Elküldve: 2008. 04. 05. 14:55
Tisztelt Közterületfenntartók!
Minden évben egyszer lomtalanítást tartalak a kerületünkben, melyről tájékoztató szórólapon/levélben értesítenek. Ebben azt kérik hogy március ikszedikén készítsük ki a lomokat, melyek másnap elszállításra kerülnek. Csak ikszedikén, és ne előbb, hogy elkerüljük azt, hogy a guberálók széttúrják az egészet, az utcát disznóóllá változtatva.
Én ezen kérésüket minden évben betartom, az elszállítás előtti napon este szoktam kikészíteni a lomokat, hogy minél kisebb legyen a széttúrás valószínűsége, ami sajnos még így is elkerülhetetlen. Teszem mindezt azért, mert a széttúrt holmit nem szállítják el, amit valahol megértek, mégis számomra elég kellemetlen, mikor bizonyos a kukába a háztartási szeméttel együtt be nem férő tárgyakat hagynak itt, csak azért, mert más emberek széttúrták a lomhalmot előzőleg.
Amit viszont idén műveltek, kicsit felháborított. Ha Önök nyomatékoan azt kérik, hogy én ikszedikén tegyem ki a lomjaimat, akkor elvárom, hogy ikszpluszegyedikén Önök el is szállítsák azt, ígéretükhöz híven. De Önök idén nem így cselekedtek, úgyhogy volt szerencsém a környéken 4 napon keresztül a kihelyezett (majd a guberálók által széttúrt) lomok között kavirnyálni. Mivel nem tudtam, hogy pontosan mégis mikor fognak (késve) érkezni -mert erről viszont nem tájékoztattak- ezért a 4 nap alatt többször is lehetőségem volt a széttúrt lomokat a kapu előtt újra összehordani, attól tartva, hogy ha nem teszem, a nyakamon szárad az egész, mert így nem fogják elszállítani.
Ezúton szeretném megköszönni Önöknek, hogy az egészségemért aggódva lehetővé tették számomra ezt a mozgáslehetőséget, továbbá szeretném megkérni Önöket, hogy a későbbiekben legyenek szívesek az előre meghatározott napon elszállítani a lomokat, tekintve, hogy ráadásul ezt a napot Önök határozzák meg.
Maradok tisztelettel:
OnLány
Kedves guberálók!
Kérem ne értsenek félre, nem vagyok antiszociális, megértem a szorult helyzetüket, és belátom, hogy van olyan tárgy, ami számomra lim-lom, Önöknek viszont jól jöhet. Nem bánom, ha azt, amit kiteszek lomtalanításkor, Önök elviszik, hiszen nekem úgysincs már rá szükségem, tehát tökmindegy számomra, hogy a szeméttelepre kerül vagy az Önök otthonába. Már a lomok kipakolásakor megjelentek a környéken, többek között a kapunk előtt is és afelől érdeklődtek, hogy elvihetik-e amire szükségük van. Én erre azt válaszoltam, hogy természetesen vigyék, cserébe csak annyit kértem, hogy amit viszont itt hagynak, azt ne szétdobálva hagyják itt, különben a közterületfenntartók nem viszik el. Szerintem ez nem nagy kérés és igazándíból mondani sem kell szerintem, mert magától értetődő. De úgy látszik, csak számomra az, biztosan én vagyok a defektes, amiért nem szeretek szétszórt szemét és lim-lom kupacok között járni-kelni/élni. Ha esetleg Önök mégis kupiban szeretik tengetni napjaikat, kérem, ne magukból induljanak ki, nem biztos hogy mások is ilyen környezetet preferálnak a házuk táján. Továbbá -mivel úgy tűnt, hogy ezzel nincsenek tisztában- most azt is elárulom Önöknek, hogy az üvegtárgyak törékenyek, tehát célszerű őket a guberálás közben óvatosan felborogatni/arrébbhajigálni, különben apró darabokra törhetnek. Az így keletkezett szilánkokkal a környéken sétáló gyerekek, kutyák, de akár Önök is elvághatják különböző testrészeiket, arról nem szólva, hogy a Közterületesek nem hoznak magukkal seprűt-laptátot, hogy Önök után a szilánkokat feltakarítsák, úgyhogy ez a munka megintcsak rám és a szomszédaimra hárul.
Az Önök áldásos munkájának (és a Közterületfenntartók késlekedésének) köszönhetően 4 napig rakhattam rendet Önök után, úgyhogy ezúton szeretném Önöknek is megköszönni, hogy Önök is szívükön viselik az egészségi állapotomat és lehetővé tették számomra a testmozgás ezen formáját. A Közterületfenntartók nevében is szeretnék köszönetet mondani, mert a 4 napnyi guberálási lehetőségnek köszönhetően nekik már alig maradt mit elszállítani. Hálám mellett szeretném újfent megkérni Önöket (bár valószínűleg nem fog Önökhöz eljutni az írásom), hogy viselkedjenek kultúrlény módjára és a következő lomtalanításokkor ne dobálják szét a kihelyezett tárgyakat a kapu előtt, különben nyakon fogom kedvesen csapdosni Önöket, és mondom, nem azért mert antiszociális vagyok, hanem azért, mert rühellem a disznóól kinézetű területeket, főleg akkor ha azok közvetlenül a kapu előtt találhatóak.
Maradok (vajmi kevés) tisztelettel:
OnLány
Kedves szomszédaim!
Igazán örülök, amikor közeleg a lomtalanítás napja, ilyenkor -ateista létem ellenére- mindig erős imádkozásba fogok, és bízom benne, hogy imáim meghallgatásra kerülnek. Az imáimban ti szerepeltek, és az, hogy vegyétek a fáradságot és a kertetekben az évek során felhalmozott lomokat/szemetet átválogassátok és lomtalanításkor kihelyezzétek. Tudom, hogy a ti ablakotok az én kertemre néz, ahol a lehetőségekhez mérten tisztaság és rend van, úgyhogy szerintetek minden szép és jó, de tudjátok, én egész évben a ti kuplerájhoz hasonlító kerteteket bámulhatom és őszintén szólva, nem tetszik amit látok, nem igazán szemet gyönyörködtető ugyanis a látvány. Párszor finoman céloztam is rá, hogy ideje lenne rendet raknotok illetve lomtalanításkor kirámolnotok, de sajnos a mondataim leperegnek rólatok. Ez sajnos idén is így történt, úgyhogy most újabb egy éven át bámulhatom a Tiszta udvar-rendes ház versenyen elért utolsó helyezésetek ékes bizonyítékát.
Persze ti is dobáltatok ki lomtalaításkor bizonyos dolgokat, azonban véletlenül sem lomokat, hanem háztartási szemetet és veszélyes hulladékot, amitől viszont nem a lomtalanítás keretében kell megszabadulni, de ez egyébként a lomtalanítási tájékoztatóban is le volt írva. Csak a Közterületfenntartók jófejségének köszönhető, hogy ezeket elszállították, és nem hagyták itt az én lomjaimmal együttvéve, mondván (mellesleg jogosan), hogy baromira nem az ő feladatuk a kirakott holmi átválogatása.
Szeretnélek ezért megkérni titeket, hogy a kertetekben egyszer végre tegyetek rendet, körülbelül egy fél napos elfoglaltság lenne max, és utána jobban érezné magát mindenki - bár lehet, hogy csak én, mert titeket nem zavar a saját kupitok. Arra is szeretnélek megkérni titeket, hogy a veszélyes hulladékot a veszélyes hulladékgyűjtőbe vigyétek el, nincs tőlünk messze és még cipekednetek sem kell, mert van kocsitok. Van két gyereketek, a 21. században élünk, ideje lenne nektek is gondolnotok a jövőre és ha apró léptékben is, de foglalkozni a környezetvédelemmel.
A jószomszédi viszonyba vetett hitem mellett maradok tisztelettel:
OnLány
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?