HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyílt levél - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyílt levél bárkinek. Értékeld a témát: -----

#171 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 31. 23:48

Tisztelt Moderatúra/Fórumozók!

Elnézést kérek, hogy offoltam e topicban.

További következetes moderálást és hisztit kívánok.

- hétkilenced -
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#172 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 01. 03:34

Címzés nélkül.
Írtam ide egy levelet, aminek levél formája volt, és talán kevésbé volt off, mint egy bejelentés. A temetésen nem vehettem részt, nem kaptam meghívót. Szépen sorban tünedeznek el a hozzászólásaim, nem lenne egyszerűbb engem törölni?
Természetesen ez is temethető, mert biztosan nem fogod a visszabeszélőbe mozgatni, hisz ott nem lenne értelme. A százalékaimról sem kérek privit, tudom hogy miért kapom.
Azért mint egy levél végére, ide is teszek egy búcsúzást, csak úgy.
Üdv.

Ui.: ettől még nem levél.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#173 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:57

Tisztelt Magam!

Az ego nélkül talán úgy gondolná az ember, hogy teljesen természetes alapállás, hogy a magunk által hozott szabályok betartása mindenkinek természetes. Ha ez természetes, akkor ezt nem kell újra-meg újra bizonygatni. Természetes. Magától értetődő. Bármit teszünk, bármit mondunk, az az alapfeltevésünk, hogy a szabályok betartása alapelv. De ha nincs az ego, akkor attól sincs tragédia, ha éppen valaki, valamiért, ott, éppen akkor tévedett, elnézett, horribile dictu tojt bele az egonkba. Ha kiröhögtük a halált, elmegy tőle a kedve...

Csakhogy belép az ego. És elkezdődik az önpörgetés... ő se tartja be,... miért pont én kezdjem... miért mehet az ő kocsija... a motoros miért gyorsabb a városban, mint én, hát nem azért hoztuk a szabályokat, hogy lebéklyózzunk mindenkit.... a kerékpáros miért nem fizet akkora adót, mint én... ő is ugyanott közlekedik.... frusztráció... acsargás... szabályok citálása mások fejére...  fél pillanatot várnom kellett... lassítanom kellett!... nekem!!!!!!!!  a kurva annyát ennek a világnak! hát a szemetek, nem megölték Kennyt!!!  ááááááááááá.....  biztos elértem volna a reggeli hullaszállítót, ha ez a szemét nem 30-cal tötyörög előttem...

Hajrá fiúk, csak szebb a nap a reggeli adrenalinnal.... hiszen ki pusztítaná magunkat jobban, saját magunknál?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#174 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:16

Kedves ELTE!

Tudom, hogy ön egy hatalmas intézmény. Közel 30.000 diák éli mindennapjait az ön védelmező szárnyai alatt. Mégis ezen közel 30.000 diák folyton panaszkodik. Vajon miért?
Bizony azért, kedves ELTE, mert a szervezettség az ön berkein belül egyenlő a nullával. Az első éves diákok (de még a többiek is) heteket kényletenek rohangálni TOtól tanárig, onnan pedig a HÖKig, hogy aztán visszaküldják őket a TO nevű pokol feneketlen bugyraiba, olyan problémákkal, mint a "mit kell most felvennem?" nem éppen nehéznek tekinthető kérdés.
Arra szeretném kérni önt, mint szervezetet, hogy legyen kedves és valóban a nevéhez méltóan szervezzen meg végre valamit (rendesen).

Tudom kérésem talán a lehetetlent (mit talán, biztosan) sírolja, de nagyra becsült egyetemünk, legyen kedves és tegyen lépéseket egy élhetőbb/érthetőbb rendszer megvalósítása érdekében.

Köszönettel:

Egy immáron 17. éve ELTEs diák.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#175 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 12:14

Ezt csak úgy annak, aki olvassa:

Cseroki Indián

Egy cseroki-indián nagypapa magyarázza unokáinak, hogy milyen is az élet.

- Viaskodás folyik bennem... Kegyetlen viaskodás, ahol két farkas veszekszik - mondta.

Az egyik farkas a félelmet, a haragot, az irigykedést, a szomorúságot, a sajnálkozást, a kapzsiságot, a gőgöt, az önsajnálatot, a bűnt, a haragot, az alacsonyabbrendűséget, a hazugságokat, a büszkélkedést és a felsőbbrendűséget testesíti meg.

A másik pedig az örömet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a testvéri osztozást, a szerénységet, az alázatot, a kedvességet, a jószívűséget, a barátságot, az együttérzést, a bőkezűséget, az igazságot, a könyörületességet és a hitet.

Ugyanilyen viaskodás folyik bennetek is, meg mindenki másban.

A gyerekek elgondolkoztak ezen egy kis ideig, majd az egyik megkérdezte:

- Nagypapa, melyik farkas fog győzni?

- Az, amelyiknek enni adsz - válaszolta az öreg cseroki csendesen.
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#176 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 22:54

Nem politikai!

Kedves honfitársak, tüntetők!

Nem akarom senki baját lekicsinyelni, nem akarok politikai nézeteket megítélni, eszmét és hitet firtatni, de miért kell rendőröket támadni?! Személyesen érint a dolog, az egyik nagyon jó barátom és huga is rendőr. Történetesen a huga a barátnőm volt, és a mai napig szeretem (barátként), értékes emberek ŐK, igen, emberek. Mert nekik is vannak családjaik, barátaik, az egyik én vagyok, és bevallom, félek, félek, hogy nem jutnak haza épségben.
Kérlek titeket ne így próbáljátok megoldani, mert lehet ti boldogan tértek haza, mert a magatok értékrendje szerint jót cselekedtetek, de én nem tudok aludni mert féltem őket. Mégegyszer hangsúlyzom, ŐK csak a adolgukat teszik, nem ők tehetnek a ti bajaitokról.

Ps.: Kérem senki ne válaszoljon, nem akarom, hogy töröljék, ha mégis szeretnél hozzáfűzni valamit, akkor PÜ, vagy lentebb a mail címem. Előre is köszönöm a megértést.  :respect: 

Szerkesztette: Avalon 2006. 09. 18. 23:01 -kor

#177 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 13:54

Igen Tisztelt Főnök Úr!

Minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vagyok elégedve.
DE...
Kérlek szépen, ne csináljuk minden nap azt, hogy egész nap nézzük egymást, aztán munkaidő lejárta után 10 perccel, amikor nagy bátran kikapcsolom a gépem, ideülsz mellém valami roppant fontos és halaszthatatlan munkával. Erre ugrok.
Amennyiben ezen munkastíluson nem tudunk változtatni, nem garantálom, hogy jó viszonyban leszünk a jövőben.... :reklamacio:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#178 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:56

Egyelőre ismeretlen idegen!

Köztudott, hogy az ország tele van szarabbnál szarabb utakkal.Ezért, amikor nagy sokára - mint a mi utcánkban is - végre új burkolat készül, na akkor a jóember örül neki, hogy ezentúl nem rázza szét az út a kocsiját (se).
Külön örülünk, amikor az utat normálisan megcsinálják - és még normális padka is készül. :respect:  ;)
Te barom, a padka nem azért van - főleg nem a kanyarban -  hogy azon éld ki az összes versenyzői indíttatásod.Mivel mégis megteszed, az út frankón tele van kaviccsal, amit helyetted én szoktam visszalapátolni a helyére, amitől a padka már nem lesz a régi, de ez van.
Örülnék, ha leszoknál róla és ha elkaplak teszek is róla, hogy ne legyen kedved hozzá.
Akkor még kivételesen, utoljára, barátságos leszek.Aztán  :ninja:
Jó lenne már végre, ha az ilyenek is rájönnének, hogy illene vigyázni mindenre, ami közös, a mi adónkból építik vagy legalábbis fizetik.
Maradok nyugodt és jólnevelt.
Köszönettel
carcass

Szerkesztette: carcass 2006. 09. 22. 20:04 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#179 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:23

Tisztelt képeslaptervezők, -kiadók!

Tegnap volt szerencsém eltölteni közel egy órát egy ajándékbolt üdvözlőlapos polca előtt. Szédítő volt a választék, azonban mégsem emiatt töltöttem el ennyi időt a keresgéléssel.
Az ok igen egyszerű volt: sokáig egyszerűen nem találtam az igényeimnek megfelelő képeslapot. A lap, amelyet venni szerettem volna, egy sima, összehajtott lap, az elején egy kedves, esetleg tréfás képpel, belül pedig két üres lappal. Viszont szinte az összesnek, amelyet kinéztem, volt a belsejében valami szöveg. Közhelyes, már-már ízléstelen versidézetek, híres és kevésbé híres emberek bölcs és kevésbé bölcs mondásai, vagy csak egy sima jókívánság, ráadásul úgy elhelyezve, hogy a lapra esztétikusan, rendezetten írni már ne lehessen. Sok lapra olyanokat írtatok, hogy (számomra) abszolút használhatatlanná tegyétek. Például: gyönyörű, ízléses képeslap, belül viszont egy öles betűkkel szedett "Unokámnak", "Nagylányomnak", "Boldog névnapot!", "Boldog huszonhétésfeledik házassági évfordulót!" vagy efféle felirat fogad. Megóvva a vásárlót attól, hogy gondolkodnia kelljen. Hogy elég legyen kiválasztani egy képeslapot, ami nagyjából ráhúzható a közelgő eseményre, aztán mehessen tovább a dolgára.

A legrosszabb talán ez: "Boldog ..... . születésnapot!".
Így.
Kipontozva a számok helyét.

Ne írjatok az üdvözlőlapokra semmit. Ez nem a ti dolgotok. Ez az én dolgom. Ez a mi dolgunk. Annak a dolga, aki fel akar köszönteni valakit, valamilyen alkalomból. Ezt nem lehet uniformizálni. Kávéból, levesből jó az instant is, instant szeretet viszont nem létezik.
Rohanó világban élünk, szól a közhely. Az emberi kapcsolatokban azonban nincs helye a rohanásnak. Rá kell szánni azt a tíz percet, amíg kitaláljuk, mit írjunk a lapra, és azt a kettőt, amíg ráírjuk. Tizenkét perc. Nekünk semmi, a megajándékozottnak viszont minden. Mert neki nem az a fontos, hogy mekkora csomagot kap, milyen drága ajándékot vettünk neki. Ő tudni akarja, hogy valóban fontos nekünk, szívből készültünk a felköszöntésére, nem csak egy volt a napi "todo list"-ben, amit jobb minél gyorsabban letudni, aztán szaladunk is tovább.

Ne vegyétek el tőlünk az írás örömét. Főleg ne egy olyan meghitt, bensőséges helyzetben, mint egy családtag, egy barát, egy jó ismerős felköszöntése. Nem kellenek a zengzetes idézetek, a jópofa köszöntések. Csak a fehér papír szabadsága kell. Csak az, hogy ami a lapra kerül, az annak szóljon, akinek a lapot szánjuk. Ne mindenkinek, aki ugyanilyen lapot kap. Kizárólag neki.

Mert ez erről szól. Hogy miközben írjuk a lapot, arra gondoljunk, akinek készül. Nem a szöveg a lényeg. A szeretet, a törődés, amely megbújik a tintával húzott vonalak között.

Tisztelettel:
egy vásárló,
aki végül talált egy lapot, ami megfelelt neki.

#180 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:58

Tisztelt képeslapvásárlában tanácstalan fotósok debaj!

Nem egészen egy éve szembesültem a nehezményezetthez hasonló problémával, és ezen nem segített egy közeli rokon két nagy képeslap-kínálóval és öt-hat képeslap-katalógussal felszerelt papíráru üzlete sem. Hadd javasoljam Neked és a hasonló helyzetben lévő és hasonló hobbival foglalkozó társaknak azt a megoldást, amit én választottam akkor és használok azóta a címzettek örömére.
A fehér lap szabadságát maga a fehér lap adja meg. Kettéhajtható, külső oldalára (kellő súlyú alapot választva) esztétikusan felragasztható egy általad kifejezetten a témához készített fotó, belső oldala(i) pedig felhasználható(ak) az üzenet írásbeli közlésére. Mint poraiból feltámasztott ízléses dísztávirat. Ahogy írtad, a címzett "tudni akarja, hogy valóban fontos nekünk, szívből készültünk a felköszöntésére". Így ez nem lehet kérdéses. A köszöntő pedig az írás öröme mellett pedig tapasztalhatja a személyre szóló alkotás örömét.

Emlékezetes köszöntést kívánva, üdvözlettel,
gazdi

#181 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 11:04

Gazdi!

Egyetértek az írásoddal, azonban az én levelem nem erről szólt. Hanem arról, hogy egy olyan dolgon, ami kifejezetten bensőséges alkalmakra készül, nincs helye az előre gyártott érzelmeknek, a szabványszövegeknek. Mert az éppen lényeget öli meg. Az üzenet teszi egyedivé a lapot, ha azt is mások írják meg helyettünk, az üdvözlőlap átlényegül egy jópofa képet és szöveget tartalmazó egyszerű papírlappá. És ha egy egész polcnyi üdvözlőlapban kutatni kell az "igazán használhatóak" után, ott már gond van.

#182 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:38

Tisztelt vadbarom vezető, aki ma reggel egy piros verdával (Fiat Stilo lehetett talán) Sárvár Rábapaty között ész nélkül előzött!
Ahogy ma hajtottál, az minden elképzelésemet felülmúlta. Nem gondoltam hogy egy ilyen felelőtlen barom is van, mint te.
Kis hiján az árokba kellett lehúzódnunk, hogy te beférjél, volt kb. 20 méter a szembejövő tgk. ig. Anyád biztos nagyokat csuklott, de te azért még 10 kilométeren, úgy előzgettél egyesével, hogy  hajam minden szála égnek állt.
Jellemzően úgy: szitálva mp.-enként néztél ki a szembejövők sávjába, hogy mások is rázták az öklüket. Az előzésről nem is beszélve,
remélem nem viszel másokat a sírba,
ha egy kanyarban elszállsz, max a fát (amit kitörsz) meg a családodat fogom sajnálni.

#183 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 16:25

Microsoft!

Értem, hogy te vagy a Föld egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) informatikai vállalata. Egyetlen kérdésre szeretnék mindössze választ kapni, bár nem rövid és nem is egyszerű...

Azt megértem, hogy a tömegcélokra szánt termékeket nem csiszoljátok tökéletesre, elvégre "jó az, úgy is működik az", meg egyébként is monopolhelyzetben vagytok, az egyszerű felhasználó meggebedés fennforgása esetén sem tud magának alternatív megoldást találni. Azt viszont nem értem, hogy egy fejlesztő eszköznek miért kell hemzsegnie a programhibáktól. Miért van az, hogy a szerver célra szánt operációs rendszeretek hogyan lehet képes arra, hogy kétszer ugyanazt végrehajtva kétféle végeredményt kapok. Hogy hogy lehet az, hogy a fejlesztőeszközötök egy-egy módosítás után néha-néha megunja a működést, véletlenszerű hibákat generál, majd ha visszaállítom az eredeti állapotot és újra megcsinálom a módosítást, már működik?

Elgondolkodtam, hogy küldjem-e a számlát a hajfestékről és -beültetésről.

Carmaged

#184 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:06

Te bunkó tahó paraszt!
Igen te, azzal a szürke X5-ös BMW-vel, te aki az előbb majdnem letoltál az útról.Normális emberek, nem előznek be nem látható kanyarban.Ezzel megint csak megerősítettél egy bizonyos elméletemben...
Sajnálom, hogy a szegény holland emberke, akit előztél "élményekkel" tér majd haza, de leginkább azt sajnálom, hogy nem egy tizenöttonnás, kővel magrakott döggel találtad szembe magad.
Remélem, a legközelebbi alkalommal mégis találkozol egyel és ott döglesz meg a kocsidban.
Egyszerűen nem látok a méregtől. :reklamacio:  :mad:
carcass

Szerkesztette: carcass 2006. 10. 03. 11:24 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#185 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 03. 13:31

Kedves Főnöknőm,

nincs valami mondanivalód számomra? Miért emailben kell megkapnom egy jóakarómtól a linket, ami az itjobs-on meghirdetett pozíciómra mutat?

Üdv,
gazdi

#186 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:50

Tisztelt AKS Debrecen Kft.!

Én komolyan nagyon örülök, hogy seprőautóval takarítják a belváros egyik legcsendesebb utcáját, ahol lakom, tényleg tisztán van tartva :up: .
De gondolom Önök is tisztában vannak vele, hogy ez a gép nem nevezhető éppen csendesnek, ezért ha kérhetném a jövőben valamikor nap közben küldjék erre, ne éjjel 11 és fél 12 körül, ahogy szokták.

Köszönöm.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#187 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 04:00

Tisztelt Nagyérdemű!

Garázdaság miatt indult eljárás Nyíregyházán a 17 éves kótaji fiú ellen, aki szerdán napközben a Vasvári Pál utcán megrugdosott egy parkoló autót, és fejbe, illetve mellkason rúgott egy arra járó nőt. A fiatal a rendőröknek nem adott magyarázatot tettére, állítólag az atrocitás előtt barátnőjével veszekedett, s talán feszültségét akarta az ismeretlen járókelőn levezetni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#188 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 05:00

Uzenem annak a f*kalapnak,aki a haztetok felett 50m-re repked a tokoli repter? mellett-egesz nap,hogy
probaljon meg elszallni,mert 750k-ert ajanlottak egy vallrol indithato Stringert! :reklamacio:

#189 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 14:18

Kedves ügyintézők a GMben!

Kellemes meglepetés volt számomra, hogy olyan hivatalnokokkal hozott össze a sors, akik nem megkeseríteni akarták az életem. Minden kérdésemre kedvesen és türelmesen válaszoltak, és segítettek a még hátra lévő papírok hitelesitésének problémájában is.

Kívánom, hogy sokáig egészségben tudják végezni amúgy nyilván kissé unalmas munkájukat ügyfeleik őszinte örömére.

Tisztelettel és köszönettel:
Egy ügy intéző
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#190 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 20:40

Tisztelt Autóbuszgyártók!

Igen örülnék neki, hogy ha nem törpékre terveznétek a buszokon az ülések közötti távolságot. Kb. 3-5 cm már elég sokat segítene azon a problémámon, hogy az előttem lévő ülés ne nyomja szét a térdem. Köszönöm, van épp elég bajom amúgy is. Ez ha jól számolom, akkor kb. egy fél üléssorral jelent kevesebbet vagy pedig 30-50 cm-el többet.

Tisztelt Szabolcs Volán!

Köszönjük, hogy visszakaptuk a jól megszokott buszunkat ma délután folyamán. Ez igen jól esett az elmúlt hetek kínszenvedése után, melyet a távolsági járatba küldött helyijáratra/elővárosi közlekedésre szánt buszok okoztak. Továbbá illene az épp aktuális célállomást feltüntetni, nem pedig minden egyes buszvezetőt megkérdezni, hogy ő e az, aki oda visz, ahová menni szeretnék. Ha nincs egy ismerősöm, akkor bizony lekésem a járatom. Szívesen vennénk, ha hideg van, akkor egy pici fűtés legyen, ha már észtelenül emelitek a jegy árát a csillagos egekbe.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.