HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2281 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:59

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 3:25

...Hová tűnt a szerkesztés gomb ??!  :eek: (Vagy csak én balfaßkodom...)   :think:
Ezért kellett új hsz.-t írnom...  :rolleyes:

Idézet

https://forum.hwsw.h...&CODE=01&HID=12

Ha nem látod a gombot, a lejárt az az időkorlát, amelyen belül még lehetőséged volt az adott hozzászólást szerkeszteni.

Azt innen nem lehet kiolvasni, hogy mennyi az időkorlát (admin által konfigurálható, tudomásom szerint), de másfél óránál kevesebb szokott lenni, ahogy észrevettem. :)

#2282 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 8:51

Kapcsold ki az active desktopot. :)

OK ,de eddig ugyanezzel a hátérrel nem volt semmi baja.
Mostanában kezdte ezt a sz@r@kodást el. :(
Gondoltam sebaj visszaghostolom a rendszert ,tán ez megoldja.
2 újraindítást bírt ki és kezdte elölről.

Ötlet? :confused:

Szerk.:Én amúgy a vidkártya energiaellátására gyanakszom.Az csinálhat szerintetek ilyet?

Szerkesztette: chris77 2006. 05. 02. 10:32 -kor

#2283 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:46

Virnyák tuti nincs? Én pár éve beszoptam egy olyat, ami többek között az active desktopot is kilőtte.

#2284 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:48

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 7:51

Kapcsold ki az active desktopot. :)

Nálam is ez a próbléma, de hol lehet ezt kikapcsolni?
Fákjúál!!

#2285 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:54

Jobbclick az asztalon, Tulajdonságok, Web, Webtartalom megjelenítése az Active Desktop felületen elől kiveszed a pipát, és leokézod.

#2286 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:27

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 11:46

Virnyák tuti nincs? Én pár éve beszoptam egy olyat, ami többek között az active desktopot is kilőtte.

Hát remélem hogy nincs a szűz GhostImage-emen!! :rolleyes:
A két restart között pedig (net nélkül) nemigen kaphattam be talán semmit.
Nem tudom mi a rák ez ,de naggyon idegesít. :(

Létezhet ,hogy a jpeg vírusos?És amikor ezt beillesztem ,akkor hal be az egész?

Szerkesztette: chris77 2006. 05. 02. 11:28 -kor

#2287 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:47

Telepíteném a Macromedia Shockwave Player 10.1-et rendszergazdai fiókból, de 99%-nál leállítja azzal, hogy nincsenek megfelelő jogaim a telepítéshez.

#2288 Felhasználó inaktív   mezga1983 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 16:20

Sziasztok! Első körben nem találtam megfelelő topicot  :think: , úgyhogy ide írom a kérdésem.
A következőt szeretném megoldani:
Outlook 2003 ba beállítok egy egyszerű rule-t: x címről érkező levelek továbbítódjanak egy másik címre. Ebben ugyebár semmi különleges nincs, de hogyan tudom azt beállítani, hogy minden nap este 6-tól másnap reggel 8 ig legyen csak aktív a rule? Az okés, hogy kézzel minden egyes alkalommal be/ki kapcsolhatom, nade hogy lehet ezt automatizálni? Olyan opció van, hogy 2 dátum között működjön csak, de sajna az nem jó...
Valaki ismeri ilyen mélyen a dolgot, vagy tudtok rá bármiféle megoldást? az se lenne rossz megoldás, ha csak az Out of office aktiválódna a megadott időpontban automatikusan!
Köszi a segítséget előre is!

#2289 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:24

Idézet: mezga1983 - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 17:20

...az se lenne rossz megoldás, ha csak az Out of office aktiválódna a megadott időpontban automatikusan!
Köszi a segítséget előre is!

Feladatütemezővel lehetne éppen indítani, majd szintén azzal leállítani, egy taskkill parancs segítségével.

taskkill /?

Például Outlook Express van nálam, így tudom lelőni:

taskkill /im msimn.exe

#2290 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 19:22

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:52

Uraim !

Ismertek olyan trükköt/jutilt, amivel szabályozható a bútuláskor betöltött progik sorrendje ? (Guglit megtúrtam, de nem találtam semmi relevánsat; lehet, hogy rosszul kérdezem...)

Egy csomó web-et igénylő alkalmazás van az indítópulton, viszont az Outpost áll talpra utoljára ( időben utoljára lett telepítve a többi progihoz képest), így keffenthetem, mert az Outpost betöltése után ki kell lépnem belőlük, és újra elindítan, hogy nethez jussanak...  :reklamacio:

Mivel lehetne az xp-t rávenni, hogy elsődleges prioritással a tüzesfalat töltse be... ??!  :think:

Köszi a segítséget előre is !  :)

Az Outpost addig nem enged semmilyen netet, amíg teljesen nem ellenőrzi a rendszert.
Amikor meghülyült a kábelmodemem, magától bekapcsolt állandóan, kiraktam a hálózatok
ikonját az asztalra, és a meglepi elkerülése végett ott is lelőttem a netet.
Ezt úgy megszoktam, hogy azóta teljes fegyverzettel megyek a hálóra, vagyis akkor engedélyezem,
ha már minden éles  ;)

#2291 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:32

Nem tudom jelzésértékű-e a zéró reakció a problémámra, (van persze kismillió egyéb is) de azért megismétlem az ápr. 30.-ait. Hozzáteszem, ha másik topicot is tudtok, azt is szívesen veszem.
Nnya. Nagy levegőt vettem és kifújtam. Nem vizsgáltam be minden topicot a problémámra, de ez a legáltalánosabb és legforgalmasabb, úgyhogy remélem tudtok segíteni. Röviden: saját felhasználói fiókomból nem tudom elérni a freemailt, csak dolgozok a rendszer kegyetlenül, beolvas várakoztat stb. Eddig nem volt semmi gondom a közvetlen hozzáféréssel, akkor sem amikor az Outlook Expresszt használtam, majd Thunderbird-re váltottam. Viszont a Th.bird lehozza-elküldi az üzeneteimet hibátlanul (ergo a kimenő-bejövő levelek kiszolgálója helyes). Tehát nem tudom hol a gixer, mert nyitottam egy új felh. fiókot, amiről gond nélkül bejön a freemail vagy más postafiók (természetesen ugyanezen a gépen). Az ugyan a lev. progi. nélkül ment. Hibaüzenet nincs, karácsonyig is próbálkozna rendszer, ha hagynám. Ismétlem másik felh. fiókról bejön. Rengeteg letöltött programom van, vírus nincs (NOD32), a mozilla tűzfala átenged (ld. másik fiók).
Viszont valami nem hagyja, hogy a saját fiókomból nyissam meg a freemailt. Minden ötletet, javaslatot, megoldást örömmel várok.Tenx!

#2292 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:43

Hali!

Windows XP Professional x64 Edition oprendszerbe integrált Windows Media Player 10 esetén, hogyan lehet a konfigurációs varázslót előhívni? A probléma az, hogy internetes TV nézésekor ezt a hibaüzit jeleníti meg:

Kép
Másik felhasználói fiókon megy rendesen a steam, illetve ezen a fiókon is, hanem wmp-t használunk, hanem mondjuk jetaduio6-t vagy winamp-ot. A WMP hol tártolja a profil adatokat?

#2293 Felhasználó inaktív   mezga1983 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 08:03

Idézet: Signal - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 17:24

Feladatütemezővel lehetne éppen indítani, majd szintén azzal leállítani, egy taskkill parancs segítségével.

taskkill /?

taskkill /im msimn.exe

Köszönöm!

#2294 Felhasználó inaktív   mezga1983 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 08:28

Idézet: Signal - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 17:24

taskkill /?

taskkill /im msimn.exe

Amúgy ezzel magát az Outlook Expresst tudod elindítani illetve lelőni nem? Szóval nekem az lenne a lényeg, hogy az Outlookon belül tudjak valahogy hivatkozni az Out of office-ra. Erre van valami kapcsoló?

#2295 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 09:10

Idézet: mezga1983 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 9:28

Amúgy ezzel magát az Outlook Expresst tudod elindítani illetve lelőni nem? Szóval nekem az lenne a lényeg, hogy az Outlookon belül tudjak valahogy hivatkozni az Out of office-ra. Erre van valami kapcsoló?

Outlook-ot láttam már, de nem használom, így az "Out of office" fogalom még csak nem is ismerős számomra. Úgy sejtettem, ott is van valami *.exe, ami indítható/leállítható, Feladatkezelőben látható.

Szerkesztette: Signal 2006. 05. 03. 09:14 -kor

#2296 Felhasználó inaktív   mezga1983 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 09:37

Idézet: Signal - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 9:10

Outlook-ot láttam már, de nem használom, így az "Out of office" fogalom még csak nem is ismerős számomra. Úgy sejtettem, ott is van valami *.exe, ami indítható/leállítható, Feladatkezelőben látható.

jaaaa... hát azt outlook.exe -vel kell indítani, az out of office pedig az a funkciója ami automatikus választ küld amikor mondjuk szabin vagy...

#2297 Felhasználó inaktív   mezga1983 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 09:45

igen, szóval az a probléma, hogy egy program egyik funkciója természetesen nem látszik a feladatkezelőből, kérdés, hogy az outlooknak van-e olyan kapcsolója amivel ki/be kapcsolható ez a funkció... ha beírom, hogy outlook /? akkor azt a hibaüzenetet kapom egy külön ablakban, hogy 'The command line argument is not valid. Verify the switch you are using.'  ??
Van ötlet, hogy hol találhatok ehhez értő személyt??

#2298 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:06

mezga1983: az Out of Office-szal meg lehet oldani, hogy továbbítson minden levelet, ha be van kapcsolva, innen már csak egy lépés, hogy kirakd mondjuk a toolbar-ra és 2 klatty-ra aktív lesz. Ez nem jó megoldás neked?

No jó, 3-ra. :D

Szerkesztette: brd 2006. 05. 03. 11:26 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2299 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:22

Idézet: mezga1983 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 10:45

igen, szóval az a probléma, hogy egy program egyik funkciója természetesen nem látszik a feladatkezelőből, kérdés, hogy az outlooknak van-e olyan kapcsolója amivel ki/be kapcsolható ez a funkció... ha beírom, hogy outlook /? akkor azt a hibaüzenetet kapom egy külön ablakban, hogy 'The command line argument is not valid. Verify the switch you are using.'  ??
Van ötlet, hogy hol találhatok ehhez értő személyt??

A kapcsolókat éppen megtalálja a Google is, csak pont olyan nem akad közötte:

http://www.google.com/search?q=outlook.exe...nd+line+options 

Itt pedig, vagyis a fórum Microsoft szekciójában esetleg található még Office, illetve Outlook topik is (kereső valószínűleg kiadja), persze nem garantált, hogy ott többre jutsz...

#2300 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:25

Hubble:

Kicsit zavaros nekem.
A más felhasználói fiók mit jelent? Más windows-os felhasználót, vagy a levelezőprogramon belül más felhasználót?
A dolgozik veszettül mit jelent? Mit csinál, úgy mégis? A levelzőprogram folyamatjelzője mit mutat?
Egész egyszerűen nincs elírva a kiszolgáló címe, vagy a felh.név/jelszó?
Az, hogy küldeni tudsz, valószínűleg semmit nem jelent, még akkor sem, ha ugyanaz a kiszolgáló van oda is beírva, mint a bejövő e-mail-ekhez.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.