HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4741 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 23. 10:24

Valószínűleg megszűnik az OTP Magánnyugdíjpénztár
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4742 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 10:48

juhhúú lehet ismét váltani :D

mert ezeknek a rabló geciknek nem adok 1 fillért se az tuti. még a végén inkább fizetek a pénztárnak valami hozzájárulást...
tudnám miért volt jó a sok baromnak, hogy belementek ebbe a mocskos zsarolásba, és önszántukból viktornak és bandájának adta a pénzét.

Szerkesztette: WiZARD 2012. 11. 23. 10:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4743 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 23. 10:48

juhhúú lehet ismét váltani :D

mert ezeknek a rabló geciknek nem adok 1 fillért se az tuti. még a végén inkább fizetek a pénztárnak valami hozzájárulást...
tudnám miért volt jó a sok baromnak, hogy belementek ebbe a mocskos zsarolásba, és önszántukból viktornak és bandájának adta a pénzét.

Hát ja. Mondjuk én most is fizettem a havi 5k-t... :)
De amíg lehet, kitartok.
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4744 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 11:17

Siman le lehetne zarni tisztan ezt az ugyet, ha atengednek ezt a lovet az onkentes penztarba, vagy engednek hogy atalakuljanak onkentesse. Persze akkor nem lehetne lenyulni a mocskos politikusoknak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4745 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 11. 23. 10:48

A második körben úgy voltam vele, h tuti fognak vezetni vmi listát, amivel megszivatnak. Akár visszamenőleg is. Valamikor.

A pénztárakban pedig ugyanúgy nem bízok, valamint abban sem, h megélem azt, h nyugdíjba menjek.

Ergo semmit nem nyerhettem a maradással. Maximum azt a kis jó érzést, h odaszúrtam nekik egy nagy pici, jelentéktelen szálkát, de erről könnyen le tudtam mondani.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4746 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 12:20

bárcsak vezetnének listát, és lenne valami, akkor lenne indok amivel menedéket kérhetnék usaban :Đ
mert anélkül zöldkártyát és társait szerezni...

én bízok benne, hogy megélem, bár ha a nyugdíjból kell majd élnem, akkor úgyis elbasztam valamit, szóval úgy inkább ne éljem meg...
de így legalább maradt az a jó érzés, hogy odaszúrtam azt a jelentéktelen szálkát :)

Samott: szép álom :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4747 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 10:35

Jól járt tavaly, aki nyugdíjkasszában maradt

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4748 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 21. 10:35

Na, akkor én nagyon okos voltam, hogy nem volt időm elmenni és visszajelentkezni az államiba az OTP-ból. :omg: :D

#4749 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 11:11

Én mondjuk nem is akartam. Viszont ha már feljött a téma, kérdezném, hogy ugye az OTP Mnyp megszűnik. Ilyenkor mi a teendő? Kapok majd levelet, hogy válasszak másik pénztárat, vagy automatikusan meg a pénzem a király kincstárába? :D

#4750 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2013. 01. 21. 11:11

Én mondjuk nem is akartam. Viszont ha már feljött a téma, kérdezném, hogy ugye az OTP Mnyp megszűnik. Ilyenkor mi a teendő? Kapok majd levelet, hogy válasszak másik pénztárat, vagy automatikusan meg a pénzem a király kincstárába? :D

remélem kapunk levelet :)

#4751 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 19:41

Ha megszűnik az OTP magánnyugdíjpénztár, akkor mit lehet választani? Lesz olyan opció, hogy odaadják folyószámlára?

Nem élek Magyarországon, eddig az volt a mondás, hogy benn marad a pénz és majd ha nyugdíjas leszek akkor megkapom. Ha viszont kiadnák egyben, amikor megszűnik a pénztár akkor tudnék rendezni egy keményebb hétvégét mondjuk.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#4752 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 20:20

Pénzt biztosan nem adnak oda. Jobb esetben át tudjuk vinni másik pénztárba. Rosszabb esetben Csányi mester felteszi a piros hetesre Vegasban... :D

#4753 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 21. 19:41

Ha megszűnik az OTP magánnyugdíjpénztár, akkor mit lehet választani? Lesz olyan opció, hogy odaadják folyószámlára?

Nem élek Magyarországon, eddig az volt a mondás, hogy benn marad a pénz és majd ha nyugdíjas leszek akkor megkapom. Ha viszont kiadnák egyben, amikor megszűnik a pénztár akkor tudnék rendezni egy keményebb hétvégét mondjuk.

Amíg tisztán felosztó - kirovó nyugdíjrendszer volt addig is ugyan azt a 10%-ot fizettük, vonták. Én pénzem. Nem a plusz megtakarításodat veszik, vették el.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#4754 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 01. 21. 20:32

Amíg tisztán felosztó - kirovó nyugdíjrendszer volt addig is ugyan azt a 10%-ot fizettük, vonták. Én pénzem. Nem a plusz megtakarításodat veszik, vették el.

Nincs bajom a nyugdíjjal, sem a pénztárral. Csak az érdekel, hogy lehet-e kivenni az egész pénzt ha megszűnik a pénztár. Másik pénztárba ha át kell rakni, akkor az nem túl érdekes számomra.

#4755 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 21. 20:37

Nincs bajom a nyugdíjjal, sem a pénztárral. Csak az érdekel, hogy lehet-e kivenni az egész pénzt ha megszűnik a pénztár. Másik pénztárba ha át kell rakni, akkor az nem túl érdekes számomra.

valószínűleg választhatsz: átmész másik pénztárba vagy pedig az államiba. (ha jól emlékszem: ha nem választasz, akkor automatikusan visszamész az államiba)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4756 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 21. 20:37

Egészet kb. sehogy. Amit megkaptál zsét, az a reálhozam, vagy mi a tök volt. A többi ment a lecsóba.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#4757 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2013. 01. 22. 15:07

Egészet kb. sehogy. Amit megkaptál zsét, az a reálhozam, vagy mi a tök volt. A többi ment a lecsóba.

Ettől féltem. Talán akkor lehetne megkapni, ha a végleg kivándorlást választanám és leadnám a magyar állampolgárságot. De annyit meg nem ér meg. Nincs 8-számjegyű összes sem. Majd "nyuggerként" (imádom ezt a kifejezést, mérhetetlen tiszteletet mutat az idősebb generáció iránt :respekt: :) ) tudok belőle venni 2 doboz tojást gondolom...

#4758 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2013. 01. 22. 10:11

valószínűleg választhatsz: átmész másik pénztárba vagy pedig az államiba. (ha jól emlékszem: ha nem választasz, akkor automatikusan visszamész az államiba)

Így van.
Levelet szerintem illene küldeniük, de ha jót akartok nem várjátok meg. :) (Az Aegon tavalyi megszűnése előtt küldött, de jóval előtte megvolt már a határozat a felszámolásról.)

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 01. 21. 20:32

Azért a van pénz meg nincs pénz között elég nagy a különbség.
A költségvetésben is vannak számok. Amikor meg nincsenek azt megérzed, mert beszedik tőled új adó formájában.
Szóval amíg az mnyp pénz "megvan" addig az az összeg legalább van... ha nem is a zsebedben. Amint stadiontégla vagy békemenet óriásplakát lett belőle onnantól meg nincs.

Szerkesztette: vipi 2013. 01. 23. 10:12 -kor

#4759 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 18:02

Jött levél otp-től, hogy nevezzük meg hova akarunk továbblépni és küldjük vissza, vagy ha államiba akkor nincs teendő.

Hova érdemes, melyik a legnagyobb?

lehetőségek:
aranykor
axa
budapestbank
ing
mkb
pannónia
szövetség

#4760 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 01. 23. 18:02

Jött levél otp-től, hogy nevezzük meg hova akarunk továbblépni és küldjük vissza, vagy ha államiba akkor nincs teendő.

Hova érdemes, melyik a legnagyobb?

lehetőségek:
aranykor
axa
budapestbank
ing
mkb
pannónia
szövetség

Én akkor nem választok, aztán állami. Ha nem kapom meg most a pénzt, akkor kábé mindegy is.

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.