HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2401 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:39

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:17

Sziasztok!

Nekünk olyan problémám volna hogy Microsoft Excel 2003 ha nyitva van és lennt van a tálcán tehát nincs használatban akkor is folyamatosan 150k memóriát zabál és egy idő után a többi alkalmazás képtelen lesz futni memória hiány miatt. Ezt produkálja a program mind XP mind Windows 2000 alatt. Az előző verziókkal nem volt ilyen gondunk. A gépek is a legkölönfélébb desktop PC-k (IBM, hp P4-esek, 256MB vagy 512 MB memóriával). Valaki tud erről valamit vagy van valami ötlete mi lehet a megoldás?

Köszönettel: nemeth9

Direkt kipróbáltam: 2 órája piheg a tálcán egy nyitott tablicskuval egyetemben... A "memzabálása" 580-660 kB közötti, és minden program megy mint a güzü...  :think:

Renccer: XP SP2, és az Office 2k3 is SP2-es + mindkettő áptudét.

A tieitek is...???!  (merhogy én erre gyanaxom...)

#2402 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 18:22

Na annyit sikerült kiderítenem hogy ez valami msn vírus.
Az adobe gamma loaderhez csapja hozzá magát. De mivel én nem engedtem ki netre, semmit kárt nem csinált (eddig) viszont hogy hogyan lehet kiírtani azt passzolom  :)
Ha működésbe lép, teleszórja az összes mappát exevel.

#2403 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 20:58

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:17

Sziasztok!

Nekünk olyan problémám volna hogy Microsoft Excel 2003 ha nyitva van és lennt van a tálcán tehát nincs használatban akkor is folyamatosan 150k memóriát zabál és egy idő után a többi alkalmazás képtelen lesz futni memória hiány miatt. Ezt produkálja a program mind XP mind Windows 2000 alatt. Az előző verziókkal nem volt ilyen gondunk. A gépek is a legkölönfélébb desktop PC-k (IBM, hp P4-esek, 256MB vagy 512 MB memóriával). Valaki tud erről valamit vagy van valami ötlete mi lehet a megoldás?

Köszönettel: nemeth9

Nos, ha jól értem "csak" tálcára tetted a programot. Azért, mert nem nyúlsz, egy programhoz, de a tálcán van és olyan merev, mint a Szabadságszobor  :D  , az akkor is fut, és használatban van.
Egy program akkor nem fut, ha be van zárva.
A tálcán kismillió program, letöltés futhat, miközben te az aktív ablakban dolgozol.
Saját vélemény: talán a régebbi verziókban egy-két programon belül volt több ablak-munkalap a tálcán úgy simán fut a rendszer. De ha pl. több Office progi fut sőt, több megnyitott weboldal is úgy marad, akadhatnak ilyen problémák.
Ajánlott a felesleges, nem használt, de futó programokat ill. oldalakat (esetleg a maguk kis spam-jeivel együtt) bezárni.

#2404 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 21:28

Idézet: tferinet - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 22:40

Azt írta ki,hogy:A windows nem tudta befejezni a formázást.Tehát nem ment!

Tedd azt pontosan, amit wpepi leírt és a biosban (CMOS) valóban a CD-ROM-mal kezdődjön a boot-olás.
Ilyenkor a a telepítő érzékeli bármilyen más op. r. jelenlétét, és kérésedre elvégzi helyetted a "piszkos munkát".
(Természetesen a telepítő CD használatával - CD-ROM támogatással  :) )
Ja, az ne keserítsen el, ha a telepítés elsőre nem sikerül, nekem volt olyan, hogy 5-ödszörre! (nem példaértékű  :D ) sikerült. Pl. a rendszeróra utolsó 4 mp-nél dermedt le a rendszer.
Szóval hagyd a formázást a telepítés a fent leírtak követésével felülír minden régi cuccot a vinyón.
Jó munkát és kitartást  :) !

#2405 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 07:47

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 18:39

Direkt kipróbáltam: 2 órája piheg a tálcán egy nyitott tablicskuval egyetemben... A "memzabálása" 580-660 kB közötti, és minden program megy mint a güzü...  :think:

Renccer: XP SP2, és az Office 2k3 is SP2-es + mindkettő áptudét.

A tieitek is...???!  (merhogy én erre gyanaxom...)

Igen XP SP2 van (Win2000-nél SP4), Office 2003 és SP2 és van egy windows frissítő serverünk is ami óránként ellenőriz a userek pedig minden nap adott időpontban bejelentkeznek és frissülnek. Sztem elmondható hogy uptodate-k vagyunk. Egyébként nekem is az volt ez első gyanúm hogy valami frissítős szar, de nem oldotta meg semmi :(

Azért köszi: nemeth9
Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: www.notik.hu

#2406 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 07:51

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 21:58

Nos, ha jól értem "csak" tálcára tetted a programot. Azért, mert nem nyúlsz, egy programhoz, de a tálcán van és olyan merev, mint a Szabadságszobor  :D  , az akkor is fut, és használatban van.
Egy program akkor nem fut, ha be van zárva.
A tálcán kismillió program, letöltés futhat, miközben te az aktív ablakban dolgozol.
Saját vélemény: talán a régebbi verziókban egy-két programon belül volt több ablak-munkalap a tálcán úgy simán fut a rendszer. De ha pl. több Office progi fut sőt, több megnyitott weboldal is úgy marad, akadhatnak ilyen problémák.
Ajánlott a felesleges, nem használt, de futó programokat ill. oldalakat (esetleg a maguk kis spam-jeivel együtt) bezárni.

Szia!

Hát épp ez a gondunk. A tálcás dolgot úgy értettem hogy a háttérben fut a progi. De egy Excel mikor használhat 150k-t??? Még ha folyamatosan konvertál valami doksit vagy xml-t akkor sem!!! Ez a bajunk. A usereknek munkájukból adódóan folyamatosan szükségük van excelre ezért írtam ide hátha van valakinek ötlete mert nekünk nincs...

Üdv.: nemeth9

#2407 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:21

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 7:51

Szia!

Hát épp ez a gondunk. A tálcás dolgot úgy értettem hogy a háttérben fut a progi. De egy Excel mikor használhat 150k-t??? Még ha folyamatosan konvertál valami doksit vagy xml-t akkor sem!!! Ez a bajunk. A usereknek munkájukból adódóan folyamatosan szükségük van excelre ezért írtam ide hátha van valakinek ötlete mert nekünk nincs...

Ezt a 150k-t fejtsd ki bővebben légyszi, mert nem értem... :confused:

Még ha nem is dolgozik semmit, háttérben akkor is több memóriát foglal le maga az exe, mint 150 kB (legyen modjuk 600 kB).
A programok futását pedig hogyan akadályozza 512 MB rendszermemóriánál, amikor az általam mért érték a rendszermemóriátok 0,1%-a körüli érték... ???!!!  :think:

#2408 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:33

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:21

Ezt a 150k-t fejtsd ki bővebben légyszi, mert nem értem... :confused:

Még ha nem is dolgozik semmit, háttérben akkor is több memóriát foglal le maga az exe, mint 150 kB (legyen modjuk 600 kB).
A programok futását pedig hogyan akadályozza 512 MB rendszermemóriánál, amikor az általam mért érték a rendszermemóriátok 0,1%-a körüli érték... ???!!!  :think:

Ok, már értem miért nem értesz. Az 150 000KB ~150MB!
Ez a bajunk!

#2409 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:52

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 7:51

Szia!

Tehát ezek az alapok, ami ugye min. megvan, azért érdemes átfutni és ellenőrizni a beállításokat.
Viszont valóban a 150k pontosítása után, talán többet megtudunk.

Rendszerkövetelmények
A Microsoft Office Professional 2003 használatához az alábbiak szükségesek:

* PC legalább 233 MHz-es Pentium processzorral (az ajánlott: Pentium III)
    * Microsoft Windows 2000 Service Pack 3 vagy újabb szervízcsomaggal vagy Microsoft Windows XP vagy újabb operációs rendszer
    * Legalább 128 MB RAM ajánlott
    * 440 MB szabad merevlemez-terület (a merevlemezigény konfigurációtól függően különböző lehet, a szükséges lemezterület az egyéni telepítési beállításoktól függően változhat.)
    * A telepítőfájlok választható (de ajánlott) gyorsítótára további 320 MB szabad merevlemez-területet igényel
    * Super VGA (800x600) vagy nagyobb felbontású monitor

#2410 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:03

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:33

Ez a bajunk!

Mennyi????  :think:
Általában 20-30MB közötti a lefoglalt méret egy átlagos tábla betöltése után.

Viszont azt tudni kell, hogy itt nem csak 1db exe állományról van szó hanem, modulokról (DLL azaz dinamic link library). Ezek a modulok ha szükség van rájuk betöltődnek viszont mikor már nincs rájuk szükség nem minden esetben szabadul fel az memória terület melyet használt. A problémát az okozza, hogy ha ismét szükség van arra a DLL-re melyet a hívó modul már felszabadítottnak nyilvánított akkor ismét betölti azaz újabb memóriát foglal le. Elméletileg a Windows-nak kernel szinten szemétgyűjtést kellene időközönként végeznie azaz a már nem használt memóriaterületeket fel kellene szabadítania.
De az Excelhez tartozó modulokat nem csak maga az Excel hívhatja meg hanem más alkalmazás is. Pld. a Word ha van beágyazott tábla, vagy az Outlook, vagy bármi más olyan alkalmazás mely a működéséhez használja azt Excel valamelyik részét (nem kell, hogy vizuálisan megjelenjen maga az Excel tábla)

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 12. 10:04 -kor

#2411 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:03

Mennyi????  :think:
Általában 20-30MB közötti a lefoglalt méret egy átlagos tábla betöltése után.

Viszont azt tudni kell, hogy itt nem csak 1db exe állományról van szó hanem, modulokról (DLL azaz dinamic link library). Ezek a modulok ha szükség van rájuk betöltődnek viszont mikor már nincs rájuk szükség nem minden esetben szabadul fel az memória terület melyet használt. A problémát az okozza, hogy ha ismét szükség van arra a DLL-re melyet a hívó modul már felszabadítottnak nyilvánított akkor ismét betölti azaz újabb memóriát foglal le. Elméletileg a Windows-nak kernel szinten szemétgyűjtést kellene időközönként végeznie azaz a már nem használt memóriaterületeket fel kellene szabadítania.
De az Excelhez tartozó modulokat nem csak maga az Excel hívhatja meg hanem más alkalmazás is. Pld. a Word ha van beágyazott tábla, vagy az Outlook, vagy bármi más olyan alkalmazás mely a működéséhez használja azt Excel valamelyik részét (nem kell, hogy vizuálisan megjelenjen maga az Excel tábla)

De épp ez az h az excel.exe mögé írja ki a taskmanager a 150.000K-t! Ezt nem értjük mi sem.

#2412 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:21

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:15

De épp ez az h az excel.exe mögé írja ki a taskmanager a 150.000K-t! Ezt nem értjük mi sem.

Azért mert az a hívó. A feladatkezelőben csak a hívó modulokat látod. Azt, hogy hány aktív DLL vagy hány olyan inaktív dll van melynek nincs felszabadítva a területe az nem látszik a feladatkezelőből. Erre a fejlesztő rendszerekhez (C++, Delphi, stb.) mellékelt debugger ad információt.

Szerk:
pld. ha fut valamilyen makró vagy vb script a nyitott Excel alatt az is inkrementálhatja a lefoglalt memóriát.
De bármilyen egyéb az Excel-be beépülő külső modul vagy alkalmazás is megnövelheti ilyen drasztikusan.
pld. pdf writer alkalmazás modulja telepítve van az Excel-hez, stb......

De ha pld. az automatikus mentés be van kapcsolva akkor a tálcán lévő Excel a temp-be meghatározott időközönként menti az aktuális táblát (ez lehet maga az üres tábla is). Ez a háttér biztonsági mentés is inkrementálhatja a memóriát hiszen a mentéshez betölti a mentést végző modult.

De ha van adat a táblán akkor az automatikus számolás ha engedélyezve van az is növelheti a lefoglalt területet.

stb. stb...........

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 12. 10:37 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:59

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:15

Próbáljatok ki vmilyen RAM puceváló/cache-menágert sztem.

Én a CachemanXP-t használom (évek óta, nagy megelégedéssel), de biztos találtok vmilyen ingyenes megoldást is.

Lehet, hogy megoldaná a problémát, illetve eleve ezért nem jelentkezik/het nálam... :)

#2414 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:07

Hali!

Utolsó XP-s frissítés magával hozta a picipuha vállalat eredeti windows hülyeségét ami közölte, hogy nem legális a példányom.. (Nem mondod? Tényleg?  ;)  )

Tudom le lehet kaparni az uccsó frissítéseket, de nem találkoztatok olyan patch-el ami kiszedi ezt a sz*rt ami itt kiabál a tálcán hogy ejnyebejnye?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2415 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:28

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:33

Ez a bajunk!

Nos a 150 megán ledermedtem. Fogalmam sincs mi húz le ennyi memóriát az excelen keresztül?!.
Más office alakalmazásokban pedig nem. Egyéb ötlet híján  - ha még nem tettétek - talán  a Microsoft szakember-teamje segíthet az online vagy e-mail forródróton keresztül, az

Itt minden kérdésére választ kaphat alcímmel...

Ha sikerült a megoldás tegyétek közzé, mert ilyennel (+amikről nem is tudok :D ), még nem találkoztam, és hasznos lehet, főleg, hogy egy ennyire általános felh. programban jelentkezett.  Sok sikert!

#2416 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:01

Háj!

Segítsetek légyszi a következő témában:

Adott egy faján újratelepített rendszer (WinXp, driverek, alap progik, beállítások).

Mi az az optimális módszer, amivel el tudom érni, hogy egy esetlegesen szükségessé váló újratelepítéskor ne kelljen újra feltelepítenem minden kakit és újra finomhangolnom a rendszert, hanem egy mozdulattal (képletesen szólva) elindíthatnám a folyamatot, és az mondjuk x idő múlva kiköpné a zsír, ugyanazon beállításokkal és feltelepített programokkal, driverekkel rendelkező alap rsz-t?

A friss, intakt:) rsz-t szeretném vhogy kimenteni, hogy könnyen elérhető. és újratelepíthető legyen. Mondjuk egy progival vagy egy bootolható dvd-ről (mondjuk - nem tudom, ezt lehet-e) megoldható-e ez a dolog? Gondolom, van rá bevált módszer, kérlek osszátok meg velem is.

Thx!!!

#2417 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 23:52

Idézet: Mukk - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 19:01

Háj!

Segítsetek légyszi a következő témában:

Adott egy faján újratelepített rendszer (WinXp, driverek, alap progik, beállítások).

Mi az az optimális módszer, amivel el tudom érni, hogy egy esetlegesen szükségessé váló újratelepítéskor ne kelljen újra feltelepítenem minden kakit és újra finomhangolnom a rendszert, hanem egy mozdulattal (képletesen szólva) elindíthatnám a folyamatot, és az mondjuk x idő múlva kiköpné a zsír, ugyanazon beállításokkal és feltelepített programokkal, driverekkel rendelkező alap rsz-t?

A friss, intakt:) rsz-t szeretném vhogy kimenteni, hogy könnyen elérhető. és újratelepíthető legyen. Mondjuk egy progival vagy egy bootolható dvd-ről (mondjuk - nem tudom, ezt lehet-e) megoldható-e ez a dolog? Gondolom, van rá bevált módszer, kérlek osszátok meg velem is.

Thx!!!

Péel Norton Ghost.

#2418 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 10:20

Mitől járatja a WORD 100%on a procit??
Eddig nem volt ilyen a praxisomban... :)

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2419 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:04

sziasztok, van egy fölinstallált windows xp-m, lassan 1 éves, hm, de lehet hogy már több, mindegy nem ez a lényeg, rendesen be van álltítva, minden program fön van amit használok. Pár napja vettem észre hogy néha úgy indul a rendszer hogy elindít minden alkalmazást ami a startup list-ben van, de nem jeleníti meg a tálcán, az óra mellett az adott alkalmazás ikonját. Ilyen alkalmazás pl az outpost firewall, vagy nod32, vagy a samurize. Most pedig már annyira rossz a helyzet hogy szinte semminek nem jeleik meg az ikonja. Nem használt ikonok elrejtése kikapcsolva, bekapcsolva is ugyan az az eredmény. Ez volt az első amit megnéztem. Néztem a StartUp Organizer-t de ezzel sem tudtam semmi értékelhetőt elérni, ha manuálisan állítom le majd indítom el az alkalmazásokat akkor rendre megjelennek a tálcán... szóval nem igazán értem mi lehet a gond. Nem akarom újratelepíteni, szeretném megoldani, tudtok ebben segíteni? THX

Zsolt

#2420 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:08

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 12:04

sziasztok, van egy fölinstallált windows xp-m, lassan 1 éves, hm, de lehet hogy már több, mindegy nem ez a lényeg, rendesen be van álltítva, minden program fön van amit használok. Pár napja vettem észre hogy néha úgy indul a rendszer hogy elindít minden alkalmazást ami a startup list-ben van, de nem jeleníti meg a tálcán, az óra mellett az adott alkalmazás ikonját. Ilyen alkalmazás pl az outpost firewall, vagy nod32, vagy a samurize. Most pedig már annyira rossz a helyzet hogy szinte semminek nem jeleik meg az ikonja. Nem használt ikonok elrejtése kikapcsolva, bekapcsolva is ugyan az az eredmény. Ez volt az első amit megnéztem. Néztem a StartUp Organizer-t de ezzel sem tudtam semmi értékelhetőt elérni, ha manuálisan állítom le majd indítom el az alkalmazásokat akkor rendre megjelennek a tálcán... szóval nem igazán értem mi lehet a gond. Nem akarom újratelepíteni, szeretném megoldani, tudtok ebben segíteni? THX

Zsolt

Én a SysTrayX-et használom az xp ezen marhaságának kiküszöbölésére.
Korrekt.
Azt tetetsz vele a tálcára - illetve rejtetsz el -, amit csak jónak látsz...  :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.