HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4701 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 26. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2012. 03. 26. 19:22

Kormány helyében én még egy pár évet kibírtam volna mint ahogy eddig kibírtam ez a pénz nélkül és utána örülök neki hogy kevesebb nyugdíjat kell kifizetnem. Aztán jól tudtam volna mutogatni a pénztárakra hogy hát ők milyen keveset adnak a mi kifizetésünkhöz képest. Szal ne háborogjatok nálam.
Szal tök jó biznisz lett volna az államnak ha kihúz még egy pár évet. De cserébe bedöntött egy hosszú évek óta futó jó kezdeményezést hogy levegye a saját válláról a terhet.

Pár=30. Addigra a mostani kormányok sehol nem lesznek.

#4702 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 03. 26. 19:44

Pár=30. Addigra a mostani kormányok sehol nem lesznek.

Legyen 25. De amúgy igazad van.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4703 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2012. 03. 26. 19:22

Kormány helyében én még egy pár évet kibírtam volna mint ahogy eddig kibírtam ez a pénz nélkül és utána örülök neki hogy kevesebb nyugdíjat kell kifizetnem. Aztán jól tudtam volna mutogatni a pénztárakra hogy hát ők milyen keveset adnak a mi kifizetésünkhöz képest. Szal ne háborogjatok nálam.
Szal tök jó biznisz lett volna az államnak ha kihúz még egy pár évet. De cserébe bedöntött egy hosszú évek óta futó jó kezdeményezést hogy levegye a saját válláról a terhet.

Nem is pár év, ahogy Carmagedék írják, másrészt meg nem is úgy működik a dolog, hogy majd kihúzz a kormány azt a pár (25) évet. Most kellett a pénzt.
De persze ezzel nem védeni akarom őket.
Mondjuk mehettek volna azzal verni az asztalt Brüsszelbe, hogy számolják be az mnyp befizetéseket a hiánycél számításnál, és nem a sok koki/saller/lóf*szra elverni az energiát.

Maradtok?
Én most nézem mik a lehetőségek, jó lenne összegyűjteni az infókat.
Ahogy látom ezek a lehetőségek:
AXA, OTP, ING
OTP-ben min. 5000HUF tagdíj
ING: 500HUF/hó + 4000/év? (vagy 0HUF/hó + 4000/év?)
AXA. 0HUF és "majd meglátják mi lesz"...

Ez így korrekt?

#4704 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 19:02

Visszalépek, mert:

-Fosok attól, h fizetem tovább magamnak, és később lenyúlják
-Több ismerős járt rosszul életbiztosítással. Konkrétan a 10-15 év lejárta után forintra is kevesebbet kapott, mintha bevarrta volna a pénz a párnacihába. És gyanítom, h itthon az önkéntessel is így járna az ember.

Felmarkolom a hozamot, veszek belőle plö aranyat. Az legalább tuti megmarad.

#4705 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 19:04

Folyamatosan csökkent volna a kifizetése az állam bácsinak ,mert már elkezdtek volna szállingózni lassan mostantól az MNYPs nyugdíjasok. Igaz most még kevés lett volna az elején de folyamatosan nőtt volna a számuk.

Egyébként én nem tudom mit csináljak. Jelenleg OTP-nél vagyok. Itt is lesz ugyanúgy 20% adójóváírás a befizetésre, mint az ÖNYPnél?
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#4706 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 26. 18:23

Vagy csak úgy, miért ne, morogjunk?
Kérdezlek, hogy Te mit tettél volna ellenkező esetben? Mint KorMÁny?
Tényleg kötekedés nélkül teszem fel a kérdést.

Mi van fogjam be a pofamat, mar morogni se lehet? Mert vegigraboltak ezek a rohadekok az orszagot? Nem tomtem volna dagadtra a haverok zsebet, pont eleg lenne.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4707 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 19:20

http://privatbankar....ndszerbe-245847

Ez volt mar? Sajna engem mar nem erint, de paratokat hatha..
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#4708 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2012. 03. 26. 20:04

Itt is lesz ugyanúgy 20% adójóváírás a befizetésre, mint az ÖNYPnél?

persze, hiszen te fizeted be. csak megspórolják, h neked kelljen átutalnod (így egy utalással lesz kevesebb)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4709 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 26. 20:02

Visszalépek, mert:

-Fosok attól, h fizetem tovább magamnak, és később lenyúlják
-Több ismerős járt rosszul életbiztosítással. Konkrétan a 10-15 év lejárta után forintra is kevesebbet kapott, mintha bevarrta volna a pénz a párnacihába. És gyanítom, h itthon az önkéntessel is így járna az ember.

Felmarkolom a hozamot, veszek belőle plö aranyat. Az legalább tuti megmarad.

Én nem fosok. Egyrészt látszik, hogy mindent nem mernek megtenni, azért szépen vettek vissza már a kezdetekhez viszonyítva. Másrészt a maradék százezerben lehet sok kormányközeli is, akik nem akarnak magukkal kicseszni. Ettől még az arany jó ötlet, de már régóta emlegeted, ideje lépni, pl. most is úgy tűnik érdemes venni.

Mondhuk még gondolkodom, de az ING-nél vagyok, így annyira nem rossz a helyzetem. A félő az, hogy mennyien tudnak fizetni havi 4-5 ezret (magamat is beleértve).
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#4710 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Tinca - Dátum: 2012. 03. 27. 10:53

Mondhuk még gondolkodom, de az ING-nél vagyok, így annyira nem rossz a helyzetem. A félő az, hogy mennyien tudnak fizetni havi 4-5 ezret (magamat is beleértve).

Én is náluk vagyok.

Nem arról van szó, h tudnak-e, hanem akarnak-e. Nekem semmiféle problémát nem okoz havi mondjuk 20-30-at félretenni, de ilyen kormány mellett én nem merem megtenni. Inkább indítanék egy új önkéntest, az meg vesszen, mert bármikor elvehetik. Önkéntest sem indítok, mert ezek gazemberek mind, oszt kevesebbet kapok 10-15 év múlva, mint amit beteszek. Ismeretségi körömben 2-3 embernek most járt le a 10-15 éves életbiztosítása, oszt pillogtak, h kevés volt a pénz.

Szerk: arany ára meg össze-vissza megy. 1 hete leesett 1650$ köré, de volt elötte 1780$ körül is 2 hete. Szóval megy a fejvakarás, h mikor. Nyilván az lenne a jó, ha leesne 1600$ alá, erős ft mellett. Várom vittort, h egyezzen mán meg az ájemeffel.

Szerkesztette: leslie 2012. 03. 27. 10:27 -kor

#4711 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 27. 11:24

Én is náluk vagyok.

Nem arról van szó, h tudnak-e, hanem akarnak-e. Nekem semmiféle problémát nem okoz havi mondjuk 20-30-at félretenni, de ilyen kormány mellett én nem merem megtenni. Inkább indítanék egy új önkéntest, az meg vesszen, mert bármikor elvehetik. Önkéntest sem indítok, mert ezek gazemberek mind, oszt kevesebbet kapok 10-15 év múlva, mint amit beteszek. Ismeretségi körömben 2-3 embernek most járt le a 10-15 éves életbiztosítása, oszt pillogtak, h kevés volt a pénz.

Szerk: arany ára meg össze-vissza megy. 1 hete leesett 1650$ köré, de volt elötte 1780$ körül is 2 hete. Szóval megy a fejvakarás, h mikor. Nyilván az lenne a jó, ha leesne 1600$ alá, erős ft mellett. Várom vittort, h egyezzen mán meg az ájemeffel.

Itt már csak arról van szó, át tudod-e (érdemes-e) menteni az összerakott vagyont 25 évvel későbbre. (Ilyen kevés emberrel nehéz lesz jól gazdálkodniuk, most majd tényleg akár el is bukhatják a pénzt, nem is tudom, a pénztárakra vonatkozó szabályozások ugyanúgy megmaradnak?) Nyilván pluszpénzeket nem érdemes belefeccölni a rendszerbe, jobb befektetést kell keresni. Aki jó sok zsetont összetolt, annak szerintem nem érdemes gondolkodni, remélni kell, de én határeset vagyok.

Szerk: arannyal innen már szerintem nem lehet bukni, ha tudnék, én is mennék érte.

Szerkesztette: Tinca 2012. 03. 27. 10:46 -kor

Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#4712 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Tinca - Dátum: 2012. 03. 27. 11:45

Nyilván pluszpénzeket nem érdemes belefeccölni a rendszerbe, jobb befektetést kell keresni.

Ha nem raksz bele pénzt, akkor elúszik az egész, mert vonnak vmi kezelési kőccséget, vagy mit.

#4713 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Tinca - Dátum: 2012. 03. 27. 10:53

Én nem fosok. Egyrészt látszik, hogy mindent nem mernek megtenni, azért szépen vettek vissza már a kezdetekhez viszonyítva. Másrészt a maradék százezerben lehet sok kormányközeli is, akik nem akarnak magukkal kicseszni. Ettől még az arany jó ötlet, de már régóta emlegeted, ideje lépni, pl. most is úgy tűnik érdemes venni.

ING-nél 0 vagy 500Ft a havi tagdíj, nem? Írtam fentebb, de senki nem reagált az összegyűjtött tagdíjakra.
Én Aegonnál vagyok, onnan lépek valszeg át az ING-hez.

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 27. 13:38

Ha nem raksz bele pénzt, akkor elúszik az egész, mert vonnak vmi kezelési kőccséget, vagy mit.

Ez se annyira biztos, hisz ezért hosszú távon csak kéne hozni vmi infla feletti hozamot. Éves 6% körül meg kéne lenni hosszú távon kockázatos befektetéssel is normál időkben.
Persze most nem normál idők vannak, beüthet bármi. De szerintem ha ilyen 20 éves távlatban szar lesz az átlaghozam mondjuk egy részvényportfolión akkor itt olyan világ lesz, hogy a többi befektetését is cseszheti az ember. Kivéve, ha nem irtó szerencsés/ügyes, avagy ezzel foglalkozik.

Szóval én is úgy vagyok vele, hogy most - legalább 1-2 évig, amíg ezek a majmok bohóckodnak - nem tolnék bele szívesen az mnyp befizetésbe a havi minimális összegnél többet. 5-10e-eket semmikép.. Majd ha már látszik 1-2 év múlva, hogy marad az egész pénztárasdiból valami, akkor max... De inkább akkor is magamnak.

Arany pl. jó lehetne, de itt nem mernék beszállni. 1400-1500 között már lehetne csipegetni.
Megint csúcson van lassan az összes rvpiac, problémák megoldva.

#4714 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 27. 13:38

A havi 500-on meg a javasolt éves "hozzájáruláson" v. micsodán túl gondoltam.

Egyébként meglátogattam itt a helyi irodát, hátha okosabb leszek, hát nem. Igaz, hogy nem jutottam a titkárnőn túl, de gyakorlatilag azt mondta, lövésük sincs, mi lesz, így javasolni sem tudnak semmit. Reálhozamot sem tudnak. Azért konzultált egyet a helyi igazgatóval, aki szerint két milla alatt nem érdemes maradni, biztosan meg öttől felfelé. Szóval ha már ők sem biztattak a maradással, lehet, hogy visszalépek.

Szerk: utóbbi legalább szembemegy még azzal is, amit a honlapon ajánlanak (azaz, hogy maradjak), és ami számomra is logikus volna.

Szerkesztette: Tinca 2012. 03. 27. 18:08 -kor

#4715 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Tinca - Dátum: 2012. 03. 27. 19:00

A havi 500-on meg a javasolt éves "hozzájáruláson" v. micsodán túl gondoltam.

Egyébként meglátogattam itt a helyi irodát, hátha okosabb leszek, hát nem. Igaz, hogy nem jutottam a titkárnőn túl, de gyakorlatilag azt mondta, lövésük sincs, mi lesz, így javasolni sem tudnak semmit. Reálhozamot sem tudnak. Azért konzultált egyet a helyi igazgatóval, aki szerint két milla alatt nem érdemes maradni, biztosan meg öttől felfelé. Szóval ha már ők sem biztattak a maradással, lehet, hogy visszalépek.

Szerk: utóbbi legalább szembemegy még azzal is, amit a honlapon ajánlanak (azaz, hogy maradjak), és ami számomra is logikus volna.

Ez az 1-2M alatti maradás meg olyan szempontból visszás, hogy ott alig lesz reálhozamod. Én pl. 180k szumma hozammal sokra nem számíthatok... reál lehet vagy 40-50e max. Ezért meg nem nagyon érdemes eldobni 1M-et, ha még havi pár 100 Ft-ért lehet "parkoltatni", esetleg meghozzák ár az inflációs növekedést, ha többet nem is...

Kérdés a további állami jogosultság mértéke, ami ugye lehet 75 vagy 100% is a jelenlegi trv szerint. Persze az NGM már nyilatkozatban megígérte, hogy 100% lesz, de ilyen nyilatkozatokra sem fogadnék szívesen.

Szar ügy ez így is, úgy is... Harmadik gondolatként ott van az "úgyse érjük meg"... akkor meg megint kb. mindegy honnan nem lesz zsé, ill honnan örökölhető/nem örökölhető.

#4716 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 03. 27. 19:21

Ez az 1-2M alatti maradás meg olyan szempontból visszás, hogy ott alig lesz reálhozamod. Én pl. 180k szumma hozammal sokra nem számíthatok... reál lehet vagy 40-50e max. Ezért meg nem nagyon érdemes eldobni 1M-et, ha még havi pár 100 Ft-ért lehet "parkoltatni", esetleg meghozzák ár az inflációs növekedést, ha többet nem is...

Kérdés a további állami jogosultság mértéke, ami ugye lehet 75 vagy 100% is a jelenlegi trv szerint. Persze az NGM már nyilatkozatban megígérte, hogy 100% lesz, de ilyen nyilatkozatokra sem fogadnék szívesen.

Szar ügy ez így is, úgy is... Harmadik gondolatként ott van az "úgyse érjük meg"... akkor meg megint kb. mindegy honnan nem lesz zsé, ill honnan örökölhető/nem örökölhető.

Nagyjából így gondolkodom én is. Bár kicsit többet vesztek a reálhozammal, de az az egy havi fizu már úgyis mindegy, az magát termelte ki, el is lehet veszteni. Durván ugyanennyi a havi 500,- is. (25x12x500) Fontosabb, hogy ha csak megtartaná az értékét, akkor vki megörökölheti.

#4717 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Tinca - Dátum: 2012. 03. 27. 19:30

Fontosabb, hogy ha csak megtartaná az értékét, akkor vki megörökölheti.

Ha nem változtatják meg a törvényeket...

#4718 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 10:20

én visszaléptem. mivel még legalább 38 évig kell dolgoznom nyugdíjig, így felesleges bármennyit is fizetnem a 1M megtartásához. nekem akkor lett volna jó, ha nem térítik el a befizetéseket. utóbbi esetben még az állami nyugdíj megvonása se érdekelt volna.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4719 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 03. 28. 11:20

én visszaléptem. mivel még legalább 38 évig kell dolgoznom nyugdíjig

Médium vagy, h tudod, mennyi lesz a nyugdíjkorhatár?

#4720 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 03. 28. 11:47

Médium vagy, h tudod, mennyi lesz a nyugdíjkorhatár?

Azt írta, hogy minimum 38 évig. Azt nem, hogy akkor nyugger is lesz! ;)

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.