HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2241 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:19

Idézet: mzso - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 18:51

Rákattintok egy linkre a cpu használat nem megy max-ra de várhatok perceket míg behozza. Csak világít az a rohadt vincsi led. :mad:  Teljesen irracionális az egész. :omg:

Nem!
A 43% = a proci ennyire terhelt
Az ablakban a szolgaltatasok proci hasznalatat latod, vagyis azt,  hogy a 100%-bol milyen aranyban reszesulnek. Nem pedig azt, hogy a 43%-bol, hogy reszesulnek! A rendszer uresjarat a valosagban nem terheli a procit.

A vinyod kornyeken kellene korul nezned a villagito lampabol itelve.
- PIO vagy UDMA modban megy a vinyo?
- SMART ertekek ellenorzese
- Scandisk es defrag

#2242 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:49

Idézet: mzso - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 19:51

Így már jobb?
A lényegen nem változtat. Ebben a pillanatban a cpu használat 43%-ából 64%-ot, azaz egymaga az üresjárási folyamat 27%-ot használ, legyen bármi az oka. Mondjuk nem hinném hogy vírus mert az avast nem talált semmit. Amúgy igy is hogy ez a folyamat elhasznál ennyi erőforrást érthetetlenül lassú.
Rákattintok egy linkre a cpu használat nem megy max-ra de várhatok perceket míg behozza. Csak világít az a rohadt vincsi led. :mad:  Teljesen irracionális az egész. :omg:

Nem tudom, hogyan csinálja a géped (43+64=107), én ilyet nem tudok előidézni, max. 101-et, amint már írtam is. A többivel kapcsolatban Miki leírta a lényeget, egyébként még mielőtt a hozzászólását láttam volna, épp arra gondoltam, hogy talán vinyóhaldoklás (Maxtor esetleg?), szóval az a SMART valóban nem mellékes szerintem sem.

Amúgy én ilyen esetben igyekszem egy másik oprendszerrel is megnézni a gépet (nem formázás útján, hanem multibootban feltolni egy másik Windowst, egy másik partícióra), így jobban behatárolható a hiba.

#2243 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 21:27

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 18:01

Mi nem oldotta meg? :think:
A "regedites dolgokat" érdemes megpróbálni, azért linkeltem be az előző oldalon a regfile-t, hogy kipróbáld... :rolleyes:

Szerk.: most már az előző előtti oldalon.

Az a regfile nem oldotta meg a problémát. Azokra a regedites dolgokra írtam, hogy érdemes-e kipróbálni, ami azon a windowsos honlapon van, amit a reg file mellett belinkeltél.

De, hogy ne legyen félreértés, arra gondoltam hogy érdemes-e kipróbálni, azt amit ezen az oldalon ajánl:
--->Klikk<---

#2244 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 23:12

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:49

Nem tudom, hogyan csinálja a géped (43+64=107), én ilyet nem tudok előidézni, max. 101-et, amint már írtam is.

Persze, mert nincs annyi vér a pucádban, hogy PIO-ban járasd a vinyóidat ! ;)

Sztem kevés RAM + PIO-módtól lassú vinyó esetén a VM-ból nem tudja elég gyorsan kiolvasni az adatokat, ezért a lassul le a kijelzési frissítés is, és jön ki a 108,2 % procihasználatnak...  :p

#2245 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 23:54

Idézet: Miki - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:19

Nem!
A 43% = a proci ennyire terhelt
Az ablakban a szolgaltatasok proci hasznalatat latod, vagyis azt,  hogy a 100%-bol milyen aranyban reszesulnek. Nem pedig azt, hogy a 43%-bol, hogy reszesulnek! A rendszer uresjarat a valosagban nem terheli a procit.

A vinyod kornyeken kellene korul nezned a villagito lampabol itelve.
- PIO vagy UDMA modban megy a vinyo?
- SMART ertekek ellenorzese
- Scandisk es defrag

Idézet: Signal - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:49

Nem tudom, hogyan csinálja a géped (43+64=107), én ilyet nem tudok előidézni, max. 101-et, amint már írtam is. A többivel kapcsolatban Miki leírta a lényeget, egyébként még mielőtt a hozzászólását láttam volna, épp arra gondoltam, hogy talán vinyóhaldoklás (Maxtor esetleg?), szóval az a SMART valóban nem mellékes szerintem sem.

Amúgy én ilyen esetben igyekszem egy másik oprendszerrel is megnézni a gépet (nem formázás útján, hanem multibootban feltolni egy másik Windowst, egy másik partícióra), így jobban behatárolható a hiba.

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 23:12

Persze, mert nincs annyi vér a pucádban, hogy PIO-ban járasd a vinyóidat ! wink_2.gif d3.gif

Sztem kevés RAM + PIO-módtól lassú vinyó esetén a VM-ból nem tudja elég gyorsan kiolvasni az adatokat, ezért a lassul le a kijelzési frissítés is, és jön ki a 108,2 % procihasználatnak...  tongue_2.gif

Szerintem ti félreértelmezitek a feladatkezelőt, a folyamatok ablakban azt mutatja hogy oszlik szét a folyamatok között a cpu-hasznáalt vagyis ebben az esetben a 47%. Így nem csoda hogy 43+67 az 107.
Nem tudom miért gondoljátok máshogy hiszen akkor nem lenne semmi értelme, mert amikor nem fut "semmi" akkor a rendszer üresjárási folyamata 99% körül van, vagyis a ti értelmezésetekben akkor full lenne a cpu használat ami nem igaz.

Hogy a vincsivel lehet valami az bennem is megfordult, bár elég furcs hiba lehet.
Ööö nem tudom mi az a PIO, UMDA meg SMART. Szerintem azóta mióta ez a probléma van volt scandisc meg defrag, előte kevéssel meg biztos.

#2246 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 00:34

szerinted mindenki veled szemben megy az autopalyan, csak Te mesz jo iranyban? :p
ugy kell azt osszeadni, es pont azert 99% uresjaratban, mert 1% valami mindig van, a maradek 99%. ezt mutatja. a MARADEKOT.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2247 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 01:10

Idézet: mzso - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 23:54

Ööö nem tudom mi az a PIO, UMDA meg SMART. Szerintem azóta mióta ez a probléma van volt scandisc meg defrag, előte kevéssel meg biztos.

Maradjunk annyiban, hogy az általad ismeretlennek ítélt 3 mozaikszó "okozta" "hibákat" se a chkdsk, se a defrag nem orvosolja.

A winchester-ekkel kapcsolatos alapfogalmak megmagyarázásához pedig álmos vagyok már.
Goto-> wikipedia.hu vagy a google.co.hu-ra...

#2248 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 06:56

:D
Tegyél fel egy everest-et és ott keresd meg a smart bejegyzéseket. Képet kérünk.

Én is kérdezek, elsősorban Des véleménye érdekel :D .
Miért ilyen az mmckinézete? Fogalmam sincs, hogy mitől lett ilyen, egyszercsak így jelentkezett be, se ablakméret, se pozíció változtatására nem változik.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: didyman 2006. 04. 30. 06:59 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2249 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 08:22

gyerekek.
Az indexelő szolgáltatásnak gyakorlatilag mi a pontos szerepe? Ennek segítségével tudja a win hogy az adott programhoz hol találhatók a fileok, és így gyorsabb a lemezkezelés v mi?
Mert én szépen kikapcsolltam, ugyanis így vagy 1000x gyorsabb lett az egész HDD.
Eddig vagy 3 perc volt míg a tcmd kiszámította hogy mekkora a games mappám, kikapcsolás után 1 sec...

Szal lassít ez gyakorlatban valamit hogy kikapcsoltam? :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2006. 04. 30. 08:30 -kor

#2250 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:08

Tudtok olyan progiról winfos alá, ami figyeli a cpu hőjét, és egyszerüen shutdownol figyelmeztetés helyett?
Arra gondoltam beállitom mondjuk 60 fokra (amit vizzel sose ér el normál müködés közben), igy 60 fokrol még simán van ideje szabályosan(!!) leálliltani magát.

Találtam valami ASUS tempster nevű progit, de egy asus.dll filet hiányol. Igy nem nagyon megy.
Illetve régen Bbence nevű uriember felrakott ide egy shutdownoló progit de az időzitővel müködött nem a hő alapján... :(

Tudtok segiteni?

:respect:
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2251 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:13

Asus Pcprobe? :)

#2252 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:26

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 10:13

Ezt már probáltam, de nem tudom hogy hol lehet beállitani a shutdownolást. Én itt csak message és audio alertet látok... :confused: ez meg kevés...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2253 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:29

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 9:22

gyerekek.
Az indexelő szolgáltatásnak gyakorlatilag mi a pontos szerepe? Ennek segítségével tudja a win hogy az adott programhoz hol találhatók a fileok, és így gyorsabb a lemezkezelés v mi?
Mert én szépen kikapcsolltam, ugyanis így vagy 1000x gyorsabb lett az egész HDD.
Eddig vagy 3 perc volt míg a tcmd kiszámította hogy mekkora a games mappám, kikapcsolás után 1 sec...

Szal lassít ez gyakorlatban valamit hogy kikapcsoltam? :)

Ez szerintem a Windows keresőre vonatkozik (Startmenü, Keresés), a fájlok megtalálását gyorsíthatja, főleg nagyobb tárterületen előnyös. Nem darál a vinyó, hanem rögtön tudja, hová kell ugrani a keresett dokumentumhoz. Csakhogy a keresőt én a Startmenüből eleve ki szoktam kapcsolni, mivel úgysem használom.

Az Indexelő szolgáltatást szintén az elsők között szoktam kilőni. Kiiktatása semmit nem lassít a rendszeren, esetleg gyorsíthat, bár az sem mindig észrevehető.

#2254 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:36

Régi vinyóknál elég jól érezhető a hatás, érdemes vele együtt a dos-os fájlnevek tárolását és az utolsó hozzáférés dátumának frissítését is kiiktatni regidtry-ből.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2255 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:52

thx mind2töknek  :respect:
és ezeket hol tudom kilőni?  :)

#2256 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:55

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 10:26

Ezt már probáltam, de nem tudom hogy hol lehet beállitani a shutdownolást. Én itt csak message és audio alertet látok... :confused: ez meg kevés...

tudomásom szerint van bent  :think:
De lehet hogy tévedek.  :)

#2257 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:27

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 10:55

tudomásom szerint van bent  :think:
De lehet hogy tévedek.  :)

Hát én nem találom. De lehet hogy én vagyok láma...

#2258 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:40

Ha egy recovery utan a konyvtarak mind szurke alapon tartalmazzak a pipat a read-only mellett, az ellen mit lehet tenni? :) Probaltam mar a permission reszben allitani, fat32-re masolni oket, de valtozatlan a helyzet.

Szerkesztette: ion 2006. 04. 30. 10:43 -kor

#2259 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:45

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 11:27

Hát én nem találom. De lehet hogy én vagyok láma...

Hát sajna én meg nem tudom megnézni, mivel install közben ezt az üzit kapom:
Katt

Pedig az enyém nem igazán új lap..X-Akta  :)  :)

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2006. 04. 30. 10:45 -kor

#2260 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:55

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 10:52

thx mind2töknek  :respect:
és ezeket hol tudom kilőni?  :)

http://www.winguides...display.php/50/

Itt erről van szó (létre kell hozni): NtfsDisableLastAccessUpdate

De ugyanott látható a registryben, csak át kell állítani 1-re: NtfsDisable8dot3NameCreation

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.