Idézet: guga - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 11:38
inkább

...
Részemről ez nem provokáció, csak poén, kéretik akként felfogni. Egyszerűen az van, hogy addig nem használtam Linuxot, megmutatták s rájöttem, hogy ez nekem van kitalálva és jobban boldogulok vele, jobban kiismerem magam, nem kell védekezni, nincs semmi változás az oprendszeren belül csak mert letöltöttem egy oldalt és bláblá a szokásos biztonsági rések.
ilyenkor van az, hogy pont azért fontos a biztonsági modell jobbá tétele, hogy a user kevesebbszer házaljon nálad, mert egy "weboldal" (ahogy te mondod) tönkretette a konfigját és mint ilyen, valóban a te munkádat csökkenteni. De ezért még nem kell utálni a Vistát
Számomra lényegesen egyszerűbbé vált minden a Linuxal.
akkor egészségedre. Nekem sem ismeretlen, 3 évig dolgoztam Linux-szal, de számomra meg egy kezelhetetlen vacak volt (mint user, nem profi vagyok, de nem is csak azoknak készült). Ízlések és pofonok. We are living in a free country.
No de, a mindennapjaim során kifelé csak winnel dolgozunk. Elég annyi, hogy softwares szervizelésre csak winnel telepített gépet hoznak be?
Suprise, suprise. A telepített linux csak két esetben marad meg a gépen: Ha vmi irtózatos mázli folyamán a user csak brózolásra használja a gépét (és by accident magyarul van a felület) avagy ért hozzá annyira, hogyha gáz van, maga el tudja hárítani.
Same applies for Windows, a usernek nem kell tudnia a registryben turkálni, ha gáz van, ott a terméktámogatási infrastruktúra. A Vistával ezen helpdesk-hívások számát is csökkenteni kívánja az MS. (Értsd: security hole-ok _lehetőségének_ a csökkentése, magyarul megakadályozni azelőtt, hogy kikerülne vmi sechole.
Gondolok itt pl arra, hogy az IEXPLORE.EXE megfosztódik az admin jogoktól, akkor is, ha a user admin, stb....De ez mind Vista és az ugye nem nyújt semmit, igaz?)
Az van, hogy az userek 90%-a azt sem tudja mi van a keze alatt és mi okozza a problémát.
Ez az ideális állapot. Az már nem, hogy problémájuk van.
Az nem elegendő, hogy vásárolnak tőlünk egy gépet + oprendszert és ellátjuk free vírus update, spy anyámtyúkja.
Általában elegendő szokott lenni, Vistával erre sem lesz szükség.
Rendre betalálnak hozzánk idegenek s azok a közintézmények is, ahol fizetett rendszergazdák vannak vagy képzett informatikusok, hogy tönkrement a gép, amit tőlünk vásároltak.
Ha vki nem tudja a tévéjét bekapcsolni, a TV a rossz? És ha a szerelő se tudja megjavítani, akkor mi lesz ebből a szakmából? Pedig a TV maga jó...
Eddig még nulla darab tönkrement gép volt, kizárólag a win hibájából fakadó softveres hiba.
Lásd fentebb
A legdurvább az volt, amikor egyszerre 5 gépen eltűnt a partíció és izgatottan telefonáltak, hogy mindegyik hdd tönkrement a gépben.
Nulla darab ember gondolkodott el azon, hogy ez nonszensz s láss csodát beszopták a csernobil vírust valahonnan a hálózatra és minden partíciót törölt, adatmentés meg sehol. Irány a kürt kft és egy halom pénzt kellett nekik kidobni az ablakon a hülyeségeik miatt.
Ismételten arra utalok, hogy a Windows _rendszerszintű_ frissítésére kerül sor a Vistával, amely várhatóan megakadályozza az ilyen csúnyaságok terjedését.
Szóval nagyjából az van, hogy a Vistával ezek a problémák nem enyhülni fognak.
Szamárság. De te az újdonságokat és a növekvő biztonságot nem tud értékelni a Windowsban, tekintve, hogy linuxot használsz... <már ismert feature-ök helye>, ami nemcsak azt foglalja magába, hogy "jéééháromdébentudomforgatniazablakotjupíje".
Ha lehet senki ne értsen félre, nem a Linuxnak csinálok itt propagandát.
lássuk csak. Te magad linuxot használsz, mert az nyújtja azt, amit te akarsz. Csak Winnel hoznak be problémát, azonkívül semmisnek tekinted az új funkciókészletet (amiről ugye még nem tudunk mindent, sőt....)..stbstbstb... én sem a Winnek csinálok itt hírverést...csak beszélek róla.