HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:58

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 14:56

valszeg árfolyamveszteség lesz. a részvények valszeg lefelé mentek az adott időszakban és hasnolók. A félévente küldött tájékoztatóra rá szokát írni a portfolió hozamát. azt nézd meg, ha az negatív akkor abból jön az értékelési különbözet...

megj: sztem ezen ne izgasd magad, hosszú távon (~40 év) valszeg még így is jobban jársz mint ha vmi alacsony kockázatú (főleg pénzpiaci, esetleg kötvény) portfolióba gyűjtöd a nyugdíjmegtakarítást. nekem is Növekedésiben van. :) ez az Aranykor egyébként kinek a pénztára? :think:

Az Aranykornak a CIB-hez van köze 2001 óta, beolvadással jött létre, előtte K&H Országos Magánnyugdíjpénztár volt az egyik tag (én effektíve anno abba léptem be).

Pl. Aranykorosoknak ingyen van a CIB-es bankkártya, meg bankszámla díjak nélkül, meg ha lakáshitelt vennél fel adnak 1% kedvezményt a mindenkoriból.

Okés, csak azért egy kicsit felkaptam a fejem ezen. :) (amúgy csak évente küldenek számlaértesítőt hivatalos levélben).
Meg ki tudja mi lesz tényleg, lehet hogy 10 év múlva feloszlatják az egész bagázst, és ismét átkerül az állami részbe a dolog.

Ezek olvadtak be anno:

Idézet

*
      Kaptár Önkéntes Nyugdíjpénztár
    *
      Aranykorona Magánnyugdíjpénztár
    *
      Magyar Alkotóművészek Önkéntes Nyugdíjpénztára
    *
      MHB Munkahelyi Nyugdíjpénztára
    *
      Ruhaipari Dolgozók Önkéntes Nyugdíjpénztára
    *
      K&H Bank Önkéntes Nyugdíjpénztár
    *
      K&H Bank Magánnyugdíjpénztár (ebben voltam anno én)

A sors fintora hogy azóta a K&H létrehozott egy másik nyugdíjpénztárat. (bár az lehet hogy csak önkéntes)

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 14:02 -kor

#102 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 14:24

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 14:58

Az Aranykornak a CIB-hez van köze 2001 óta, beolvadással jött létre, előtte K&H Országos Magánnyugdíjpénztár volt az egyik tag (én effektíve anno abba léptem be).

Pl. Aranykorosoknak ingyen van a CIB-es bankkártya, meg bankszámla díjak nélkül, meg ha lakáshitelt vennél fel adnak 1% kedvezményt a mindenkoriból.

Okés, csak azért egy kicsit felkaptam a fejem ezen. :) (amúgy csak évente küldenek számlaértesítőt hivatalos levélben).
Meg ki tudja mi lesz tényleg, lehet hogy 10 év múlva feloszlatják az egész bagázst, és ismét átkerül az állami részbe a dolog.

Ezek olvadtak be anno:

A sors fintora hogy azóta a K&H létrehozott egy másik nyugdíjpénztárat. (bár az lehet hogy csak önkéntes)

köszi! ez egyébként úgy szokott lenni h az alapkezelő portfolio menedzserei kezelik a nyugdíjpénztárat is. tehát rajtuk múlik, hogy ügyesen vagy rosszul kereskednek h mekkora lesz a hozam (persze a piaci mozgásokat nem tudják teljes egészében kikerülni). szal ha jó az alapkezelő akkor valszeg jó a nyugdíjpénztár is. ;)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#103 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 09. 19:24

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a magánnyugdíj pénztárba ugye a bruttó bér 8%-át vonják le, és azt olvasom, hogyha kiegészítem valamennyivel, akkor azért jár valami 30%-os adókedvezmény. Ez minek a 30%-a? Egyáltalán megéri még többet befizetni a pénztárba vagy felejtős?

#104 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 19:31

Idézet: Warton - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 20:24

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a magánnyugdíj pénztárba ugye a bruttó bér 8%-át vonják le, és azt olvasom, hogyha kiegészítem valamennyivel, akkor azért jár valami 30%-os adókedvezmény. Ez minek a 30%-a? Egyáltalán megéri még többet befizetni a pénztárba vagy felejtős?

Igen a bruttó bér 8%-át vonják tőled.

30%-os adókedvezmény tudomásom szerint az önkéntes pénztárnál van, és természetesen a befizetések 30%-a :)
(Amúgy az önkéntes pénztárba havonta max. befizethető összeg maximálva van, bár elég magas értéken, ha jól tudom a mindenkori minimálbér fele, de ezt fejből mondtam, nem 100%).

Most már úgy van, hogy a 30%-ot nem igényelheted vissza adó-visszatérítésként, hanem az állam jóváírja a magánnyugdíj-pénztár számládon.

Elvileg a kötelező (8%-os) magánpénztárat is kiegészítheted.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 09. 19:32 -kor

#105 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 19:40

Nem, az Önkéntesbe annyit fizetsz be amennyit akarsz. Pl. OTP-be minimum 2000, a felső határ a csillagos ég. Az önkéntes nyugdíjpénztárat úgy kell felfogni mint valami befektetést. Valszeg mostanában fogok befecskendezni 140.000,-t, amit cafetériába kapnék csak nem tudok számlát készítettni. Na mindegy.

Szóval a kiegészítés biztosan az ún. "kötelező" magánnyugdíjpénztárnál van. https://www.otpbank..../M05020000.html

#106 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 20:09

Idézet: Warton - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 20:40

Nem, az Önkéntesbe annyit fizetsz be amennyit akarsz. Pl. OTP-be minimum 2000, a felső határ a csillagos ég. Az önkéntes nyugdíjpénztárat úgy kell felfogni mint valami befektetést. Valszeg mostanában fogok befecskendezni 140.000,-t, amit cafetériába kapnék csak nem tudok számlát készítettni. Na mindegy.

Szóval a kiegészítés biztosan az ún. "kötelező" magánnyugdíjpénztárnál van. https://www.otpbank..../M05020000.html

Igaz, a munkáltató-nál van maximálva az Önkéntesbe befizethető pénz adómentesen (korábban ez is korlátlan volt, ami visszaélésekre adott okot, pl. eltüntették a nyereséget azzal hogy a tulajnak befizették a magánnyugdíjpénztárába). Általában egyébként mindenhol 2000 Ft a minimum.

Idézet

A munkáltató oly módon gondoskodhat értékes kollégái nyugdíjáról, hogy közben megtakarítja a járulékokat, hiszen a rendszeres munkáltatói tagdíjfizetés - munkatársanként - a mindenkori minimálbér 50%-ig (34.500 Ft/hó) járulék- és adómentes, vagyis a munkáltató a tagdíjbefizetést költségként elszámolhatja. Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés nem része az adómentesen adható béren kívüli juttatások körének, amelyek éves maximum összege 400.000 Ft lehet

A kötelezőt a munkavállaló 10%-ra egészítheti ki.

Ettől függetlenül azonban mindkét esetben (önkéntes és kötelező) ha jól értem igénybe vehető a 30%  adójóváírás.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 09. 20:15 -kor

#107 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 20:26

Ez világos, engem az adókedvezmény érdekelne igazán. Tehát mittomén van 100.000,- forintos br. bérem. Abból 8000,- Ft a nyugdíjpénztár levonás. Ha kiegészítem 10%-ra az +2000 forintos befizetést jelent. Ezt gondolom a bérből egyből levonják, ha kérem. Vagy nem? Kérdésem az, hogy ez a 2000 forint beszámít-e az szja alapomba vagy abból kivonódik? A 2000 forintnak veszik a 30%-át? Ha igen akkor ezt a 600 forinttal mi történik? Ezzel csökkentődik az szja adóalapom, vagy ezzel csökkentik a fizetendő adót?

Idézet

Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár magánszemély tagja a személyi jövedelemadó bevallásban tett nyilatkozata alapján rendelkezhet az összevont adóalapja adójának az adókedvezmények levonása után fennmaradó részéről, meghatározott összegek átutalásáról a következők szerint.

Az önkéntes nyugdíjpénztár(ak) az adóévben az általa a tagi jogviszonyára tekintettel befizetett összeg (ideértve a munkáltatói hozzájárulás adóköteles részét is, ami a tárgyhó első napján érvényes havi minimálbér 50%-át meghaladó összeg), valamint a pénztártag egyéni számláján az adóévben jóváírt egyéb jövedelemnek minősülő összeg együttes értékének 30%-a, amely maximum évi 100 ezer forint, (nyugdíj és egészségpénztári tagság esetén együttesen maximum 120 ezer forint), illetve azon tagok esetében, akik 2020. január 1-je előtt érik el, vagy már elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt, a felső határ évi 130 ezer forint (nyugdíj és egészségpénztári tagság esetén együttesen maximum 150 ezer forint).

Meg ezt az önkéntes mnyp-nál lévő kedvezményekről szóló szöveget sem tudom dekódolni. :think:

#108 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 20:38

Idézet: Warton - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 21:26

Ez világos, engem az adókedvezmény érdekelne igazán. Tehát mittomén van 100.000,- forintos br. bérem. Abból 8000,- Ft a nyugdíjpénztár levonás. Ha kiegészítem 10%-ra az +2000 forintos befizetést jelent. Ezt gondolom a bérből egyből levonják, ha kérem. Vagy nem? Kérdésem az, hogy ez a 2000 forint beszámít-e az szja alapomba vagy abból kivonódik? A 2000 forintnak veszik a 30%-át? Ha igen akkor ezt a 600 forinttal mi történik? Ezzel csökkentődik az szja adóalapom, vagy ezzel csökkentik a fizetendő adót?

Meg ezt az önkéntes mnyp-nál lévő kedvezményekről szóló szöveget sem tudom dekódolni. :think:

Engem egy kicsit az OTP-s linked zavart meg, mivel én nem tudtam, nem olvastam még sehol, hogy a kötelező magánnyugdíj-pénztári plusz befizetéseknél (2%) is van 30% adókedvezmény.

De egyébként igen úgy van, 2000 Ft * 12 hó = 24 ezer Ft * 30% = 7200 Ft

Ezt a 7200 Ft-odat levonhatod az adódból bevalláskor - cash-ben nem kapod meg most már, de kérheted hogy írják jóvá a magánnyugdíjpénztári számládon - szintén a bevalláskor.

A fizetendő adó csökken (illetve nem marad az állambácsinál), az adóalapod mindig a bruttó béred, az nem változik. :) (mínusz költségek, ha pl. megbízási díjas szerződéssel is dolgozol vagy egyéb speciális esetek ahol költséget számolhatsz el, meg még van 1-2 adóalap csökkentő tétel, de végsősoron ez most nem ide számít).

100 ezres bruttó munkaszerződéses bérnél keletkezik bőven SZJA (az adójóváírás ellenére, egészen pontosan havi 6.660 Ft) és abból vonódna le az évi 7200 Ft kedvezmény > amit átutalna az APEH a pénztárba.

Még a kérdésre válaszolva: igen a kiegészítést a béredből vonják és vallják be, valamint utalják el a pénztárnak.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 09. 20:50 -kor

#109 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 21:05

Így elnézve ezt nem nekem találták ki, mert évente elég sok lóvét buknék egy eléggé távoli nyugdíj érdekében, amit lehet, hogy meg se érek. Ez igazából azoknak jó, akik közel állnak a nyugdíjhoz és egy kicsit meg akarják dobni a nyugdíjukat. Bár a nyugdíjmegállapítás módszere is megérne egy misét. Nem tudom, hogy a magánnyugdíjpénztárt azt személyre szólóan tartják nyilván vagy pedig bedobják a közösbe. :confused:

Amúgy azért érdekelt ez az adókedvezmény, mert idén eléggé megszoptattak egy ~50.000,- Ft-os adóhátralékkal, úgyhogy egy hónapig kényeren és vizen éltem. :rolleyes: A legjobb az, hogy nem is vagyok önadózó. :omg:

#110 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 21:09

Idézet: Warton - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 22:05

Így elnézve ezt nem nekem találták ki, mert évente elég sok lóvét buknék egy eléggé távoli nyugdíj érdekében, amit lehet, hogy meg se érek. Ez igazából azoknak jó, akik közel állnak a nyugdíjhoz és egy kicsit meg akarják dobni a nyugdíjukat. Bár a nyugdíjmegállapítás módszere is megérne egy misét. Nem tudom, hogy a magánnyugdíjpénztárt azt személyre szólóan tartják nyilván vagy pedig bedobják a közösbe. :confused:

Amúgy azért érdekelt ez az adókedvezmény, mert idén eléggé megszoptattak egy ~50.000,- Ft-os adóhátralékkal, úgyhogy egy hónapig kényeren és vizen éltem. :rolleyes: A legjobb az, hogy nem is vagyok önadózó. :omg:

Engem is megkerestek már Önkéntes pénztártól hogy lépjek be akár kis havi összeggel is (nem vagyok tag), de elnapoltam(éveztem) a dolgot. Elvben ugye az Önkéntest 20. év végén felveheted adómentesen, akkor is ha akkor még nem vagy nyugdíjas. Szerintem a nyugdíj előtt 10-15 évvel érdemes belépni egy önkéntesbe, előtte nem más mint egy 20 éves időtartamú "konzervatív" befektetés, bár az állami támogatással az adódból már nem annyira rossz. Más kérdés hogy ez az állami támogatás még hány évig lesz ilyen formában, és az SZJA törvény változik-e.
Rövidebb távra szerintem akár egy szabadfelhasználású 8 éves lakástakarék is jó, ott is van állami támogatás, igaz nem az adódból.

Egyébként igen, minden magánnyugdíjpénztáras pénz személyre szabottan van, saját számlád van, erről kivonatot is kapsz vagy megnézheted online. Mondjuk a kötelezőt nézegetheti az ember, úgysem juthat hozzá.

---
Ez gáz, valamit igen elszámoltak. Én 2003. óta már önadózó vagyok, kitanultam az ipart. :D

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 09. 21:13 -kor

#111 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 21:25

Én még csak tanulgatom, de nagyon messze vagyok még, hogy megcsináljam magamnak. Év közben kezdtem el dolgozni jó pár hónapig éhbérért, aztán úgy megturbózódott  a bérem, hogy jócskán átrepültem a 36%-ba. :rolleyes:

Az önkéntessel kapcsolatban igazad van, én is csak azért léptem be, mert nekem a munkáltató 2000 forintot hozzátesz a 2000 forintos tagdíjamhoz, ezt az "ingyen" pénzt hülyeség lett volna kihagyni. Bár most egy hónapot nem fizettek be, meg is kérdem majd, hogy most mi a puncus van. :reklamacio:

#112 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 08:27

Engem valahogy idegesítenek ezek a kisfilmek, tele van velük a tv is:
http://www.axa.hu/eg...dijpenztar/1519

Bár van benne tényleg valami: tájékoztatás. Paula, főkönyvelő 480 ezer Ft fizetés, ja persze, mifelénk is annyit keresnek. :)

Meg amikor a pályakezdő "irodai dolgozó" legális 130 ezret kap, miközben a búcsúzkodáskor a film elején egy sokmilliós Audi A4-es kombival érkező pasijától/férjétől(?) búcsúzik. :) De olyan életszerűek. :)  :cool:

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 03. 08:27 -kor

#113 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 14:47

Idézet: Warton - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 20:24

az adókedvezmény mértéke egy évben ha jóltudom max 100ezer forint lehet, atöbbit javarészt kory kolega jól leírta.

magánnyugdíjpénztárnál állandó a befizetés (elvonás) mértéke, önékntesnél meg annyit fizetsz be amennyi jólesik.

a negatív értékek betudhatók a most zajló pénzügyi válságnak, mivel a részvények hozamai leestek a béka sejhaja alá. emiatt nemhiszem hogy aggódni kéne, mivel a nyugdíjpénztár nem olyan mint egy UL befektetés amit 10 év körülig tervez az ember, vagy tovább, itt évtizedekben kell gondolkodni, és ezek a negatívumok addigra bőven kidolgozzák magukat.

nyugdíjpénztár és nyugdíjpénztár között egetverő különbségek nincsenek, ezért igazából rátok van bízva hogy melyiket választjátok. statisztikailag pont a héten néztünk cégnél egy táblázatot, amiben le volt írva hogy az utóbbi 10 évben hogy alakultak a nyugdíjpénztári versenyek, melyik mikor volt a topon, mennyi a jóváírás %-a, meg ilyesmi.

ha valakinek ezzel kapcsolatban kéne segítség nyugodtan privizzen rám, ezzel (is) foglalkozom.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#114 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 18:46

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 15:47

a negatív értékek betudhatók a most zajló pénzügyi válságnak, mivel a részvények hozamai leestek a béka sejhaja alá. emiatt nemhiszem hogy aggódni kéne, mivel a nyugdíjpénztár nem olyan mint egy UL befektetés amit 10 év körülig tervez az ember, vagy tovább, itt évtizedekben kell gondolkodni, és ezek a negatívumok addigra bőven kidolgozzák magukat.

Kivéve azok (elsősorban fizikai munkások, vagy alacsonyabb végzettségű emberek), akiket 1998-ban szinte "tudtuk" nélkül beléptettek egy kötelező nyugdíjpénztárba (akivel éppen leszerződött a cég, persze "zsebbe jutalékért"). Pl. anyósom 4 év múlva nyugdíjba mehet, és 1998-ban induláskor beléptették, pedig neki már "nem lett volna szabad". Ezek az emberek rosszul járhatnak. Ha jól tudom már nincs is lehetősége visszalépni az állami rendszerbe.

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 09. 18:47 -kor

#115 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 15:16

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 17:46

Kivéve azok (elsősorban fizikai munkások, vagy alacsonyabb végzettségű emberek), akiket 1998-ban szinte "tudtuk" nélkül beléptettek egy kötelező nyugdíjpénztárba (akivel éppen leszerződött a cég, persze "zsebbe jutalékért"). Pl. anyósom 4 év múlva nyugdíjba mehet, és 1998-ban induláskor beléptették, pedig neki már "nem lett volna szabad". Ezek az emberek rosszul járhatnak. Ha jól tudom már nincs is lehetősége visszalépni az állami rendszerbe.

Nekem már be kellet lépni a magánpénztárba, de talán annyi előnye van hogy ha előtte eltávoznék az élő sorából akkor rokonaim örökölik, míg az államit az benyeli a költségvetés névre hallagató fekete lyuk.

Durva. Összevontak egy csomó hatóságok egy nagy szakigazgatási hivatalba. Bejelentették a TBnek csak az nem igazolta vissza és gyakorlatilag több mint 1 évig nem volt az összes dolgozónak nem volt egészségügyi biztosítása, a pénzt viszont ugyanúgy befizette a hivatal a kincstárba. Kiváncsi lennék hova került a 1.5 év befizetése és hány munkáltatóval játszották ezt el.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#116 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 21:24

Kossuth rádióban azt mondták, el akarják érni hogy megváltoztassák azt a rendelkezést, hogy a növekedési portfólióban lévő befektetéseknél kötelezően legalább 40% részvényhányadnak kell lennie. A Posta biztosító máris üdvözölte a tényt.

Viszont óva intenek attól, hogy a rossz hírek hatására bárki meggondolatlanul "visszább" váltson, konzervatívabb portfólióra, mivel ezzel gyakorlatilag realizálja a mostani veszteséget. Én 90 ezret buktam eddig. Majdnem kevesebb a pénzem a nyugdíjpénztárban mint év elején.

#117 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 23:31

Idézet: Kory - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 22:24

Kossuth rádióban azt mondták, el akarják érni hogy megváltoztassák azt a rendelkezést, hogy a növekedési portfólióban lévő befektetéseknél kötelezően legalább 40% részvényhányadnak kell lennie. A Posta biztosító máris üdvözölte a tényt.

Viszont óva intenek attól, hogy a rossz hírek hatására bárki meggondolatlanul "visszább" váltson, konzervatívabb portfólióra, mivel ezzel gyakorlatilag realizálja a mostani veszteséget. Én 90 ezret buktam eddig. Majdnem kevesebb a pénzem a nyugdíjpénztárban mint év elején.

ez így van. ki kell dekkelni a végét. és nyugdíjpénztárat minek macerálni, az nem egy olyan befektetés amit naponta néznikell, hosszútávon ígyis úgyis kidolgozza a veszteséget.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#118 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 20:46

Jól értem a helyzetet, hogy most nem érdemes pénzt tenni a nyugdíjpénztárba? :think:

#119 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 20:52

Idézet: Warton - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 20:46

Jól értem a helyzetet, hogy most nem érdemes pénzt tenni a nyugdíjpénztárba? :think:

Hát, ha ki akarod használni az adókedvezményt, akkor miért ne?

#120 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 21:36

Önkéntesre gondoltam.

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5