HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2301 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:56

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:43

Hali!

Windows XP Professional x64 Edition oprendszerbe integrált Windows Media Player 10 esetén, hogyan lehet a konfigurációs varázslót előhívni? A probléma az, hogy internetes TV nézésekor ezt a hibaüzit jeleníti meg:

Kép
Másik felhasználói fiókon megy rendesen a steam, illetve ezen a fiókon is, hanem wmp-t használunk, hanem mondjuk jetaduio6-t vagy winamp-ot. A WMP hol tártolja a profil adatokat?

Erre a problémára senkinek semmi tippje ?

#2302 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 16:37

Itt  találtam egy ugyanilyen hibát, idézet:

Idézet

EDIT, fixed.
For some reason under tools -> options -> player, the [ ] connect to the internet check box was unchecked. I never even noticed this option before.

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2303 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:29

brd: Nos, ahogy említettem a kiszolgáló beállítások rendben. Az új felhasználói fiókot az XP-n belül ugyanazon a számítógépen hoztam létre levelezőprogram nélkül , és nem a saját Thunderbird-ben, hiszen akkor a saját fiókomban maradok (kicsit bekeverdtek a felhasználói-, és postafiókok  ;) .) Jeleztem, ha bejövő-kimenő levelek kiszolgálóinak rossz beállítást adtam volna nem tudnám sem lehívni, és elküldeni az üzeneteket. Az felhasználó-jelszó elírás kizárva. De még azt is ellenőriztem, hogy a felugró ablakok engedélyezve legyenek, mert pl. a t-email-es fiókomnál ha tiltva van, blokkol a rendszer. Ugyanis a mozilla alapszolgáltatása a kéretlen spam-ek ellen. De nem bonyolítok, lényeg, hogy KÖZVETELENÜL NEM érem el a postafiókjaimat, a jelenség olyan, hogy rendkívül szívélyesen közvetít oda-vissza a Th.bird, de a többit leírtam. Hogy TELJESEN ÉRTHETŐ LEGYEK: KIJELENTKEZÉS>FELHASZNÁLÓVÁLTÁS>stb.>így érem el a pf.-omat.
A folyamatjelzőről: küldés, várakozás, betölt, stb., anyám tyúkja, de képtelen betölteni az oldalt.
A kiszolgálókról: a bejövő leveleké mindig maga a postafiók, típus szerint legtöbbször POP3, esetleg IMAP - mail.freemail.hu, a kimenőké az internet szolgáltató - nálam smtp.(vagy mail.)isp.hu
Tehát kissé összetettebb a probléma (vagy nem  ;) ). Nos tragédia nincs, de baromi idegesítő, ha valaminek nem tudom a miértjét. (Ebből pedig van bőven  :D -)

#2304 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:58

Idézet: mezga1983 - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 16:20

Sziasztok! Első körben nem találtam megfelelő topicot  :think: , úgyhogy ide írom a kérdésem.
A következőt szeretném megoldani:
Outlook 2003 ba beállítok egy egyszerű rule-t: x címről érkező levelek továbbítódjanak egy másik címre. Ebben ugyebár semmi különleges nincs, de hogyan tudom azt beállítani, hogy minden nap este 6-tól másnap reggel 8 ig legyen csak aktív a rule? Az okés, hogy kézzel minden egyes alkalommal be/ki kapcsolhatom, nade hogy lehet ezt automatizálni? Olyan opció van, hogy 2 dátum között működjön csak, de sajna az nem jó...
Valaki ismeri ilyen mélyen a dolgot, vagy tudtok rá bármiféle megoldást? az se lenne rossz megoldás, ha csak az Out of office aktiválódna a megadott időpontban automatikusan!
Köszi a segítséget előre is!

hát szerintem ilyen nincs! legalábbis sima outlookban nincs!
Fákjúál!!

#2305 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:29

Hubble: Lehet, hogy más nyelvet beszélük, vagy én vagyok hül'e, de még csak most kezdem kapirgálni. :) Tehát böngészőből nem enged be a freemail? Akkor a böngészőn belül egy cookie/gyorítótár törlés javallott.

#2306 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:15

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 20:29

Hubble: Lehet, hogy más nyelvet beszélük, vagy én vagyok hül'e, de még csak most kezdem kapirgálni. :) Tehát böngészőből nem enged be a freemail? Akkor a böngészőn belül egy cookie/gyorítótár törlés javallott.

:respect: Bingó Kedves brd! Amilyen szép vagy, olyan okos is..! Hogy teljesen őszinte legyek a cookie-k gyorsítótárát nemhogy töröltem, hanem 50 megáról fél gigára növeltem, viszont jó helyen segítettél "kapirgálni", mert bevállaltam, hogy a sütik megtartását csak a firefox bezárásáig engedélyezem, ergo minden meglevő stornózva lett. Nos x oldalakhoz lehet, hogy lassabban jutok el. A lényeg, hogy - természetesen a böngészőből - gördülékenyen tudok újra vitorlázni a problémás oldalakra. (többször leteszteltem). Szerintem valamiért a freemail nem tudott elhelyezni sütit a gépen, amikor outlook-ról váltottam Th.-re. Tiszta lapra már sikerült. Még egyszer tenx: Hubble  :up:

#2307 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:09

Idézet: chungee - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 19:58

hát szerintem ilyen nincs! legalábbis sima outlookban nincs!

Én is ezt használom. Én sem találtam/tudok ilyen lehetőséget/ről...  :(

#2308 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 11:54

Jobbclick az asztalon, Tulajdonságok, Web, Webtartalom megjelenítése az Active Desktop felületen elől kiveszed a pipát, és leokézod.

Még mindíg fennáll a probléma. :(
Iszonyúan idegesítő. :reklamacio:
Soha nem volt ilyen problémám ,most meg szűz(ghostolt) windows-al ,két újraindítás után kinyírja a hátteret.Lehet az jpeg vagy bmp ,mindig hibaüzenetet kapok.Mi a rákot csináljak?Hol keressem a bajt?
Egyre inkább vírusra gyanakszom a képeimben ,de még a videókártya energiaellátási hiányának gyanúját sem tudtam kizárni.Lehet ez az ok? :confused:

Amúgy a képen ez a "jelenlegi saját honlap" dolog normális?Úgyértem másnak is megvan és ugyanígy nem törölhető?A többi beállítás jó?
Bár abban is kételkedem ,hogy itt kéne keresnem a gondok forrását ,mert ehhez az életbe nem nyúltam a probléma felmerülése előtt.
Légyszi segítsen valaki!! :respect:

Csatolt fájl:

#2309 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:38

A jobb klikkes küldésnél megoldható, hogy a Dokumentumok ne csak menüként hanem hivatkozásként legyen jelen, tehát megnyíljanak a benne lévő mappák.
Erre gondolok:

Kép

Még azt szeretném megoldani, hogy a küldés menübe egy általam kiválasztott particiót is be tudjak rakni, és hivatkozásként abból is megnyíljanak a benne lévő mappák.

Esetleg valamelyik Tweak programmal lehet ilyent csinálni?
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#2310 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:05

Idézet: chris77 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:34

Amúgy a képen ez a "jelenlegi saját honlap" dolog normális?Úgyértem másnak is megvan és ugyanígy nem törölhető?A többi beállítás jó?

Normális, de felette kéne lennie egy "Webtartalom megjelenítése az Asztalon" feliratnak, jelölőnégyzettel. Ott lehet(ne) kikapcsolni az active desktopot.

#2311 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:03

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:56

Erre a problémára senkinek semmi tippje ?

Lehet köze van hozzá.. nem vagyok benne biztos, de lehetséges, hogy közbejátszik, két tény is.. az egyik, hogy Internet Exolorer 7 Beta -2 van anyukám gépén is (amivel van ez a WMP-s 64 bites XP-n gond) ,illetve az én gépemen is ami egy 32 bites rendszer 32 bites XP. Viszont a 32 bitesen sincs semmi gond a WMP-vl. A másik tény meg az, hogy anyukám gépén az Outlook induláskor :
Kép
ezt írja ki, de ha rámegyek a  Try Again (próbálja újra) gombra akkor leszedi a leveleket...
Hozzátartozik még, hogy Windows XP 64 bit SP1 Firewall van fent (ami annyit jelent mint 32 bites XP-n az SP2 ), valamint ADSL kapcsolat van, routeren keresztül..., és hogy mint ahogy mondtam , a 64 bites XP-n lévő másik Accounton ez a probléma nem fordul elő )egyelőre legalábbis).

@Brd , köszi amit belinkeltál megnéztem, de sajnos csak annyival lettem tőle okosabb, hogy más is járt már így :s

#2312 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:28

...és ha ott a pipa, akkor sem jó?

#2313 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:28

...és ha ott a pipa, akkor sem jó?

Megnéztem, a pipa végig benne volt... uténa kiszedtem, le apply-ztem persze akkor sem ment, majd megint kipipáltam, le apply-ztem. akkor sem ment :(

Arra gondoltam, hogy leszedném a media Playert majd újból feltenném... csak hogy ez Windows XP Professional x64 Edition, melynek a neve ugyan XP, de alapjaiban véve a Windows 2003 Serverre épül... alig egy éves oprendszer ezért elve úgy adták ki, hogy a 10-es VMP-t integrálva tartalmazza, tehát nem lehet leszedni majd felrakni egyrészt ezért, másrészt meg a 64 bites WMP-t a microsoft külön nem adta ki :(

#2314 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:49

Hello!
Van egy olyan problémám, hogy ha bármilyen linkre rákattintok az XP-ben, pl.: Thunderbird, MSN, Word, akármi, akkor a Firefox nem nyitja meg és semmi sem történik. Most raktam fel újra a firefoxot és sejtésem szerint nincsen jól beregelve a rendszerbe. Lehet, hogy az segítene ha az Internet Explorert alapértelmezett böngészőként jelölném meg, és utána a Firefoxot, de nem találtam explorerben, hogy hol lehet alapértelmezettnek beállítani. Valaki remélem tud segíteni. Egyszer már volt ez a problémám és elég idegesítő a link bemásolgatása a böngészőbe.

Szerkesztette: garferi 2006. 05. 04. 20:50 -kor

#2315 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:03

Lehet-e olyat csinálni, hogy a Windows XP Home verziót update-elem Professional-re, méghozzá újratelepítés nélkül?

(notebook-on kéne, és nincs kedvem a teljes reinstallhoz.)

#2316 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:17

Idézet: garferi - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:49

Hello!
Van egy olyan problémám, hogy ha bármilyen linkre rákattintok az XP-ben, pl.: Thunderbird, MSN, Word, akármi, akkor a Firefox nem nyitja meg és semmi sem történik. Most raktam fel újra a firefoxot és sejtésem szerint nincsen jól beregelve a rendszerbe. Lehet, hogy az segítene ha az Internet Explorert alapértelmezett böngészőként jelölném meg, és utána a Firefoxot, de nem találtam explorerben, hogy hol lehet alapértelmezettnek beállítani. Valaki remélem tud segíteni. Egyszer már volt ez a problémám és elég idegesítő a link bemásolgatása a böngészőbe.

Megoldottam, azé köszi, hogy elolvastad, ha neked is ilyen hibád van,
akkor megnyitod a programok hozzáférhetőségei és alapértelmezéseit,
ott egyebek és a böngészőnek a firefoxot jelölöd ki... :)

De bódog vagyok, végreeee jóó.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÁLASZ A WINDOWS XP HOME-BÓL PROFESSIONAL-RA

Update-ről nem hallottam, de ha nincs PRO akkor Home-ból lehet, de csak újrarakás után.
LINK, KATT RÁM :)

Szerkesztette: garferi 2006. 05. 04. 21:19 -kor

#2317 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 22:00

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Na most egy picit mérges lettem...
2003-ban vettem a 32 bites XP-t, mondhatni, most fordult elő, hogy félévet kibírt reinstall nélkül. Ma újratelepítettem... erre ezt kapom... most ilyenkor mivan? Felhívom az ügyfélszolgálatot, de lehet hogy csak reggel lesznek. Volt olyna év, hogy 2-3 havonta tettem fel az XP-met, vagyis egy év alatt többször is... ebben az évben még most tettem fel elsőnek... azért ez egy kicsit idegesítő...

#2318 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 22:57

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a +3680225848-as számon de ott most csak egy gépi hang van, reggel 8-tól lesznek délután 17:00- áig, szóval délelőtt felhívom őket, illetve rákérdezek emailben, hogy pontosan az aktiválási szám, hogyanis van limitálva....

#2319 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 00:23

Eddig nekem nagyon segítőkészek voltak, hívd őket nyugodtan, szinte biztos, ha normálisan előadod a helyzetet (ki vagy, honnan van a win, mikor vásároltad, stb.), meg fogják oldani.

#2320 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 01:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 1:23

Eddig nekem nagyon segítőkészek voltak, hívd őket nyugodtan, szinte biztos, ha normálisan előadod a helyzetet (ki vagy, honnan van a win, mikor vásároltad, stb.), meg fogják oldani.

Természetesen ;) Az emailben is leírtam, hogy a Tescoban vásároltam Philips CD-íróval, és beírtam nekik( az ügyfélszolgálatnak) a termékazonosító kulcsot is , ami a COA Matricán van, ami a 32 bites  gép házának oldalára van ragasztva ;)

@Brd: képzeld, most egy pár perce rájöttem arra, mi okozta a WMP ,és az Outlooknál azt a hibát ,amire segítséget kértem itt ebben a topicban meg a 64 bites XP topicban is ;)

Kép
Kép

A megoldás képekben ;)

IE7 felső menü sor - Tools - Internet Options - Connections Fül - LAN Settings - Automatically detect setting- legyen pipálva .

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.