Nézd Warton... te is tudod, hogy általában éppen én szoktam védeni a bírókat (függetlenül attól, hogy milyen - VIDI, Real, Barca, Cselszki, vagy más - meccsről van szó). De a tegnapi az nekem is sok volt.
Itt nem bírói tévedésekről, s nem "néhány rossz ítéletről" volt szó, hanem a mérkőzés teljes részében egyértelmű részrehajlásról a Vasas irányába. Talán a legnevetségesebb (egyben legszomorúbb) az volt, amikor Sitkut (ha jól emlékszem őt) felrúgta a Vasas játékosa, és a Vasasnak ítélt szabadrúgást. No, ott már nem csak a lóláb, hanem az egész ló kilógott.
S bizony, a bírónak minden mellett óriási felelőssége van. Éppen azért kellett volna Pintért a lelátóra zavarni már az első pályára berohanós hőbörgése után. Mint ahogyan azt a világ minden pályáján, bármely mérkőzésen megteszik, kivéve napjaink Magyarországában, ahol egy vidéki csapat játszik egy fővárosi ellen. S kulcsszerepet volt ennek is a mérkőzésen, mert az edző ilyen viselkedése általában mindig felpaprikázza, s hasonló viselkedésre sarkallja játékosait. Mint ahogyan ez pl. Molnárral történt. Utána kezdte meg ő is az ámokfutást, rugdosást, anyázást a VIDI játékosok felé.
S ahogyan leírtam, sárgalap után Kapic 5-6 külön-külön sárgát érő (az első ilyen után még mutatta is neki, hogy a következőért pirosat kap; aztán mégsem tett semmit. Vajon miért?) megmozdulásainak, Molnár egyértelmű műesése (szabály szerint sárgalap jár érte), majd sárgalapot érő felrúgásainak, két Vasas játékos sípszó utáni szándékos labdaelrúgásának, s Waltner két önállóan pirosat érő lábra tartásának büntetlenül hagyása nem nevezgető "néhány rossz ítéletnek". Ezek nem tévedések voltak. S azt még nem is mondtam, hogy hányszor bírálta felül az adott jelenetektől pár méterre álló aszisztensét a Vasas javára bedobások, szabálytalanságok kapcsán.
Idézet
Egyébként csak azt fogalmaztam meg, hogy egy bajnokesélyesnek minden szín alatt meg kell verni a kiesőt, és nem tizenegyesekkel bohóckodni. Ugyanezt fogalmaztam volna meg, ha a Honvéd jutott volna tovább és a döntőben 2-2 lett volna.
El is hiheted, hogy rendes körülmények között így is lett volna. Ott volt még az utolsó pillanatban az a Koller kapufa, aztán ugye Waltner megkapta az ukászt (ugye nem hiszi el senki, hogy véletlen, hogy ugyanaz a játékos szándékosan, sérülést okozva lerúgja az ellenfél legjobb lövőjét, s egyben irányítóját - Dvéri -, és kapusát a 11-es rúgások előtt)....
Mindazonáltal többször leírtam jó magam is a topic-ban, hogy az mutat valamit a magyar foci színvonaláról, hogy a magyar bajnokságban az utolsó helyezett nyeretlen csapat is bármikor győzhet a bajnokságot torony magasan vezető csapat ellen. Azt hiszed nem én örülnék neki a legjobban, ha a magyar bajnokság a világ élvonalában lenne a színvonalat tekintve? Minden sportszerető, s minden magyar ember így van ezzel szerintem.
De a színvonal egy dolog, s megint másik, amiről a tegnapi meccs kapcsán beszélünk. Nem szabadna megengedni, hogy bármely csapatot ilyen tisztességtelen eszközökkel kíséreljen meg bárki is visszatartani az elérhető sikerektől. Bizony süllyedjen el szégyenében mindenki, akinek köze van ehhez.
Idézet
Aszzem gratuláltam a Vidi győzelméhez, de hogy az emberek miért nem teszik, egyszerűen azért mert le se szarják, hogy ki a kupagyőztes, pláne akkor nem, ha van egy BL döntő aznap.
Ez viszont elég szomorú. A BL döntőt követő kommentelésben sem láttam a gratulációkat. Azt hittem, hogy azok a focikedvelő haverok, akikkel itt évek óta, hétről-hétre megosztjuk a gondolatainkat, megtesznek annyit, hogy őszintén, tiszta szívből (készerből a világért se!) leírnak annyit: "Gratulálunk a VIDI kupagyőzelméhez!". Persze lehet, hogy nekem nagyok az elvárásaim.
A jövő? BL? UEFA? Bajnokság? Nos őszintén szólva én is tudom, hogy jelenleg egy magyar csapatnak sincsen reális esélye két fordulónál többet menetelni nemzetközi kupában, de azért én drukkolni fogok nekik.
A VIDI számára már csak egy csoda hozhatja meg a bajnoki címet. Ha az UTE és a Loki kikap a hátralévő meccseken, s a VIDI pedig hozza azokat. De megmondom őszintén, azzal, hogy Dvéri lehet, hogy nem tud játszani a következő mérkőzésen (Waltner elég komoly sérülést okozott neki), ez a kis remény is elúszni látszik. Mert nélküle a VIDI nem képes nagyot alkotni. Egész egyszerűen ő pótolhatatlan ebben a csapatban.
Én persze szorítok nagyon, hogy sikerüljön a Székesfehérvár labdarúgó csapatának története első bajnoki címét is megszerezni!
Szerkesztette: Piftuka 2006. 05. 18. 11:54 -kor