HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 18. 08:29

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 22:20

Piftuka, ha egy vérbeli vasas drukker írná le hogy látta ugyanazt mint te, félek homlokegyenest mást írna...dehát ez ilyen szubjektív dolog...

Hogy írhatsz ilyet? Láttad a meccset? S azok után engem vádolsz elfogultsággal? Ennek semmi köze a szubjektivitáshoz. Ki is kérem magamnak! Azt hiszem mindig eléggé objektív tudtam maradni, ha a VIDI-ről volt szó. Ha szarul játszottak elismertem. Ha jól megdícsértem őket. Nem kell bizonygatnom, így volt.

Amit tegnap a VIDI ellen művelt a bíró (s a Vasas játékosai, akik ezt kihasználva rendesen törtek-zúztak) az vérlázító. S az előző hozzászólásomban írt "tények" is valóban azok. Utána lehet nézni, el lehet gondolkodni rajta!

De tagadni, vagy azt mondani, hogy mindezt a szurkolói elfogultság mondatja bárkivel is...  :(

S szomorú vagyok hogy bárki is ilyet írt nekem, bár számítottam rá. (Végül is egyszerűbb, mint megnézni a kérdéses meccset, aztán elismerni, hogy igazam volt.)

Az pedig szintén szomorú, hogy a labdarúgásnak szentelt topicban mindezidáig két ember gratulált a VIDI kupagyőzelméhez!

(Úgy látom GNR ugyanazt a meccset nézte, amit én.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2322 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 18. 08:40

Idézet: Warton - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 23:12

Piftuka:  :bach:

szerk.: :omg:

És ez mit akar jelenteni? Igen, a VIDI azért csak elhúzta mindenkinek a nótáját!  :p

Egyébként nem tudom, miért te vagy kiakadva. Mit vártál? A kupadöntő után írtál egy cinikus, VIDI-t lefitymáló hozzászólást (jó kis szemforgató szmájlival megfűszerezve) úgy, hogy nem is láttad a mérkőzést.

Sportrajongóhoz méltatlan hozzászólás volt, ráadásul igencsak érződött rajta a "savanyú a szőlő", amiért nem a Honvéd játszotta a döntőt.

Pedig az elődöntőben mutatott játék alapján sem a Honvéd, sem a Vasas csapata nem volt méltó döntőre, mert amit ott műveltek, az szégyent hozott a magyar labdarúgásra.

Már a múltkor is írtam, hogy a Loki-VIDI volt az igazi döntő, de arra nem számítottam, hogy a Vasas így is tud játszani. Leszámítva a bírói segédlettel durván megtámogatott ámokfutásaikat tetszetősen, ötletesen játszottak, jó támadásokat vezettek. Az első félidőben -lesgól ide, vagy oda - még jobban is játszottak, mint a VIDI. Aztán már a második félidőben már nem tudtak megújulni. Ha hasonló színvonalon játszottak volna a bajnokságban, akkor nem lennének kieső helyen. Azért ez érdekes.

#2323 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 09:37

A hegedűszó pont illik a siránkozásodhoz. :D A bírók mindig elcsalják a meccset, lásd Szarkőy tevékenysége, Hanacsek stb. nem értem, hogy miért fakadsz ki pont most? Illetve értem, amikor a Te csapatodat sújtják nehány rossz ítélettel akkor mindjárt érzékenyen érint a dolog. Egyébként csak azt fogalmaztam meg, hogy egy bajnokesélyesnek minden szín alatt meg kell verni a kiesőt, és nem tizenegyesekkel bohóckodni. Ugyanezt fogalmaztam volna meg, ha a Honvéd jutott volna tovább és a döntőben 2-2 lett volna. Ráadásul két gólt is bekapott az a híres Fehérvári védelem. Lesgól ide lesgól oda. Szerinted fordulónként hány lesgólt adnak meg a bírók, vagy hány nem lest fújnak le? Baromi sokat. Különben is, ha a bíró kétségesnek ítéli a szituációt akkor mindig a támadó csapatot kell előnyben részesíteni. A Waltner mentalitását pedig ismerjük mindannyian.

A Honvédról is mint a halottról: vagy jót, vagy semmit! :D Meg egyébként sem elegáns egy haldoklót rugdosni! Az, hogy a Honvéd eljutott az elődöntőig már az is kész csoda, sztem az is kész csoda lenne, ha bent maradna az első osztályban.

Tényleg, ha a Vidi második lesz akkor az UEFA kupáért folytatott küzdelemben a Vasas fog indulni? :think:

Aszzem gratuláltam a Vidi győzelméhez, de hogy az emberek miért nem teszik, egyszerűen azért mert le se szarják, hogy ki a kupagyőztes, pláne akkor nem, ha van egy BL döntő aznap. A VIDI is megnyerte a magyar kupát aztán játszik 1-2 fordulót az UEFAban aztán ki is esik, ahogy szoktak. Ha még a bajnokságot is megnyernék akkor aztán a cspaatot szét is hordanák. Aztán küzdhetne a bentmaradásért. Hogy egy kupameccsnek hír értéke legyen ahhoz az kéne, hogy a csapatok sokáig meneteljenek nemzetközi porondon.

#2324 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 10:56

Gratula a Videotonnak! Izé, Fehérvárnak. :D Tegnap én a Fradi elvesztett kézilabda bajnoki döntője miatt voltam elkenődve (a bírók ott sem álltak a helyzet magaslatán, finoman szólva...), ezért nem írtam be ide. A meccs végét hallgattam a Petőfin, izgalmas volt. A büntetőket viszont elég szarul közvetítette az amúgy jó kommantátor. Izgultam, hogy a Vidi nyerjen, mindig is szimpatikus volt. :)
A bírók működése meg röhejes. Az Újpestet bajnoknak akarják, a többieket meg szivatják. Ennyi. :( :mad:

Reméltem, az Arsenal legalább ezt megnyeri, de nem jött be. A Barca is szuper csapat, de én inkább a Madridnak szurkolok, ha már spanyol csapat. :D (Backham, Raul, Zidane, Ronaldo, Robero Carlos, régen Figo. :respect: :))
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2325 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 18. 11:04

Nézd Warton... te is tudod, hogy általában éppen én szoktam védeni a bírókat (függetlenül attól, hogy milyen - VIDI, Real, Barca, Cselszki, vagy más - meccsről van szó). De a tegnapi az nekem is sok volt.

Itt nem bírói tévedésekről, s nem "néhány rossz ítéletről" volt szó, hanem a mérkőzés teljes részében egyértelmű részrehajlásról a Vasas irányába. Talán a legnevetségesebb (egyben legszomorúbb) az volt, amikor Sitkut (ha jól emlékszem őt) felrúgta a Vasas játékosa, és a Vasasnak ítélt szabadrúgást. No, ott már nem csak a lóláb, hanem az egész ló kilógott.

S bizony, a bírónak minden mellett óriási felelőssége van. Éppen azért kellett volna Pintért a lelátóra zavarni már az első pályára berohanós hőbörgése után. Mint ahogyan azt a világ minden pályáján, bármely mérkőzésen megteszik, kivéve napjaink Magyarországában, ahol egy vidéki csapat játszik egy fővárosi ellen. S kulcsszerepet volt ennek is a mérkőzésen, mert az edző ilyen viselkedése általában mindig felpaprikázza, s hasonló viselkedésre sarkallja játékosait. Mint ahogyan ez pl. Molnárral történt. Utána kezdte meg ő is az ámokfutást, rugdosást, anyázást a VIDI játékosok felé.

S ahogyan leírtam, sárgalap után Kapic 5-6 külön-külön sárgát érő (az első ilyen után még mutatta is neki, hogy a következőért pirosat kap; aztán mégsem tett semmit. Vajon miért?) megmozdulásainak, Molnár egyértelmű műesése (szabály szerint sárgalap jár érte), majd sárgalapot érő felrúgásainak, két Vasas játékos sípszó utáni szándékos labdaelrúgásának, s Waltner két önállóan pirosat érő lábra tartásának büntetlenül hagyása nem nevezgető "néhány rossz ítéletnek". Ezek nem tévedések voltak. S azt még nem is mondtam, hogy hányszor bírálta felül az adott jelenetektől pár méterre álló aszisztensét a Vasas javára bedobások, szabálytalanságok kapcsán.

Idézet

Egyébként csak azt fogalmaztam meg, hogy egy bajnokesélyesnek minden szín alatt meg kell verni a kiesőt, és nem tizenegyesekkel bohóckodni. Ugyanezt fogalmaztam volna meg, ha a Honvéd jutott volna tovább és a döntőben 2-2 lett volna.

El is hiheted, hogy rendes körülmények között így is lett volna. Ott volt még az utolsó pillanatban az a Koller kapufa, aztán ugye Waltner megkapta az ukászt (ugye nem hiszi el senki, hogy véletlen, hogy ugyanaz a játékos szándékosan, sérülést okozva lerúgja az ellenfél legjobb lövőjét, s egyben irányítóját - Dvéri -, és kapusát a 11-es rúgások előtt).... 

Mindazonáltal többször leírtam jó magam is a topic-ban, hogy az mutat valamit a magyar foci színvonaláról, hogy a magyar bajnokságban az utolsó helyezett nyeretlen csapat is bármikor győzhet a bajnokságot torony magasan vezető csapat ellen. Azt hiszed nem én örülnék neki a legjobban, ha a magyar bajnokság a világ élvonalában lenne a színvonalat tekintve? Minden sportszerető, s minden magyar ember így van ezzel szerintem.
De a színvonal egy dolog, s megint másik, amiről a tegnapi meccs kapcsán beszélünk. Nem szabadna megengedni, hogy bármely csapatot ilyen tisztességtelen eszközökkel kíséreljen meg bárki is visszatartani az elérhető sikerektől. Bizony süllyedjen el szégyenében mindenki, akinek köze van ehhez.

Idézet

Aszzem gratuláltam a Vidi győzelméhez, de hogy az emberek miért nem teszik, egyszerűen azért mert le se szarják, hogy ki a kupagyőztes, pláne akkor nem, ha van egy BL döntő aznap.

Ez viszont elég szomorú. A BL döntőt követő kommentelésben sem láttam a gratulációkat. Azt hittem, hogy azok a focikedvelő haverok, akikkel itt évek óta, hétről-hétre megosztjuk a gondolatainkat, megtesznek annyit, hogy őszintén, tiszta szívből (készerből a világért se!) leírnak annyit: "Gratulálunk a VIDI kupagyőzelméhez!". Persze lehet, hogy nekem nagyok az elvárásaim.

A jövő? BL? UEFA? Bajnokság? Nos őszintén szólva én is tudom, hogy jelenleg egy magyar csapatnak sincsen reális esélye két fordulónál többet menetelni nemzetközi kupában, de azért én drukkolni fogok nekik.

A VIDI számára már csak egy csoda hozhatja meg a bajnoki címet. Ha az UTE és a Loki kikap a hátralévő meccseken, s a VIDI pedig hozza azokat. De megmondom őszintén, azzal, hogy Dvéri lehet, hogy nem tud játszani a következő mérkőzésen (Waltner elég komoly sérülést okozott neki), ez a kis remény is elúszni látszik. Mert nélküle a VIDI nem képes nagyot alkotni. Egész egyszerűen ő pótolhatatlan ebben a csapatban.  :(

Én persze szorítok nagyon, hogy sikerüljön a Székesfehérvár labdarúgó csapatának története első bajnoki címét is megszerezni!  ;)

Szerkesztette: Piftuka 2006. 05. 18. 11:54 -kor

#2326 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 18. 11:38

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 23:47

Szerintem a Barcelona árnyéka volt önmagának. A semmiből rúgták a gólokat, az Arsenalnak pedig ziccerei voltak.[..]Jöhet a VB. :cool:

Szinte mindenben egyetértek. A mérkőzés képe alapján az Arsenal érdemelte volna meg a győzelmet. Ennek ellenére örülök a Barca sikerének, mert már nekik is kijárt ez.

Pires-t nagyon sajnáltam, s őszintén szólva nem is értem, hogy miért pont őt kellett lecserélni Lehmann kiállításakor.  :confused:

A kiállítás... ha a bíró Eto'o buktatásakor belefújt a sípjába, akkor helyesen járt el. Ha nem fújt még akkor, abban az esetben bizony az előnyszabály jobb döntés lett volna.

Ugyanakkor sajnálom a kiállítás tényét, s azt, hogy a Barca nem hozta a tőle várható játékot. Bizony ott is igaz, hogy ha "egérke" nincsen formában, akkor a csapat játék sem olyan, amiért szeretjük a Barca-t!

Való igaz, hogy nem játszott most jól Ronaldinho, de azért öröm volt nézni egy-egy átadását, cselét, bokából nyesését. Nincs mese, jelenleg a fociban ő a legnagyobb, s szerintem ez még sokáig így lesz.
Amit nagyon szeretek még benne, az a hozzáállása. Nem is tudnék hirtelen még egy játékost, aki így együtt él a játékkal, s mindene a foci. Szarik ő a pénzre, a hírnévre... játszani szeret. Ha nem jön össze egy kapuralövés, csak vigyorog széles mosollyal (majd a következő jó lesz), ha nagy kudarc éri akkor sír. Szívvel-lélekkel játszik, s tényleg a foci az élete. Aki látta a reklámot, amelyben gyerekként is mutatják meccs közben, az tudja, hogy ez már akkor is így volt. (Nem mellesleg már akkor kész játékos volt a tudása alapján.) :)

Amin mindig jókat mosolygok az, hogy egyes csapattársai megpróbálják utánozni a játékát. Főleg Deco-ra jellemző ez, de tegnap Edmílson is próbálkozott a Ronaldinho féle laza bokából nyesésekkel. De hát nekik ez nem mindig jön össze. Mondjuk még Ed járt legközelebb, de amikor Van Bommel egy ugyanilyen mozdulatnál 3 méterrel rúgta el Eto'o feje felett a labdát, akkor már harsányan nevettem.
(Még mindig nem értem, hogy két ilyen favágó holland hogyan lehet tagja ennek a szuper csapatnak.)

Iniesta játékát ismét öröm volt nézni. Adja az ég, hogy a VB-n is ilyen formában legyen!  :respect:

S legfőképpen lássunk egy jó VB-t!  ;)

#2327 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 11:44

Oké, hogy Warton hozzászólására reagáltál de azért nem ő rugdosta a fehérváriakat :)

Idézet

...Warton két önállóan pirosat érő lábra tartásának büntetlenül...

Én csak a második félidőt láttam, de "természetesen" a Vidinek szurkoltam, örültem, hogy nyertek.
Persze, hogy Pintért régen fel kellett volna zavarni a lelátóra, de (sajnos) inkább ilyen edző legyen pl a Siófok edzője, mint most Hartyányi, aki soha nem csinál semmit a kispadon, csak néz bután maga elé.
Féltem, hogy Sebők majd bakizik a kapuban (volt is néhány hajmeresztő dolga, pl mikor majdnem beütötte saját kapujába, csak épp arcon találta a kapufánál állót  :omg: ), de szerencsére nem volt belőle baj.
A volt siófoki játékosok, edző nagyszerűen tették a dolgukat :) megérdemelte a Vidi, hogy nyert idén valamit. Persze a Siófok 22 évvel megelőzte a Vidit a kupagyőzelemben, most már lassan a Siófok is bejuthatna egy nemzetközi kupa döntőjébe :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2328 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 12:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 12:38

(Még mindig nem értem, hogy két ilyen favágó holland hogyan lehet tagja ennek a szuper csapatnak.)

Van Bommel favágó, no de van Bronckhorst mitől lenne favágó?  :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2329 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 12:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 9:29

Az pedig szintén szomorú, hogy a labdarúgásnak szentelt topicban mindezidáig két ember gratulált a VIDI kupagyőzelméhez!

Talán mert sokan úgy gondolják ez nem labdarúgás. Mindenesetre grat a Videotonnak! Akármilyen is a magyar foci színvonala, én is örülnék, ha az ETO produkálna végre valamit. (Legalább a kézis lányok vigasztalnak :Đ )
A Barca megérdemelte idén a BL győzelmet, grat nekik is.

Szerkesztette: Windy 2006. 05. 18. 12:20 -kor

#2330 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:17

:respect: Sempre Barca!  :respect:

Óriási meccs volt a tegnapi. Az Arsenal vezető góljától egészen az egyenlítő gólig meg se mertem moccani a tévé előtt, de aztán  :rock: A vezető gólnál pedig hát nem is tudom :D sose örültem ennyire egy sportesemény miatt (okán vagy valami) :think:

Viszont egy valamit  nem értek:

Idézet

„Az egész meccsen faragtak, Marqueznek és Puyolnak is kijárt volna a sárga kártya. Ha a játékvezetőtől nagyobb védelmet kaptam volna, egészen más lett volna a mérkőzés. A kiállításon nem lehet vitatkozni, de ha a játékvezető nem akarja, hogy nyerjünk, akkor jöjjön oda és mondja meg ezt a meccs elején. A mérkőzés előtt mindenki Ronaldinhóról és Eto’óról beszélt, közben nem csináltak semmit. Henrik Larsson viszont kulcsfigura lett a két gólpasszával. Nyerhettünk volna, ám Hauge úr működése egyszerűen katasztrofális volt.”

Ez Henry nyilatkozata. Érdekes, hogy a bíróra panaszkodik, amikor is megmentette őket Hauge egy góltól, valamint ajándékozott nekik egy szabadrúgást, amiből gólt szereztek...
Lehmann kiállításánál az lett volna a "helyes" eljárás, ha tovább engedi a szitut a bíró, és kiállítja a kapust.
Nem is értem, hogy miért fújta le az esetet, hiszen egyértelmű volt, hogy Barca játékos elé pattan a labda a szabálytalanság után, aki ráadásul gólhelyzetben volt. Nem tudom, hogy Hauge milyen megfontolásból nem alkalmazta az előnyszabályt. Ha alkalmazta volna Lehmannt akkor is ki kell állítania, hiszen a szabálytalanság attól még megtörtént. De "ha"-val kezdődő mondatokat sportban fölösleges kimondani.
Eboue vetődése meg kábé olyan volt, mint valami rossz akció fimben...

Persze az Arsenal megnyerhette volna a meccset, és ez legkevésbé a bírón múlt. Sokkal inkább a panaszkodó Henryn, aki nem tudta belőni a ziccert. Persze könnyű másra fogni a vereséget...

Az egyenlítő gólnál pedig lesre panaszkodtak(nak) a londoniak, hogy az volt-e én nem tudom, ha az volt, akkor 1-1 furcsa gól mindkét oldalon. Igazán fejlődhetne már a játékvezetés a fociban, egész egyszerűen nevetséges, hogy 22 játékosra jut 3 bíró, akiknek pusztán szabadszemmel kellene kellene levezényelni a meccset. A FIFA a füle botját sem mozgatja a modernizálás érdekében, inkább hagyja hogy tovább folyjon a játékvezetők üldöztetése.

A fentieket tessék úgy olvasni, hogy a 2 kedvenc csapatom játszott tegnap, igaz az Arsenal már alig hasonlít arra a csapatra amit megszerettem, ha elmegy Henry (ha megy remélem Barcelonába), Pires meg Cole, visszavonul Bergkamp, akkor igazából csak Ljunberg marad abból csapatból, amelynek a játékát csodáltam pár éve.
A Barcát pedig mindig imádni fogom függetlenül attól, hogy kik, és hogyan játszanak a csapatban.
Faster! Harder! Cadaver!

#2331 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:42

Cole miért menne el? az egy dolog hogy meg akarja venni a Real Madrid...mostanra épült fel, arsenal a nevelő egyesülete, kizártnak tartom hogy eladnák vagy hogy el akarna menni....
Henry is maradni fog sztem.... Pires kétséges valóban sajnos, pedig szeretem a játékát, nagy focistának tartom. :smoker:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2332 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:46

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 14:17

Lehmann kiállításánál az lett volna a "helyes" eljárás, ha tovább engedi a szitut a bíró, és kiállítja a kapust.

már így is izzadt, hogy ennyire bele kellett nyúlnia a meccsbe.  :D
betartotta a szabályt. pont. másképp is betarthatta volna a szabályt. pont.
mezőnyben voltak fura, téves itéletei. összeségében kapitális hibát nem követett el.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2333 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:01

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 14:17

Ez már többedszer merül föl. A helyes itélet az lett volna, ha sárga lapot ad a kapusnak (természetesen a gól megadása mellett).

#2334 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:45

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 15:01

Ez már többedszer merül föl. A helyes itélet az lett volna, ha sárga lapot ad a kapusnak (természetesen a gól megadása mellett).

Miért?

#2335 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:52

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 15:01

:think: Gólhelyzetben kitörő játékos, utolsó emberként szabálytalankodik, ez majdhogynem létező legpiroslapabb (elnézést) szituáció a fociban. Ennél nyilvánvalóbb kiállítás már csak egy jobbegyenesért jár :think:. Az ilyen szituáció az összes meccsen az összes bírónál kapásból, gondolkodás nélkül piros, az ítélet ellen Lehmann sem tiltakozott, sőt elismerte a lap jogosságát.
Faster! Harder! Cadaver!

#2336 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:01

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 15:52

:think: Gólhelyzetben kitörő játékos, utolsó emberként szabálytalankodik, ez majdhogynem létező legpiroslapabb (elnézést) szituáció a fociban. Ennél nyilvánvalóbb kiállítás már csak egy jobbegyenesért jár :think:. Az ilyen szituáció az összes meccsen az összes bírónál kapásból, gondolkodás nélkül piros, az ítélet ellen Lehmann sem tiltakozott, sőt elismerte a lap jogosságát.

Szerintem arról lehet szó, hogy ha előnyszabályt ad a bíró, akkor már nem a gólhelyzetben kitörő játékossal szabálytalankodott volna Lehmann, mert az nem Eto'o, hanem Giuly lett volna. De szerintem téves ez a megközelítés, ugyanis a fociban a szándékot is büntetik, Lehmann szándéka pedig az akkor gólhelyzetben lévő játékosra irányult. Hacsak nincs egy FIFA állásfoglalás az ügyben, amiről nem tudunk, akkor szerintem egyértelműen jogos lett volna a gól + piros kombó, de kíváncsi vagyok Tano Cariddi véleményére is.

#2337 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:03

Ezen én is gondolkodtam.
"Utolsó ember" nincs, csak gólhelyzetben kapura törő játékos megakadályozása, vagy a gólba tartó labda kiütése kézzel.
Szerintem ha a bíró megadja a gólt akkor nem sikerült megakadályozni a gólszerzést, tehát nem piros.
Ha a gólba tartó labdába beleüt a játékos, de az bejut a kapuba és a bíró megadja, akkor is csak sárga.
Viszont ha mindkétszer a szabálytalanság pillanatában lefújja a bíró akkor piros.
Szerintem :)

Látom Satriani is ilyesmire gondolt, majd ha este hazaértem folytatatom :)

Szerkesztette: DzsiAr 2006. 05. 18. 15:07 -kor

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2338 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:05

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 15:52

:think: Gólhelyzetben kitörő játékos, utolsó emberként szabálytalankodik, ez majdhogynem létező legpiroslapabb (elnézést) szituáció a fociban.

Pontosabban azért jár piros lap, ha a védő góltól vagy legalábbis nyilvánvaló gólszerzési lehetőségtől fosztja meg a támadókat (persze ez általában azt jelenti, hogy ő az "utolsó ember"). Ez viszont nem valósult volna meg, ha a bíró előnyszabályt alkalmaz, és megadja a gólt.

#2339 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 18. 15:10

Idézet: Windy - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:15

Talán mert sokan úgy gondolják ez nem labdarúgás.

Hmmm... akkor tulajdonképpen miről is beszélünk mi itt immár sokadik éve rendszeresen?  :confused:

Bezzeg, ha a Fradi, vagy az UTE nyerte volna a kupát, akkor most gondolom 1 oldalon keresztül az éljenzést lehetne olvasni.

De... megértettem. Levontam az egésszel kapcsolatban a tanulságot a magam számára.

#2340 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:01

De szerintem téves ez a megközelítés, ugyanis a fociban a szándékot is büntetik, Lehmann szándéka pedig az akkor gólhelyzetben lévő játékosra irányult.

Ez megint a fantasztikus tévéseink által elterjesztett butaság. Onnan ered, hogy piros lappal kell büntetni azt a játékost, aki megüti vagy megpróbálja megütni ellenfelét. (Természetesen leköpésre stb. szintén.) Ezt magyarázták úgy, hogy nem kell megütni, mert a szándékot is büntetni kell. De ez természetesen nem egy általános szabály, amit mindig lehetne alkalkazni. És egyébként is: Lehmann sárga lapja is büntetés lett volna.

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.