HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 08. 16:11

Idézet: Warton - Dátum: 2009. márc. 8., vasárnap - 12:57

Az lenne a kérdésem, hogy mi az összefüggés, ha van egyáltalán az fsb és a memória órajele között?

A legtobb alaplapnal ha emeled az FSBt akkor novekszik a memoria orajele is. Pontos aranyt nem tudok de sok alaplapnal lehet allitani hogy az FSB:RAM arany mennyi legyen. ha nincs ilyen allitasi lehetoseg attol meg fog noni csak nem tudom mennyit.Kell nezni valami tesztprogit pl everest es meglatod hogy mennyit valtozik.De valtozni fog az szinte biztos.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1222 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 18:35

Én úgy hallottam, hogy az fsb nem érheti el a memória mértékét. Azaz 800-as memória esetén nem lehet az fsb-t 400 fölé állítani.

#1223 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 07:44

Idézet: Warton - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 19:35

Én úgy hallottam, hogy az fsb nem érheti el a memória mértékét. Azaz 800-as memória esetén nem lehet az fsb-t 400 fölé állítani.

Miért ne lehetne? Ha 400 fsb 800 ddr arányod van az a valós 1:1 arány, akkor az fsb-vel együtt szintén a ram-ot is tuningolni fogod ahogy azt SATAN is írta. Tehát 410-es fsb-n a ramod ddr 820-on fog menni. Persze a 800-as ramon is múlik mennyi tuningot bír el, tehát lehet, hogy 840, vagy 900-on már nem fog működni és nem bootol be a géped. Szóval beállítani bármit lehet max nem minden beállítással működőképes.
Amúgy az rsb:ram arányt a tudatos tuning érdekében érdemes kézzel beállítani és nem auto-n hagyni, mert akkor ki tudja a gép mit csinál.
My photos

#1224 Felhasználó inaktív   cracky86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 05. 17:22

Sziasztok!

tuningolni szeretném az alábbi gépet:

Intel Pentium 4 531, 3000 MHz (15 x 200) (1.4 V) Prescott (G1 stepping)
Gigabyte GA-G31M-S2L (F5 BIOS)
2x 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (Apacer Tech.)
Videokártya ASUS EAH4850 series (1024 MB)
Creative EMU10K2 Audigy Audio (Audigy1)
500w -os táp
Thermaltake Xaser III. ház - 5db 8 cm ventivel
Zalmann CPU- Cooler

de olyan problémám van, hogy ha 3,2 ghz fölé megy a cpu, akkor kis idő után elkezdenek szaggatni a játékok, pedig a hőfokok és a feszültségek rendben vannak, és a Pci-E sebességet is fixáltam, meg visszavettem a memóriát is. Régebben pedig ment 3,6 ghz-en stabilan a memória visszavéve akkor volt 800-on pont), de már csak 3,2-n.

A segítséget előre is köszi!

#1225 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:08

Idézet: cracky86 - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 18:22

Sziasztok!

tuningolni szeretném az alábbi gépet:

Intel Pentium 4 531, 3000 MHz (15 x 200) (1.4 V) Prescott (G1 stepping)
Gigabyte GA-G31M-S2L (F5 BIOS)
2x 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (Apacer Tech.)
Videokártya ASUS EAH4850 series (1024 MB)
Creative EMU10K2 Audigy Audio (Audigy1)
500w -os táp
Thermaltake Xaser III. ház - 5db 8 cm ventivel
Zalmann CPU- Cooler

de olyan problémám van, hogy ha 3,2 ghz fölé megy a cpu, akkor kis idő után elkezdenek szaggatni a játékok, pedig a hőfokok és a feszültségek rendben vannak, és a Pci-E sebességet is fixáltam, meg visszavettem a memóriát is. Régebben pedig ment 3,6 ghz-en stabilan a memória visszavéve akkor volt 800-on pont), de már csak 3,2-n.

A segítséget előre is köszi!

Lehet, hogy kezd valami öregedni a gépedben. Procinál, ha feszt emeltél ennyi idő tuning és túlfesz után ez akár ilyen jellegű jelenséget is okozhat. Másik, hogy esetleg az alaplapd nem szereti már a magas fsb-t. Annyit érdemes lenne letesztelni, hogy kisebb szorzón a magas fsb működését kipróbálni, hogy azzal van-e probléma. Ha nincs akkor a proci a ludas.
Tápod miféle?
My photos

#1226 Felhasználó inaktív   cracky86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:48

Idézet

Lehet, hogy kezd valami öregedni a gépedben. Procinál, ha feszt emeltél ennyi idő tuning és túlfesz után ez akár ilyen jellegű jelenséget is okozhat. Másik, hogy esetleg az alaplapd nem szereti már a magas fsb-t. Annyit érdemes lenne letesztelni, hogy kisebb szorzón a magas fsb működését kipróbálni, hogy azzal van-e probléma. Ha nincs akkor a proci a ludas.
Tápod miféle?

Szia!

Alapfeszen volt, nem emeltem mert nem volt még rá szükség. a szorzót hogyan tudom visszavenni? Mert próbáltam, de nem találtam rá lehetőséget eddig... a tápom azt hiszem codegen, vagy cieftech.

#1227 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 06:55

Idézet: cracky86 - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 8:48

Szia!

Alapfeszen volt, nem emeltem mert nem volt még rá szükség. a szorzót hogyan tudom visszavenni? Mert próbáltam, de nem találtam rá lehetőséget eddig... a tápom azt hiszem codegen, vagy cieftech.

Húú tényleg, nem tudom, hogy a P4 erában lehetett-e a szorzót csökkenteni. Ahol a proci órajelét állítod ott a multipler az inaktív, vagy manualra állítva bele lehet nyúlni. Ha nem, akkor biztos teszt módszert nem igazán tudok, hogy a proci vagy a lap a ludas.
Tápnál azért nem mindegy melyik, mert egy codegen esetében akár ő is lehet a hibás, míg chieftecnél ennek jóval kisebb az esélye.
My photos

#1228 Felhasználó inaktív   cracky86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 07:57

Idézet

Húú tényleg, nem tudom, hogy a P4 erában lehetett-e a szorzót csökkenteni. Ahol a proci órajelét állítod ott a multipler az inaktív, vagy manualra állítva bele lehet nyúlni. Ha nem, akkor biztos teszt módszert nem igazán tudok, hogy a proci vagy a lap a ludas.
Tápnál azért nem mindegy melyik, mert egy codegen esetében akár ő is lehet a hibás, míg chieftecnél ennek jóval kisebb az esélye.

Szia!

Maga a cpu tudja a szorzócsökkentést Everest szerint: Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Meg állítólag az alaplap is, csak azt nm találtam sehol, hogy hogyan is lehet ezt megvalósítani...
biosban Ctrl+F1 bill.kombóval, sem jön elő olyan menü ahol ezt változtatni tudnám.

#1229 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 16:03

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy Oc Tunert leszedtem hogy tudjak vmicskét tuningolni mert kíváncsi vagyok mit bír a gép vagyis a sebességtöbbletre vagyok kíváncsi. Annyit szeretnék csak hogy a CPU frekit szabad nyomni? és mennyire? mostani 221 4200+ a multiplier meg 11 nagyobb nem lehet.
Ennyit szerettem volna, előre is köszönöm a választ :up:  :respect:

#1230 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 07:27

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 17:03

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy Oc Tunert leszedtem hogy tudjak vmicskét tuningolni mert kíváncsi vagyok mit bír a gép vagyis a sebességtöbbletre vagyok kíváncsi. Annyit szeretnék csak hogy a CPU frekit szabad nyomni? és mennyire? mostani 221 4200+ a multiplier meg 11 nagyobb nem lehet.
Ennyit szerettem volna, előre is köszönöm a választ :up:  :respect:

Ez így egy kicsit szegényes infó, azt se tudjuk milyen rendszered van csak egy program neved adtál meg.
Közvetlenül a proci órajelét nem lehet növelni, az fsb-t tudod növelni, de óvatosan vele, mert azzal együtt a memóriákat is húzod. Javaslom, hogy olvass vissza ebben a topicban sok komplett és hosszabb leírás van alapelvekről, és a tuning menetéről.
My photos

#1231 Felhasználó inaktív   pi3c3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 16:55

Üdv mindenkinek!

Egy fogós kérdést szeretnék intézni minden olyan emberkéhez, akinek van némi tapasztalata tuning terén. Én kb. 6 évvel ezelőtt húztam a 2500-ös Barton-onomat, úgyhogy nézzétek el nekem jócskán beporosodott tudásomat e-téren...

No a probléma ami megoldásra vár a következő.

Jelenleg egy Phenom II X4 940BE duruzsol a gépemben, de felfigyeltem egy apróságra... 15x200=3000Mhz... Mondom okés, csak akkor minek vettem 1066-os RAM-okat, ha a masina mindössze csak 800-on járatja a kezei között őket. A kérdés az volna, hogy van-e értelme a RAM-okat 800-ról 1066-ra pörgetni, a szorzót pedig lejjebb venni.

Az alternatíva ami működhetne elméletben a jelenlegi 15x200 helyett, hogy 11,5x266,5-re állítom át a szorzót és FSB-t (vagy minek híjják már itt az új integrált memóriavezérlőknél). (A processzor tuningját még azért nem kockáztatom meg mielőtt megkérdeznétek, mert gyári hűtő duruzsol rajta még egyenlőre és a ház sem valami tuti hűtés szempontjából)

Nos akkor a kérdés, hogy van-e (vagy lenne-e) ennek valami értelme teljesítmény szempontjából. Olvastam már mindenfélét, hogy van de nincs de mégse meg az h#lyeség, de szeretném kikérni inkább személyesen egy hozzáértő társaság véleményét, mert más tapasztalatából azért annyira sokat még nem sikerült megtudnom...

Köszi előre is a Help-et...

Mobo: ASRock AOD790GX
Proci: Phenom II X4 940 BE
RAM: Kingston HyperX 1066-os (elvileg 5-5-5-15) RAM
Notesz masina:
DELL INSPIRON 6400
-------------------------------
Asztali renderelő masina:
Phenom II X4 940 BE - ASRock AOD790GX - Kingston Hyperx 4GB Kit (5-5-5-15) - CoolerMaster RealPower 520W

#1232 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 06:58

Idézet: pi3c3 - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 17:55

Üdv mindenkinek!

Egy fogós kérdést szeretnék intézni minden olyan emberkéhez, akinek van némi tapasztalata tuning terén. Én kb. 6 évvel ezelőtt húztam a 2500-ös Barton-onomat, úgyhogy nézzétek el nekem jócskán beporosodott tudásomat e-téren...

No a probléma ami megoldásra vár a következő.

Jelenleg egy Phenom II X4 940BE duruzsol a gépemben, de felfigyeltem egy apróságra... 15x200=3000Mhz... Mondom okés, csak akkor minek vettem 1066-os RAM-okat, ha a masina mindössze csak 800-on járatja a kezei között őket. A kérdés az volna, hogy van-e értelme a RAM-okat 800-ról 1066-ra pörgetni, a szorzót pedig lejjebb venni.

Az alternatíva ami működhetne elméletben a jelenlegi 15x200 helyett, hogy 11,5x266,5-re állítom át a szorzót és FSB-t (vagy minek híjják már itt az új integrált memóriavezérlőknél). (A processzor tuningját még azért nem kockáztatom meg mielőtt megkérdeznétek, mert gyári hűtő duruzsol rajta még egyenlőre és a ház sem valami tuti hűtés szempontjából)

Nos akkor a kérdés, hogy van-e (vagy lenne-e) ennek valami értelme teljesítmény szempontjából. Olvastam már mindenfélét, hogy van de nincs de mégse meg az h#lyeség, de szeretném kikérni inkább személyesen egy hozzáértő társaság véleményét, mert más tapasztalatából azért annyira sokat még nem sikerült megtudnom...

Köszi előre is a Help-et...

Mobo: ASRock AOD790GX
Proci: Phenom II X4 940 BE
RAM: Kingston HyperX 1066-os (elvileg 5-5-5-15) RAM

Amit írsz azt meg lehet csinálni és a memó arány megfelelő állításával működőképes. A van értelme, de mégsincsre pedig nagyjából az a válasz, hogy ennek az átállításnak a nyereségét lényegében csak szintetikus tesztekben tudod kimérni, más területen nem fogsz belőle olyan mértékben profitálni, amit a gép előtt ülve észrevennél.
Persze, ha valami memó igenyes alkalmazással dolgozol, vagy konvertálgatsz, akkor érdemes lehet a memót jobban tépni és megnézni mennyi a különbség időben, de játékban már mondjuk teljesen lényegtelen. Egy próbát/tesztet mondjuk megér a dolog, ha már tudja a memó miért is ne néznéd meg legalább megismered a rendszered képességeit.
My photos

#1233 Felhasználó inaktív   pi3c3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 09:24

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 6:58

Amit írsz azt meg lehet csinálni és a memó arány megfelelő állításával működőképes. A van értelme, de mégsincsre pedig nagyjából az a válasz, hogy ennek az átállításnak a nyereségét lényegében csak szintetikus tesztekben tudod kimérni, más területen nem fogsz belőle olyan mértékben profitálni, amit a gép előtt ülve észrevennél.
Persze, ha valami memó igenyes alkalmazással dolgozol, vagy konvertálgatsz, akkor érdemes lehet a memót jobban tépni és megnézni mennyi a különbség időben, de játékban már mondjuk teljesen lényegtelen. Egy próbát/tesztet mondjuk megér a dolog, ha már tudja a memó miért is ne néznéd meg legalább megismered a rendszered képességeit.

Igazából 3D grafikával foglalkozom és lehet, hogy renderelénél nem mind1... Ezért a kíváncsiság többek közt... :)
Notesz masina:
DELL INSPIRON 6400
-------------------------------
Asztali renderelő masina:
Phenom II X4 940 BE - ASRock AOD790GX - Kingston Hyperx 4GB Kit (5-5-5-15) - CoolerMaster RealPower 520W

#1234 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 11:08

Hardverek tesztelése szoftverekkel - fogyasztási adatok

#1235 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 18. 08:59

ehhez mit szóltok, ha nem is feltétlen az 1 magos AMD csúcsa, de akkörül lehet:

AMD Athlon64 3500+ 2.2 GHz (Orleans-512 AM2)

tuning előtt:
Kép
Kép

tuning után:
Kép
Kép

#1236 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 10:57

Helló

Halott már valaki a BSEL modról?

link

Kérdésem, hogy ez biztonságosan alkalmazható-e, illetve próbálta már valaki?
Mert ugye így tudnék feszt emelni, de simán a biosból nem tudok (nem támogatja a lap).
:up:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1237 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 09:15

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 11:57

Helló

Halott már valaki a BSEL modról?

link

Kérdésem, hogy ez biztonságosan alkalmazható-e, illetve próbálta már valaki?
Mert ugye így tudnék feszt emelni, de simán a biosból nem tudok (nem támogatja a lap).

Annyira veszélyes mint a többi hasonló mod, feltéve hogy tudod mit és hol csinálsz. :)

Ha szeretsz játszadozni, meg kockázatot vállalni (alaplap és/vagy cpu tönkretétele), akkor nincs semmi különbség ezek a modok között.

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 23. 09:16 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 10:45

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 10:15

Annyira veszélyes mint a többi hasonló mod, feltéve hogy tudod mit és hol csinálsz. :)

Ha szeretsz játszadozni, meg kockázatot vállalni (alaplap és/vagy cpu tönkretétele), akkor nincs semmi különbség ezek a modok között.

Értem, akkor inkább nem kockáztatok, majd veszek egy jobb lapot a proci segge alá és kész. :Đ

.-= Vasak =-.

#1239 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 17:27

Értelmes procit jó hűtővel és megfelelően méretezett tápalkatrészekkel simán meg lehet csinálni; ua mint régen a drótozás AMDnél. Ha a proci (feszültsége) a szűk keresztmetszet nálad akkor hajrá...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1240 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 17:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:27

Értelmes procit jó hűtővel és megfelelően méretezett tápalkatrészekkel simán meg lehet csinálni; ua mint régen a drótozás AMDnél. Ha a proci (feszültsége) a szűk keresztmetszet nálad akkor hajrá...

hát nagyon úgy tűnik, mivel 280-as-(280*8=2240Mhz)-fsb fölé sehogy nem megy, de azon is gondolkodtam, hogy jól van ez így, még így is jelentős a javulás egy cerka D 346-os prochoz képest.  :Đ
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.