HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:19

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 9:32

Gyári hűtés van a procin, ügyeltem a felrakására is. A furcsa az, hogy kézzel megfogva a proci hűtőjét, épp hogy langyosnak érzem. Több helyről láttam, hogy mások is sokalják, és hogy a proci többet mutat 15 fokkal.
Az is furcsa hogy másoknak a magokra kevesebbet mond, mint a cpu-ra, mert arra nekem is 25-30 fokot szokott.

A szellőzésről: hátul egy 12 centis chieftek venti, + a táp 12-ese (bár tudom, az nem arra való). Elölről elég szellős, a ház oldalában külön cső a procihoz.

A bios-os hw monitor gondolom a "CPU" hőmérséklet írja..

Terhelve milyen hőfokokat produkál a proci? Érdemes lenne akkor megfogdosni a hűtőt. Az természetes, hogy a belső hőmérséklet 15-20C-al melegebb mint a felületi.
Terhelve eleve elég jól meg tud ugrani a hőmérséklet pár másodperc alatt, ha akkor nagyon vészesen melegszik, akkor valószínűleg mégsem jól fekszik fel a borda. Ha nincs gond, akkor mehet a tuning!
My photos

#842 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:27

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 11:14

Hello!

RAM tuningolásról lenne szó:
Van egy gondom, Socket A-s az alaplapom és DDR400.2 Dual Channel modulom, szeretnék venni 2*512-t egy csomagban(kitben), közbe elolvastam ezt a cikket és itt mintha azt írná kevés a teljesítmény változás, de ezt csak a sebességre érti nem (???), attól még 2*512-vel 2 GB felé növekedik a kapacitás ugye?Érdemes tehát dual channelt venni?
Sajnos eléggé nem értek a dual channel RAM-okhoz, valaki kérem világosítson fel mire számítsak, ha megveszem azt! :)

Socket A-nál (Athlon XP) valóban nincs sok jelentősége a dual channelnek mivel hiába lenne a ram és chipset között dupla az elméleti sávszélesség, ha a chipset és a proci között sávszélesség csak annak kb. a fele, tehát ebből a rendszer nem profitál semmit.

Nem tudom most mennyi és milyen kapacitású mem van a gépedben, de arra is figyelj oda, hogy hány db modult kezel megfelelő órajelen az alaplap. Lehet, hogy 400Mhz-en csak 2-őt tud és 4-et már nem.... szóval a manualt is nézd meg nehogy aztán jöjjön a meglepetés.
My photos

#843 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:02

Sziasztok .
Kezdőként látok neki a tuningnak,elkelne egy kis segitség,mit változtassak a Biosban,és milyen progikat használjak?A konfig:Asus P5B,Core E6750,Geil Value 800 2X1Gb ram,Msi X1950Pro.Nem túlhúzni szeretném a gépet,csak light-os tuningot,ami rizikó nélkül gyári hűtéssel elmegy.Lenne erre valami Bios beállitás lista,amivel tuti menne a gép?

#844 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 06:34

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:02

Sziasztok .
Kezdőként látok neki a tuningnak,elkelne egy kis segitség,mit változtassak a Biosban,és milyen progikat használjak?A konfig:Asus P5B,Core E6750,Geil Value 800 2X1Gb ram,Msi X1950Pro.Nem túlhúzni szeretném a gépet,csak light-os tuningot,ami rizikó nélkül gyári hűtéssel elmegy.Lenne erre valami Bios beállitás lista,amivel tuti menne a gép?

A topic 28. oldalán a közepétől kicsit feljebb olvasd el.
My photos

#845 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 22:00

szaisztok megszeretném húzni a vasat egy kicsit- 2800+ sempron 1GB Kingstone DDR2 667Mhz lap-ASUS M2V-TVM "AM2" hogyan kellene nekiállnom? Zöldfülű vagyok ehhez. Segítséget előre is köszönöm

#846 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 06:49

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 23:00

szaisztok megszeretném húzni a vasat egy kicsit- 2800+ sempron 1GB Kingstone DDR2 667Mhz lap-ASUS M2V-TVM "AM2" hogyan kellene nekiállnom? Zöldfülű vagyok ehhez. Segítséget előre is köszönöm

Egy hozzászólással a tiéd felett ott van, hol keresd a részletes leírást... :)
My photos

#847 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:49

Hy all egy olyan kérdésem lenne hogy mi az a Memclock Value? van olyan ott hogy auto,limit, 200, 400Mhz. Ez mi lehet?
THX ALL

#848 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 07:16

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 22:49

Hy all egy olyan kérdésem lenne hogy mi az a Memclock Value? van olyan ott hogy auto,limit, 200, 400Mhz. Ez mi lehet?
THX ALL

Valószínűleg a memória órajelének az értéke mennyi legyen. A limit lehetőség így magában nem sokat mond talán akkor ha valahol a limit értékét lehet állítani.
Az alaplap leírása szerint mire való?
My photos

#849 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 11:06

Pont azt írja amit írtál:) És van még egy olyan problémám hogy sehol nem találtam olyan opciót hogy lehetne húzni a procit. :think:  Lap ASUS M2V-TVM THX ALL

#850 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 13:07

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 12:06

Pont azt írja amit írtál:) És van még egy olyan problémám hogy sehol nem találtam olyan opciót hogy lehetne húzni a procit. :think:  Lap ASUS M2V-TVM THX ALL

Ahogy a tuning leírásban is szerepel a proci órajel előállítását manuálisra kell állítani, és az fsb emelése fogja a proci órajelét is növelni. A szorzót növelni nem lehet csak csökkenteni. A fixálandó dolgokra és mem órajelre meg figyelni kell, mert különben gebasz van.
My photos

#851 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 22:37

Értem köszi hogy segítesz:) De a biosban nincs olyan beállítási lehetőség, de komolyan. Felsorol ott minden a szorzótól kezdve mindent de nem tudok odalépni mert úgymond nem elérhető"be van satírozva :) ! De azért köszi még próbálkozom :respect:  :Đ  ;)

#852 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 08:18

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 23:37

Értem köszi hogy segítesz:) De a biosban nincs olyan beállítási lehetőség, de komolyan. Felsorol ott minden a szorzótól kezdve mindent de nem tudok odalépni mert úgymond nem elérhető"be van satírozva :) ! De azért köszi még próbálkozom :respect:  :Đ  ;)

Erre elvileg pont van egy kapcsoló, ami mahuálisra állítva a "satírozott" részek állíthatóvá válnak. Ez az állítás pont ezek fölötti első aktív opció szokott lenni. Itt megjelenik mondjuk a proci órajelen, vagy típusneve és ezt kell manuálisra átállítani és mári elérhető a másik kettő. Ha nem akkor egy kis böngészés a manualban mit írnak milyen fsb tartomány érhető el a lapllal mert ha írja az állíthatóságot, akkor valahol lennie kell ilyennek.
My photos

#853 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 10:22

Hy sebgutkopf:) Biosban voltam advanced, CPU config, és csak az van ott hogy cool and quiet és vmi PSB runtime latancí asszem :Đ  de nemtom pontosan és semmit nem tudok változtatni,
Alaplap kézikönyvét meg elkevertem valahova :omg:  :reklamacio:  :Đ
THX

#854 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 11:58

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 11:22

Hy sebgutkopf:) Biosban voltam advanced, CPU config, és csak az van ott hogy cool and quiet és vmi PSB runtime latancí asszem :Đ  de nemtom pontosan és semmit nem tudok változtatni,
Alaplap kézikönyvét meg elkevertem valahova :omg:  :reklamacio:  :Đ
THX

gyártó oldaláról mindig letölthető a manual. Lesz arra megoldás!
My photos

#855 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 14:18

hy sebgutkopf:) bazz pont az én lapomról nincs semmi a gyártó oldalán. Pics :reklamacio:  :mad:
majd lesz vmi

#856 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 17:09

Hali!

Egy ideje barátkozom a tuningolás gondolatával, de egy alap dolgot nem értek (igen, elolvastam az előző oldali kimerítő hozzászólást, hasznos volt, de). Ha csak a processzort szeretném kicsit húzni, akkor elég, ha az fsb-t kis lépésekben emelem, a ram beállítást pedig hagyom automatikusan, vagy állítsam az osztót azon is át? (Alapból 3:2). Nem szeretnék csúcsokat döntögetni, mindössze kíváncsi vagyok, hogy amit alapból mondjuk 1 óra alatt csinál meg 100%-os terhelésnél a proc, azt olyan 2,4 GHz körül mennyi idő alatt.

Erről lenne szó:

Abit AB9
Core2 6300
2*512 MB Kingmax, 800 Mhz, duálban (5-5-5-18 ha ez fontos)

Kösz!

#857 Felhasználó inaktív   csola001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 21:28

Sziasztok.
Nagyából átolvastam a topikot,de úgyérzem egymagam még nempiszkálnám a gépem.Nagyából képben vagyok, de nagyon jóljönne ha kicsit-nagyon elirényítana ezekben a dolgokban.
A gépem nem egy nagy durranás,ezvan.A kicsit erősebb játékokat nagyon alapon viszi,ezért kéne egy kicsit megpöckölni.
Alaplap neve Abit NF7(-S) v2.0-ás,CPU típusa AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+-os.
Hát az van hogy, amit emlegetek az a FSB ,azt az én bioszomban nemtalálom.(nincs)
A szorzókat lehet emelni,de akkor minden fesz emeledik,vegyek vissza mindent?
Na szóval inkább az érdekelne hogy eggyáltalán megéri-e egy kicsit húzni.Hogy tűri  ha piszkálják?Hja és csak 1+ venti van benne,szóval léghűtés van... :(

#858 Felhasználó inaktív   csola001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 21:38

Nameg a bioszom is elég régi ha ez számít valamit,Award BIOS típusa Phoenix-Award BIOS v6.00PG.( az evereszt ezt írta) a biosz dátuma 2004.6.3 :( (a biosz frisítéshez még gyávább vagyok)

#859 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 06:45

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 15:18

hy sebgutkopf:) bazz pont az én lapomról nincs semmi a gyártó oldalán. Pics :reklamacio:  :mad:
majd lesz vmi

És ez micsoda?
http://support.asus.com/download/download....en-us&model=M2V

illetve TVM-es verzió:
http://support.asus.com/download/download....s&model=M2V-TVM

csak 3 nyelven szerepel.  :smoker:  ;)

Szerkesztette: sebgutkopf 2007. 10. 02. 06:51 -kor

My photos

#860 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 06:55

Idézet: toupe - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 18:09

Hali!

Egy ideje barátkozom a tuningolás gondolatával, de egy alap dolgot nem értek (igen, elolvastam az előző oldali kimerítő hozzászólást, hasznos volt, de). Ha csak a processzort szeretném kicsit húzni, akkor elég, ha az fsb-t kis lépésekben emelem, a ram beállítást pedig hagyom automatikusan, vagy állítsam az osztót azon is át? (Alapból 3:2). Nem szeretnék csúcsokat döntögetni, mindössze kíváncsi vagyok, hogy amit alapból mondjuk 1 óra alatt csinál meg 100%-os terhelésnél a proc, azt olyan 2,4 GHz körül mennyi idő alatt.

Erről lenne szó:

Abit AB9
Core2 6300
2*512 MB Kingmax, 800 Mhz, duálban (5-5-5-18 ha ez fontos)

Kösz!

Ha az fsb-t emeled és ma már más eszköz nincs, akkor a ramot is mindenképpen húzod vele. Ezt az automata ram beállítás egy ideig ugyan kompenzálja, de mivel automata nem lehet tudni, hogyan és mennyire. Amíg a procit tuningolod jobb, ha hozzányúlsz a ram órajelhez és a legalacsonyabbra veszed, amit be tudsz állítani. Az E6300-ak szorzója elég alacsony (7-es), ami egy határozottabb tuninghoz magas fsb-ket igényel a 450-500-as régió az alap 266-hoz képest.

Az automatán hagyott ram beállítás vagy megy, vagy feketeképernyő, vagy a ram meghibásodásához vezethet. Kézi beállítással lehet biztosra menni. Ha nagyon óvatos vagy akkor 400-ra lövöd be az fsb-t és a ram-ot a legalacsonyabb órajelét állítod be és akkor pont a gyári 800-on fog menni az fsb-vel szinkronban.
Ami ezen rsb régió felett van ott a ramot már mindenképpen tuningolod, mert maga a chipset nem tud alacsonyabb arányt beállítani.

Még azt megjegyezném, hogy az automata beállítás a rendszer hétköznapi használatához - összeraunk egy gépet és jajj, de jó megy - van kitalálva nem feltélen a túlhajtás segítésére.
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.