HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:15

Idézet: L - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 17:30

M.o. minőségi mezőgazdasági termékeit exportálja, a nép nem tudja azt megfizetni. a külföldi vacakot megveszi a nép. érdekes lenne egy önellátás ilyen termelési és fogyasztási szerkezet mellett. mindkettő megroppanna[...]

Talán. Bár szerintem meg lehetne találni a közös nevezőt, csak a külföldi "olcsó" árutól kellene megvédeni az országot! Mert aki inkább megveszi az mérgezett brazil pirospaprikát, mert ÓCSÓ, az bizony ott pusztuljon meg, még a kasszánál. És személy szerint inkább fizetek többet minőségi áruért, mint, hogy 6 hetes rohadt húst egyek! És szerintem az értelmes ember így gondolkozik!

a szállítás zöme a Távol-Keletről tengeren történik... így nemértem, mit is akarsz. :)

Azt, hogy ezt egy közgazdász mondta egy rádióműsorban. Egyéb iránt szerény vleményem is az, hogy az ország méreteihez képest egy több 100 mrd dolláros piacból, még 1-2(de szerintem több) % is jelentős bevételt jelentene!! Hogy mit akarok? Mondjuk évi +2-300 mrd plusz bevételt az országnak, csupán logikus gondolkodás és fejlesztés által. :cool:

az oktatásról... az ingyenességtől minden szép, jó és minőségi lett és lesz. imádkozzunk a minőségi, ingyenes oktatásért, testvér! kéne keresni pár hülyét, aki ingyé' minőséget oktat, s azt hosszú távon biztosítja. hány egyetemet tudnál megtölteni ilyen élethez hülye oktatóval?

1. Nem ettem veled. Nem ittunk és nem lakunk együtt. Mégcsak nem is láttalak! Nem vagyunk testvérek!
2. Szerintem valamit nagyon félreértettél. Mert ha van tandíj, ha nincs, a tanárok bizony pénzért tanítanak!! Ki beszélt itt arról, hogy valakinek is ingyen kellene oktatnia. Én azt mondom (sajnos tapasztalat is és elég sok helyről hallani is), hogy hiába az egyetemi tanárok pár százezres fizetése, ha egyszer nem nyújt nemhogy minőségi, de egyesek semmilyen oktatást! Tisztelet a kivételnek, mert talállkoztam már igenis lelkiismeretes tanárrral is! Viszont a kötelező tandíjtól akik eddig sem tették, ezután sem fogják leadni az anagot!!!  :reklamacio:  És ez a bajom. A hiba a tanárok tanításánál kezdődik.

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 11:51

[...]külföldi tőkével létrehozott magashozzáadottértékű munkahelyek[...]

Igen, ezt is akartam írni, hogy nyersanyagban "viszonylag" szegény az ország :Đ de a feldolgozó ipar annál erősebb. Viszont az Ír-Magyar hasonlóság szerintem csak látszólagos, bár ez még vizsgálódás tárgyát képezi részemről. Sajnos egy ország gazdasági erejét nagyban meghatározza a lakosság mentalitása, és ez az, amiben el vagyunk rontva. Ahogy Klapka György mondotta a gazdasági rádióban "A Kelet-Németek még mindíg 20%-kal kevesebbet keresnek, mint a nyugatiak. Viszont 50%-kal kevesebbet dolgoznak."
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1162 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:37

Kis adalék a logisztikához.

Idézet

A tengerrel nem rendelkező Magyarország tehát már eleve több közép-európai szomszédjával szemben is hátránnyal indul....Ráadásul a vasúti teherszállítás terén is akad konkurencia a régióban, nevezetesen a szintén az „Európa kapuja” címre pályázó Szlovákia. Északi szomszédunknál Fülöp Zsolt szerint már el is készültek a kínai vonatszerelvényeket fogadni hivatott ultramodern kassai óriásterminál beruházási tervei. Sőt, Szlovákia nem csupán ebben a „vasúti kikötőben” gondolkodik: Pozsony és Moszkva azt tervezi, hogy egészen a szlovák fővárosig kiépítenek egy széles nyomtávú vasútvonalat. Mindeközben Budapest egyelőre mindössze a záhonyi vasúti terminál modernizálásáról és kapacitásbővítéséről tárgyal Moszkvával, ám még ezek az egyeztetések is csupán a kölcsönös ígéreteknél tartanak.

Kínai befektetések Magyarországon - Kiskapu Európába

#1163 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 00:49

Ahogy mondod Szlovákia konkurencia számunkra, és ez a szomorú. :( Mert elvileg esélye se kellene, hogy legyen. Mind kiépítésben, mind pedig közlekedésben olcsóbb útvonalat jelenthetne M.o., hisz könnyebb "síkságon" építeni és utaztatni, mint hegyen-völgyön keresztül...
Végigolvasva a cikket a hajózásnak :respect: De ha mákunk van és megtoldjuk némi diplomáciával, akkor kiharcolható lenne a constanta-i útirány, ami szerintem Magyarországon keresztüli továbbítást feltételez. Természetesen ahhoz szükség lenne a megfelelő infrastruktúrára.

Idézet

Magyarország legyen Kína "hídfőállása"

Idézet

Külföldön is toborzott munkásokat a Hankook gumigyár, holott a kormány éppen a munkahelyteremtésre hivatkozva támogatja húszmilliárd forinttal az üzem felépítését – tudtuk meg. A koreai beruházók legalább 400 munkást biztosan nem Dunaújvárosból várnak, hiszen ekkora létszámot fogadna be a Kulcs községbe tervezett munkáslakótelep. A helyiek úgy tudják, ázsiaiak is dolgoznak majd a Hankooknál – igaz, ezt a cég határozottan cáfolja.

Hírlista.hu
Erre mit mondjak? :nevet: Felveszik az állami támogatást, lelépnek, a többszáz kínai vendégmunkás meg itt marad a nyakunkon mukanélkülinek... :omg:

#1164 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 17:47

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 23:15

Talán. Bár szerintem meg lehetne találni a közös nevezőt, csak a külföldi "olcsó" árutól kellene megvédeni az országot! Mert aki inkább megveszi az mérgezett brazil pirospaprikát, mert ÓCSÓ, az bizony ott pusztuljon meg, még a kasszánál. És személy szerint inkább fizetek többet minőségi áruért, mint, hogy 6 hetes rohadt húst egyek! És szerintem az értelmes ember így gondolkozik!

és ezt mivel lehet elérni? nem ostoba "piacvédelemmel", hanem oktatással, felvilágosítással, hiteles marketinggel. és a rabszolgamunka megszüntetésével (M.o.-on), hogy legyen miből megvenni az élelmiszert (direkt nem írok minőségit, az az élelmiszernél alapnak kellene lenni...).
(a husos példád jó, szerintem mindegy hol rohad, nekem a belemben se rohadjon  :cool: )

Idézet

Azt, hogy ezt egy közgazdász mondta egy rádióműsorban. Egyéb iránt szerény vleményem is az, hogy az ország méreteihez képest egy több 100 mrd dolláros piacból, még 1-2(de szerintem több) % is jelentős bevételt jelentene!! Hogy mit akarok? Mondjuk évi +2-300 mrd plusz bevételt az országnak, csupán logikus gondolkodás és fejlesztés által. :cool:

tőlem a zatyaúristen is kinyilatkoztathatta, nemfogom érteni. ahhoz, hogy lehessen valamit beszedni e szállításból, hatalmas fejlesztések szükségesek. villamosított vasúthálózat nagyvárosokat elkerülő szakaszokkal, mozdony- és vagonparkkal. szerintem kezdetben legyen egy jó vasútvonal Koperből. utána gondolkozhatunk-léphetünk tovább. (lásd: linkelt cikk)

Idézet

1. Nem ettem veled. Nem ittunk és nem lakunk együtt. Mégcsak nem is láttalak! Nem vagyunk testvérek!
2. Szerintem valamit nagyon félreértettél. Mert ha van tandíj, ha nincs, a tanárok bizony pénzért tanítanak!! Ki beszélt itt arról, hogy valakinek is ingyen kellene oktatnia. Én azt mondom (sajnos tapasztalat is és elég sok helyről hallani is), hogy hiába az egyetemi tanárok pár százezres fizetése, ha egyszer nem nyújt nemhogy minőségi, de egyesek semmilyen oktatást! Tisztelet a kivételnek, mert talállkoztam már igenis lelkiismeretes tanárrral is! Viszont a kötelező tandíjtól akik eddig sem tették, ezután sem fogják leadni az anagot!!!  :reklamacio:  És ez a bajom. A hiba a tanárok tanításánál kezdődik.

1. nekem ez az ingyenjár-aggyadizibe egy szerzetesrendnek tűnik már. az érvrencerével(sic!), rituáléjával, mindennel. így lehetünk testvérek, mégha nem merítjük ki feltételrendszeredet.  ;)
2. ha a tanár nincs megfizetve, ha egyre kevesebbet fizetnek neki, akkor egy idő után alkalmatlan selejt kerül oda, akit nem neveznék tanárnak. a mégis ottlévő tanár így a selejt munkabérszintjén dolgozik, vagyis ingyen. lásd még: Tandíj-topik, ott folytassuk, vagyis olvasgass ott először.

Idézet

Igen, ezt is akartam írni, hogy nyersanyagban "viszonylag" szegény az ország :Đ de a feldolgozó ipar annál erősebb. Viszont az Ír-Magyar hasonlóság szerintem csak látszólagos, bár ez még vizsgálódás tárgyát képezi részemről. Sajnos egy ország gazdasági erejét nagyban meghatározza a lakosság mentalitása, és ez az, amiben el vagyunk rontva. Ahogy Klapka György mondotta a gazdasági rádióban "A Kelet-Németek még mindíg 20%-kal kevesebbet keresnek, mint a nyugatiak. Viszont 50%-kal kevesebbet dolgoznak."

de hülyében gazdag, mint ez a Klapka uriember is bizonyítja. kalandparkokat kellene csinálni az országban, ahhoz nem is kellene sokat változtatni, csak szedni a belépőt.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1165 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:37

- a mezőgazdaság, élelmiszer kérdésben, úgy látom egyetértünk
- a tranzitfuvarozásban szintén
- 1. a testvéres dolgot nem nagyon értem :think:
- 2. nekem pedig nem az a bajom, hogy sokat keresnek a tanárok, csak az, hogy így is sok "kókler" kerül oda. Bár látom ezt még mindíg félreérted, úgyhogy amíg én ott olvasgatok, olvasd át te is amit írtam.... mert közel ugyanarról beszélsz. :p
- az ország mentalitásának változását (ha lesz egyáltalán) mi már nem érjük meg. De tehetünk érte! ;)

#1166 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:18

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:29

Jogosan kapom az ívet, de most nem tudok példát mondani, sőt leghamarabb jövőhét végén fogok tudni. Egyszerűen csak olvastam, kb fél éve, hogy Francia, Norvég, Svéd,..stb állami vállalatokat Brüsszeli kérésre sem akarnak privatizálni. (Ha jól tudom, nem azért, mert segít növelni a deficitet...)
:respect:
Amúgy jogos... konkrét adatok bírtokában, még visszatérek a témára. ;)

A privatizációs bevételeknek szerencsére nincs közük az államháztartás egyenlegéhez.

#1167 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:18

Azt, hogy ezt egy közgazdász mondta egy rádióműsorban.

2,5 hét múlva államvizsgázom. Akkor nekem is feltétel nélkül fogsz hinni? ;)

#1168 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:20

És személy szerint inkább fizetek többet minőségi áruért, mint, hogy 6 hetes rohadt húst egyek! És szerintem az értelmes ember így gondolkozik!

Az egy dolog, hogy hogy gondolkodik. Az meg egy másik, hogy mire van pénze - sokaknak megfizethetetlen ám a 250 forintos paradicsom is. Akkor meg hiába minőségi.

#1169 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:21

Idézet: L - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 18:47

...

Mi lelt téged? Szinte teljesen egyetértek. :D

#1170 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:25

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 20:37

- 2. nekem pedig nem az a bajom, hogy sokat keresnek a tanárok, csak az, hogy így is sok "kókler" kerül oda. Bár látom ezt még mindíg félreérted, úgyhogy amíg én ott olvasgatok, olvasd át te is amit írtam.... mert közel ugyanarról beszélsz. :p

A tanárokkal az a baj, hogy amelyik kicsit is ért a szakmájához (és akad egy kis lehetőség), rögtön "tudományos kutatásba" kezd. Így kevesebb idő marad a hallgatókra.

Értsd: mikor az egyik nagy lengéscsillapítógyár egy alkatrészhez viszonylag sürge terhelési tesztet szimuláló gépet kért, akkor apáméknál a főiskolán nem a tanítás lett az első. Lehet ezért szidni őket, viszont az iskola hírét az (is) adja, hogy milyen cégek kérik fel őket kutatásra. Na, akkor hol az egyensúly? A mi egyetemünkre szó szerint a legnagyobb cégek esnek be hallgatókért (ahogy értem is - ehhez megint az kellett, hogy a tanszékem ne csak oktasson, hanem dolgozzon külsősőknek/kel is).

#1171 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:27

A nyersanyagszűke önmagában még nem lenne baj, lásd Japán. A baj történelmi eredetű (mi nem részesültünk az ázsiai Marshall-segélyben).

#1172 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:18

A privatizációs bevételeknek szerencsére nincs közük az államháztartás egyenlegéhez.

Elvileg.. kivétel M.o. Lásd BP Airport 404 mrd... "A segít növelni a deficitet,..." pedig irónikusan arra írtam, hogy jelentős állami bevételt eredményeznek, ezáltal többzséje, kisebb hiánya van/lesz az adott államnak.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:18

2,5 hét múlva államvizsgázom. Akkor nekem is feltétel nélkül fogsz hinni? ;)

Mint a pinty! :Đ Csak mondjad élő rádióműsorban... :p

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:20

Az egy dolog, hogy hogy gondolkodik. Az meg egy másik, hogy mire van pénze - sokaknak megfizethetetlen ám a 250 forintos paradicsom is. Akkor meg hiába minőségi.

Igazad van! Mennyivel jobb elpusztulni valami egzotikus toxintól!! De legalább olcsó volt!!!! :omg: Félre ne érts, én sem kaviárt szoktam reggelizni. Viszont (mindenféle utalás nélkül) nem kéne 15 gyerek, ha csak 2 tud eltartani. Olcsóbb egy csomag gumi, mint 1 kg borjúhús! :D :D Jah, és mennyivel könnyebb bánatosan elinni a segélyt, mint kezdeni valamit vele!!! És ha nem sarkítom ennyire ki a példát, akkor is: Igenis lehet venni jót, nem túl drágán (de legyen olcsó) csak oda kéne figyelni!

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:21

Mi lelt téged? Szinte teljesen egyetértek. :D

Van közös "ellenség". :D :paci:

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:25

A tanárokkal az a baj,[...]
[...]ehhez megint az kellett, hogy a tanszékem ne csak oktasson, hanem dolgozzon

:think: Most baj vs. így kell lennie??
Egyébként nem fejtem ki, de egyetértek.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:27

...A baj történelmi eredetű...

Mert mikor felajánlották, hogy a háború utáni adósságkötelezettségünket elengedik, drága jó vezetőink kijelentették, hogy "A magyar tökös gyerek, inkább kifizetjük!!"

#1173 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:44

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:32

Elvileg.. kivétel M.o. Lásd BP Airport 404 mrd... "A segít növelni a deficitet,..." pedig irónikusan arra írtam, hogy jelentős állami bevételt eredményeznek, ezáltal többzséje, kisebb hiánya van/lesz az adott államnak.

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a privatizációnak nincs köze az államháztartás egyenlegéhez. Így a deficitet sem módosítja. Jellemzően adósságszolgálatra költik, a költségvetésben nem szerepel (nem is szerepelhet az EU miatt).

Idézet

Most baj vs. így kell lennie??

Is-is. Viszont nem kell csodálkozni, hogy a tanároknak nincs ideje tanítani. Ez van, így lehet megélni a magyar felsőoktatásból.

Idézet

Mert mikor felajánlották, hogy a háború utáni adósságkötelezettségünket elengedik, drága jó vezetőink kijelentették, hogy "A magyar tökös gyerek, inkább kifizetjük!!"

Mikor ajánlották fel? Ha '89-90-re gondolsz, akkor jó lenne, ha forrást is hoznál, mert ez egyelőre urban legend. Egyedül a lengyeleknek ajánlották fel, azt is történelmi okok miatt (Holokauszt). Ez viszont elvisz a témától, úgyhogy csak egy autentikus forrásmegjelölést kérnék (MNO, NOL és társai nem az jelen témában).

#1174 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:53

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:32

Igazad van! Mennyivel jobb elpusztulni valami egzotikus toxintól!! De legalább olcsó volt!!!! :omg: Félre ne érts, én sem kaviárt szoktam reggelizni. Viszont (mindenféle utalás nélkül) nem kéne 15 gyerek, ha csak 2 tud eltartani. Olcsóbb egy csomag gumi, mint 1 kg borjúhús! :D :D Jah, és mennyivel könnyebb bánatosan elinni a segélyt, mint kezdeni valamit vele!!! És ha nem sarkítom ennyire ki a példát, akkor is: Igenis lehet venni jót, nem túl drágán (de legyen olcsó) csak oda kéne figyelni!

Erre külön post, mert személyes élettapasztalatommal is tudok rá reagálni.

Ne hidd azt, hogy a magyar minőségi paradicsom (bármivel helyettesíthető), amit a piacon (!!) vagy a zöldségestől veszel, nincs teletömve mindenféle vegyszerrel. Gondolom, te sem a löttyedt, kicsit zöldes-fakópiros paradicsomot szereted, hanem a szép, nagy, pirosat. Az a paradicsom azért olyan, mert egyszer sem locsolják meg úgy, hogy ne menne bele vastagon a műtrágya. Két-háromnaponta permetezni kell, mert ezek nagyon érzékeny fajták. Természetesen érési időszakban is, amikor 7 napból 5-ször szedik és viszik a nagybanira, Pestre. Permetezéskor az előző adag élelmezésegészségügyi várakozási ideje sem jár le, máris kapja a következőt, mindez egy-az-egyben megy tovább a nagybanira, másnap reggel a zöldségeshez / piaci kofához, ahol te azt hiszed, hogy (olcsón) vettél jót. Mindezt természetesen romániai vendégmunkások termelik meg, koromfeketén, hogy olcsó legyen.

Ennyit a minőségi magyar zöldségről.

Látszik, hogy mi, akik ide írogatunk, "jómódban" élünk. Ma Magyarországon nem kevés olyan ember van, aki nagyon szeretné megvenni azt a hazai, "minőségi" paradicsomot, amit pl. az egyik ismerősöm zöldségese árul 2-400 forintért (amikor jó időszak van). Ellenben amikor elemi gondjai vannak, mert megörökölt egy nagy vidéki családi házat (aminek télen minimum 50e a fűtése) és még eladni sem tudja + munkája sem feltétlenül van (mert vidéki kisvárosban él), annak magyarázhatja bárki, hogy vegyen "minőségi" magyar zöldséget. Örül, ha egyáltalán a lecsópaprikát ki tudja fizetni, jó az. Ha egyáltalán jut rá. Sajnos ismerek ilyet nem is egyet, egész közelről is. :(

Ennyit arról, hogy milyen zöldséget szeretne venni a magyar.

#1175 Felhasználó inaktív   Yorg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:44

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a privatizációnak nincs köze az államháztartás egyenlegéhez.

Közvetve van.

#1176 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 12:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:53

Ne hidd azt, hogy a magyar minőségi paradicsom (bármivel helyettesíthető), amit a piacon (!!) vagy a zöldségestől veszel, nincs teletömve mindenféle vegyszerrel. Gondolom, te sem a löttyedt, kicsit zöldes-fakópiros paradicsomot szereted, hanem a szép, nagy, pirosat. Az a paradicsom azért olyan, mert egyszer sem locsolják meg úgy, hogy ne menne bele vastagon a műtrágya. Két-háromnaponta permetezni kell, mert ezek nagyon érzékeny fajták. Természetesen érési időszakban is, amikor 7 napból 5-ször szedik és viszik a nagybanira, Pestre. Permetezéskor az előző adag élelmezésegészségügyi várakozási ideje sem jár le, máris kapja a következőt, mindez egy-az-egyben megy tovább a nagybanira, másnap reggel a zöldségeshez / piaci kofához, ahol te azt hiszed, hogy (olcsón) vettél jót. Mindezt természetesen romániai vendégmunkások termelik meg, koromfeketén, hogy olcsó legyen.

Ennyit a minőségi magyar zöldségről.

Hja, kérem. Szülőfalum terpeszkedik szépen a hazai primőrtérség kellős közepén. 'Magyar' egy ideje már nem szeret a fóliában melózni, mer' egyrészt marha meleg van, másrészt több érdekes haláleset is volt már fóliás családok fiataljai körében, mindenféle leukémiával, egzotikus rákfélékkel, immunrendszer-problémákkal összefüggésben. Erre vannak ugye a 'románok'. Azaz a félrabszolgai státusban tartott vendégmunkások. Naná, feketén: TB és minimális munkavédelem nélkül.
Elköltöztem :-)

#1177 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 13:04

Idézet: Rive - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 12:37

másrészt több érdekes haláleset is volt már fóliás családok fiataljai körében, mindenféle leukémiával, egzotikus rákfélékkel, immunrendszer-problémákkal összefüggésben.

???  :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1178 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 14:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 13:04

???  :think:

A fólia alatti munka nincs tekintettel a permetszerek lebomlási idejére. Ha kapálni vagy kötözni kell, akkor irány a fólia, akkor is, ha tegnap permeteztél.  Néhány nap kihagyás, és már nem is érdemes folytatni.
Elköltöztem :-)

#1179 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 19:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 11:53

Az a paradicsom azért olyan, mert egyszer sem locsolják meg úgy, hogy ne menne bele vastagon a műtrágya. Két-háromnaponta permetezni kell, mert ezek nagyon érzékeny fajták.

Az a paradicsom azért olyan, mert "elk&rt@k", mert arra csináltak igényt.

Az emberek többsége nem tudja, hogy milyennek kell lennie egy paradicsomnak, így a sz@rt  (bocs) is megeszi, ha azt mondják rá, hogy az paradicsom.....  :(

szóval megint a magyar(?) mentalitásnál tartunk... :(
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1180 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 20:06

Azt hiszem mar linkeltem, de ide is aktualis: Megesszük a világot (youtube) (az 5. percnel van egy erdekes okfejtes a padlizsanrol, teljesen analog a paradicsomos okfejtessel)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.