Idézet: L - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 17:30
Talán. Bár szerintem meg lehetne találni a közös nevezőt, csak a külföldi "olcsó" árutól kellene megvédeni az országot! Mert aki inkább megveszi az mérgezett brazil pirospaprikát, mert ÓCSÓ, az bizony ott pusztuljon meg, még a kasszánál. És személy szerint inkább fizetek többet minőségi áruért, mint, hogy 6 hetes rohadt húst egyek! És szerintem az értelmes ember így gondolkozik!
Azt, hogy ezt egy közgazdász mondta egy rádióműsorban. Egyéb iránt szerény vleményem is az, hogy az ország méreteihez képest egy több 100 mrd dolláros piacból, még 1-2(de szerintem több) % is jelentős bevételt jelentene!! Hogy mit akarok? Mondjuk évi +2-300 mrd plusz bevételt az országnak, csupán logikus gondolkodás és fejlesztés által.
1. Nem ettem veled. Nem ittunk és nem lakunk együtt. Mégcsak nem is láttalak! Nem vagyunk testvérek!
2. Szerintem valamit nagyon félreértettél. Mert ha van tandíj, ha nincs, a tanárok bizony pénzért tanítanak!! Ki beszélt itt arról, hogy valakinek is ingyen kellene oktatnia. Én azt mondom (sajnos tapasztalat is és elég sok helyről hallani is), hogy hiába az egyetemi tanárok pár százezres fizetése, ha egyszer nem nyújt nemhogy minőségi, de egyesek semmilyen oktatást! Tisztelet a kivételnek, mert talállkoztam már igenis lelkiismeretes tanárrral is! Viszont a kötelező tandíjtól akik eddig sem tették, ezután sem fogják leadni az anagot!!!
Idézet: Hasse - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 11:51
Igen, ezt is akartam írni, hogy nyersanyagban "viszonylag" szegény az ország :Đ de a feldolgozó ipar annál erősebb. Viszont az Ír-Magyar hasonlóság szerintem csak látszólagos, bár ez még vizsgálódás tárgyát képezi részemről. Sajnos egy ország gazdasági erejét nagyban meghatározza a lakosság mentalitása, és ez az, amiben el vagyunk rontva. Ahogy Klapka György mondotta a gazdasági rádióban "A Kelet-Németek még mindíg 20%-kal kevesebbet keresnek, mint a nyugatiak. Viszont 50%-kal kevesebbet dolgoznak."

Súgó
A téma zárva.