HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:54

Idézet: GI - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:13

Most ez van, különbözőek a felfogatások. Lehet másképpen nem is lehetett volna.
Amúgy is mindenki tudja (legalábbis eléggé sokan tisztában vannak azzal a ténnyel), hogy nem a kasztnin van a motor tartóbakja..
Hanem a motoron van a kasztni tartóbakja... a motor köré épül a kocsi, az a váz lényegében főeleme.
Hogy is lehetne elvárni, hogy 2 különböző kocsin olyan legyen.
Mégha az egyik tesztváltozat akkor is.

:Đ El is hiszed amiket írsz ?  :confused:
Szerinted mivel tesztelték november-decemberben ugyanezt a V8-at ?  :rolleyes: Ugyanebbe az MP20B-be rakták bele akkor is. Vagy akkor teknokolrapiddal fogatták oda a motorhoz a kasztnit ? :D

Nem bántásból mondom, de kezd szánalmas lenni a meki. És már ott tartanak, hogy szavahihetők sem lesznek, összevissza halandzsáznak minden hülyeséget. Tegnap meg egy lefojtatlan V10-zel körözött delarózsi, aminek végképp nem tudom mi értelme volt. Gumitesztre sem volt jó, mert nem 950 lovas V10-esek fogják nyírni a micsleneket, hanem max 750 lovas V8-ak. Szóval komolyan nem értem mit művelnek a mekinél... Nem sok jót jósolok nekik.

Rönó viszont meg már 2 nap után kb. ugyanott van, mint a TF106, amit már hónapok óta nyüstölnek. Nem lesz rossz masina az R26. :) Bár attól félek a Ferrari sem lesz a harmatos jószág, mint ami tavaly volt.

Érdekes év lesz, az tuti.

#982 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:55

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:07

A Redbullnak állítólag hűtési problémái vannak, ami nyilván kihatással van a motorra is.

Így van, ezért sülnek meg mocik. Sufnituninggal fabrikáltak rájuk plusz lyukakat, légbeömlőket, de ez is kevés. Newey-nak legalább lesz munkája. :)

#983 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:19

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 16:54

Nem bántásból mondom, de kezd szánalmas lenni a meki. És már ott tartanak, hogy szavahihetők sem lesznek, összevissza halandzsáznak minden hülyeséget.

Es miert faj ez neked ennyire? Avatarod szerint nem nekik szurkolsz... szoval nincs miert haborognod. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#984 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:21

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:19

Es miert faj ez neked ennyire? Avatarod szerint nem nekik szurkolsz... szoval nincs miert haborognod. ;)

Samott

Nem fáj, örül neki. Még a végén verseny lenne. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#985 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:24

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:19

Samott

Avataromban az is benne van, hogy utálom őket ? De véleményem lehet róluk, nem ? Nem háborgok. Csak elmondtam a véleményem a mekiről, ahogy mások is ugyanígy megteszik/meg fogják tenni a rönóról.

Teljesen közömbös nekem a meki. Nem utálom őket, de nem is a kedvenceim.

Szerkesztette: Rudi 2006. 01. 12. 17:28 -kor

#986 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:31

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:24

Avataromban az is benne van, hogy utálom őket ?

Ki beszelt itt utalatrol? Azert irtam azt hogy: "Avatarod szerint nem nekik szurkolsz..." mert az avatarod egy Renault logo, gonodolom nekik szurkolsz ...egy szoval sem emlitettem, hogy utalod a mekit.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 01. 12. 17:32 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#987 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:37

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:31

Ki beszelt itt utalatrol? Azert irtam azt hogy: "Avatarod szerint nem nekik szurkolsz..." mert az avatarod egy Renault logo, gonodolom nekik szurkolsz ...egy szoval sem emlitettem, hogy utalod a mekit.

Samott

De akkor miért baj, hogy háborgok ? :) Különben sem háborgok, max értetlenül állok a meki eddigi 2006-os felkészülése elött.

#988 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:40

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:37

De akkor miért baj, hogy háborgok ? :) Különben sem háborgok, max értetlenül állok a meki eddigi 2006-os felkészülése elött.

Én a tavalyit sem értettem, mondjuk ettől még majdnem vb lett a csapat....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#989 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:40

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:37

Csak nem ertettem a dolgot... Ha GI haborogna megertenem, mert ot csapjak be... de teged? Nem teljesen mindegy neked hogy szerepelnek? ;)

Samott

#990 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:33

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:07

A Redbullnak állítólag hűtési problémái vannak, ami nyilván kihatással van a motorra is.

akkora oldaldobozzal nem is csoda. bár a többiek is kicsinyítenek, de eddig sztem a redbull a legdurvább.

#991 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:42

Idézet: Indy - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 9:31

Szánalmas már a Merci.  :rolleyes: Hogy lehet hogy a kasztni kész van, de a motor nem passzol bele? Eddig hogy tudták beletenni a V8-at? Vagy lehet hogy az nem is V8 volt hanem V10?  :D

Mindenki a Renault-ot baszogatta eddig hogy hol késnek, még a végén nekik lesz a legtöbb idejük a tesztelésre.  :cool:

Jó lesz az autó idén is, ütni fog!  ;)  :up:

szvsz nincs kész a kasztni. ez egy MP4/20B és nem 21.
elképzelhető, hogy megváltoztatták az új modellen a felfogatásokat.

de egyébként az én véleményem is hasonló a tiétekhez, talán ez a cikk postjából ki is derült.
még ha így is van, és nincs egyéb hiba a V8-assal, akkor is tesztelni kéne szvsz!
ez egy zsír új V8 konstrukció! minden teszt kevés lenne neki szvsz! és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mercedes a drága! a régi, jól bevált V10-es konstrukció sem volt soxor a toppon :)

na mind1. kíváncsi vagyok mi sül ki ebből. azt írták, hogy már ebben a 20-as modellben is lecseréltek egy csomó mindent a tesztre tavalyhoz képest, de elvileg a full aero csomag is később debütál!  :rolleyes:

szal se motor, se aero, se új autó. gyakorlatilag csak Paffett az egyetlen újdonság az autóban :D :D :D

remélem tudják mit csinálnak és ezt a lassan 3-4-5 éve tartó foltozgató-túlélő technikát elfelejtik lassan.

#992 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:42

szvsz nincs kész a kasztni. ez egy MP4/20B és nem 21.
elképzelhető, hogy megváltoztatták az új modellen a felfogatásokat.

de egyébként az én véleményem is hasonló a tiétekhez, talán ez a cikk postjából ki is derült.
még ha így is van, és nincs egyéb hiba a V8-assal, akkor is tesztelni kéne szvsz!

A V8 már megvolt tavaly novemberben. Tehát adott volt az új motor a felfogatási pontokkal és ehhez képest máshová rakják az MP21 kasztniban a rögzítési helyeket ? Vicces lenne :) Mert ügye tavaly még bele tudták rakni az MP20-ba ezt a motort, idén meg már nem ? :confused:

Amúgy Alonso volt a leggyorsabb a mai teszteken a V8-asok között, bőven bement 1:19 alá  :up: Ismét kapott 72 kört az R26, eddig elég megbízhatónak is tűnik. Csak így tovább.

Szerkesztette: Rudi 2006. 01. 12. 19:06 -kor

#993 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:54

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 19:04

A V8 már megvolt tavaly novemberben. Tehát adott volt az új motor a felfogatási pontokkal és ehhez képest máshová rakják az MP21 kasztniban a rögzítési helyeket ? Vicces lenne :) Mert ügye tavaly még bele tudták rakni az MP20-ba ezt a motort, idén meg már nem ? :confused:

Amúgy Alonso volt a leggyorsabb a mai teszteken a V8-asok között, bőven bement 1:19 alá  :up: Ismét kapott 72 kört az R26, eddig elég megbízhatónak is tűnik. Csak így tovább.

ma Marc Gené volt a leggyorsabb V8-cal

a merci V8-ról pedig csak annyit, hogy valóban megvolt tavaly, de az tavaly volt és nyilván nem az utolsó változat. ugyanúgy áttervezhették a felfogatási pontokat a motoron is, mint az MP!/21-en...

már ha tényleg erről van szó. szal amíg nem tudjuk az indokot (és nem is fogjuk soha) kár ilyenek miatt elítélni őket  :rolleyes:

én ettől az indoktól függetlenül voltam pesszimista. akármi is az indok, akár csak a rögzítési pontok, sztem hiba nem tesztelni a V8-ast. én legalábbis tartok tőle.

#994 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:18

Idézet

Szerinted mivel tesztelték november-decemberben ugyanezt a V8-at ? Ugyanebbe az MP20B-be rakták bele akkor is. Vagy akkor teknokolrapiddal fogatták oda a motorhoz a kasztnit ?

Istenem...
érted, ha más a hengertömböt, váltóharangot körülvevő burkolat geometriailag, tehát a 20-as kocsiba passzol, akkor azt hogy akarnád egy új nem oda passzoló vázzal körülépíteni????
Nem tudom egyébként, hogy hol cáfoltam.
Sőt írtam is, hogy nem 1 perc alatt nyomnak le egy blokkot.
Attól, hogy más kasztniban tesztelték, azért a motor karakterisztikáját szerintem eléggé jól behatárolhatták.

Idézet

A V8 már megvolt tavaly novemberben. Tehát adott volt az új motor a felfogatási pontokkal és ehhez képest máshová rakják az MP21 kasztniban a rögzítési helyeket ? Vicces lenne  Mert ügye tavaly még bele tudták rakni az MP20-ba ezt a motort, idén meg már nem ? 

Rudi!

Mindig azt vágják a fejemhez, hogy ismételgetem önmagamat.
De úgy látszik szükséges.

Nincs olyan, hogy a kasztnin a rögzítési helyek. Ez felejtsed el, nem olyan, mint egy átlag személykocsi, hogy ott a pár bak, be a motort aztán szevasz.
A motor és a váltó a kocsi váza. Erre jönnek rá az elemek. És kész slusz passz.
Nincs olyan, hogy máshol van a felfogatás.
A motor a kocsi váza. Ennyi.

Az elhiszed amit írsz írásodra meg nem tudom mit mondjak.
Többször is publikáltad, hogy lövésed sincs egyes témákról. Szerintem ez mindent megmagyaráz.
Továbbá az, hogy nem teszteltek szerinted eleget motort vagy gumikat, nem tudom hogy miért igazol engem vagy téged, egyátalán bárkit/bármit is.
Mi a kapcsolat a két dolog között?

Egyszerűen nem tehetek arról, hogy fogalmad sincs bizonyos dolgokról, hiányos a tudásod.

De őszontén szólva ma este már nem érek rá és ne haragudj, hogy nem válaszolok, de azt hiszem nem is fogok.
Mert eleve egy olyan hír, amiben az szerepel, hogy egyesek szerint ez van..
Mikor a mezőgazdasági támogatásokról a politikusok a híradóban mondjuk azt mondják, hogy kifizették, az is egyértelmű hazugság. Aki ott van a közelben, az tudja is..
Nade ha már a hiradóban is tényként közölnek hazugságokat, akkor egy szimpla hírecskében ha azt írják le, hogy egyesek szerint ez van... na az számomra egyenesen a totális hazugságot jelenti.
Így ilyenekkel nem is foglalkozok.
Nade hogy egyesek az ilyen egyesek szerintes híreket még továbbkombinálják hiányos tudásukkal egyetemben, az már eléggé meredek. De úgy látom tényleg jobb nem foglalkozni vele.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#995 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:24

Egy szó mint száz, nevetséges, hogy az új motorból nem jut a tesztre. Ez nem sufni, nem házibarkács, euró milliókról van szó.

Azt se tudom, hogy régi V10-es kocsikkal minek tesztelnek. Mi értelme van egy olyan autót tesztelni amivel nem is fognak versenyezni?

Szerkesztette: Lipton 2006. 01. 12. 21:26 -kor

#996 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:30

Nemcsak motorból áll egy autó.

A többi dolgot azért lehet a v10-el is. És mivel erősebb, nagyobb kiképzésnek is teszi ki mondjuk a futóművet, aerodinamikát.. stb Bár hatásosabb lenne a konkrét géppel, de azért ebböl is nyerhetnek ezer és ezer információt. Sőt bizonyos esetekben többet is, mint mondjuk csak a v8-al
A motor tesztelésének jelenlegi hiánya nemtom mennyire gáz, ebbe nem lehet belátni, nem nyilatkoznék. Mindenesetre nem javít a helyzeten.
Ettöl függetlenül a korábban ha már jól muzsikált a v8... akkor az új is jól fog. Gondolom alapjaiban nem változik a hengertömb, égéstér kialakítása.
Mindenesetre az lenne a legtutibb, ha zajlanának a tesztek.

És továbbra sem értem, hogy az olyan cikkek, amelyek úgy kezdődnek, hogy "egyesek szerint"... na ezeket hogy lehet komolyan venni.
Csak sorolná fel, hogy kik azok az egyesek.

Egyesek szerint 2000-ben világvége volt.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#997 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:23

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 19:54

ma Marc Gené volt a leggyorsabb V8-cal

V10-zel.
A5 érdekes adatokat közöl a mai tesztről... Körszámok, időeredmények sem stimmelnek, és az sem, hogy ezt az időt V8-cal érte el Gené. -> www.f1racing.net , www.f1live.com

#998 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:28

Idézet: GI - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:18

Istenem...
érted, ha más a hengertömböt, váltóharangot körülvevő burkolat geometriailag, tehát a 20-as kocsiba passzol, akkor azt hogy akarnád egy új nem oda passzoló vázzal körülépíteni????

Nem fogod fel ? Tavaly ez a merci V8 benne volt ebben az MP20B-s kasztniban ! Ezzel teszteltek november-decemberben ! Mi olyan nehéz ezen ? Most meg azon rinyálnak, hogy mégsem megy bele abba kasztniba és ezért tesztelnek V10-zel ? Ezen nevetgél mindenki, ha észrevetted volna... Az MP20B a tavalyi átépített verziója, aminek megváltoztattak 1-2 dolgot, hogy passzoljon a V8-hoz.

Mi olyan nehéz ezen ?  :confused:  :rolleyes:

Szerkesztette: Rudi 2006. 01. 12. 22:51 -kor

#999 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:37

Rudi!
.
.
.

GI, szerinted ki nyilatkozta, azt, hogy nem tudják beletenni a V8-at az MP20B-be ? Nem én nyilatkoztam azt, hogy azért, mert nem stimmelnek a motortartóbakok helyei.  :rolleyes: Ezt a kedves Ronod nyilatkozta, ezért nem tudnak V8-at tesztelni.  :rolleyes: Szerintük. Idézzek is ? Ez a mekláren hivatalos közleménye volt. És ahogy mondtam már, tavaly ugyanez a V8-as motor ugyanebben a kasztniban 2 hónapot ment. Pont. Kamuzik a meki, ennyi.

-> "Engine production is focused on the V8 for the MP4-21," McLaren clarified, "which has different mountings from the one used in the MP4-20B."

És a következő idézet nagy valószínűséggel sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a fenti badarság:

"McLaren has moved to explain why rev-limited V10s, not Mercedes' 2006 V8 engines, were fitted to the orange winter cars at Jerez on Wednesday.
As the interim MP4-20B pulled out of the Spanish garage in the morning, a whisper rattled up pitlane that - faced with poor reliability in the November/December period - the German engine maker had decided to pull the V8 and hurriedly redesign it for the start of 2006."

Szerkesztette: Rudi 2006. 01. 12. 22:52 -kor

#1000 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:45

De őszontén szólva ma este már nem érek rá és ne haragudj, hogy nem válaszolok, de azt hiszem nem is fogok.
Mert eleve egy olyan hír, amiben az szerepel, hogy egyesek szerint ez van..

a lényeg viszont sztem is ez:

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:24

Egy szó mint száz, nevetséges, hogy az új motorból nem jut a tesztre. Ez nem sufni, nem házibarkács, euró milliókról van szó.

tesztelniük kellene! új motor! mercedes motor!

Idézet

Azt se tudom, hogy régi V10-es kocsikkal minek tesztelnek. Mi értelme van egy olyan autót tesztelni amivel nem is fognak versenyezni?

azért értelme biztos van, mivel alapvetően nem tapasztalati a fejlesztés....

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.