HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#61 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:51

Idézet: Kory - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 13:30

Mi van vele?

Az jo? :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#62 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 19:22

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 15:51

Az jo? :)

Nekem a kötelezőm ott van 7. éve, (igaz akkor még nem így hívták őket), nekem jó :D Mondjuk persze, ki tudja mi lesz kb. 30 év múlva......

#63 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:30

Nem kimondottan Nyugdíjpénztár, de Nyugdíjrendszerről szól:
klikk
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#64 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 21:38

30 alatt és 55 felett tessenek szépen NYESZ-t kötni.

#65 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 00:44

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 21:38

30 alatt és 55 felett tessenek szépen NYESZ-t kötni.

én is ezt mondtam, csak máshogy :)
30 alatt????? :eek: pont azt beszéltem meg magammal hogy majd ráérek 30-tól

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#66 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 02:30

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 0:44

én is ezt mondtam, csak máshogy :)
30 alatt????? :eek: pont azt beszéltem meg magammal hogy majd ráérek 30-tól

Sokat számít a kezdés, 30 helyett 25-től kezdve +40 % a majdani nyugdíj. Vagy ha úgy tetszik, 30 éves korodtól berakva a nettó jövedelmed 4 %-át az ugyanaz, mint 25 éves korodtól a 2,5 %-át. (Persze 25 évesen ezzel senki nem foglalkozik.)

#67 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 16:12

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 2:30

Sokat számít a kezdés, 30 helyett 25-től kezdve +40 % a majdani nyugdíj. Vagy ha úgy tetszik, 30 éves korodtól berakva a nettó jövedelmed 4 %-át az ugyanaz, mint 25 éves korodtól a 2,5 %-át. (Persze 25 évesen ezzel senki nem foglalkozik.)

én úgy tudom hogy +30%, max 100e, aki közel van a nyugdíjhoz (a pontos évet nem tudom) annak max 130e

erről a 25-30 között +40%-ról nem is halottam... :eek: tudnál linkelni vmi leírást erről, ahol meg tudom nézni a részleteket? 40% az már elég jelentős még akkor is ha csak 40 év múlva jutok hozzá...

#68 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 18:33

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 16:12

én úgy tudom hogy +30%, max 100e, aki közel van a nyugdíjhoz (a pontos évet nem tudom) annak max 130e

erről a 25-30 között +40%-ról nem is halottam... :eek: tudnál linkelni vmi leírást erről, ahol meg tudom nézni a részleteket? 40% az már elég jelentős még akkor is ha csak 40 év múlva jutok hozzá...

Ez a 40 % (jobban utánaszámolva 32, nem diszkontáltam vissza az inflációt) a +5 évnyi "kamatos kamat" hatása, pl. 65 éves nyugdíjkorhatárral és 9 % hozammal számolva a 25 évesen befizetett részlet 31-szeresét, a 30 évesen befizetett 20-szorosát éri.

Kalkulátort nem nagyon láttam hozzá, van egy táblázatom, amivel játszani lehet.

Csatolt fájl:

#69 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 05. 08:44

2007. januárjától a magánnyugdíjpénztári tagdíjak bevallásának és befizetésének rendje gyökeresen megváltozik.

Januártól a magánnyugdíjpénztári befizetéseket már nem közvetlenül a magánnyugdíjpénztárnak kell küldeni, hanem az Apeh-nak kell bevallani és az Apeh-nak is kell elutalni (azaz a Magyar Államkincstárnak egészen pontosan). És majd azok továbbküldik a Nyugdíjpénztárnak. Jó lesz :))

Minden magánnyugdíjpénztárnak külön-külön Kincstáros számlaszáma van! Ezt már néhány NYP közzétette ( http://aranykornyp.h...an_munkaltatok/ ), de állítólag majd az Apehnél is meglesz a számlaszámoknál (egyelőre nincs fennt).

Szal, hogy egyszerű legyen a helyzet :), na nyugdíjunk az már tuti nem lesz innen :D

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 05. 08:48 -kor

#70 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 14:17

Idézet: Kory - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 9:44

Szal, hogy egyszerű legyen a helyzet :), na nyugdíjunk az már tuti nem lesz innen :D

Nem csak onnan, sehonnan sem. Ha 60 éves korodban nyugdíjba mész, majd egy hónap múlva meghalsz akkor az állam lenyúlja mindet. Nem érdemes ezekbe pénzt fektetni.

#71 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 14:19

Matits Ágnes: Az önkéntes nyugdíjpénztárak minősítése

Idézet

1.csoport KIVÁLÓ hatékonyságú pénztárak : Ide tartoznak azok a pénztárak, amelyeknél a BMR érték több, mint 6%-kal meghaladja az időszakra számolt átlagos infláció mértékét.4

2.csoport A JÓ hatékonyságú pénztárak azok, amelyeknél a BMR érték több, mint 5%-kal az időszak átlagos inflációs rátáját.

3.csoport FAIR hatékonyságú pénztárak , amelyeknél a pénztári BMR érték a szektorátlagot meghaladja

4.csoport : ELFOGADHATÓ hatékonyságúak azok a pénztárak, ahol pozitív a reálhatékonyság.

5. csoport : GYENGE , sőt akár ROSSZ hatékonyságúknak tekinthetők a negatív reálhatékonyságú pénztárak."

Kép

#72 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 09:16

Idézet

Amennyiben önkéntes nyugdíjpénztári tagok vagyunk, akkor pénzünkhöz legkorábban a 10 éves, úgynevezett várakozási idő elteltével juthatunk hozzá. Ha bármilyen oknál fogva ezen időpont előtt szükségünk lenne az összeg egy részére, akkor erre - amennyiben a pénztár alapszabálya lehetővé teszi - a tagi kölcsön kínál lehetőséget.

A nyugdíjpénztári tagi kölcsön azonban csak legalább három évnyi tagság után nyújtható, összege pedig nem haladhatja meg a kölcsönfelvétel időpontjában a tag egyéni számláján lévő összeg 30 százalékát. További megkötés, hogy a kölcsön futamideje legfeljebb 1 éves lehet.

Ha a tagi kölcsönt a pénztártag nem tudja, vagy nem hajlandó visszafizetni, akkor a költségeket a kassza a tag egyéni számlájáról leemelheti. A leemelt hátralék ráadásul a tag jövedelmének számít, ami után az adótábla szerint kiszámolt szjat és 11 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.

Csúnyán le kell adózni a hátralékos tagi kölcsönt

#73 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 09:32

Idézet

A törvény a magánnyugdíjpénztárak számára négyféle életjáradék-típust tesz lehetővé. A pénztártagnak belépéskor, vagy a szolgáltatás megkezdése előtt kell a járadéktípusok közül választania....

Az egy életre szóló járadékot a pénztár kizárólag a tag számára, annak haláláig folyósítja. Ez a szolgáltatás csak akkor örökölhető, ha a pénztártag a felhalmozási időszakban halálozik el.

Az elején garanciatartamos életjáradéknál a járadékot egy előre meghatározott időtartamig (garanciatartam) folyósítják, még akkor is, ha a pénztártag időközben meghalt. Ha a pénztártag a garanciálisan vállalt periódusnál tovább él, akkor a pénztár haláláig folyósítja az összeget.

Ha például a garanciatartam 10 év, akkor 10 évig mindenképpen folyósítják a járadékot, függetlenül attól, hogy a pénztártag még életben van-e. Amennyiben a nyugdíjas a garanciatartamnál hosszabb ideig él, természetesen ő haláláig kap járadékot.

A végén garanciatartamos életjáradéknál a járadékot a pénztár a tag halála után, egy előre meghatározott időtartamig folyósítja. Ha például a garanciatartam 5 év, akkor ez azt jelenti, hogy a pénztártag halála után a kedvezményezett/örökös még 5 évig élvezheti a járadék előnyeit.

A két vagy több életre szóló életjáradéknál a pénztár a járadékot mindaddig folyósítja, amíg a pénztártag, vagy az általa megnevezett személy(ek) valamelyike életben van.

Nyugdíj a pénztárból: lehet választani!

#74 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 13:27

ez itt a reklám helye, nyugdíjpénztárba ha valaki be/át szeretne lépni, az axának dolgozom ^^
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#75 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 13:29

én is abban a cipőben járok, mint a topik nyitója...
szóval kicsit felhozom a topikot, addig is amig át nem olvasom.  :Đ
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#76 Felhasználó inaktív   nagybek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 13:34

Azt szeretném megkérdezni nincs e vkinek szerződéssel kapcsolatos információi mert látom mindenről írtok csak erről nekem nekem most ez lenne a lényeg!

#77 Felhasználó inaktív   nagybek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 13:49

Igazából az érdekelne h átlehet e menni egyik banktól a másikba már mint mibe kerül mert hát sztem nem lehet csak így ingyen???!!!

#78 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 13:51

Idézet: nagybek - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 13:49

Igazából az érdekelne h átlehet e menni egyik banktól a másikba már mint mibe kerül mert hát sztem nem lehet csak így ingyen???!!!

Kérdezd meg a saját pénztárad vagy olvasd el az általános szerződési feltételeket.

#79 Felhasználó inaktív   nagybek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 13:55

Jó csak előtte szerettem volna személyes tapasztalatokkal rendelkezővel beszélni h mi merre hány méter!

#80 Felhasználó inaktív   nagybek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 14:03

MEg hát a Bankom (Budapest Bank) oldalán nem találok semmit!

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.