HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 17. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 11. 17. 21:19

Tudomásom szerint egyelőre semmi. A Stabilitás Pénztárszövetség kiadott egy nyilatkozatot, és a tagjaik is átvették.

Szerintem nemsokára (vagy ha spórolni akarnak az éves értesítővel) mindenki levelet fog kapni a témában. A szövetség azt ajánlja, hogy mivel megnyílt a visszalépés lehetősége 2011.12-31-ig, senki ne hamarkodja el a döntést.

Néhány dolog ami a közleményben benne van:
- öröklés megszűnik, ha valaki átlép
- nem lehet újra visszalépni a magán-rendszerbe
- nem tisztázott, hogy a 14 hónap után mi lesz, és aki nem lép át, kap-e kompenzációt, ha igen mennyi lesz az
- kevesen tudják, hogy ha a magánnyugdíjpénztári számla egyenlege nem éri el nyugdíjba vonuláskor az ún. hozamgarantált tőkeösszeget, azt a nyugdíjpénztárnak fel kell pótolnia.
- a hozamgarancia=infláció
- érdekes módon a változás nem szünteti meg a magánnyugdíjpénztári-belépés lehetőségét, tehát most is beléphet akire ez vonatkozik, csak nem utalnak neki összeget.

Nem olvastam el. Arról ír valamit, hogy annak mi lesz a büntetése, aki nem lép át? Adó a nyugdíjpénztári egyenlegre pl.

#222 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 21:41

Ha mar bent vagyunk az Eu-ban nem lehetne ezeket a penztarakat kulfoldre menteni? Speciel egy nemet vagy osztrak cegben (es az anyaorszaguk jogbiztonsagaban) jobban megbizom mint az itthoni korulmenyekben. Nekem jo lenne az osztrak nyugdij is. :-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#223 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 11. 13:40

De, tervben van annak a beolvasztása is. Bár természetesen csak "önkéntes" alapon, ha te is akarod és nem a nyugdíjtőzsdén akarsz keresni, ahogy épp írták.
Engem az jobban érdekelne, de nem jártam utána, hogy milyen lépések vannak/lehetnek most folyamatban nyp/pénztárszövetség oldalról.
Mert az oké, ha elvonják adóban a pénzem, de hogy kötelező jellegű járulékot irányítsanak át, főleg egy magántulajdonú konstrukcióból ez így elég erős. Nem hiszem el, hogy jogilag ez korrekt.

Szerintem ez kacsa, fikció. Tekintettel arra, hogy az önkéntesbe már a leadózott, letébézett, leeüzött stb. fizetésemmel fizetek be. Tehetném bankba is, vehetnék rajta Ferrarit és el is kurvázhatnám stb. Kizártnak tartom, hogy ahhoz a kormány hozzányúlna. Az már más kérdés, hogy az adójóváírást megszüntetheti, meg egy csomó egyéb módon lehetetlenné tehetik a pénztárakat. Politikailag és társadalmilag nézve mondjuk az adójóváírás mértékét növelhetnék, hogy az emberek kedvet kapjanak arra, hogy az öreg korukra félretegyenek, tekintettel arra, hogy ez a nyugdíjrendszer már nem fog eltartani senkit sem hosszú távon.

#224 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 11. 17. 21:39

Nem olvastam el. Arról ír valamit, hogy annak mi lesz a büntetése, aki nem lép át? Adó a nyugdíjpénztári egyenlegre pl.

Nincs ilyenről szó tudomásom szerint.

Mai: Lemondott a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke:

http://www.origo.hu/...seg-elnoke.html

#225 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 09:30

Fegyvereseké lesz a magánpénztári pénz

Szoval tobbek kozt erre megy el a megtakaritasunk (mar aze, aki lesz akkora kreten, hogy visszalep)... felelik, elkoltik a rohadekok.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#226 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 11. 13:52

Tegnap ota barmi lehet jogilag korrekt, ha ugy akarjak.

Samott

Azért ez nem így működik pl. az EU-n belül. Van némi keret, amiből nem nagyon lehet kilógni.
És még egyszer: nem az elvétellel van a bajom (ill. persze, azzal is!), hanem a módjával. Tiszta sor, hogy 678 féle indokkal vethetnek ki különadót, stb... amivel ugyanígy elvehetnék. Azt nem látom jogszerűnek, hogy egy MÁSIK célra befizetett,abszolút magánjellegű összeget irányítanak át.

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 18. 09:30

Fegyvereseké lesz a magánpénztári pénz

Szoval tobbek kozt erre megy el a megtakaritasunk (mar aze, aki lesz akkora kreten, hogy visszalep)... felelik, elkoltik a rohadekok.

Samott

Ez eddig is világos volt. A fő gond az lesz - ha lesz, hogy a többségnek viszont nem. Ahogy írták, lesz még 1-2 olyan intézkedés, amivel jobbnak tűnik "elvben" a visszalépés. Persze csak akkor, ha elhisszük, hogy adnak majd nyugdíjt 30 év múlva. De ezt meg elhiszik sokan...

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 11. 17. 21:19

Tudomásom szerint egyelőre semmi. A Stabilitás Pénztárszövetség kiadott egy nyilatkozatot, és a tagjaik is átvették.

Nekem tegnap meg is jött a mail.

Szerkesztette: vipi 2010. 11. 18. 09:54 -kor

#227 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 18. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 18. 09:46

Azért ez nem így működik pl. az EU-n belül. Van némi keret, amiből nem nagyon lehet kilógni.

4-5 ev, mire eljut az ugy Stassburgig es ott hatarozatkozeli helyzetbe kerul. Nyilvan megbukik, de 4-5 ev, erted...
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#228 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:19

http://index.hu/gazd...asszak_vagyona/

Idézet

A rendvédelmi szerveknél dolgozó fegyveres közalkalmazottak kedvezményes szabályokkal mehetnek nyugdíjba. Ennek fejében a foglalkoztatóik eddig többletjárulékot fizettek a nyugdíjalapba, csak idén 77,2 milliárd forintot. Jövőre nem számolnak ilyen kiadással, a pénzt az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magánkassza-tagok vagyonából költenék erre.

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#229 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2010. 11. 18. 08:42

Nincs ilyenről szó tudomásom szerint.

Mai: Lemondott a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke:

http://www.origo.hu/...seg-elnoke.html

Hivatalosan nincs, de a terep sajnos kész hozzá az AB kiiktatásával.

#230 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 21:41

http://maradok.com/

AB:
http://www.vasutaspe...%20Beadvany.pdf

Szerkesztette: Kory 2010. 11. 21. 21:46 -kor

#231 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 15:39

szerintem lassan zárható ez a topic.

Zsarol a Fidesz: önt is kizárhatják az állami nyugdíjrendszerből - ha valaki a pénztára mellett dönt, kizárják az állami nyugdíjrendszerből

(gratulálok azoknak akik ezekre szavaztak)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#232 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2010. 11. 18. 09:58

4-5 ev, mire eljut az ugy Stassburgig es ott hatarozatkozeli helyzetbe kerul. Nyilvan megbukik, de 4-5 ev, erted...

A nyugdíj meg 40 év... már akinél, de ha nem is mindenkit, talán a többséget sikerülne megnyerni. Ennyi.
Ja, meg amúgy nem értek hozzá, de nem tudom mivel hova lehet menni és mennyi az átfutási idő. Gyanítom, ha vmi EU joggal ellentétes jogszabály születik ahhoz nem kell 4-5 év, hogy kiderüljön. Csak van némi automatizmus is a rendszerben.

#233 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 11. 24. 15:39

Egyetértek.
Tényleg kíváncsi vagyok hol lesznek meghúzva a jogállamiság határai. És hogy ki húzza meg. Az EU lép előbb, vagy a piacok büntetnek előbb utóbb. Azt nem hiszem el, hogy ez így mehet hosszú távon és a farok csóválhatja a kutyát... akarom mondani a bolha...

#234 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 11. 24. 15:39

Hogy rohadnanak meg egytol egyig. Nem a szavazoik, azokat csak behulyitettek, hanem ezek a tolvajok.

Idézet

“De meg kell mondanom egyenesen, ő már nem része a szolidaritáson alapuló állami nyugdíjrendszernek” - mondta. A 24 százaléknyi nyugdíjjárulékot, amit a munkáltató befizet, elveszíti, azaz a nyugdíjának 70 százalékát elveszíti - mondta Matolcsy. “Már nem lesz tagja a közösségnek, az állami nyugdíjrendszer közösségének” - tette hozzá.

Ezt nem nem ertem, ilyet modnhat szabadon ez a g.ci? Akkor ne lopja el tolem azt a 24% se, majd felreteszem, es lesz abbol nyugdijam az allami rendszeren kivul. :( Kibaszott duhos vagyok.

Idézet

Kérdésre válaszolva Matolcsy azt mondta, azért veszik el a maradás mellett döntő tagok 24 százaléknyi járulékát, mert azt nem a jövőre fizeti a munkáltató, hanem a mostani nyugdíjrendszerre. Miután azonban a pénztártag kiírta magát a közösségből, szakított a közösséggel, és egyéni úton jár, az csak a 10 százalékos befizetésével rendelkezhet, mert csak az a jövő.

Elveszi a jovonket ez a tetulada. :(

Samott

Szerkesztette: Samott 2010. 11. 24. 16:16 -kor

#235 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 24. 16:07

a piacok büntetnek előbb utóbb.

szerintem az lesz, hamarabb mint eu...

az is szép lesz ahogy tőzsdén elkezdik önteni azt a pár milliárdnyi részvényt, ami a nyugdíjpénztáraknál van.

Szerkesztette: WiZARD 2010. 11. 24. 16:17 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#236 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:22

Perpill az sem vígasztal, h nem rájuk szavaztam. Döbbenet, de komolyan.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#237 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 11. 24. 16:16

szerintem az lesz, hamarabb mint eu...

az is szép lesz ahogy tőzsdén elkezdik önteni azt a pár milliárdnyi részvényt, ami a nyugdíjpénztáraknál van.

Nekik inkább államkötvényük van, tehát ez nem annyira számít. Az értékpapírokat át akarják venni a magánnyugdíjpénztáraktól, az államkötvények átvétele különösen érdekes fogás lesz...

#238 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 11. 24. 16:22

Perpill az sem vígasztal, h nem rájuk szavaztam. Döbbenet, de komolyan.

Kis multinak dolgozom, a belga kollégák kérdezték, hogy itt hogy-hogy nincs még általános sztrájk? A válasz egyszerű: 300 forintért kimennek az emberek az utcára, de a bruttó 24%-a, illetve a mnyp egyenleg már túl bonyolult számítás.

#239 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 11. 24. 16:32

Kis multinak dolgozom, a belga kollégák kérdezték, hogy itt hogy-hogy nincs még általános sztrájk? A válasz egyszerű: 300 forintért kimennek az emberek az utcára, de a bruttó 24%-a, illetve a mnyp egyenleg már túl bonyolult számítás.

Plusz birka a magyar, kb bármit meg lehet tenni a néppel, ez jött le történelmi tanúlságként. De télleg, fel kéne kötni az összes hazaáruló politikust már.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#240 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 11. 24. 16:32

ezt én se értem, hogy miért nincs.
franciák is már rég utcán lennének, vagy bármi értelmes nemzet.

itt meg az emberek fele tapsol is hozzá...

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.