HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 10. 09:29

Kis érdekesség ;)

Mielőtt még NOL-fikázásba kezdene valaki, olvassa el szépen az utolsó mondatot :)
Elköltöztem :-)

#1602 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 10:08

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 10:29

Kis érdekesség ;)

Mielőtt még NOL-fikázásba kezdene valaki, olvassa el szépen az utolsó mondatot :)

Nem túl progresszív írás :D

#1603 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 11:10

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 9:29

Kis érdekesség ;)

erre mondtam, hogy az MNB-ben sok a galamblélek, nem is igazán akarják az inflációt 3%-ra csökkenteni.

Az írás jó, csak a szerző nem említi meg, hogy ez nem 1-2 éves a probléma, hanem legalább 10 éves, kb azóta emlegetik célként a 3%-ot, mindig megemlítve a külső környezetet, ami "begyűrűzött"....
Az infláció várakozásokon alapul, ha senki se hisz a 3%-os célban akkor az nem is fog teljesülni, az MNB-nek ezért lenne fontos a hitelesség...de ilyen tagokkal...

A magas infláció csak azoknak előnyös akik erőfölényben vannak a partnereikkel, mindenki másnak hátrány és költséges dolog.... (a kormány is azok közé tartozik akik az erőfölényükkel visszaélnek, ezért nem nem elkötelezettek az infláció letörésére.)

(pl a minap "kellemes" meglepetésként szintem minden terméknél 30-40%-os áremelkedést tapasztalhattam a munkahelyi büfében, nem semmi...)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1604 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 13:10

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 9:29

Kis érdekesség ;)

Nála végzett kockázatelemző ismerősöm véleménye (igen, engedélyt kértem a publikáláshoz):

Idézet

...szerintem Bánfi a cikkben inkább azt hangsúlyozta, hogy a 3 százalékos cél 2009-ben a bajos. Igen beleírja, hogy spekulatív mozgások lehetnek. De a sáveltörlésnél mindenki mondta, hogy meg fog emelkedni a volatilitás.
So szerintem nem a sáveltörléssel van a baja, hanem a targettal.
Amúgy érdekes a cikk címe is: a galamb egyes számban van, a héják pedig többes számban. Hozzátéve, hogy melyik madár mit jelent a monetáris politikában, illetve hogy Bánfi híres az eléggé egyoldalú kamatváltoztatási véleményéről, már azt hinném, hogy egyedül érzi magát. De rá kell jönnöm, hogy mindig ott lesz az egója segítségként. :)

#1605 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 13:55

Ez most nem jött jól - monetáris tanácstag a jegybank politikája ellen

Kép

Idézet

hazai kamatpolitika reálgazdasági hatása korlátozott, aligha hihető, hogy az építőipari korrekció, vagy mezőgazdasági kínálati sokk, vagy épp a kormányzati kiigazítás hatásait tompítani lehetett volna laza monetáris politikával. Ennek fényében az a furcsa kép alakul ki, mintha a monetáris politika eszközeinek a reálgazdasági hatékonysága jelentős lenne, az inflációra viszont csak igen korlátozott mértékben képes hatni.

Szerkesztette: El Kebir 2008. 03. 10. 13:56 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1606 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 08:54

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 11:38

...

Érdekes adalék, amit az EKB-elnök produkált nemrég. Bár még óvatosan fogalmazott, de lényegében nyíltan kétségbe vonta, hogy az USA tényleg az erős dollárban lenne érdekelt.

Meg mellékesen aggódott egy sort a túl erős euro miatt, de ezt már igazán csak a szokásos vesszőparipám miatt  :Đ

#1607 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 10:05

Idézet: Pang - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 10:08

Nem túl progresszív írás   :D

nem a progresszivitassal van baj, hanem inkabb azzal, hogy nem szerencses. ha van a kormanynak es a JB-nek egy deklaralt celja, akkor nem szerencses belehugyozni a levesbe, meg akkor sem, ha meg vagyok gyozodve a kisebbsegi velemenyem helyessegerol. illetve ugy, hogy lemondok amontan tagsagormrol es utana publikalok ilyesmit, ugy korrekt. ittmost pszichologiai dologrol van szo eredenden. az iras gallyra nyomta az MNB es a montan meg persze a kormany hitelesseget is ebben a temakorben...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1608 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 10:08

Idézet: El Kebir - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 13:55

Gyurcsány megnevezte a Monetáris Tanács új tagjait
Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2005. 01. 31., 14:54 | Frissítve: 2005. január 31., hétfő 18:18
Bánfi Tamás, Bihari Péter, Csáki Csaba és Neményi Judit a miniszterelnök jelöltjei a Monetáris Tanácsba.
(index.hu)

#1609 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 10:48

(csak fű alatt kérdezném meg...)
Mi történne, ha az AKK egy DKJ aukción csak bizonyos % szint alatti ajánlatokat fogadna el?
(Pl.: meghírdet 40 mrd 3 hónaposat, beérkező ajánlatok 7,83-8,35-ös hozamszinttel érkeznek, s ebből csak annyit fogad el, amennyi 7,90 alatt van..)
:confused:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1610 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 10:50

Idézet: Cancer - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 10:48

(csak fű alatt kérdezném meg...)
Mi történne, ha az AKK egy DKJ aukción csak bizonyos % szint alatti ajánlatokat fogadna el?
(Pl.: meghírdet 40 mrd 3 hónaposat, beérkező ajánlatok 7,83-8,35-ös hozamszinttel érkeznek, s ebből csak annyit fogad el, amennyi 7,90 alatt van..)
:confused:

Tudtommal ez a szokásos eljárás  :confused:

#1611 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:05

nem a progresszivitassal van baj, hanem inkabb azzal, hogy nem szerencses. ha van a kormanynak es a JB-nek egy deklaralt celja, akkor nem szerencses belehugyozni a levesbe, meg akkor sem, ha meg vagyok gyozodve a kisebbsegi velemenyem helyessegerol. illetve ugy, hogy lemondok amontan tagsagormrol es utana publikalok ilyesmit, ugy korrekt. ittmost pszichologiai dologrol van szo eredenden. az iras gallyra nyomta az MNB es a montan meg persze a kormany hitelesseget is ebben a temakorben...

Ezt nem vitatom, nem neki kellett volna jegyezni ezt a cikket.

Ugyanakkor ezt valakinek már le kellett írnia sztem.

#1612 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 10:05

... az iras gallyra nyomta az MNB es a montan meg persze a kormany hitelesseget is ebben a temakorben...

Annyira nem vészes a helyzet, minden érintett jól reagált, a dolog megállt azon a ponton, hogy ez itt egy külövélemény, nem több. Meg a csóka kétségtelenül ugyanazt a hibát követte el, mint Járai is: túl sokat beszélt.
Ettől függetlenül 'van benne valami'.

Ui. a GDP-gyorstájékoztatót nézte már valaki?

Szerkesztette: Rive 2008. 03. 11. 11:27 -kor

#1613 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:37

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:50

Tudtommal ez a szokásos eljárás  :confused:

Akkor miért szaladnak el így a hozamok? Ha nincs egy bizonyos szint alatt ajánlat, akkor nincs elfogadott aukció!
Bár erre lehet mondani, hogy akkor nincs pénze az államnak, de szerintem a befektetőknek is épp annyira szükségük van arra az értékpapírra, mint az állmanak a pénzre, tehát néhány bázispontot engednek a befektetők, ha máshogy nem kapnak zsét!
Szvsz annyira nem áll rosszúl a fizetési helyzet, hogy 7-7,5% körüli hozam rossz legyen. (ár ha tovább növelik az eladósodottságot, akkor már lehet..) :(
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1614 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:51

Idézet: Cancer - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:37

... a befektetőknek is épp annyira szükségük van arra az értékpapírra...

A befektetőknek értékpapírra van szükségük - csak nem biztos, hogy a miénkre. És ha nem a miénkre van szükségük, akkor igen: nem lesz pénze az államnak...

A fizetési helyzetünk elfogadható, csak most az egész világban megbolydultak a dolgok. És ilyenkor egy kockázatokkal terhes - még a környékünkhoz képest is extra kockázatokkal terhes - ország papírjai csak nagyobb hozammal piacképesek.

#1615 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:59

Idézet: Cancer - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:37

Akkor miért szaladnak el így a hozamok?

Mert van másodlagos piac is, az állítja be az árat.

#1616 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 12:43

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:27

Annyira nem vészes a helyzet, minden érintett jól reagált, a dolog megállt azon a ponton, hogy ez itt egy külövélemény, nem több. Meg a csóka kétségtelenül ugyanazt a hibát követte el, mint Járai is: túl sokat beszélt.
Ettől függetlenül 'van benne valami'.

time will tell... maradjunk ennyiben. ha a FED-et nezem es ott mexolal egy board member akkor ott nincs olyan, hogy kulonvelemeny. az MNB-nek meg iszonyat kinos hogy el kellett hatarolodnia egy montan tagtol...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 11. 12:48 -kor

#1617 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 12:44

Idézet: Pang - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:21

Ugyanakkor ezt valakinek már le kellett írnia sztem.

ertem en hogy valamilyen okbol/erdekbol inflacioparti vagy, de azt ne feledd ebben is van csapda - esp. a realfelertekelodes. Mondjuk egy PMZ-nek ez a cikk habitusban is fekudt volna :D

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 11. 12:45 -kor

#1618 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 13:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 12:43

... ha a FED-et nezem es ott mexolal egy board member akkor ott nincs olyan, hogy kulonvelemeny. az MNB-nek meg iszonyat kinos hogy el kellett hatarolodnia egy montan tagtol...

Ez késégtelen. Ugyanakkor - sajnos - megszokott...

Amúgy én nem tudok itt olyat, aki inflációpárti lenne :p

#1619 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 13:17

Nekem nincs komoly gondom az inflacioval, pont azert kerdeztem nem olyan reg, hogy szerintetek az inflacio jo vagy rossz-e, mert altalaban mindenki csak szidja pedig - szerintem - nagyon hasznos is tud lenni. Folyamatos valtozasra kenyszerit, errodalja az (erdemtelen) elonyoket. Nem baj ha dragul az elet, mert akinek a munkajara szukseg van az ugyis kepes lesz kiharcolni az emelest... akire meg nincs szukseg az egyre olcsobb lesz a munkaadonak... a 2x szaznapos programot is siman el kellett volna inflalni. (meg mintha lenne valami szabaly is, hogy bizonyos % alatti inflacio mar inkabb karos)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1620 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 13:44

ertem en hogy valamilyen okbol/erdekbol inflacioparti vagy, de azt ne feledd ebben is van csapda - esp. a realfelertekelodes. Mondjuk egy PMZ-nek ez a cikk habitusban is fekudt volna :D

Nekem inkább Bokros jutott eszembe :)

Mivel Euro-nk még úgysem lesz egy darabig, a jelenlegi növekedési adatok mellett valóban kevésbé aggaszt az infláció, mint a magas kamat/erős árfolyam. Ráadásul úgy, hogy az inflációnak elsősorban nem belső okai vannak.

A reálfelértékelődés miért csapda? Ahogy Samott írta az inflációval legalább lehet differenciálni a módját, míg árfolyamerősödéssel nem.

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.