HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:17

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:15

Indianapolist leszamitva egyet ertek veled... de egy olyan blamat meg egyszer nem szabad megengedni. Egyebkent en ujra engedelyeznem a kerekcseret, de csak akkor, ha azon a kiallason nem csinalnak mast a kocsival... vagy drasztikusan lecsokkentenem a kerekcseren dogozok szamat (mint a Nascarban).

Samott

ebben egyetértünk :D

én mondjuk szívem szerint minden tevékenységet külön kiállásra köteleznék :Đ
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#62 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:21

vagy drasztikusan lecsokkentenem a kerekcseren dogozok szamat (mint a Nascarban).

Samott

Nem ez lesz?

#63 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:06

Viszont az új és a mostani időmérővel nem értek egyet. Legyen a régi, tizenkétkörös szabály, kész, csókoltatás.

Ezzel maximálisan egyetértek, egy mindent-bele, vrsenytaktika nélküli időmérő kéne, szerintem a világ legnagyobb marhasága belekeverni a versenyre való tankolást, versenyen használt gumikat. Szombaton dőljön el, hogy ki tud leggyorsabban körbeérni a pályán, vasárnap meg, hogy ki tudja leggyorsabban lefutni a 300+km-es versenyt. fölösleges ilyen mód összevariálni a kettőt.

Vagy ha már mindenképp ezt akarják, akkor nekem az ürestankos-telitankos két körös, összeadós tetszett legjobban. Szerintem.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:10

Ezért javítottalak ki, azt hittem, tévedésben élsz. De elírás lesz. ;)

Nem volt elírás, kérdés, hogy hogyan értelmezzük azt, hogy addig a napig. De ott valami eltört, addig nem tudtam elképzelni, hogy ilyen megtörténhet. Másnap meg már a F1 egyik legnagyobb alakját gyászolta az egész világ. Azóta azt mondom, hogy nincs olyan, hogy ezek az autók már annyira biztonságosak... Nem, bármi megtörténhet, ez egy ilyen sport. :(

#64 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:26

Indianapolist leszamitva egyet ertek veled... de egy olyan blamat meg egyszer nem szabad megengedni. Egyebkent en ujra engedelyeznem a kerekcseret, de csak akkor, ha azon a kiallason nem csinalnak mast a kocsival... vagy drasztikusan lecsokkentenem a kerekcseren dogozok szamat (mint a Nascarban).

Samott

A létszámcsökkentés benne van a tervezetben, de nem értek vele egyet, mert így sokkal nagyobb mértékben van kiszolgáltatva a pilóta a szerelőknek. Így is túl sok előzés van a boxban, és ez a létszámcsökkentéssel szerintem még tovább emelkedhet. :(

Az Indianapolisi versennyel mi bajod? :think: Ha végignézted, láthattad, óriási izgalmak voltak, a másodikként befutó pilóta még a fűre is lefutott, nehogy megszerezze a győzelmet. :omg: :pokeas2: :lol:

#65 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:27

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:23

Nem volt elírás, kérdés, hogy hogyan értelmezzük azt, hogy addig a napig. De ott valami eltört, addig nem tudtam elképzelni, hogy ilyen megtörténhet. Másnap meg már a F1 egyik legnagyobb alakját gyászolta az egész világ. Azóta azt mondom, hogy nincs olyan, hogy ezek az autók már annyira biztonságosak... Nem, bármi megtörténhet, ez egy ilyen sport. :(

Na de 2004 hogy jött oda? :think:

#66 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:27

Na de 2004 hogy jött oda? :think:

:omg: :omg: :lama: bocs, tényleg elírtam. :lol:

szerk: és már szerkeszteni se tudom. :Đ

Szerkesztette: Tigger 2005. 10. 11. 19:36 -kor

#67 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:43

Idézet: babe__me - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:17

ebben egyetértünk :D

Tudtam, hogy elrontom... ;) pedig a google kozel egy millio talalatot adott ra... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#68 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:52

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:43

Tudtam, hogy elrontom... ;) pedig a google kozel egy millio talalatot adott ra... ;)

Samott

:offtopic: Mert rosszul gúgliztad. ;)

#69 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:02

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:56

Az alap gondolat az volt, hogy ha olasz hal meg a kocsijában, akkor neki személyesen kell ezt a mamájával közölni, és ezt nem akarta. De azért ezt ne mai szemmel nézzük, ők még egy más világban nevelkedtek, éltek. :)

Miért, külföldinek nem kell elmondani? Továbbra is az egyetlen logikus következtetés ami megfogalmazódik bennem az, hogy külföldit kevésbé sajnálna.

#70 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:02

Miért, külföldinek nem kell elmondani? Továbbra is az egyetlen logikus következtetés ami megfogalmazódik bennem az, hogy külföldit kevésbé sajnálna.

:omg: Ha kicsit ismernéd az embert, akkor nem így vélekednél. Elég csak Gilles Villeneuve-vel való kapcsolatára gondolni.

Továbbra is az egyetlen logikus következtetés, ami megfogalmazódik bennem, az az, hogy mindenben, aminek köze van a piroshoz, csak a hibát keresed.

#71 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:15

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:09

Továbbra is az egyetlen logikus következtetés, ami megfogalmazódik bennem, az az, hogy mindenben, aminek köze van a piroshoz, csak a hibát keresed.

Mert még nem vagy elég régi vendég itt.

#72 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:53

...vagy drasztikusan lecsokkentenem a kerekcseren dogozok szamat (mint a Nascarban).

Samott

Ettől miért lenne jobb a verseny?

#73 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:55

Szerintem is jó a mostani gumiszabály. Nem emiatt lettek unalmasak a versenyek(szerencsére kevés unalmas verseny volt idén, míg tavaly.. no comment)
JóSebesség

#74 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:13

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:53

Ettől miért lenne jobb a verseny?

A kerekcsere hosszabb kiallast feltetelezne (kevesebb ember lassabban csereli le a papucsokat) igy lehetne taktikazni vele: aki bevallal egy lagyabb kevereket az gyorsabb lenne a palyan, de a csere miatt hatranyba kerulne a boxban.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#75 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:17

En meg nem tennem kotelezove a kerekcseret...ha valakinek birja a kocsija, akkor akar tankolas nelkul is vegigmehetne...

#76 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:19

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:17

En meg nem tennem kotelezove a kerekcseret...ha valakinek birja a kocsija, akkor akar tankolas nelkul is vegigmehetne...

Persze, hogy ne legyen kotelezo... de akinek kell, az cserelhessen... de tovabb tartson neki, mintha csak tankolna.

Samott

#77 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:50

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:13

A kerekcsere hosszabb kiallast feltetelezne (kevesebb ember lassabban csereli le a papucsokat) igy lehetne taktikazni vele: aki bevallal egy lagyabb kevereket az gyorsabb lenne a palyan, de a csere miatt hatranyba kerulne a boxban.

Samott

A kérdés csak az, hogy ténylegesen hány ember foglalkozik egy kerékkel. Egy ember nagyon hamar le tudja cserélni a kereket, ha pl nem kell azzal foglalkoznia, hogí hová teszi azt a kereket amit leszedett. Ha simán megfogja és eldobja oldalra, akkor a mostani cseréhez képest szerintem olyan +3-4 másodperc lenne. Ez még nem lenne olyan nagy előny.

#78 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:06

A másik pedig...

A motorszabályról csak annyit, hogy meg lehet nézni, hogy mennyi volt 3-4 éve a kiesési arány (műszaki okból) és mennyi most. Gyakorlatilag a McLaren a legmegbízhatatlanabb autó a mezőnyben, egy évadban 3 (4?) műszaki okból való kieséssel. Ez mindenképpen csak jót tesz a versenynek, ha kiesik valaki, az nem a technika miatt esik ki.

én nagyon nem így látom.

én nem azért szeretek technikai sportot sem nézni, hogy lássam meghalni a technikát. (ellentétben azokkal, akik a rajtbalesetek miatt, és a látványos műszaki hibák miatt "izgulnak" végig versenyeket)

természetesen a technikai sportnak velejárója, hogy a technikai megadhatja magát, de sztem ez a legrosszabb, ami valódi verseny közben megtörténhet. ezzel elvéve az esélyt a pilótától, hogy megmutassa mire is lett volna képes...

a gumiszabályról és az előzésekről sincs pozitív véleményem. a tavalyihoz képest persze jobb lett a helyzet, de gyakorlatilag majdnem csak két dolognak köszönhető: hogy nem egy csapat van, aki sokkal gyorsabb a mezőnynél, hanem kettő (McLaren és Renault) és hogy ebből az egyik csapat jó eséllyel hátulról indul (gondolom nem nehéz kitalálni melyik :)), tehát előzgetnie kell.

az utóbbi suzukai versenynél megintcsak nem értettem a drága kommentátorainkat sem.
odáig rendben van, hogy nagy verseny volt és hogy Kimi (meg még páran) nagyot mentek, de mi az, hogy nem emlékeznek ennél jobb versenyre?

kérem szépen! igaz hogy ínséges idők után vagyunk, de azért nem kellene ennyire elrugaszkodni a valóságtól! mi az, hogy csodálatos csaták? Schumaher csodálatosan védte a célegyenes végi kanyart?!
mit? arról beszélünk, hogy a pálya közepén lezért és bekanyarodott? hát ez fenomenális manőver volt!
szvsz semmi extra nem volt! és ezt most ne vagyék magukra az MS szurkolók, bárki tette volna így (mondjuk Button is játszotta), nem tartom nagy csodának...
Fisico-t az utolsó körben pedig ne keverjük ide, ő a sikán bejáratnál vesztette el azt a csatát!

aztán a nagy csaták! hát iszonyú nagy csata, mikor egy k* gyors kocsival (fent említettek) nem lehet megelőzni körökön keresztül a jóval lassabbat. a csata meg kimerült FÉL vagy NEGYED előzési kísérletekben. vagyis gyakorlatilag esélyük nem volt előzni körökön át.

hát ez volt a nagy csoda! előzésnél és csatáknál én nem azt várom, hogy az 1-1.5 seccel gyorsabb autóval több kör alatt esély ne legyen az előzésre, majd egyszer csak sikerüljön.

a csata az, mikor közel egyforma autókkal tudnak előzést és valódi harcot: pozícióvédést, oda-vissza zárást esetleg előzést bemutatni. mint idén Spa-ban Button!
és ilyenek azért bőségesen voltak régen...

szóval, bár kétségtelen, hogy az idei év magasan verte a korábbiakat, de kár beletörődni ilyen szezonok után a kicsit jobb helyzetbe. és kár ennyire felértékelni.

és méginkább kár a gumikat belekeverni. természetesen volt hatásuk ezekre a pozitív változásokra, de ezt sem kell misztifikálni. sok más egyszerű megoldás is jóval hatásosabbak lenne a verseny kiélezetté tételére

és a végére akkor egy kis ellenpontként a McLaren felől:
...A másik vitás pont a kerékcserék visszahozatala, amelynek támogatói és ellenzői is vannak a csapatok között. A leghatározottabban a McLaren első embere, Ron Dennis érvel a jelenlegi, egy garnitúrás rendszer megtartása mellett...

...Ron Dennis kijelentette: "Minden indítványt támogatunk, amennyiben az autók a versenyen használt üzemanyagszinten vesznek részt az időmérőn."...

:rolleyes:
persze nem hibáztatom, ők alkalmazkodtak a legjobban, nem csoda ha most ezek mellett érvelnek

#79 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:59

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:17

A fogyasztásokat nézve a kocsik egy lityit megesznek egy kilóméter alatt. 300 kilóméteres távnál kb 300 literes tank kéne, ami túl nagy és túl nehéz lenne. Nem érné meg tankolás nélkül végigmenni.

#80 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 22:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:55

én nagyon nem így látom.

én nem azért szeretek technikai sportot sem nézni, hogy lássam meghalni a technikát. (ellentétben azokkal, akik a rajtbalesetek miatt, és a látványos műszaki hibák miatt "izgulnak" végig versenyeket)

természetesen a technikai sportnak velejárója, hogy a technikai megadhatja magát, de sztem ez a legrosszabb, ami valódi verseny közben megtörténhet. ezzel elvéve az esélyt a pilótától, hogy megmutassa mire is lett volna képes...

Akkor mégis ugyanígy látod vagy nem emlékszel. Régebben sokkal több volt a technikai hiba, most sokkal kevesebb. Ez jó.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.