Windows XP kérdések IV.
Elküldve: 2005. 11. 09. 20:32
Múlt hónapban sok helyen a szaksajtóban lehetett olvasni hogy az MS elcseszte az egyik biztonsági patch-et, nem sikerült tökéletesre és hibákat, esetleg fagyásokat okozhat a rendszerben. Emiatt októberben ki is hagytam a windows update-t. Azóta már kijavították ezt a hibát? Gondoltam rá kérdezek mielőtt rámenék a windows update-re.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II
Elküldve: 2005. 11. 09. 20:36
Idézet
This collection is of hotfixes not officially released to the public from Microsoft. The package, formally known at the Windows XP SP3 Preview Pack, contains hundreds of fixes that you would normally need to call Microsoft Support to obtain.
Designed for advanced Windows testers, developers, IT managers, and enthusiasts, this pack should make common problems much less of a pain. The Hotfix strongly advices that you only install the hotfixes that you need in this package. Don't install every one of them as system instability may occur.
Elküldve: 2005. 11. 09. 20:50
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:47
Egy olyan kérdésem volna, hogy hogyan lehet visszaállítani az alap biztonsági engedélyeket egy particióra? Valamit elkutyúltam és most már hiába adok teljes hozzáférést mindenkinek, nem tudok bizonyos mappákat megnyitni.
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:50
Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 18:06
Az konkrétan másféle cucc, de az MS-féle antispy-t mondjuk innen. Jó ware, eddig eléggé szétkúrt gépeket rendbe bítr rakni:
http://www.microsoft.com/athome/security/s...re/default.mspx
Papír szerint bétás, de kutya baja.
Elküldve: 2005. 11. 10. 08:21
Elküldve: 2005. 11. 10. 10:05
Idézet: Miki - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 19:55
2. Megnezed a runas /savecred kapcsoloval, ha nem home az XP. (Banki)
3. A bonyolultabb, hogy megnezed az adott program (banki es nyomtato) mit muvel, hova nyulkal valojaban es oda kiosztod a megfelelo jogosultsagokat:
http://www.sysintern...ssExplorer.html
Sziasztok!
Kipróbálom, hogy mit lehet. Az első kiesett, mert a program egy generált kulcsot akar használni, amit nem ér el sima felhasználóként. Ehhez mindenképpen rendszergazdi jogosultság kell.
A kettes lehet, hogy bejön, mert nem home. Ez a kapcsoló teszi lehetővé, hogy elinduljon rendszergazdiként? Meg lehet adni valahogyan, hogy sima júzer is rendszergazdiként futtassa azt (és csak azt) a programot?
Ha nem megy az első kettő, akkor megpróbálom a harmadikat.
Köszönöm a segítséget, majd még jelentkezem.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2005. 11. 10. 19:58
Idézet: donphobos - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 10:05
Kipróbálom, hogy mit lehet. Az első kiesett, mert a program egy generált kulcsot akar használni, amit nem ér el sima felhasználóként. Ehhez mindenképpen rendszergazdi jogosultság kell.
A kettes lehet, hogy bejön, mert nem home. Ez a kapcsoló teszi lehetővé, hogy elinduljon rendszergazdiként? Meg lehet adni valahogyan, hogy sima júzer is rendszergazdiként futtassa azt (és csak azt) a programot?
Ha nem megy az első kettő, akkor megpróbálom a harmadikat.
Köszönöm a segítséget, majd még jelentkezem.
Üdv!
1. A kulcsot a memoriaban tarolja vagy a vinyon valahol?
2. Meg! Egyszer kell elinditani es akkor keri be a jelszot es ezutan elmeletileg tobbet nem fogja kerni. Regen csinaltam es a reszletek kiestek. Ha csinalsz egy shortcut-ot a futtatando filehoz vagy van mar ilyened, akkor hasonlot kell beirni a shortcut target reszenel:
runas.exe /savecred /user:rendszergazda "C:\eleresi ut\file.exe "
A file neve utan, az idezojel ele, meg be kell pakolnod a parametereket a meglevo shortcutbol, ha van ilyened.
Elküldve: 2005. 11. 11. 08:48
XPSP2-s gép boldogan szörfözött a helyi hálón.
De egyik nap nem megy az internet hozzáférés, azonban a helyi hálón boldogan hallgat zenét > tehát fizikai kapcsolat 100% a routeren keresztül !
IP-címet is kap > de pingelni képtelen
Mi lehet a probléma?
Most fogom és kiprobálom egy WiFi kártyával is a bulit
Ezt kétlem mert akkor nem látná a LAN-t.....
Aki tud vmit annak köszi előre is !
Elküldve: 2005. 11. 11. 12:29
Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 8:48
XPSP2-s gép boldogan szörfözött a helyi hálón.
De egyik nap nem megy az internet hozzáférés, azonban a helyi hálón boldogan hallgat zenét > tehát fizikai kapcsolat 100% a routeren keresztül !
IP-címet is kap > de pingelni képtelen
Mi lehet a probléma?
Most fogom és kiprobálom egy WiFi kártyával is a bulit
Ezt kétlem mert akkor nem látná a LAN-t.....
Aki tud vmit annak köszi előre is !
Ha IPcímre tud pingelni, de hostnévre nem, akkor DNS gond.
Elküldve: 2005. 11. 12. 11:58
Lenne két kérdésem.
1. Hogy leehet XP-ben csoportosan átnevezni? (TC,Ren-en kívül...
2. Miért van az hogy a vendégként jelentkezek be nem működik a Súgó?
Köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2005. 11. 13. 11:40
Segítsetek légyszi,mert már nem tudom mit csináljak.
Az utóbbi időben nem frissül a gépemen semmilyen vírusírtó program.
Megvettem az F-Secure Anti-Vírus progit,még regisztrálni sem tudom,mert azt írja ki,hogy nem tud a szerverrel kapcsolatot létesíteni.Amúgy mindegyik vírusírtó ezt írja ki.
Eredeti a Winowsom,meg minden progi.Hiába kapcsolom ki a tűzfalat,semmi.
Ez azóta van,mióta Via chipsetről NForce4-re váltottam.
Mi lehet a gond?
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:04
Amúgy a renszeren nincs semmi program feltelepítve,csak a meghajtó driverek.
Segítsetek légyszíves!
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:05
egy hatalmas problémám lenne, újra akartam telepíteni a windózomat, original campusos xp professional verzióval, annak rendje és módja szerint leformáztam a winyót, elindult a telepítés, ám amikor odaér hogy fájlok másolása a telepítócd-ről, akkor kidobja egy-egy fájlnál hogy nem tudja átmásolni, aztán ha újrapróbáltatom, akkor sikerül, viszont van amikor nem, ilyenkor csak azt tudom tenni, hogy átugorja az adott fájlt a telepítő, és nem másolja fel, majd mikor a telepítés következő fázisába ér, ahol megadomn a termékkódot meg ilyesmi, akkor kidob és elölről kezdi a telepítést...
segítsetek kérlek, mert második napja szarozik velem, és már vagy ezerszer indítottam újra a telepítsét.
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:09
Idézet: 2810 - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:05
egy hatalmas problémám lenne, újra akartam telepíteni a windózomat, original campusos xp professional verzióval, annak rendje és módja szerint leformáztam a winyót, elindult a telepítés, ám amikor odaér hogy fájlok másolása a telepítócd-ről, akkor kidobja egy-egy fájlnál hogy nem tudja átmásolni, aztán ha újrapróbáltatom, akkor sikerül, viszont van amikor nem, ilyenkor csak azt tudom tenni, hogy átugorja az adott fájlt a telepítő, és nem másolja fel, majd mikor a telepítés következő fázisába ér, ahol megadomn a termékkódot meg ilyesmi, akkor kidob és elölről kezdi a telepítést...
segítsetek kérlek, mert második napja szarozik velem, és már vagy ezerszer indítottam újra a telepítsét.
Fel tudod másolni HDD-re? Onnan indítva a telepítés megy?
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:11
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:13
Idézet: edewis - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 11:40
Segítsetek légyszi,mert már nem tudom mit csináljak.
Az utóbbi időben nem frissül a gépemen semmilyen vírusírtó program.
Megvettem az F-Secure Anti-Vírus progit,még regisztrálni sem tudom,mert azt írja ki,hogy nem tud a szerverrel kapcsolatot létesíteni.Amúgy mindegyik vírusírtó ezt írja ki.
Eredeti a Winowsom,meg minden progi.Hiába kapcsolom ki a tűzfalat,semmi.
Ez azóta van,mióta Via chipsetről NForce4-re váltottam.
Mi lehet a gond?
Idézet: edewis - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 19:12
Eredeti Win.XP Home-m van,és nem frissül alatta az F-Secure,az AD-Aware,meg semmilyen vírusírtó progi.Szűz a rendszer,nem csinált még ilyet.
Alaplapot cseréltem,Viás helyett Nforce4.
Itt lehet a gond?
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:14
Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x1000008e (0xc0000005, 0x804e6b9e, 0xeefbb7fc, 0x00000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini111305-01.dmp.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.
Valaki meg tudná mondani ez miért van és mit lehetne ellene tenni?
Előre is köszi a segítséget.
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:14
Idézet: landler - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 13:09
a probléma az hogy én elég hülye vagyok az ilyesmihez, viszont egy windows telepítsé azért eddig nem fogott ki rajtam eddig mindig sikerült, szóval cd-ről telepítek, és leformáztam a vinyót, tehát a telepítés folyamán másolja a cdről az adatokat, és ott jelentkezik a hiba. azért nem értem, mert eredeti ms a cd.
Elküldve: 2005. 11. 13. 12:20
Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:14
Az első, hogy a "szó nélküli ujraindulást" ki kellene kapcsolni. Ott van a gép beállításai között.
A második pedig,
Idézet
Csatolt fájl:
-
Clipboard02.jpg (0byte)
Letöltések:: 0

Súgó
A téma zárva.