Idézet: GAI - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:43
Az egy dolog, én sem örültem túlzottan neki, amikor váltani kellett, de ha tetszik ha nem, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az új alaplapok és VGA-k túlnyomó többsége már most is PCI Express-el készül, és ez a jövőben méginkább így lesz, az AGP egyszerűen eltűnik a süllyesztőben. Ezért aki most vesz új gépet, az már semmiképp se vegyen AGP-set, hacsaknem játszani egyáltalán nem akar, és egy alsókategóriás gépet szeretne összerakni. Természetesen akik jelenleg AGP-s csúcskártyát hasznélnak, azok még ráérnek a váltással, mire a kártyájuk kifut.
nem elég. nagyon nem!
anno 1 éve mikor a 6800GT bekerült a gépbe, nekem nagy csalódás volt: brutális cpu limit volt mindenhol (abban a játékban is, ahol eszébe sem jutna az embernek), szinte semmit nem ért ilyenformán a kártya ereje.
utána jött a procicsere A64-re. pesszimista voltam, számozásra és órajelre sem kecsegtetett sok jóval az XP 2300mhz --> A64 2500mhz (tuninggal, jó esetben!) csere.
aztán jött a kellemes meglepetés. a Far Cry-tól kezdve a Doom3-on át az NFS UG2-ig minden legalább 50%-os gyorsuláson esett át. zsírul futottak és a korábbi felbontás és qualityfüggetlen 20-25fps-ek eltűntek.
szvsz:
1. XP proci mellé kár ilyen vga (meg lassan mindenféle. inkább A64 640x480-ban, de játszható, mint XP 640-től 1280-ig ugyanaz a 20-25fps.)
2. ha pedig cseréled az XP-t, akkor csak PCI-E-re!
hülyeség, meg parasztvakítás és ténlyeg semmi előnye, de sajnos elkerülhetetlen és inkább most cseréld, amikor épp aktuális a cpu csere, mint később még1x vga-val együtt.