HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyílt levél - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyílt levél bárkinek. Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:42

Kedves asztaltársak!

A nyitó hozzászólásban meg lettünk kérve, és azóta ez a kérés többször meg lett erősítve, hogy ne ide kommentáljátok a nyílt leveleket. Ha érdekel titeket a téma, nyissatok neki topicot, ha annyira nem érdekes, akkor öljétek egymást PÜ-ben. Jó ez a topic, én szeretem olvasgatni, hébe-hóba írok is bele. Inkább én írjam ezt, mint egy moderátor, mert a mod lehet, hogy a lakatost is magával hozza.

Köszönöm a megértéseteket.
debaj,
aki nem örülne a topic bezárásának.

#272 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 03. 19:09

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 15:42

Kedves asztaltársak!

A nyitó hozzászólásban meg lettünk kérve, és azóta ez a kérés többször meg lett erősítve, hogy ne ide kommentáljátok a nyílt leveleket. Ha érdekel titeket a téma, nyissatok neki topicot, ha annyira nem érdekes, akkor öljétek egymást PÜ-ben. Jó ez a topic, én szeretem olvasgatni, hébe-hóba írok is bele. Inkább én írjam ezt, mint egy moderátor, mert a mod lehet, hogy a lakatost is magával hozza.

debaj,

A fentieket kérném tekintetbe venni a közeljövőben is.

Nagy felháborodás volt, amikor pár poénkodó postért figyelmeztetéseket osztottam. Ezt most nem teszem meg, érezze magát mindenki letolva, akinek kell.

Viszont újra a zéró tolerancia lép érvénybe. Próbáltam lazítani a "szigoron" - ez lett a köszönet. Az  nem lesz érv, hogy "nem olvastam", meg "egy postért warningot?".

#273 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 19:31

Kedves vérig sértett állatvédők, felgyújtott macskák szövetsége, kedves Green Peace!

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem fogom kinyírni a macskát(nem az enyém, nem én akartam, hogy összesarazza, és összekaristolja a motorháztetőmet. Miután sokszor elkergettem, és nem használt, azután döntöttem a nyílt fenyegetés mellett.), csak így akartam ráijeszteni.(Remélem ezt a hozzászólást nem olvassa el a macska...)
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#274 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 10:04

Kedves csepeli kutyatulajdonosok!

nagyon örülnék, hogyha a környékünkön lakók nem az előttünk levő játszótérre hoznák kutyáikat, hogy dolgukat végezzék, mikor 5 perc sétára van egy kutyafuttató, amit NEKIK hoztak létre...

főleg kedves 2 házzal arrébb lakók!!! a kutyának több séta kell, minthogy a kedves gazdi kiálljon az ajtóba (mert hideg van), a kutyát kirugdalja az első bokorhoz, majd beengedje, hogyha az befejezte tennivalóját... ennek nem így kéne működnie...

illetve még az lenne a kérésem, hogy legalább más lakótelepekről ne hozzák hozzánk a kutyát... a parkoló miért nem jó???
vagy ha már mindenképp az a tökéletes hely drága kedvencüknek, akkor legalább takarítanák fel... igaz, hogy nálunk nincsenek kihelyezett kiszacsik, de miután a zsömle elfogy a zacskóból, nyugodtan fel lehetne használni ilyen célra ahelyett, hogy kidobják...

remélem szavaim meghallgatásra találnak :D
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#275 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:37

Nem kedves, bicikliversenyzőnek öltözött középkorú Kutyagyűlölő (úrnak nem nevezhető személy ) !

A mai verőfényes napon , kiskutyámat pórázra fogva,  sietős léptekkel haladtam az autó felé, amikor odaléptél hozzám, és habzó szájjal, üvöltő dervis módjára követelted, hogy az amúgy teljes békésen, láb mellett rövidpórázon haladó kutyán miért nincs szájkosár ( 1km körzetben sehol senki nem volt...).

A feszkó elkerülése végett igyekeztem humorasan felfogni a dolgokat, erre a szemembe köpted, hogy ki kellene irtani az összes ilyen dögöt a gazdájával együtt...  !!!  Ekkor már láttam, hogy menthetetlenül abnormális ill elmebeteg vagy és már nem is válaszoltam a szitokáradatra...Rendőrséggel fenyegettél, mire szelíden kértem, hogy egyúttal,  ha lehetne a diliházát is hívni a kényszerzubbony végett, az  lekötelezne...  Továbbá  finoman utaltam rá, hogy távoznod kellene... ill kértelek, hogy  kerekezzél el pajtás, mert a barátom már kevésbé lesz ilyen barátságos mint én...

Dühkitörésedtől porzott az út a cangád után, ahogy faképnél hagytál...majd egyszercsak  ....hoppááá..  az országúton észrevettem, hogy pont előttem kerekezel bőszen...rád álltam az autóval, és teljes erővel nyomtam a dudát... mire úgy félrerántottad a bicajt, hogy majdnem leestél...te szegény  :o

Barátságos mosollyal intettem és továbbhaladtam...    Remélem,  te sem felejtesz el engem egy darabig... ;)

#276 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:11

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:37

Dühkitörésedtől porzott az út a cangád után, ahogy faképnél hagytál...majd egyszercsak  ....hoppááá..  az országúton észrevettem, hogy pont előttem kerekezel bőszen...rád álltam az autóval, és teljes erővel nyomtam a dudát... mire úgy félrerántottad a bicajt, hogy majdnem leestél...te szegény  :o

Erre két idézet jutott eszembe!

Született gyilkosokból: "HP"

Btk-ból:

Közúti veszélyeztetés
186. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
okoz.

Szép napot!

#277 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:35

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 17:11

Erre két idézet jutott eszembe!

Btk-ból:

Közúti veszélyeztetés
186. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
okoz.

Szép napot!

Kedves Warton!

Nekem is eszembe jutott két idézet:
1: Kedves asztaltársak!

debaj,

2: "További kérésem, hogy offolás és marháskodás se legyen, a nyílt levelek tartalmát egyáltalán ne vitassuk meg ebben a topicban, azaz csak levelek legyenek."

Üdv!

Szerkesztette: Harlequin 2007. 01. 07. 17:35 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#278 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:41

Levélnek álcázva se.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#279 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:25

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 17:11

Közúti veszélyeztetés
186. § (1) Ha valaki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
okoz.

Kedves Warton!

Köszönettel vettem hozzám intézett aggódó soraidat,  mely elmebeli képességeim kétségbevonását vonja maga után...nos, megnyugtatásod érdekében  felhívom szíves figyelmedet, hogy a hangsúly még mindig a "ha" szócskán van... ezt maximálisan szem előtt tartva vállalom tetteim (vagy az általad említett  "bűncselekményem") következményét...  ;)

Idézet

én ebből csak a "BF"-t ismerem, kár hogy ez elkerülte a figyelmedet, mielőtt eszmefuttatásod nyilvánosságra került volna... ;)

Viszont kívánva,  hasonló szép napot, ill estét...

WH

szerk.:  az aggódások mérséklésére,  a körülmények tisztázásához  csak annyit fűznék hozzá, hogy az autó épp, hogy csak nagyon lassan gurult,  sebességről szó sem volt...ugyanis amikor beértem, onnantól egy vonalban haladtunk egymás mellett...továbbá  nem volt életet veszélyeztető  a szituáció, hacsak az nem, hogy ő akart kiirtani ... :smoker:

Szerkesztette: WhiteHunter 2007. 01. 07. 19:23 -kor

#280 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 07. 18:50

Te kis ordenáré nagy tetves paraszt!

Elmesélnéd, hogy mégis miért jó az, ha egy másik ember tulajdonában lévő autó motorháztetőjéről lefeszegeted a jelvényt fényes nappal az Auchan parkolójában? :( ( és hogy ezt megteheted, mert mindenki leszarja, mit csinál a másik? )
Teszed ezt ráadásul úgy, hogy plusszban durván összekarcolod a jelvény körül az autót...
Kurvára örülök, hogy a kis vagánykodásoddal, miszerint "a buzi BMW-snek úgysem számít egy jelvén ára", okoztál nekem egyrészt egy pár száz forintos jelvény ár kárt, valamint okoztál egy motorháztető újrafényezés költsége kárt, és ezen kívül egy ma még beláthatatlan mértékű kárt, amennyivel kevesebbért tudom majd értékesíteni az egyébként sérülésmentes kocsimat, mert a motorháztetőn bizony nem lesz ugyanolyan vastag a festékréteg, mint a többi idomon, és ezek után egy esetleges festékréteg vastagság ellenőrzéskor aztán magyarázhatok.
Az ilyen szánalmas parasztok miatt sosem leszünk európaiak, megmaradunk tetves balkániaknak.

A Tulaj

#281 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 12:13

Kedves moziban viselkedni nem tudók!

Holnap moziba megyek, a westendben fogom megnézni a de ja vu c. filmet este 8-tól.
Amennyiben továbbra sem tanultál meg viselkedni leszel szíves távoltartani magad az üzemtől az említett időpontban, renitenskedés esetén kilátásba helyezek egy orrbakomprommitálást, amitől még az unokád is hülye lesz, majd a tévekénységed folytatás esetén alkalmazni is fogom.
Nem viccelek, nagyon elegem van belőletek!

Üdv

-H-

Szerkesztette: Harlequin 2007. 01. 09. 12:14 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#282 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 09. 13:25

Tisztelt Országos Mentőszolgálat!

Tisztelettel kérem, hogy amennyiben lehetséges, egy rohamkocsit készenlétbe helyezni szíveskedjenek az alábbi helyen és időpontban, kb 2 órás időtartamra:

2007. január 10. szerda 20:00-tól 22:00-ig
Budapest, Westend City Center mozi bejárat közelében

Köszönettel: DM.

( ;) :Đ )

#283 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:46

Kicsit sem tisztelt sejkek, padisahok, taxisok, koldusok, jósnők, versírók, sakkozók!
(Nem kívánt rész kihúzandó!)

Csak tudnám, hogy mi a jó francért álldogáltok állandóan a Keleti pu kijáratánál, bejáratánál, illetve benne! Azért az már mégiscsak nevetséges, hogy az ember nem képes úgy keresztül menni a pályaudvaron, hogy ne kérnék el az összes pénzét, ne váltsanak neki drahmát, ne jósolják meg a jövőjét, ne adják el neki a legújabb verseskötetet, ne hívnák ki egy sakkpartira illetve ne ajánlanának fel egy 25000 forintos utazást a Ferihegyi légikikötőbe! :omg: Hogy mennétek a palipék búbánatos, riherongy fekete lyukába... MIND! :reklamacio:

W

Ui.: a fentiek vonatkoznak a "Szoba kiadó" táblával ácsorgó mádámra és az emberi ondóval ízesített öntetet kínáló gyros árusra is! :mad:

#284 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:55

Kedves Jogállam és Végrehajtás (már ami létezik belőle)!

Örülök hogy vagytok, és nem tud bárki kinyuvasztani az utcán ha nem tetszik neki a képem vagy nincs/van (a megfelelő rész aláhúzandó) sapka a fejemen. Sajna az emberek bosszúéhsége közel sincs arányban azzal a 'bűnnel' amit elkövettek ellene és gondolkodás nélkül nekimennének a másiknak (még így is sokszor sajna :( ) ha nem lennének következmények. Érdekes hogy az állatvilág nem ismeri a bosszú, agresszió, düh fogalmakat.

:omg: még jó hogy nem anarchiában élünk  :mad:

Üdv,
bla

Szerkesztette: blabla* 2007. 01. 09. 21:56 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#285 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 22:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 19:09

Viszont újra a zéró tolerancia lép érvénybe. Próbáltam lazítani a "szigoron" - ez lett a köszönet. Az  nem lesz érv, hogy "nem olvastam", meg "egy postért warningot?".

Tájékoztatás szintjén: az első megvolt.

#286 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 18:58

Kedves ELTE!

Az ETR Aktuális hírek rovata, a falakon elhelyezett hirdetőtáblák és a TO honlapja (többek között) arra szolgál, hogy a hallgatókat tájékoztassák, úgyhogy mi, hallgatók, megköszönnénk, ha használnák is őket erre a célra. Az, hogy kósza félhírekből, levlistákról (amire senki nem köteles feliratkozni), szóbeszédekből kell megtudnunk évfolyamtársaktól, hogy milyen változtatásokat léptetnek életbe, elfogadhatatlan. Ha elvárják, hogy az Önök által alkotott és félévente random módon megváltoztatott szabályokat a hallgatók maradéktalanul betartsák, akkor lesznek szívesek hivatalos módon őket tájékoztatni, ennek elmulasztása esetén pedig nem hőzöngeni és nem hátrányosan megkülönböztetni a tájékozatlan és szabályokat be nem tartó hallgatókat. Továbbá lesznek szívesek utólag nem kivetni különböző fiktív díjakat, amiről még csak meg sem tudják magyarázni, hogy hogy keletkeztek. Nem a hallgatókon kell behajtani a több milliós gazdasági hiányukat!
És nem utolsósorban: mi hallgatók örülnénk, ha a Tanulmányi- és Vizsgaszabályzat pontjait nem csak a hallgatókkal tartatnák be, hanem a tanárokkal is.

Üdvözlettel,

Egy anyagilag alaposan lehúzott hallgató
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#287 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:41

"Kedves" Tanár úr!

Nem tudom miért tetszik sportot űzni a gépész hallgatók buktatásából?! Tudom, hogy az előadások nem teltház előtt zajlottak, mivel hétfő késő délutánra a sok egyéb tárgyból sikeresen lefárasztják a hallgatókat, ezért ilyenkor az ember agya már _nagyon_ nem fog! Tehát ezt ne csak felénk rójja fel, hanem a tanterv/órarend készítőinek is! Továbbá azt is tudjuk, hogy a NAGYBETŰS élethez, az alapvető műveltséghez elkellenek a "Gazdasági jog alapjai". Bármikor jól jöhet, hogy tisztában vagyunk az egyes vállalkozási formák alapfeltételeivel, létesítési szabályaival, vagy egy alkotmánybíró tevékenységével. De könyörgöm, mégis mit vétettünk?! Ugyanúgy, tisztességesen tanulunk a vizsgákra, mint akármelyik GTK-s hallgató, de valahogy nálunk - gépészeknél  - mégis többszöröse a bukási arány!  :(  Vagy csak egyszerűen a gallérunkra van írva: "GÉPÉSZ = ENEMY"?! Szépen kérem, hogy ezen a hozzáálláson tessék változtatni!

Üdvözlettel: Klown

U.i.: Hétfőn már megint mehetek UV-zni. Már harmadjára...  :omg:  :reklamacio:  Pedig még a matek I. is megvolt másodikra. A mechanikáról (Statika + Szilárdságtan) már ne is beszéljünk! ÁHHH!  :omg:  Vagy - mi gépészek - kezdjünk hőbörögni, hogy: "Mechanikát a GTK-ra!"?!  :rolleyes: :Đ  Végszó gyanánt: most sem érzem úgy, hogy elégtelen a tudásom, főleg annak fényében, hogy mennyit készültem! Nem keveset!  :rolleyes:

Szerkesztette: Klown 2007. 01. 17. 15:55 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#288 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 07:38

Kedves Központi Tanulmányi Hivatal!

Tegnap óta regisztrációs hét van. Én elhiszem, hogy sok a gond, de emiatt nem fogok elsiklani a problémám felett, mint ahogy azt Önök tették, amikor egy kedves, semmitmondó válasz-emaillel elküldtek a francba. Elhiszem, hogy egy passzív féléven levő hallgató francot sem ér maguknak, mert nem kajál a büfében, nem veszi a tankönyvet, jegyzetet, nem kapják utánam az állami támogatást, nem fizeti a kollégiumi díjat, nem fizeti a pótvizsgáit, soron kívüli jegybeíratásait satöbbi (megfelelő aláhúzandó), de azért az mégis pofátlanság, hogy olyan szolgáltatásokat nem tudnak működtetni, ami számomra létfontosságú lenne, maguk pedig megígérték fél évvel ezelőtt, hogy biztos jó lesz, biztos működni fog.

A passzív félévre vonatkozó kérelem beadási módjáról van szó. Egész vizsgaidőszakban nézegettem a KTH honlapot és a Neptunt, hátha sikerül regisztrációs hét előtt be tudom nyújtani a passziválási kérelmet, de nem. Amikor emailben kérdeztem, merre találok erre lehetőséget Interneten keresztül (nem tudom, emlékszik-e valaki Önök közül az elmúlt félévben, beíratkozáskor feltett kérdésemre, miszerint online úton be lehet-e nyújtani a kérelmet, amire azt a választ kaptam, hogy igen, természetesen, pár kattintás az egész), azt a választ kaptam, hogy lehetne a KTH portálon keresztül, de az még nem kompatibilis az új Neptunnal (akkor minek vezették be az új rendszert, ha hónapokon keresztül nem tudják megoldani a kompatibilitási problémát?), ezért a Neptunban, a beíratkozás lapon lehet bejelenteni, ami viszont még nem működik, remélik, napokon belül elhárítják a hibát. (Napuff.) Alternatív javaslatot nem adtak, de ma délután felhívom Önöket, és addig le se teszem, amíg kapok valami konkrét választ. Mert jól van, azt én is tudom, hogy személyesen is tudnám intézni, de ha lenne időm és lehetőségem ara, hogy csak úgy hétközben felszaladgáljak Pestre, akkor valószínűleg erre a félévre sem kellett volna a passzív félév, napot lopni egyetem mellett is lehet. Azt sem értem, hogy az indexmásolatról tudnak fél oldalt írni, hogy sajnos a funkció nem működik, emailben kell hát igényelni bla bla bla, de a passziválási kérelmekről egy szó sem esik.

Köszönöm megértésüket, és remélem, megoldják a problémát mihamarabb, illetve meg tudunk egyezni valami megfelelő alternatív megoldásban.

egy passzívon lévő hallgatójuk

#289 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 08:16

T. Olvasók!

A legtöbb kedves levélíró elmagyarázta nekem, hogy az állatok sohasem ölik meg fajtársaikat, mert az állati agresszió ritualizálva van, az emberi meg nincs. Ez tudományos kérdés, és attól tartok, hogy a kedves olvasók nem ismerik az etológia erre vonatkozó irodalmát. Az utóbbi harminc évben hatalmas ismeretanyag halmozódott fel, amely Lorenznek még nem lehetett birtokában. Ennek ismeretében nyugodtan kijelenthetjük, hogy az állatok között is igen gyakori a fajtárs megölése. Az oroszlánok bizonyos majomfajok normális életciklusának része a gyermekgyilkosság. A felnõtt hímek bandái megtámadnak egy másik csapatot, elzavarják a csapat felnõtt hímjeit, illetve megölik a kölyköket, s átveszik a nõstényeket egy következõ szaporodási ciklusra. A hozzánk közel álló csimpánzok hímjei aránylag nagy területet birtokolnak, és rendszeres õrjáratokat tartanak a terület határain. Ha ott a szomszéd csapat kóborló hímjeivel találkoznak, öszszecsapnak, és az erõsebb csapat megöli a gyengébb csapat hímjeit. A medvebocsok legnagyobb ellensége a felnõtt hím medve: megöli és megeszi õket. A szarvasok és az õzek hímjei zárt térben kíméletlenül megölik gyengébb társukat. A farkasok is hajlamosak arra, hogy a falkán kívüli egyedet megöljék. Az a bizonyos ritualizált harc, amelyet Lorenz leírt, és amelyre a kedves olvasók hivatkoznak, csak a falkán belüli enyhébb agresszióra érvényes. Az állati csoportok kegyetlenül elverik a csapatból azt az egyedet, amely egy kicsit is különbözik a többitõl, tehát az albínókat, a bicegve járókat, sokszor a betegeket, az öregeket is. Ennek az az oka, hogy a jól megkülönböztethetõ egyedeket befogadó csapatot gyakrabban támadják meg a ragadozók, mert azok is ilyen egyedekre vadásznak. Szóval ilyenek azok a békés, szertartásos állatok, csakhogy ezekrõl a véres eseményekrõl kevesebb film, cikk születik. Talán mert a szerkesztõk úgy gondolják, az olvasók nem szeretik a csúf történeteket. Ez persze megint csak az ember szelídségének a bizonyítéka.

(Cs.V.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#290 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 16:14

Tisztelt dohányosok!

Legyetek szívesek tudomásul venni, hogy a kocsi peronja sem dohányzófülke. Azt a két percet igazán kibírhatnátok, amíg megáll a vonat, és leszálltok, főleg, ha mellettetek még valaki kénytelen ott utazni, mert az ülőhelyek már foglaltak. Ja, és (a nemdohányosok is) az ajtót is becsukhatnátok, mikor áthaladtok a kocsin. Sajnos még nem fotocellásak.

Köszönöm.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »