érdekes volt látni az erőviszonyokat a pályán. a Ferrari 100%-ig partiban volt a Reanult-val, amit nem vártam. íme egy újabb kis adalék a "ki mennyi benzinnel kvalifikált" kérdéshez:
Schumachertől és Montoyától levontak köröket
Az adatokból azonban kitűnik egy sokkal érdekesebb részlet is: a pole pozíciót megszerző Michael Schumachernek annak ellenére csak 11 kört írt jóvá az FIA, hogy a Ferrari versenyzője a harmadik etapban 12 kört tett meg, a McLaren-es Juan-Pablo Montoya pedig 2 teljes kört vesztett el.
persze azért még én is megvárnám, hogy a Bahreini tesztek után más pályákon mire lesz képes a Ferrari, de sztem nagyot már nem csalódunk idén. kisebb-nagyobb mértékben mindenhol verseny lesz.
a Renault jó, de nyomát sem látni egetverő, magabiztos fölénynek. sőt, jelenleg még kis fölénynek sem igazán. FA szépen végigment, de semmi extrát nem tett hozzá ma.
még nagyobb csalódás volt számomra a McLaren. de pozitív értelemben! ők is abszolút versenyképesek! ha van is lemaradásuk az nem számottevő, mint a tesztek alapján látszódott. persze még itt sem árt megvárni pár második hétvégés motort, de a tesztek alapján még friss motorral sem voltak meggyőzőek. sokan dicsérik Kimit és valóban le a kalappal előtte, de ezt a kocsi nélkül nem lehetett volna megcsinálni. Montoyát pedig nem kené rögtön leírni. kicsit utána kell gondolni: egész hétvégén vmi gebasz volt az autójával és végig panaszkodott. én az ő 5. helyében is a McLaren erejét látom. ráadásul most még a kis időbeli lemaradásukra sem lehet magyarázat, hogy az elején sétakocsikáztak. végig éles verseny ment elől. nomeg Kimi nem kicsit ragadt be Villneuve mögé.
ráadásul az egycserés taktika idén a gumik miatt (és általban gumiktól függetlenül is) hátrányos szokott lenni. ennek ellenére Kimi nagyon szépen/gyorsan végigment. a kasztni valami hihetetlen. sztem ha nem lenne kerékcsere, akkor most állva hagyták volna a mezőnyt.
nade van

de ez így is szép volt és több, mint reménykeltő.
a Honda kicsit visszafogottan ment, de sztem van még benne tartalék és én is osztom azt a nézetet, hogy eddig idén a legversenyképesebbek. a másik alaptalan fikázás RB felé megy. mivel alapvetően nem ügyetlen és a tesztek alatt is jól ment nem tudom most hirtelen ki az aki elhiszi, hogy ennyire béna lett. kicsit utána kéne ennek is nézni: ő szintén egész hétvégén panaszkodott a kocsira/beállításokra. az edzéseken se ment jól. a versenyen pedig elment a 3. fokozata. szóval sztem nem kéne rögtön elhinni, hogy vki 3 nap alatt az egál teljesítményről visszaesik egy körrel a csapattársa mögé
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:12
Tényleg vicc a McLaren...

ez a hozzászólás jut eszembe Massáról és Fisicoról
a futam két nagy vesztese. de komolyan nevetséges. a McLarenre évek óta mérges lehet az ember, hogy nem tudnak normális autót rakni a pilótáik alá, de akkor mit szóljak a korábbi RB és Fisico drukkerek? sztem ha a McLaren bénázásain kívül van szánalmasabb, akkor ez az. mert itt a mekivel ellentétben tudjuk, hogy ugyaott lehetne a másik kocsi, ugyanazt a kiszolgálást kaphatná, de nem.
persze egy esetet nem rovok fel nekik, de Fisiconál kerek 1 éve megy, Massánál pedig RB-ből kiindulva szintén nem az utolsó esetnek tűnik. pedig nagyon szépen ment egész hétvégén, megérdemelt volna egy jó versenyt.
az STR-ek túl jók. még úgy is, hogy gyakorlatilag nem végeztek előbb, mint lehetne. de ez csak a gyengébb csapatok extra gyenge teljesítménye miatt van így. Monzában vagy egyéb "motorpályákon" sima pontszerzők.
az RBR a hátsó mezőnyt elég stabilan veri, de előre kevés. azért lesznek ennél jobb futamjaik is.
a Toyota félelmetesen rossz.
(Sokkolta a Toyotát a hétvége). kár érte, mert jó géppel nagy kedvvel versenyezne mind2 pilótájuk és megnehezítenék az elől lévők dolgát.
a Williams pedig szép rajtot vett. az előző évekhez képest sokkal jobb az eredmény, bár sztem ennél többre is képes (lesz) most az idei autó. Nico nagyon szépen ment. mondjuk a végén a két RBR nem jelentett nagy feladatot, de ettől függetlenül nagyon nyomta, agresszíven ment és ami a legfontosabb, hogy mindeközben hibátlan volt. ami pedig első versenyen nagyon nagy erény.
Rosberg küzdőszellemét dicsérik az öregek. nomeg a leggyorsabb kör is az övé első futamán!

úgyhogy

Nico, Williams. és persze Webber is. alatta sem volt még soha életében igazán jó autó. talán ezzel most lehet majd villantani. meggyőződésem, hogy csuklóból tudja ugyanazt (vagy többet) mint egy agyonsztárolt Button.
a BMW gyenge. kár, mert Villneuve egy-egy kiugró eredménye alapján jobbat lehetett sejteni, és ő is tudna borsot törni pár arc orra alá.
Alonso: "jajj, ne már!" érzés kerített hatalmába mikor idegbeteg módjára kiabált a blue flagért és integetett az előtt fél egyenesni távolságban haladó autóknak. a táncnál szintén. ezeket elfelejthetné egy életre...
vki írta, hogy MS is mutogatott az olasz himnusz alatt. na és? ez senkit nem jogosít fel semmire és nem mellékesen az sem tetszett nagyon sok embernek....
MS sokkal szimpatikusabb volt a mai futamon (és soxor máskor is). az az egy biztos, hogy tényleg tud örülni. edzéselsőségnek is (pedig már volt neki 64) és második helynek is. ez
Palik: szánalom. pár éve én is szerettem, mert valóban feldobja a sótlan futamot, de most odáig jutott, hoyg semmi köze a futamhoz:
-nem hibázni szokott, hanem néha beletrafál. mert ha 8-szor lát egy kocsit, akkor kb. 6-szor a másik pilóta nevét mondja és 2x találja el ki van a képen.
-nem dobja fel a futamot, mert mikor izgul, akkor általában k*rvára nem történik semmi, csak beképzel magának valamit. ha vmibe beleéli magát nem zavar ha kiabál, sőt! de mivel 50%-ban ok nélkül teszi ez is elkezdett zavarni:
izgul, hogy meddig bírja kint JPM, mikor a napnál világosabb, hogy ki fog jönni, hogy bejön-e FA MS elé, mikor esélytelen 2 kör alatt több másodpercet ledolgozni, stb, stb...
Gyulával nem tudom mi bajotok. Palikhoz képest abszolút nincs lejjebb. azt se mondom, hogy őt kéne hallgatnunk, de Palikot néha odaveri. tavaly néha vezetett végig egyedül edzéseket: elhallgat, ha belső nézet van. ő is hibázik, de nem annyit. néha egész értelmes és logikus gondolatai is vannak (amit persze Palik full fordítva mondana). ha meg izgalom van visít ő is
egyetlen baja, hogy ha Palikkal van, akkor nem mer beszólni. így nincs kijavítva Palik egyetlen hülyesége sem. Palik meg, mivel csak ő lehet a f*szagyerek, amit Gyula mond (esetleg logikusat) annak direkt ellentmond. Gyula ráhagyja és így születnek meg az eredetileg korrekt gondolatokból az újabb idióta elméletek, mikor várjuk JPM-et