HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2461 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 19. 17:55

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 17:12

1. Lehet, hogy itt is volt róla szó, én egy másik topikban válaszoltam nemrég ugyanerre a kérdésre.

2. Erre a 17 órával ezelőtti, itteni hozzászólásom a válasz. ;)

Köszi!!! :)

#2462 Felhasználó inaktív   Igazi hős 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:03

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:15

onnan elég gáz elgyalogolni a documents and settings\all users\desktopra....
de ha más nem marad akko az lesz.
Vagy ERD.

Nem bonyolítod kicsit el a dolgot? :-) Nem kell semmi különleges boot, csak del "\\.\c:\documents and settings\all users\desktop\com4.lnk". Szerintem.

#2463 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 20:22

Nincs ehhez az izehez vmi Tweak program?
Vagy hogy lehet eltuntetni a hulye buborekjait, biztonsagi kozpont ikont a talcarol?

Szerk.:Parancsikon torlesenek megerositesenek kikapcsolasa, merre?

Szerkesztette: TomAce 2006. 05. 19. 20:37 -kor

#2464 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 20:52

tweakui? :think:

#2465 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 20:56

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 20:52

tweakui? :think:

Hun, merre?, pontos nev ? :D

#2466 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 21:02

Tweak UI. Google. ;)

#2467 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 22:11

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 21:02

Tweak UI. Google. ;)

De a biztonsagi kozpontot nem lehet vele eltuntetni, meg a startup progikat se testreszabni.

#2468 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 22:34

Sziasztok!

Adódott egy érdekes gondom.
Ma újra installáltam a rendszert, s egy bosszantó jelenség történt.
Szóval ha Start menüböl leállítom a rendszert, akkor el is indul a szokásos folyamat, záródnak be az ablakok, s egy kis idő után egy kattanással ki is kapcso(na) a gép (mint ahogy azt korábban mindig is tette), de a kis kattanás után egy felirat vár a monitoron, hogy most már kikapcsolhatom a gépet. S csak be/kikapcsol gomb hosszaú nyomvatartásával áll le a gép.
Korábban ilyen soha nem volt, mindig le is állt teljesen a gép, most meg nem. Fura az, hogy relative sok minden kikapőcsolódik, pl táp venti, s talán VGA venti is csak a proci megy és az ő ventije, mert jóval hallkabb lett a gép ebben az állípotban.

Szóval korábban is Win XP volt fent (SP1-es), amire már régen feltettem az SP2-t. Most kapásból egy SP2-es wint tettem fel, s ez a hiba(?) lett nálam. A hardver semmit nem változott, csupán új rendszer lett. Arra gondolok, hogy ez a SP2 valami új hülyesége, de nagyon nem tetszik... :(

Sóval mit és hol kell beállítani, hogy tényleg ki is kapcsoljon a gép, ha windowsból ki akarok lépni?

#2469 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 22:52

Zoi: valószínűleg nálad is ugyanaz a baj, mint TomAce-nél. Gondolom, valamikor a telepítés előtt nyomtál egy BIOS defaults-ot és abban ezek szerint ki van kapcsolva az ACPI. Ezt nézd meg a BIOS-ban! Ha ki van, akkor a legjobban akkor jársz, ha bekapcsolod és újratelepíted a windows-t.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2470 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 01:11

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 23:52

Zoi: valószínűleg nálad is ugyanaz a baj, mint TomAce-nél. Gondolom, valamikor a telepítés előtt nyomtál egy BIOS defaults-ot és abban ezek szerint ki van kapcsolva az ACPI. Ezt nézd meg a BIOS-ban! Ha ki van, akkor a legjobban akkor jársz, ha bekapcsolod és újratelepíted a windows-t.

Akkor is csinálhatja neki a műsort, ha nincs még a video-driver feltelepítve, hanem csak a beépített win-essel megy...

#2471 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 03:26

Zolcsi Baba: műsort igen, de nem ilyet. :) Teljesen mindegy, hogy milyen driver van feltelepítve a különböző eszközökhöz (vagy, hogy van-e egyáltalán), a kikapcsolást/leállítást ez nem befolyásolja. Az számít, hogy a windows ki tudja-e adni az alaplapi áramkörnek az utasítást, hogy ne tartsa bekapcsolva a tápegységet. Lehet, hogy a készenléti móddal/hibernálással kevered? Ott nagyon nem mindegy, hogy a driver egy bizonyos állapotba tudja-e hozni az adott eszközt (ill. elmenteni a beállításait), mert nem lehet "csak úgy" megszakítani az eszközök működését, ha utána még használni is akarjuk újraindítás nélkül. :)

#2472 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 05:21

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 2:26

Lehet, hogy a készenléti móddal/hibernálással kevered?

Köszi a tanácsot, de nem keverem, sőt már ahhoz folyamodtam, hogy egyenesen tíltottam a hibernálást, de nem segített az sem... Perse nem tartom kizártnak, hogy a gép a kiakpcsolásra még is csak valami hasonlót akar. Igazából olyan a kép, mint a régi AT-s tápok esetén.

#2473 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 05:24

Idézet: Zoi - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 4:21

Köszi a tanácsot, de nem keverem, sőt már ahhoz folyamodtam, hogy egyenesen tíltottam a hibernálást, de nem segített az sem... Perse nem tartom kizártnak, hogy a gép a kiakpcsolásra még is csak valami hasonlót akar. Igazából olyan a kép, mint a régi AT-s tápok esetén.

Bár nem nekem jött a kommnet, amire írtam, de bennem is felmerült hogy ott lehet a gubanc, ezért írtam. az ACPI-t meg kipóbálom. Remélem az lesz a ludas. A telepítés előtt egyébként nem volt load bios default, csak utánna csináltam, amikor ez a hiba előjött, de persze nem segített...

#2474 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 05:35

Beléptem a BIOS-ba és az ACPI function enabled-re volt állítva.
Alatta volt egy sor ACPI Susoend type az S1(POS)-ra volt állítva, de van ott még S3(STR) és S1&S3 is.

Egy drabig még kínlódok, de, ha semmi, akkor lesz egy reinstall és majd kiderül...

#2475 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 05:43

Gyaníthatóan már nem találni az előző XP kérdések topicokban, így újra:

Idézet

Ha a Windows 2000/XP nem kapcsolja ki a gépet
Gyakran megesik, hogy a Windows nem állítja be a számítógép kikapcsolásához szükséges beállításokat.
Ha a hardverünk támogatja az operációs rendszer felöli kikapcsolást, akkor lehetőségünk van
engedélyezni azt.
Ezt az Eszközkezelőben (Device Manager) lévő NT APM/örökölt (NT APM/legacy support)
csomópont engedélyezésével érhetjük el.
Ahhoz, hogy elérjük az Eszközkezelőt (Device Manager), kattintsunk a Vezérlőpultban (Control
Panel) lévő Rendszer (System) ikonra. A Rendszertulajdonságok (System Properties) ablakban
kattintsunk a Hardver (Hardware) fülre, majd ott az Eszközkezelő (Device Manager) gombra.
Az Eszközkezelőben kattintsunk a Nézet (View) menüben lévő Rejtett eszközök megjelenítése
(Show hidden devices) menüpontra. Miután rákattintottunk, a hardverek listája bővül néhány
elemmel, köztük az APM/örökölt csomópont (NT APM/legacy support) elemmel.
Keressük meg azt, majd jobb gombbal kattintsunk rá. A menüben kattintsunk az Engedélyezés
(Enable) menüpontra. Végül, ha kell, indítsuk újra a rendszert.
A következő kikapcsolásnál a rendszer magától le fog állni.
Természetesen vissza is fordítható a beállítás. Ez esetben a Tiltás (Disable) menüpontot kell
választani.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2476 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 05:58

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 4:43

Gyaníthatóan már nem találni az előző XP kérdések topicokban, így újra:

Köszönöm! Nagyon sokat segítettél. Most már működik. :)

Be is teszem ezt a kis leírást a Windows XP-s leírásaim közé.

Mégegyszer köszi!

#2477 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 20. 07:57

Sziasztok!

Egy WLAN-os problémában szeretném ha eloszlatnátok a homályt a fejemben,2 db rádiós routert szeretnék párositani,az egyik végén van az ADSL vonal,a másikhoz csatlakoztatok számitógépeket.Ez igy megoldható-e?

Köszönöm
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#2478 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:08

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 4:26

Zolcsi Baba: műsort igen, de nem ilyet. :) Teljesen mindegy, hogy milyen driver van feltelepítve a különböző eszközökhöz (vagy, hogy van-e egyáltalán), a kikapcsolást/leállítást ez nem befolyásolja. Az számít, hogy a windows ki tudja-e adni az alaplapi áramkörnek az utasítást, hogy ne tartsa bekapcsolva a tápegységet. Lehet, hogy a készenléti móddal/hibernálással kevered? Ott nagyon nem mindegy, hogy a driver egy bizonyos állapotba tudja-e hozni az adott eszközt (ill. elmenteni a beállításait), mert nem lehet "csak úgy" megszakítani az eszközök működését, ha utána még használni is akarjuk újraindítás nélkül. :)

Csak belelőttem a sötétbe...  ;)
Onnan jött az ötlet, hogy amíg fel nem teszek egy Detonator-t a Ti4200-as nVidia-kareszhoz, addig az xp-s drájverrel az energiagazdálkodás egyes fanksönjei nem müxenek...  :think:
Felteszem, ribút, és tejjes a béke...  :D

Offkóz mindez in-BIOS-ACPI-enabled mellett telepített xp-n...  :confused:

Tudnál erre mondani nekem valami okosat...???!  :respect:

#2479 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:15

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 8:57

Sziasztok!

Egy WLAN-os problémában szeretném ha eloszlatnátok a homályt a fejemben,2 db rádiós routert szeretnék párositani,az egyik végén van az ADSL vonal,a másikhoz csatlakoztatok számitógépeket.Ez igy megoldható-e?

Köszönöm

Az egyik router a másikon csak egy gépként jelenik meg. Ha Te egyből a gateway-es router-re kapcsolódsz rá úgy, hogy mindegyik gépeden van egy usb-s wifi (vagy beépített karesz), akkor a válasz igen. De ekkor semmi szüxéged a másik router-re...  :p
A(ccess)P(oint)-vel oldható meg (ha valamelyik router tudja, akkor nyertél).

Szerintem.  :)

#2480 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 13:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 6:43

...

Ezzel az a baj, hogy ettől még az ACPI nem fog működni (persze, ha nincs rá szükség, lehet, hogy ez nem baj, a lekapcsolást megoldja :) ) : Link.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.