HWSW Informatikai Kerekasztal: GeForce 6800 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeForce 6800 III. hatodiglan Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:04

Idézet: GAI - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 14:58

Szerintem AGP-s lapot már nem szabad venni, következő VGA váltáskor megint cserélheted. Szerintem vagy nyelj most egy nagyot, és vegyél egy jó PCI Express lapot + VGA-t is hozzá, vagy ha nincs rá pénz, akkor ne cserélj semmit, kibírod ezzel is valahogy :) AGP-s lapot venni fölösleges pénzkidobás. Egyébként egy sima 6800-as mellé simén elég az Athlon XP, esetleg egy erősebb procit szerválj bele, ha tudsz olcsón, vagy húzd meg kicsit :)

Szerintem meg ameddig 'el lehet lenni' egy 6800GT-vel, addig úgyis majd új lapot kell venni(meg lehet procit is) Hülye dolog ez az AGP=>PCIE, mert azonnal nem okoz teljesítménytöbbletet és lehet venni erős VGA-t AGP-hez, viszont a jövő egyértelműen PCIE. Ezt a kérdező döntse el, nekem 20000 forintomba került a váltás...

#662 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:19

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:04

Szerintem meg ameddig 'el lehet lenni' egy 6800GT-vel, addig úgyis majd új lapot kell venni(meg lehet procit is) Hülye dolog ez az AGP=>PCIE, mert azonnal nem okoz teljesítménytöbbletet és lehet venni erős VGA-t AGP-hez, viszont a jövő egyértelműen PCIE. Ezt a kérdező döntse el, nekem 20000 forintomba került a váltás...

Erős VGA-t AGP-hez? Attól függ mihez képest. :D Nem lesz több AGP-s vga.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#663 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:22

A helyzet az, hogy az alaplapba max 2600+ XP megy bele...

A vga meg megy 6800GT-két, úgyhogy ez elég lesz egy darabig.

Én is az AGP-PCIE kérdésen töprengek, nem szivesen adnék ki olyan dologra pénzt ami kvázi "elavult". Egyébként sem vagyok az a gépét évente cserélő fajta, a jelenlegi gépem is megvan lassan 4 éve, a következőt is annyira szánom...

Szóval inkább nyeljem le a békát és szerváljam el a VGA-t? Hmm...  :confused:

Nagyon tetszik ez a hőcsöves megoldás, tudtok ajánlani PCIE 6800-at hőcsöves kivitelben, amiben tuti megy a +4 pipe?

Thx.

Szerkesztette: alex 2005. 11. 28. 15:24 -kor

#664 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:23

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:19

Pont ez az. Az AGP-t el kell felejteni. Nem szabad most megvenni egy vadiúj AGP-s lapot, mert aztán hamar lehet azt is cserélni. És VGA-t sűrűbben cserél az ember, mint alaplapot. Egy jó, megbízható alaplap 2 vagy akár 3 VGA generációt is kiszolgál, legalábbis nálam :)
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#665 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:31

Idézet: alex - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:22

A helyzet az, hogy az alaplapba max 2600+ XP megy bele...

A vga meg megy 6800GT-két, úgyhogy ez elég lesz egy darabig.

Én is az AGP-PCIE kérdésen töprengek, nem szivesen adnék ki olyan dologra pénzt ami kvázi "elavult". Egyébként sem vagyok az a gépét évente cserélő fajta, a jelenlegi gépem is megvan lassan 4 éve, a következőt is annyira szánom...

Szóval inkább nyeljem le a békát és szerváljam el a VGA-t? Hmm...     :confused:

Nagyon tetszik ez a hőcsöves megoldás, tudtok ajánlani PCIE 6800-at hőcsöves kivitelben, amiben tuti megy a +4 pipe?

Thx.

A 6800-as PCI Express-es változatából nincs passzív ha jól tudom... Mert ott ugye a mag mellé integrált HSI chip is fűt.

Esetleg azt tudom még javasolni, hogy ha nem szeretnéd eladni a VGA-t, akkor nézz a bolhán egy jó kis nForce2 lapot, használtan kb 10k-ból megvan, egy sima 6800-ashoz pedig elég az Athlon XP picit meghúzva.

#666 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:34

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:19

A te 7800GTX-edhez képest lehet  :p

Viszont nagyon sokan AGP-t használnak(jó lenne egy statisztika, szerintem 95-90% még mindig). Egy 6800GT/Ultra vagy X800/850XT ne lenne elég erős? Nem tarom jó dolognak ezt a PCIE-t, már a neve is egy f*szság, mikor semmi köze a PCI-hoz...Ráadásul egy nagyob VGA-ra ugyanúgy kell plusz tápcsati, attól meg nem esek falnak, hogy több adat megy át rajta...Nekem nagyon parasztvakítás gyanús... :think:

#667 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:43

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:34

Viszont nagyon sokan AGP-t használnak(jó lenne egy statisztika, szerintem 95-90% még mindig). Egy 6800GT/Ultra vagy X800/850XT ne lenne elég erős? Nem tarom jó dolognak ezt a PCIE-t, már a neve is egy f*szság, mikor semmi köze a PCI-hoz...Ráadásul egy nagyob VGA-ra ugyanúgy kell plusz tápcsati, attól meg nem esek falnak, hogy több adat megy át rajta...Nekem nagyon parasztvakítás gyanús... :think:

Az egy dolog, én sem örültem túlzottan neki, amikor váltani kellett, de ha tetszik ha nem, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az új alaplapok és VGA-k túlnyomó többsége már most is PCI Express-el készül, és ez a jövőben méginkább így lesz, az AGP egyszerűen eltűnik a süllyesztőben. Ezért aki most vesz új gépet, az már semmiképp se vegyen AGP-set, hacsaknem játszani egyáltalán nem akar, és egy alsókategóriás gépet szeretne összerakni. Természetesen akik jelenleg AGP-s csúcskártyát hasznélnak, azok még ráérnek a váltással, mire a kártyájuk kifut.

#668 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 16:34

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. Nov. 28., Monday - 15:34

Hat nem tudom te mit tartasz erosnek de egy x800/6800 ma mar nem szamit annak szvsz. PCIE parasztvakitas vagy sem eleg jo dolog. kevesebb gond van vele mint AGPvel.
JóSebesség

#669 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 16:36

Idézet: GAI - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:43

Az egy dolog, én sem örültem túlzottan neki, amikor váltani kellett, de ha tetszik ha nem, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az új alaplapok és VGA-k túlnyomó többsége már most is PCI Express-el készül, és ez a jövőben méginkább így lesz, az AGP egyszerűen eltűnik a süllyesztőben. Ezért aki most vesz új gépet, az már semmiképp se vegyen AGP-set, hacsaknem játszani egyáltalán nem akar, és egy alsókategóriás gépet szeretne összerakni. Természetesen akik jelenleg AGP-s csúcskártyát hasznélnak, azok még ráérnek a váltással, mire a kártyájuk kifut.

nem elég. nagyon nem!
anno 1 éve mikor a 6800GT bekerült a gépbe, nekem nagy csalódás volt: brutális cpu limit volt mindenhol (abban a játékban is, ahol eszébe sem jutna az embernek), szinte semmit nem ért ilyenformán a kártya ereje.

utána jött a procicsere A64-re. pesszimista voltam, számozásra és órajelre sem kecsegtetett sok jóval az XP 2300mhz --> A64 2500mhz (tuninggal, jó esetben!) csere.

aztán jött a kellemes meglepetés. a Far Cry-tól kezdve a Doom3-on át az NFS UG2-ig minden legalább 50%-os gyorsuláson esett át. zsírul futottak és a korábbi felbontás és qualityfüggetlen 20-25fps-ek eltűntek.

szvsz:
1. XP proci mellé kár ilyen vga (meg lassan mindenféle. inkább A64 640x480-ban, de játszható, mint XP 640-től 1280-ig ugyanaz a 20-25fps.)
2. ha pedig cseréled az XP-t, akkor csak PCI-E-re!
hülyeség, meg parasztvakítás és ténlyeg semmi előnye, de sajnos elkerülhetetlen és inkább most cseréld, amikor épp aktuális a cpu csere, mint később még1x vga-val együtt.

#670 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 17:23

Idézet: GAI - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 16:31

A 6800-as PCI Express-es változatából nincs passzív ha jól tudom... Mert ott ugye a mag mellé integrált HSI chip is fűt.

Esetleg azt tudom még javasolni, hogy ha nem szeretnéd eladni a VGA-t, akkor nézz a bolhán egy jó kis nForce2 lapot, használtan kb 10k-ból megvan, egy sima 6800-ashoz pedig elég az Athlon XP picit meghúzva.

Lehet kapni passziv hűtést PCIE 6800-ra? Még soha nem volt ilyen halk a gépem mint most...    :cool:

Megpróbálok egyezkedni az üzlettel ahol vettem, talán belemennek a cserébe ha ott veszek alaplapot.  :D

Szerkesztette: alex 2005. 11. 28. 17:35 -kor

#671 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 17:37

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:34

Én sem azért vettem PCIE mobot hogy hú most milyen gyors lesz ettől a buszrendszertől a szg., hanem azért hogy később tudjak bele venni vga-t.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#672 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 17:38

Idézet: alex - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 17:23

Lehet kapni passziv hűtést PCIE 6800-ra? Még soha nem volt ilyen halk a gépem mint most...    :cool:

Megpróbálok egyezkedni az üzlettel ahol vettem, talán belemennek a cserébe ha ott veszek alaplapot.  :D

Nem.

Turbo: felsoroltam a szerintem erős vga-kat(X800/850XT-XL, 6800GT/Ultra). Az új sorozatok meg űber erősek :D

#673 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 17:42

lehet olyat, ami ramegy. hogy meg is hutse az mar mas kerdes...

#674 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 17:48

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 17:37

Én sem azért vettem PCIE mobot hogy hú most milyen gyors lesz ettől a buszrendszertől a szg., hanem azért hogy később tudjak bele venni vga-t.

Én is ;) Csak a váltás árán elbuktam egy jó(bb) VGA-t...te tudom, egyéni :D Ez van, ezt kell szeretni :D OFF vége.

#675 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 18:15

Én is azért vettem PCI-E lapot, mert milyen jó lesz a jövőre nézve. Aztán most meg a PCI-E 6600ast is adom elfele, mert nem használom ki... de ki tudja, mit hoz a jövő. Szvsz jobb, hogy PCI-E lapot vettem. Athlon XP + AGP csere volt A64 + PCI-E -re.

#676 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 18:22

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 18:15

Én is azért vettem PCI-E lapot, mert milyen jó lesz a jövőre nézve. Aztán most meg a PCI-E 6600ast is adom elfele, mert nem használom ki... de ki tudja, mit hoz a jövő. Szvsz jobb, hogy PCI-E lapot vettem. Athlon XP + AGP csere volt A64 + PCI-E -re.

És milyen VGA-t veszel? :) PCI Express-ben lejjebb már csak a 6200-es van, de az meg nem annyival olcsóbb, mint amennyivel gyengébb...

#677 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 21:43

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 16:36

nem elég. nagyon nem!
anno 1 éve mikor a 6800GT bekerült a gépbe, nekem nagy csalódás volt: brutális cpu limit volt mindenhol (abban a játékban is, ahol eszébe sem jutna az embernek), szinte semmit nem ért ilyenformán a kártya ereje.

utána jött a procicsere A64-re. pesszimista voltam, számozásra és órajelre sem kecsegtetett sok jóval az XP 2300mhz --> A64 2500mhz (tuninggal, jó esetben!) csere.

aztán jött a kellemes meglepetés. a Far Cry-tól kezdve a Doom3-on át az NFS UG2-ig minden legalább 50%-os gyorsuláson esett át. zsírul futottak és a korábbi felbontás és qualityfüggetlen 20-25fps-ek eltűntek.

szvsz:
1. XP proci mellé kár ilyen vga (meg lassan mindenféle. inkább A64 640x480-ban, de játszható, mint XP 640-től 1280-ig ugyanaz a 20-25fps.)
2. ha pedig cseréled az XP-t, akkor csak PCI-E-re!
hülyeség, meg parasztvakítás és ténlyeg semmi előnye, de sajnos elkerülhetetlen és inkább most cseréld, amikor épp aktuális a cpu csere, mint később még1x vga-val együtt.

haaat reszben 1etertek, reszben nem... nekem 1Gb memom van, 6800GT AGP, 3200+XPvel... nezd a FEAR nativban(vx924es moncsi miatt 1280ban jatszom ugyi) nem akad... soot HL2 is plusz szurokkel popecul fut!!! jo igaz elotte u320 scsi volt a renccer most egy 74es Raptor... nosza az a tolteseket gyorsitotta meg az IDEhez kepest... de f4szaul megy minden modern game nativban... plusz meg egy kis AA+Anisoval is! ;)
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#678 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:02

Idézet: Öcsisajt - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 21:43

haaat reszben 1etertek, reszben nem... nekem 1Gb memom van, 6800GT AGP, 3200+XPvel... nezd a FEAR nativban(vx924es moncsi miatt 1280ban jatszom ugyi) nem akad... soot HL2 is plusz szurokkel popecul fut!!! jo igaz elotte u320 scsi volt a renccer most egy 74es Raptor... nosza az a tolteseket gyorsitotta meg az IDEhez kepest... de f4szaul megy minden modern game nativban... plusz meg egy kis AA+Anisoval is! ;)

hm.
fps értékeket is tudsz mondani? mert ez "f4szaul megy" kijelentés egy kicsit szubjektív így.

nálam úgy nézett ki a helyzet, hogy a Doom3 kb. duplájára gyorsult az A64 alatt (55fps -> 108fps)
de nem is az átlag fps a lényeg, hanem az, hogy csatában meg nem riktán csata nélkül is 30 alatt volt. :( a Far Cry-ban szintén az esetek 1/4-ében 20-25 fps körül futott. A64-gyel kb. 1.5x gyorsabb lett, a min fps-ek még többet növekedtek. NFS UG2 szintén soxor becsúszott 25fps környékére, az átlag 35-40 között volt (ami mondjuk érthetetlen volt számomra egy autós gémnél. ráadásul még túl sok fizika se volt benne). A64-gyel 60-70fps.

persze ezek max detailre értendőek, de csak 1024-re nálam. bár itt asszem tök mind1 volt, mert ha 1280-ba tettem, akkor sem voltak lassabbak 1 fps-sel sem. ezen is látszik a cpu limit.

a stratégiákat nem is említem. Rome Total War, Rollercoaster Tycoon játszhatatlan volt.

mondjuk annyiban lehet, hogy jó példákat hoztál, hogy a FEAR és HL2 sem a  cpu igényéről ismeretes. bár a FEAR-t nem láttam XP procin, de el tudom képzelni, hogy a nagy vga igény miatt ott egy XP proci mellett sem az a szűk keresztmetszet. HL2-t viszont tapasztalatból tudom, hogy nem igazán cpu igényes. azzal túl sok gondom nem volt nekem sem :D

#679 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:07

biztos ez? Counter Strike Source ami ugye Source motoros mint a HL2 abszolut nem vga igenyes. Inkabb CPU kell neki(soooot...)
JóSebesség

#680 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:48

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:49

viszont 6800 alá ne vegyél nforce3 chipsetes lapot
marad a via...nem is rosz :)

Ezt hogy érted, hogy ne vegyek nforce3-as alaplapot? Nem megy egymással a két cucc? nVidia nem 100% comp. az nVidia-val?  :eek:

Ez elég égő lenne... :omg:

Egyébként AGP esetében egy nforce3 Ultra chipset-es alaplap lenne:

Gigabyte GA-K8NS Pro-939

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36