HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 07:59

Idézet: szabi - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 10:00

Hi

E6400-es procim 1.22V soha nem megy 3.2GHz-n.
Sőt terhelésre alapon sem működne.
Nálam core fesz 1.40V-ra állítva biosból ami vdrop miatt valóságban kb 0.05V kevesebb, működik 3.2-n.
Alap órajelen ami 2.13GHz auto fesszel 1.16V üresjáratban és 1.28V terhelésre.

De kérdezzek is valamit.  :smoker:
Miért van, hogy tuning esetén winXP jól működik míg vista be sem töltődik?
Már 2.67GHz-n sem töltődik be vista, pontosabban kékhalállal összeomlik betöltési folyamat kezdete előtt.

Üdv
szabi

Valószínűleg a vista érzékenyebb mint az xp, pontosabban, ha nem stabil a géped az hamarabb kiderül a vistán.
Szerintem ott valami memóriakezelési bibi van, tehát az nem bírja a terhelést. Vagy a ram beállításokkal (időzítések jövelése, fesz emelés), vagy a chipset fesz emelés lehet megoldás, hogy a tuningolt órajelen is stabil legyen a mem vezérlő.
My photos

#1162 Felhasználó inaktív   socket478 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 15:22

Hello mindenkinek.
Jó rég írtam ide is... :D

Nemsokára gépet fogok újjítani,
És kicsit összevagyok zavarodva  a procikkal kapcsolatban.
Olyan proci kéne aminek nagy tuning potenciálja van, és ahoz képest olcsó (30k max)
Elsősorban AMD párti vagyok, csak lemaradtam a 2500+-os Bartonnál  :D
Ha az intel esetleg most jobb erre, akkor az is jó... (Bár nagyon szemezek a 4 maggal  :Đ )

Ha tudnátok valamit ajánlani azt nagyon megköszönném!  :respect:  :)

#1163 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 22:00

Idézet: socket478 - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 16:22

Hello mindenkinek.
Jó rég írtam ide is... :D

Nemsokára gépet fogok újjítani,
És kicsit összevagyok zavarodva  a procikkal kapcsolatban.
Olyan proci kéne aminek nagy tuning potenciálja van, és ahoz képest olcsó (30k max)
Elsősorban AMD párti vagyok, csak lemaradtam a 2500+-os Bartonnál  :D
Ha az intel esetleg most jobb erre, akkor az is jó... (Bár nagyon szemezek a 4 maggal  :Đ )

Ha tudnátok valamit ajánlani azt nagyon megköszönném!  :respect:  :)

Két magos INTEL proci esetén a Core2Duo E5200 (~20k) erősen bestbuy.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1164 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 08:38

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 8:59

Valószínűleg a vista érzékenyebb mint az xp, pontosabban, ha nem stabil a géped az hamarabb kiderül a vistán.
Szerintem ott valami memóriakezelési bibi van, tehát az nem bírja a terhelést. Vagy a ram beállításokkal (időzítések jövelése, fesz emelés), vagy a chipset fesz emelés lehet megoldás, hogy a tuningolt órajelen is stabil legyen a mem vezérlő.

Hi

Nos immáron a vista is működik 2,67GHz procituning mellett.
A memóriával kellett variálni.
Érdekes számomra, hogy ami jó volt az XP-nek nem jó a vistának.  :confused: :think: 

Viszont a feszültség beállítások kissé érdekesek.
Korábban írtam alapórajelen (2.13GHz) automatikus szabályzásnál vcore 1.16V üresjáratban és 1.28V terhelésre.
Ilyenkor a szorzó is változik a terheléstől függően üresjáratban 6x=1.60GHz, míg terhelésre 8x=2.13GHz.

Jelenleg 2.67GHz-n automata feszültség állításnál üresjáratban vcore=1.39V órajel 2.0GHz, míg terhelésre vcore=1.34V órajel 2.67GHz.
Tuningnál automata állítás esetén is jelen van a vdrop.
Furcsa, hogy alapórajelen ezzel nincs gond.  :think:

Sajnos nem találok olyan beállítást a biosban, hogy üresjáratban nem hajtsa 1.39V a procit, mert felesleges.
Fentiekből arra következtetek, üresben kb 1.24V is elég lenne, míg terhelésre 1.34V normális.
Van erre mód, valahogy így hajtani a procit?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1165 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 07:43

Idézet: szabi - Dátum: 2008. nov. 15., szombat - 9:38

Hi

Nos immáron a vista is működik 2,67GHz procituning mellett.
A memóriával kellett variálni.
Érdekes számomra, hogy ami jó volt az XP-nek nem jó a vistának.  :confused:   :think: 

Viszont a feszültség beállítások kissé érdekesek.
Korábban írtam alapórajelen (2.13GHz) automatikus szabályzásnál vcore 1.16V üresjáratban és 1.28V terhelésre.
Ilyenkor a szorzó is változik a terheléstől függően üresjáratban 6x=1.60GHz, míg terhelésre 8x=2.13GHz.

Jelenleg 2.67GHz-n automata feszültség állításnál üresjáratban vcore=1.39V órajel 2.0GHz, míg terhelésre vcore=1.34V órajel 2.67GHz.
Tuningnál automata állítás esetén is jelen van a vdrop.
Furcsa, hogy alapórajelen ezzel nincs gond.  :think:

Sajnos nem találok olyan beállítást a biosban, hogy üresjáratban nem hajtsa 1.39V a procit, mert felesleges.
Fentiekből arra következtetek, üresben kb 1.24V is elég lenne, míg terhelésre 1.34V normális.
Van erre mód, valahogy így hajtani a procit?

Üdv
szabi

A procinak ne auto feszt adjál, hanem default-ot. Akkor nem fog az alaplap önállóskodni fesz állítgatás terén, hanem a proci alapból kódolt igényét fogja kielégíteni.
My photos

#1166 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 12:38

Ilyen lehetőség nincs.
Auto mód vagy én adok értéket.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1167 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 07:45

Idézet: szabi - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 13:38

Ilyen lehetőség nincs.
Auto mód vagy én adok értéket.

Üdv
szabi

Érdekes lap. Akkor próbáld meg kézzel beállítani az 1,28-at, ami droppal le fog esni 1,23-24 környékére. Ha kevés akkor kicsit többet adjál. Ezzel viszont valószínűleg terheletlenül csak az órajelet fogja visszavenni a feszt nem. De hát ki kell próbálni lapja/gyártója válogatja hogyan viselkedik ilyen beállításra.
Ilyen szempontból tanulhatna az intel az amd-től, mert ott nyugodtan állíthatsz kézzel feszt, minden alaplap rendesen kezeli.
My photos

#1168 Felhasználó inaktív   Binzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 02. 12:17

Sziasztok tudtok nekem ajánlani valami programot amivel tudom húzni a procimat? (AMD Athlon 64 3000+)
Asus K8N az alaplap.

#1169 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 18:43

Amikor elindul a gép nyomj egy "DEL" gombot , fölszámolja az ramot aztán belépsz egy progiba amit BIOS-nak hívnak. Itt ha a gyártó megengedi (saját felelőségre) átálíthatod a CPU-d és a RAM-od szorzóját vagy órajelét, de tényleg csak saját felelőségre.
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#1170 Felhasználó inaktív   fabko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 09:34

Sziasztok !

Előrebocsájtom nem vagyok egy tuningbetyár, láma kérdésekért kéretik nem kinevetni :)
Az everest szerint a 800-as ramjaim 753MHz-n mennek, aminek nem örülök. Hogyan tudnám ezt feltornázni 800-ra, esetleg kicsit többre? A cpu órajelét sikerült felemelnem 3240-re, akkor megvolt a 800, tán kicsit több is, de a gép rövid használat után kékhalálozni kellett. Akkor is, ha a BIOS-ban lévő tuninglehetőséget kézire állítottam (+3%, +5%, e felett el sem indult a gép). Mit tegyek, hogy stabilan menjen a cucc legalább 800MHz-s ramokkal?
A configom: ASUS M2N SLI Deluxe, AMD X2 6000+, 2x2GB Geil Value Kit, GBT 8600 GT, Chieftec 450W

Segítségeteket köszönöm !
ASUS M2N SLI Deluxe::A64 X2 6000+::2x2GB Geil Ultra::GBT 8600GT 256MB::500+400+160+160GB Samsung HDD::2xASUS DVD-RW::2XToshiba DVD-ROM::Chieftec 400W

"...és használod másra is a géped tuningon kívül?"

#1171 Felhasználó inaktív   skyny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 21:02

Udvozletem minden tuning gurunak.
Sajnos az elozo gepem meghalt,nem a tuningtol :D
Szeretnek vasarolni egy uj gepet.Tudtok ajanlani egy jo alaplapot amibe bele megy e 8400 proci es jol lehet tuningolni?Hasznalom a CF et is szoval ket 4870 ati kari lenne az alaplapba.

.Persze ha tudtok jobbat ajanlani prociba ami ar es teljesitmenybe jobb annak is  orulnek.ddr2 es memot hasznalnek ocz 4gb -ba.Es azt hiszem ennyi.

Ezt csak en allitottam ossze.Ha valaki tud jobb konfigot hasonlo penzert,szivesen meg halgatom.
Koszonom elore is.

#1172 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 08:02

Idézet: fabko - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 10:34

Sziasztok !

Előrebocsájtom nem vagyok egy tuningbetyár, láma kérdésekért kéretik nem kinevetni :)
Az everest szerint a 800-as ramjaim 753MHz-n mennek, aminek nem örülök. Hogyan tudnám ezt feltornázni 800-ra, esetleg kicsit többre? A cpu órajelét sikerült felemelnem 3240-re, akkor megvolt a 800, tán kicsit több is, de a gép rövid használat után kékhalálozni kellett. Akkor is, ha a BIOS-ban lévő tuninglehetőséget kézire állítottam (+3%, +5%, e felett el sem indult a gép). Mit tegyek, hogy stabilan menjen a cucc legalább 800MHz-s ramokkal?
A configom: ASUS M2N SLI Deluxe, AMD X2 6000+, 2x2GB Geil Value Kit, GBT 8600 GT, Chieftec 450W

Segítségeteket köszönöm !

Az AMD-nél mióta a memóriavezérlő a prociba költözött, azóta a proci órajeléből származtatja a memória órajelét, annak leosztásával és nem közvetlenül az fsb-ből. Sőt igazából k8 és k10-es prociknál fsb-ről nem is beszélhetünk. Szólval a 753-on járó ram teljesen természetes és üzemszerű működés. Nem lesz egy másként az intel új közelgő nagyágyújánál a nehelemnél sem.
Amúgy ez az eltérés általában a fel-es szorzójú prociknál szokott szembetűnőbb lenni és lényegében minden modellszámú proci esetén ez az eltérés más és más. Pl.: egy régebbi 2Ghz-es 10-es szorzójú A64 esetében egyáltalán nem volt eltérés.

Infóként megjegyzem, hogy az integrált memóvezérlőből többet profitál a rendszer teljesítmény és késleltetések terén mint az a neked nagyon hiányző 47Mhz.

Ha nagyon szeretnél legalább 800-at látni az everestnél a saját nyugalmad érdekében, akkor nincs más hátra mint előre. Próbálkozhatsz az fsb növelése mellett szorzó csökkentéssel, hátha kijön valami számodra kedvező variáció. Közben ne feledkezz meg a ram órajel osztót beállítani (lehet, hogy konkrét órajelet ír a bios, ami mögött egy egész szám van valójában). Ha a proci szorzójához hozzá nyúlsz, akkor viszont kapcsold ki a c'n'Q-t.
My photos

#1173 Felhasználó inaktív   fabko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 10:25

Köszönöm szépen a segítséget!
A ram órajel osztót hogyan kell beállítani, és mi a helyes beállítás, ha mondjuk a szorzót csökkentem és az fsb-t emelem?
ASUS M2N SLI Deluxe::A64 X2 6000+::2x2GB Geil Ultra::GBT 8600GT 256MB::500+400+160+160GB Samsung HDD::2xASUS DVD-RW::2XToshiba DVD-ROM::Chieftec 400W

"...és használod másra is a géped tuningon kívül?"

#1174 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 08:10

Idézet: fabko - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 11:25

Köszönöm szépen a segítséget!
A ram órajel osztót hogyan kell beállítani, és mi a helyes beállítás, ha mondjuk a szorzót csökkentem és az fsb-t emelem?

Valószínűleg csak annyi szerepel a lap biosában, hogy tuning nélkül milyen órajelen járna nagyjából a proci, tehát ddr2-es ram esetén 400, 533, 667, 800, 1066. Ezek az értékek valójában egy osztó számot rejtenek a háttérben. Tehát célszerű ezt 800-ra beállítani és úgy nekiállni az óvatos tuningnak, az fsb-t 5-10Mhz-es lépésekben növeld és közötte tesztelj és nézz cpu-z-t mielőtt tovább mennél.

Ha máshogy van jelölve és nem érzed egyértelműnek kérdezz.
My photos

#1175 Felhasználó inaktív   smithi19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 20:21

Sziasztok!
Van egy kis gondom, és remélem, hogy ti tudtok nekem segíteni.
Konfig:
Alalplap: Gigabyte EP35C-DS3R
Proci: Core2Duo E4600 2,4 Ghz 2Mb chache
Ram: 2x1 Giga DDR3 1333 MHz KM

Az a gondom, hogy hiába vettem DDR3-as ramokat, az Everest akkor is csak 800 Mhz-nek mutatja. Aztán rájöttem, hogy a procim miatt van, mert 800 Mhz az FSB-je. Megpróbáltam a túlhajtást a következő módon:
A proci szorzóját 12-ről levettem 7-re, viszont az FSB-t 200-ról 333-ra kellett emelnem, hogy ténylegesen elérjem az 1333 Mhz-t. Na most minden jól ment, nem indult újra a gépem, és most már az everest is azt mutatja, amit eredetileg is kellene neki. De meddig bírja így a gép? Az FSB túlhajtásom 67%-os volt!!!
Elővigyázatosságból visszaállítottam, de kérném a véleményeteket, hogy mi tévő legyek, hogy rendesen kihasználhassam a ramjaimat?:
Előre is köszi!!!

Szerkesztette: smithi19 2008. 12. 10. 20:28 -kor

#1176 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 14:42

Idézet: smithi19 - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 21:21

Sziasztok!
Van egy kis gondom, és remélem, hogy ti tudtok nekem segíteni.
Konfig:
Alalplap: Gigabyte EP35C-DS3R
Proci: Core2Duo E4600 2,4 Ghz 2Mb chache
Ram: 2x1 Giga DDR3 1333 MHz KM

Az a gondom, hogy hiába vettem DDR3-as ramokat, az Everest akkor is csak 800 Mhz-nek mutatja. Aztán rájöttem, hogy a procim miatt van, mert 800 Mhz az FSB-je. Megpróbáltam a túlhajtást a következő módon:
A proci szorzóját 12-ről levettem 7-re, viszont az FSB-t 200-ról 333-ra kellett emelnem, hogy ténylegesen elérjem az 1333 Mhz-t. Na most minden jól ment, nem indult újra a gépem, és most már az everest is azt mutatja, amit eredetileg is kellene neki. De meddig bírja így a gép? Az FSB túlhajtásom 67%-os volt!!!
Elővigyázatosságból visszaállítottam, de kérném a véleményeteket, hogy mi tévő legyek, hogy rendesen kihasználhassam a ramjaimat?:
Előre is köszi!!!

Két gondolatom lenne atémához:
1. az alaplapod hivatalosan támogatja az 1333-as fsb-t tehát miatta nem kell aggódnod. (hozzáteszem nekem még a régi 965-ös chipsetem van ami elvileg 1066-ig hivatalos mégis 1600-as fsb-n dolgozik gond nélkül).
A procinak mondhatni tök mindegy, hogyan áll elő az ő órajele. Régen voltak ugyan olyan procik, amik nem szerették a magas fsb-t, ami azt jelenette, hogy egyszerűen nem indult el a gép. Ezek nyomán kialakult egy fsb limit teória, ami vagy igaz vagy nem. Lényeg, ha megy a proci, akkor tök mindegy mennyi az fsb és a szorzó a külső órajel a lényeg.

2. kicsit furcsálom a dolgot, hogy egy ddr3-as lap esetében csak 1:1-es ram fsb arány van. Intelnél (core i7 előttiek) nem a procitól függ a memó órajele, azt a chipset kezeli. Nem biztos, de szerintem illene lenni a lap biosában olyan beállításnak ahol a ram órajelét meg tudod határozni. Az más kérdés, hogy ennek az ég világon semmi értelme. Ugyanis minek jár a ram 1333-on, ha a procihoz csak 800 Mhz-es buszon jut el az adat. Akkor már jobban jár a felhasználó, ha 800-on megy az egész és rövidebb késleltetésekkel hajtja a ramot.

Akár van ilyen akár nincs, a magasabb fsb miatt az 1-es verzió szerinti beállításokkal gyorsabb lesz a géped a nagyobb nb - proci közötti sávszél miatt.
My photos

#1177 Felhasználó inaktív   smithi19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 20:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 14:42

Két gondolatom lenne atémához:
1. az alaplapod hivatalosan támogatja az 1333-as fsb-t tehát miatta nem kell aggódnod. (hozzáteszem nekem még a régi 965-ös chipsetem van ami elvileg 1066-ig hivatalos mégis 1600-as fsb-n dolgozik gond nélkül).
A procinak mondhatni tök mindegy, hogyan áll elő az ő órajele. Régen voltak ugyan olyan procik, amik nem szerették a magas fsb-t, ami azt jelenette, hogy egyszerűen nem indult el a gép. Ezek nyomán kialakult egy fsb limit teória, ami vagy igaz vagy nem. Lényeg, ha megy a proci, akkor tök mindegy mennyi az fsb és a szorzó a külső órajel a lényeg.

2. kicsit furcsálom a dolgot, hogy egy ddr3-as lap esetében csak 1:1-es ram fsb arány van. Intelnél (core i7 előttiek) nem a procitól függ a memó órajele, azt a chipset kezeli. Nem biztos, de szerintem illene lenni a lap biosában olyan beállításnak ahol a ram órajelét meg tudod határozni. Az más kérdés, hogy ennek az ég világon semmi értelme. Ugyanis minek jár a ram 1333-on, ha a procihoz csak 800 Mhz-es buszon jut el az adat. Akkor már jobban jár a felhasználó, ha 800-on megy az egész és rövidebb késleltetésekkel hajtja a ramot.

Akár van ilyen akár nincs, a magasabb fsb miatt az 1-es verzió szerinti beállításokkal gyorsabb lesz a géped a nagyobb nb - proci közötti sávszél miatt.

Köszi a segítséget, szerintem maradok a 800-as megoldásnál. Azért is nem mereb az FSB-t tartósan megemelni, mert félek, hogy az alaplapom meghalna, mert ugye 67%-os overclock már igen magas szám!!!
Mégegyszer köszi és további szép napot! :respect:

#1178 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 10:56

Idézet: smithi19 - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 21:42

Köszi a segítséget, szerintem maradok a 800-as megoldásnál. Azért is nem mereb az FSB-t tartósan megemelni, mert félek, hogy az alaplapom meghalna, mert ugye 67%-os overclock már igen magas szám!!!
Mégegyszer köszi és további szép napot! :respect:

Nem figyeltél! A lapod hivatalosan támogatja az 1333-as fsb-t, tud is gyárilag 1333-as procikat annyin hajtani. Neki szintén tök mindegy, hogy a procnak mi a gyárilag beégetett alap érték. Szóval ez nem overclock tuning, hanem a tuning finomhangolás szerinti eredeti jelentése. Én a helyedben megtartanám az 1333-on az fsb-t.

Szerkesztette: sebgutkopf 2008. 12. 12. 10:56 -kor

My photos

#1179 Felhasználó inaktív   dep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 19:24

udvozlet mindenkinek.
lenne egy lama kerdesem: letezik az, hogy a q6600 procimat 272MHz-rol felhuzom 360MHz buszorajelre es kevesebb fps-t kapok jatekok alatt? mertem farcry 2 benchmarktool-lal(45-->35fps) es deadspace alatt(85-->65) fraps-al. eddig minden procimat huztam, de hogy nagyobb orajelen jelentosen kevesebb fps-t kapjak meg nem lattam. azt tudom, hogy vannak orajelek amiket jobban szeret a gep, de ez akkor is furcsa. konfigom: abit ip35pro, q6600, 4G ram, gainward 4780. buszorajelet a uguruval allitom winfos alatt.

#1180 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 08:18

Idézet: dep - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:24

udvozlet mindenkinek.
lenne egy lama kerdesem: letezik az, hogy a q6600 procimat 272MHz-rol felhuzom 360MHz buszorajelre es kevesebb fps-t kapok jatekok alatt? mertem farcry 2 benchmarktool-lal(45-->35fps) es deadspace alatt(85-->65) fraps-al. eddig minden procimat huztam, de hogy nagyobb orajelen jelentosen kevesebb fps-t kapjak meg nem lattam. azt tudom, hogy vannak orajelek amiket jobban szeret a gep, de ez akkor is furcsa. konfigom: abit ip35pro, q6600, 4G ram, gainward 4780. buszorajelet a uguruval allitom winfos alatt.

A ram órajeled, hogyan alakul alap illetve a tuning esetén?
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.