HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4621 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 14. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 14. 14:07

Az EU "nagyvonalúan" nem számolja be ezeket a bevételeket a szerintük kalkulált hiány számba...

Nem, mivel egyszeri tételek és a fenntarthatóság érdekli őket, de a hivatalosan számolt hiánycélt lehet lobogtatni, ahogy tavaly is lehetett.

#4622 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 03. 14. 14:17

Tegyuk hozza, hogy ezt nagyon helyesen teszi. Ciki, de ok legalabb atlattak a szitan, nem ugy mint itthon a tobbseg. 6%-os hiany lett volna a nyugdijkassza elsikkasztasa nelkul.

Erről tudnál dobni egy linket?
Sokszor az ilyen hiányszámba beszámolják a MOL csomagot is, míg a MANYUP-ot nem. Ami hát, hogy is mondjam, szintén ferdítés...

#4623 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 15. 10:37

Erről tudnál dobni egy linket? Sokszor az ilyen hiányszámba beszámolják a MOL csomagot is, míg a MANYUP-ot nem. Ami hát, hogy is mondjam, szintén ferdítés...

Ott a link az elozo hozzaszolasomban, az EU honlapjan jelent meg a kozlemeny, abbol:

Idézet

Bár Magyarország várhatóan a GDP 3,5%-át kitevő, jelentős költségvetési többletet fog kimutatni 2011-re, az ország csupán egyszeri intézkedéseknek köszönhetően érte el a többletet; ezek az intézkedések összesen a GDP mintegy 10%-át tették ki. (Magyarország átvezette a költségvetésbe a magánnyugdíj-pénztári alapokat – ez a GDP 9,75%-ával volt egyenértékű; emellett különadókat vezetett be.) Ezen egyszeri intézkedések nélkül a 2011-es hiány elérte volna a GDP 6%-át.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4624 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 03. 15. 12:32

Ott a link az elozo hozzaszolasomban, az EU honlapjan jelent meg a kozlemeny, abbol:

Samott

Lehet, hogy én nem értem, de nem GDP növekedéstől teszik függővé a támogatást. ha megfordítjuk, akkor igen, mert a hiány mérséklése függhet a GDP növekedéstől is. De mint eladósodott ember, ország, állam, kérdem én, hogy ha van egy felszabadítható tőkém, amit vagy előtörlesztésre, vagy a megélhetésem finanszírozására fordítok, teszem ezt azért, mert tudom, hogy az újabb hitel csak újabb kamatterheket von maga után, akkor rossz adós vagyok, vagy csak nem állok be abba a sorba amit meghatároztak nekem. Mert nem vagyunk tagjai az Euro övezetnek? itt nyerészkedhetnek az árfolyamváltozásokon? A görög az meg fasza csávó?
Mindezt politikai állásfoglalás nélkül írtam. Jó ez nekünk? Jó, hát, haladjunk együtt a nagy közösséggel, de akkor mi is haladhassunk, úgy mint ők. Ne ássanak árkokat az utunkba.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#4625 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 15. 13:50

Lehet, hogy én nem értem, de nem GDP növekedéstől teszik függővé a támogatást. ha megfordítjuk, akkor igen, mert a hiány mérséklése függhet a GDP növekedéstől is.

Nem a GDP növekedésétől. Hanem a hiánytól, amit a GDP %-ában fejeznek ki.

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 15. 13:50

De mint eladósodott ember, ország, állam, kérdem én, hogy ha van egy felszabadítható tőkém, amit vagy előtörlesztésre, vagy a megélhetésem finanszírozására fordítok, teszem ezt azért, mert tudom, hogy az újabb hitel csak újabb kamatterheket von maga után, akkor rossz adós vagyok, vagy csak nem állok be abba a sorba amit meghatároztak nekem. Mert nem vagyunk tagjai az Euro övezetnek? itt nyerészkedhetnek az árfolyamváltozásokon? A görög az meg fasza csávó?
Mindezt politikai állásfoglalás nélkül írtam. Jó ez nekünk? Jó, hát, haladjunk együtt a nagy közösséggel, de akkor mi is haladhassunk, úgy mint ők. Ne ássanak árkokat az utunkba.

Ez az, hogy haladjunk együtt. Csak eleinte nem akartunk haladni, szívóztunk, hogy az EU nem szólhat bele itt semmibe.
Most meg csodálkozunk, hogy adnak pár kokit.

#4626 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 03. 15. 16:41

Nem a GDP növekedésétől. Hanem a hiánytól, amit a GDP %-ában fejeznek ki.

Ez az, hogy haladjunk együtt. Csak eleinte nem akartunk haladni, szívóztunk, hogy az EU nem szólhat bele itt semmibe.
Most meg csodálkozunk, hogy adnak pár kokit.

És szerinted mikor volt az az eleinte? ;) :(

#4627 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 15. 18:02

És szerinted mikor volt az az eleinte? ;) :(

A választások után.
Hogy az EU nem szólhat bele a gazdaságba, nem szólhat bele a médiatörvénybe, stb. Nem a f*szt nem, hisz' ő az erősebb.

#4628 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 03. 15. 21:03

Hogy az EU nem szólhat bele a gazdaságba, nem szólhat bele a médiatörvénybe, stb. Nem a f*szt nem, hisz' ő az erősebb.

Igazabol az EU amugy nem ugatna bele az ilyesmibe, de latjak hogy ezerrel megy az elkuras, es hat ezugyben mar rossz tapasztalataik vannak az orszaggal, meg hat a hatuk kozepebe se kivannak meg egy gorog problemat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4629 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 03. 15. 21:03

A választások után.

Melyik után? :think:
1990: igen, ott ment sok elkúrás
1994: a Bokros-csomag valamit azért helyre tett
1998: akkor még nem értettek a gazdaságpolitikához, de legalább volt annyi eszük, hogy a Bokros-csomag hozadékát ne kúrják el (azért a kampányköltségvetés már belefért)
2002: asszem, nem kell részletezni, 100 napos program, stb.
2006: semmit tevés, túlélésre lavírozás (nem jött be),
2010: unortodox lépések, khm, "vitatható" sikerrel.

Szóval, melyik választásra is gondoltál, hogy azóta megy az elkúrás? :think: ;)

(szerény véleményem szerint nagyjából 1995 óta nincs értelmes gazdaságpolitikai reform, de lehet, hogy nekem lukas az emlékezetem...)

#4630 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 03. 15. 22:12

Igazabol az EU amugy nem ugatna bele az ilyesmibe, de latjak hogy ezerrel megy az elkuras, es hat ezugyben mar rossz tapasztalataik vannak az orszaggal, meg hat a hatuk kozepebe se kivannak meg egy gorog problemat.

Samott

Ha nem akarnának görög problémát, akkor tettek volna ellene...
Azért ott kicsit kilóg a lóláb, hogy a spanyoloknak az eleve magasabb hiány is emelkedhet, nálunk meg az elvileg megfelelő hiányszámra is azt mondják, hogy szerintük nem teljesül, ezért bünti...

#4631 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 08:53

Ne kavarjuk már a dolgokat. Görög az azért probléma, mert ájró tag. Mi forintban fizetünk, ez nem lenne akkora gond a valutájuknak.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4632 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 03. 15. 12:32

Samott

Akkor egy kicsit elemezzük ki ezt is!
Addig OK, hogy 3,5% lett az EU-s módszertan szerinti többlet és majdnem 10% a MANYUP-ok hatása. Azok nélkül tehát -6,5% lenne (tehát saccra 30.000 Mrd Ft-nak vesszük a magyar GDP-t). Csak hogy voltak ám itt még egyszeri tételek! Mol pakett (498,6 Mrd, 1,6%), ÁFA bünti (250 Mrd, 0,8%), a kettő együtt a GDP 2,5%-a. Ha a MANYUP-ot nem akarjuk beszámítani, mert egyszeri tétel, akkor ezeket miért igen??? Csak ezek nélkül 4% lenne a hiány és akkor még nem számoltuk bele az egyéb egyszeri tételeket (MFB tőkésítés, megyei önkorik hiánya), amik vitatható, hogy teljesen egyedi tételek lennének, mert pl. a megyei önkorik hiánya jó eséllyel nőni fog, igaz nem évi 196 Mrd Ft-tal, meg az MFB-nek sem kell adni évente 120 Mrd-ot...

Szóval csak óvatosan azzal az "egyszeri tételek nélkül 6,5% lett volna a hiány" mondással... ;)

#4633 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 08:52

1998: akkor még nem értettek a gazdaságpolitikához, de legalább volt annyi eszük, hogy a Bokros-csomag hozadékát ne kúrják el (azért a kampányköltségvetés már belefért)

(szerény véleményem szerint nagyjából 1995 óta nincs értelmes gazdaságpolitikai reform, de lehet, hogy nekem lukas az emlékezetem...)

A legutóbbira ...
1990-ben hol volt még az EU hozzánk? :think:
Nem azt mondtam, hogy azelőtt nem kúrtak el semmit (sőt, lehet többet, mint most). Hanem hogy mi, kis szar ország, a béka segge alatt elkezdtünk ugrálni, és nagyképűen visszaugatni az EU-nak, meg úgy tárgyalni az IMF-fel, hogy fogták magukat és a tárgyalás felénél hazamentek inkább. Ez széllel szemben pisálás. Most meg odavagyunk, hogy de csúnya az EU.
Mit vártunk? Ha veled g*cizik valaki, utána te se állsz már hozzá pozitívan, hanem inkább kibaszol vele.

#4634 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 08:53

Azért ott kicsit kilóg a lóláb, hogy a spanyoloknak az eleve magasabb hiány is emelkedhet, nálunk meg az elvileg megfelelő hiányszámra is azt mondják, hogy szerintük nem teljesül, ezért bünti...

Igen, de a Spanyolok nem úgy viselkedtek, mint mi.
Gondolom onnét az IMF nem ment úgy haza, hogy "ezekkel nem lehet tárgyalni", meg nem hangoztatták nagyképű, pökhendi módon, hogy ebbe-meg-abba-meg-semmibe nem szólhatnak bele, mert az Spanyolország belső ügye, hanem első szóra tették, amit kértek tőlük. Így nekik pozitívabb a megítélésük.
Ismered a mondást? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 03. 16. 10:11 -kor

#4635 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 08:52

Annyit azért hozzátennék így szolídan, hogy a Bokros csomag nem sokat tett helyre, kicsit racionalizálta a gazdálkodást, egy rendkívűl hálás környezetben. Mellette volt X milliárd privatizáció, ami helyre billentette a számokat valamelyest. Meg kidudorított néhány zseebet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4636 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 09:06

Akkor egy kicsit elemezzük ki ezt is!
Addig OK, hogy 3,5% lett az EU-s módszertan szerinti többlet és majdnem 10% a MANYUP-ok hatása. Azok nélkül tehát -6,5% lenne (tehát saccra 30.000 Mrd Ft-nak vesszük a magyar GDP-t). Csak hogy voltak ám itt még egyszeri tételek! Mol pakett (498,6 Mrd, 1,6%), ÁFA bünti (250 Mrd, 0,8%), a kettő együtt a GDP 2,5%-a. Ha a MANYUP-ot nem akarjuk beszámítani, mert egyszeri tétel, akkor ezeket miért igen??? Csak ezek nélkül 4% lenne a hiány és akkor még nem számoltuk bele az egyéb egyszeri tételeket (MFB tőkésítés, megyei önkorik hiánya), amik vitatható, hogy teljesen egyedi tételek lennének, mert pl. a megyei önkorik hiánya jó eséllyel nőni fog, igaz nem évi 196 Mrd Ft-tal, meg az MFB-nek sem kell adni évente 120 Mrd-ot...

Szóval csak óvatosan azzal az "egyszeri tételek nélkül 6,5% lett volna a hiány" mondással... ;)

Azt nem értem, hogy gazdasági válság közepette mi a fasznak 0,5-1-5% hiányon lovagolnia a kibaszott ejunak, ki a picsának fájna 6,5%-os hiány? Az még megérteném, ha lenne 50 vagy 80%, hogy azon faragni kell, az már veszélyes pénzelbaszási ütem.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4637 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 16. 09:06

Mar bocsanat, de az elkuras resze a MOL pakett is, nem? Azon is buktunk. Az onkormanyzatokat mar 6 eve viszik, az is az o saruk.

Egyebkent tok feleslegesen szedted ossze az elozo kormanyok elkurasait, az EU szerint a Bajnaiek mar jo iranyba indultak el, Orbanek abbol az utbol faroltak ki, szoval ok inditottak ujra az elkurasok sorat. Ezert is poccent be az EU...

Samott

#4638 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 10:37

Idézet

- Maguk miért nem csinálnak valamit?
- Hát mert senki nem mondta…
- Akkor talán esetleg izé… azzal lehetne kezdeni…
- Hát nekün k aztán senki ne mondja meg, hogy mit csináljunk!

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4639 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 16. 10:17

Azt nem értem, hogy gazdasági válság közepette mi a fasznak 0,5-1-5% hiányon lovagolnia a kibaszott ejunak, ki a picsának fájna 6,5%-os hiány? Az még megérteném, ha lenne 50 vagy 80%, hogy azon faragni kell, az már veszélyes pénzelbaszási ütem.

Már ne haragudj, de hogyan lehet többet költeni, mint amennyit megkeresek? Én sem költök többet. Muter sem. Én nem ezt láttam a családban, ezek nem tudom, hol nőttek fel. Azt kell szétosztani, ami van. Ha kevesebb van, akkor kevesebbet kell szétosztani. És nem hiányt betervezni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4640 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 03. 16. 10:19

Mar bocsanat, de az elkuras resze a MOL pakett is, nem? Azon is buktunk. Az onkormanyzatokat mar 6 eve viszik, az is az o saruk.

Egyebkent tok feleslegesen szedted ossze az elozo kormanyok elkurasait, az EU szerint a Bajnaiek mar jo iranyba indultak el, Orbanek abbol az utbol faroltak ki, szoval ok inditottak ujra az elkurasok sorat. Ezert is poccent be az EU...

Samott

Szoval akkor mennyi is a 2011-es hiany az egyszeri tetelek nelkul? ;-)
(ne akarj arrol meggyozni, hogy ezek szarul csinaljak, azt en is tudom. Csak arra probalok ravilagitani, hogy az EU baromi suttyo modon peldatakar velunk statualni. Mert mi eleg kicsik vagyunk ahhoz, hogy meg tudjak csinalni... Ezen jogosan van felhaborodva, aki fel van!)

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.