosonic mobil háttértáramat vagy 50* lőtték át, lehet hogy a notebookok bizonyos elekromos alkatrészei kevésbé toleránsak...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2689 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 14:17

EPSON P-2000 mobil HDD-vel, meg a notimmal mostanság elég sokat repültem, és semmi bajuk sem lett. No para!

#2690 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:19

én többször repültem notival, és mindig ugyanott megy át, ahol a többi cucc, ugyanazzal a módszerrel, csak szeretik külön látni a noti belsejét, mert abban gondolom lehetnek érdekes dolgok elrejtve... :)
bár Edinburgh-ben pl. ki sem vetették a táskából... nem értem...
OFF vége

#2691 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 07:08

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:19

én többször repültem notival, és mindig ugyanott megy át, ahol a többi cucc, ugyanazzal a módszerrel, csak szeretik külön látni a noti belsejét, mert abban gondolom lehetnek érdekes dolgok elrejtve... :)
bár Edinburgh-ben pl. ki sem vetették a táskából... nem értem...
OFF vége

Állítólag van, ahol a nagyobb obikon is átnéznek, nem rejtettek-e el benne valamit.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2692 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:27

Baromi jól néz ki a 70-200 F2.8 átvilágítva. Lehet látni a lencsék elrendezését, nagyon érdekes. Ha tudjátok lessétek meg a monitor képét.

#2693 Felhasználó inaktív   zombieman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:40

Service Notice: EF 70-300 f/4-5.6 IS USM Lens May Result in Insufficient Resolution

Idézet

To Customers Who Use the EF 70-300 f/4-5.6 IS USM Telephoto Zoom Lens:

Thank you very much for your patronage of our products.

We have recently become aware of a phenomenon in which some images captured by the EF 70-300 f/4-5.6 IS USM lens appear in insufficient resolution. This phenomenon may be seen at the edge of the frame at the 300mm setting when the camera is held vertically. We have been studying the symptoms of this phenomenon in order to determine its precise cause and to develop an appropriate remedy. We will inform you on this Web site as soon as this remedy has been decided, which, at this point should be by the end of June 2006.

We are very sorry for the inconvenience this phenomenon represents for customers who use this lens and appreciate your patience as we work to resolve it.

#2694 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:42

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:27

Baromi jól néz ki a 70-200 F2.8 átvilágítva. Lehet látni a lencsék elrendezését, nagyon érdekes. Ha tudjátok lessétek meg a monitor képét.

jaja, multkor én is néztem reptéren :)

#2695 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 6:08

Állítólag van, ahol a nagyobb obikon is átnéznek, nem rejtettek-e el benne valamit.

a múltkor a Washingtoni reptéren csináltaltatott velem az átvilágítós ember egy képet a 70-300-al, mert kiváncsi volt, hogy tényleg működik-e a fényképező, és a lencse. :) Miután csináltam egy baromi homályos képet nagy szakértően nézegette a kijelzőn pár másodpercig, aztán elengedett... :D

#2696 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:20

Saját formátummal váltaná le a JPEG-et a Microsoft  Billy bátyóék már megint kavarják.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2697 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:20

Saját formátummal váltaná le a JPEG-et a Microsoft  Billy bátyóék már megint kavarják.

Nekem mindegy, amíg.... és itt jönne néhány alapvető feltétel, amiket Billyék nem fognak teljesíteni :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2698 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 11:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:38

egyik haver kérte, hogy kérdezzek körbe, hátha kell valakinek egy sigma 15 mm halszem. canon, af. 110ezer. vadiúj.

Ezt az obit ajánlom én is mindenkinek. Próbáltam már, a látószöge nagyon jó, a konverzió pár másodperc alatt megvan lassabb gépen is (Panorama Tools és PTLens plugin, mindkettő ingyenes). A képminőség pedig kiváló. Az AF elég hangos, de ilyen lencsénél az MF is járható út, mert pár arasztól már végtelen minden. Főleg f11-en…

A Zenitar jóval olcsóbb, de a Sigma képminőségben azért hozza a pluszt mindenképpen! Majdnem ilyet vettem egy ideig.

Üdv!
.
.
.

#2699 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:08

ptlens már nem ingyenes... :(

#2700 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:47

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 12:56

Nekem mindegy, amíg.... és itt jönne néhány alapvető feltétel, amiket Billyék nem fognak teljesíteni :omg:

Hát igen. Na meg hallottam én már ezt a szöveget, hogy fele akkora méretben azonos minőség. Mégpedig az mp3 vs. mp3pro összevetésnél. Ott nem jött be (legalábbis nekem). Itt is gyanakvó vagyok.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó