HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:11

Gratulálok a Renault konstruktőri VB címének (Scumacher faktor mellett bekerül a rönyó mázlifaktor is a szótárba :D ), jövőre meglátjuk, mi lesz. :) Remélem a Toyota nagyon felzárkózik, Mekik lenyomják Renault-ékat (már csak azért is, hogy ne legyen egyik csapatnak sem dominanciája, az unalmas), a Ferrari is magára talál, a többi csapat meg kitesz magárét, és láthatunk olyat, hogy 3-4 csapat van harcban az egyéni/csapatVB címért. :respect: És ott van még a fekete ló, a BMW. :)

Ja, míg el nem felejtem.
RS/Toyota ma kifejezetten jók voltak, gratulálok nekik! :respect: Végre. :)

Buttonon csodálkozom, azt hittem, sikerülni fog a dobogó közelébe mennie, erre tessék. :(

#262 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:13

2x :(

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 16. 15:14 -kor

#263 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:28

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 9:33

... ;)

:offtopic: Welcome in the real World! ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#264 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:39

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 5:12

Ám legyen, nem kötekedni akartam, de az évad második felében imho a leggyorsabb a merci volt..nem a topspeedre gondoltam feltétlenül..

akkor rosszul fogalmaztál :)

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 15:31

:nevet2:
Idén, föleg az évad második felében a mekiket senki meg nem fogta egyenesben, söt  :smoker:

nomeg amire válaszoltál abban a postban is az egyenesben elér Renault sebességről volt szó.
én se kötekedni akartam, de ebben a kontextusban ez a kijelentés így nem volt igaz.

a McLaren egykörös gyorsasági fölényét senki nem vitatta. az megvolt végig az évben.
mondjuk a mai verseny alapján mintha kicsit leapadt volna az is :)

#265 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:45

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 10:08

És ? Japánban meg kiminek volt új motorja, és nekünk már 1 hétvégét végigment motorokkal kellett menni. Akkor mi is mondhattuk volna, hogy ha miénkben nincs benne már 1 verseny, akkor sima rönó 1-2 lett volna Suzukában. De ilyen kifogásokat mi nem mondunk ;) Montinak új motorja volt, mégse volt képes semmi extrára. Asszem le is lehet zárni ezzel a magyarázkodást. Ma jobb, gyorsabb volt a Renault. Pont.

azért én nem így emléxem.
mintha mindig lett volna aktuális "megjegyzés", ha nem is kifogás.
FA is folyamatosan azt nyilatkozta az utolsó pár verseny előtt, hogy most megfogják őket, stb, stb.
Kimi, JPM csak annyit mondott mindig a kvlai eredményétől függően, hogy jó a taktikájuk ;)

nem értem azt sem, hogy az SC hogyan dolgozott a Renault ellen. valszeg kevesebb benzinnel voltak kint. FA legalábbis biztosan. az első SC nem sokkal a tankolási fázis előtt jött be, elég jól jött. jelentősége pedig olyan szempontból nincs, hogy FA így is előre jött vissza. Viszont az azt követő szakaszban jött volna ki a McLarenek több benzines előnye. így mentek sok benzinnel egy rövid etapot, majd megint sok benzinnel egy egyenlőt az ellenfelekkel.

persze mindez akkor igaz, ha tényleg több benyájuk volt, de szvsz igen.

az nem kérdés, hogy a korábbi, határozottan nagy különbség nem volt meg a McLaren javára, ma maximum annyi jött volna ki, hogy egy normál taktikás versenyen küzdhessenek az első helyért.

FA nyilatkozatát a végén pedig tudni kell a helyére tenni. szvsz mindenki ezt nyilatkozná a helyében, de mindenkitől ugyanúgy kétesen kell fogadni...
ennyi erővel a Jordan is mondhatta volna, hogy van 2seccel gyorsabb kocsijuk, csak félnek bevetni.
persze ez sarkítás, és nem azt akarom mondani, hogy FA-nak nem volt igaza. vélhetően közelebb lettek volna, de kérdés, hoyg milyen áron és mennyire közel...

ezeknél feltételesebb dolgokat pedig nem is nagyon lehetne kijelenteni. úgyhogy szvsz semmi jelentősége és alapja...

verseny:
MS mit csinált???  :omg:
Webber és Klien jól ment, végezhettek volna előbb is. RS jó volt!
Montoya  :omg:

ehh. egy versennyel ezelőtt még azt hittem, hogy ha egyedül versenyezne, az megoldaná a gondjait és nem lökné ki senki. de hogy a pálya is ellene van!!! pálya nélkül meg már nehéz lenne versenyezni :D

asszem most jött fel az idei legpechesebb pilóta verseny megosztott első helyére Kimi mellé

#266 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 16. 15:45

RENAULT POWAAA!!!

:birthday2:  :birthday:  :hinta: 

Hát végül világbajnokok lettünk csapat szinten is! Remek befejezése volt ez az évnek!  :up:  :cool:

Alonso ma (is) nagyon nagyot ment!  :respect:

Külön örülök annak, hogy ez a VB cím nem egy totális RENAULT dominancia mellett született, hanem keményen meg kellett érte küzdeni. Remélem, lesz ismétlés, de ha nem akkor sem kell bánkódni!
Erre a szezonra érdemes lesz emlékezni! Teljesen megérdemelt mindkét VB cím.

Érdekes évad volt, fura, néhol hülye szabályokkal, de legalább versenyt is láttunk hosszú évek dögunalom "vörösuralma" után.

Kimit nagyon sajnálom! Rendkívül szimpatikus srác, és kiváló versenyző. De hát csak egy ember lehet a világbajnok.

Az év citromdíját a TOYOTA csapatnak adom. Ekkora költségvetéssel, ilyen pilótákkal évek óta ilyen sz*rul, kiegyensúlyozatlanul teljesíteni... ehhez már tehetség kell. :omg:
A citromdíjban dobogós még Sato és a FIA. Előbbit nem szabadna F1 közelébe engedni, de tulajdonképpen ez utóbbira is igaz, amely szervezet megöli a Forma1-et, nagyon úgy tűnik.  :down:

A FERRARI-val kapcsolatban én is mondtam már év elején, hogy komoly gond van az autóval is. Ezt nem lehet a gumira fogni (amely tényleg katasztrófális volt idén).

Schumival kapcsolatban pedig az a meglátásom, amit szintén már év elején is mondtam. Jövőre bánni fogja, hogy nem vonult vissza a csúcson. Már csak árnyéka régi önmagának. :(

Mindent összefoglalva az új szabályozások miatt tartok a jövő évi Forma1-től, de remélem -minden sportrajongó érdekében-, hogy mindez alaptalan lesz!  ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#267 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:51

Végre Toyota volt a dobogón! :)
A verseny nagyon unalmas volt, majdnem teljesen elaludtam. :)

#268 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 16:51

Végre Toyota volt a dobogón! :)
A verseny nagyon unalmas volt, majdnem teljesen elaludtam. :)

Igazad van, ha nem lettek volna a SC-os őrületek, és az 1-2 felettébb fura kicsúszás (pl. MS) pályázhatott volna az évad legunalmasabb versenyére.

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 16. 15:54 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:58

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 16:52

Igazad van, ha nem lettek volna a SC-os őrületek, és az 1-2 felettébb fura kicsúszás (pl. MS) pályázhatott volna az évad legunalmasabb versenyére.

Itt volt köben kétszer is reklám, azután nagyon nehéz volt újra kinyitni a szemem. :)
Azt igazából nem láttam, hogy először miért volt SC. A pályán mutattak egy kis kocsidarabot, azért?

#270 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 16:02

:eek:
az nem kis kocsidarab volt, hanem a kerékvető egy kis darabja :)

tképp kiszakadt.
JóSebesség

#271 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 16:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 16:45

...
Az év citromdíját a TOYOTA csapatnak adom. Ekkora költségvetéssel, ilyen pilótákkal évek óta ilyen sz*rul, kiegyensúlyozatlanul teljesíteni... ehhez már tehetség kell. :omg:
...

Több probléma is van a kijelentéseddel: nem ilyen pilótákkal mennek évek óta, idén lettek versenyképesek pilóta szinten...
Ráadásul idén többször is voltak az élmezőnyben.

Ez haladás.

Ha már citromdíjat akarsz csapatnak adni, akkor tartogasd a Ferrarinak. :D

#272 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 16:16

Idézet

Bár a verseny alatt még azt hittük, Juan-Pablo Montoya a csatornafedővel való találkozás miatt esett ki a Kínai Nagydíjról, utólag kiderült, hogy egy újabb motorhiba kényszerítette végleg a garázsba. "Az autó jól ment, de az egyik kanyarban rámentem a rázókőre, eltaláltam egy csatornafedelet, és bejött a Safety Car. Az autóm megsérült, és végül egy motorhiba miatt ki kellett állnom" - mesélte Montoya, aki a 24. körben adta fel a versenyt. Megerősítette ezt a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is, hozzátéve: "Juan-Pablo sajnos eltalált egy meglazult csatornafedelet, és közvetlenül ezután elromlott a motorja - még vizsgáljuk, hogy milyen okból." A sors iróniája, hogy a másik McLarent vezető Kimi Räikkönen a 17. körben már észrevette a kiálló fedelet, de ennek végül nem volt jelentősége. "Láttam, hogy kicsit elmozdult, és a következő körben már fel is jött. Juan szélesebben vette a kanyart, ezért nekiütközött." Ez feltette a koronát a McLaren motorhibákkal szegélyezett szezonjára, amely végig a technika ördögével folytatott birkózásról szólt, a Renault ugyanis Sanghajban elhódította a konstruktőri győzelmet is.
:think:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#273 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 16:51

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 15:50

Középiskolai angoltanár vagyok, jó? Szóval kioktatásd mellőzd kisfiam. :mad:
Pontosan arról van szó, h utólag kezd el ilyet beszélni, h hát persze, mi vagyunk a legjobbak, ha akartuk volna, az összes versenyt megnyerhettük volna blabla... Amit már senki sem tud ellenőrizni.
Amúgy tojok rá, Schumacher nagyképű pofáját is kibírtam ennyi éven át, ez a kis spanyol sem fog gondot okozni.

1. Nem vagyok a kisfiad, bármennyire is szeretnéd.
2. Az nem elég, hogy ismered egyenként a szavak jelentését, össze is kell őket rakni értelmes mondattá, majd megérteni, hogy mit is jelent az egyben. Asszem ez utóbbival volt némi "kis" gondod.
3. Utólag mondta azt, hogyha évközben nagyobb rizikót vállalnak, akkor beeshetett volna még pluszban pár elsőség. Miért ne mondhatná, mikor ez az igazság ? És nem mellékesen a taktikának köszönhetően világbajnok lett... Lehet nem lett volna világbajnok, ha azonnal, alapos tesztelések nélkül bevetnek minden új fejlesztést, amivel mondjuk egy szinten lettek volna már az év közepén is a mekivel, csakhogy lehet ők is olyan kiesési sorozatokat szenvedtek volna el, mint a mekik.
4. Miért ne mondhatná, hogy ők a legjobbak ? Év utolsó versenyen szépen, magabiztosan megverték a mekit, úgy fejeződik be az év, hogy a legjobb, leggyorsabb autó a rönó. És nem mellékesen a csapatvb-t is megnyerték, úgyhogy pláne mondhatja, hogy ők a legjobbak. ;)

Abszolút nem volt nagyképű nyilatkozat, csak tudni kéne értelmezni az elmondottakat és ismerni kéne az év eseményeit és összerakni a képet. Hidd el nem olyan bonyolult...  :rolleyes:

Szerkesztette: Rudi 2005. 10. 16. 16:58 -kor

#274 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 17:10

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 17:07

Több probléma is van a kijelentéseddel: nem ilyen pilótákkal mennek évek óta, idén lettek versenyképesek pilóta szinten...

Ez haladás.

Toyota szerintem is pozitív évet zárt, csomószor voltak dobogón, gyorsak voltak. Óriásit léptek előre az előző évekhez képest. Red Bull is nagyon kellemes meglepetés volt, Klien parádés volt ma is, Coulthard is meglepetés volt. Hondától többet vártam volna. Néha kijött nekik a lépés, de többször nagyon nem. Ferrari és a Williams hatalmas csalódás volt... Sauber kb. azt nyújtotta, amit várni lehetett tőlük. Minardi, Jordan: ennyit tudnak, nem képesek többre. McLaren: piszokgyorsak voltak, mégsem övék volt a minden tekintetben legjobb autó. Megbízhatóság nélkül nem lehet komolyabb eredményeket elérni. Renault: pazar év. Minden szempontból. :up: Bár kicsit sajnáltam néha, hogy nem volt szorosabb a pontverseny, mert így a rönó és alonso tudott taktikázni, nem mertek kockáztatni, nem vállaltak felesleges kockázatot. Több éles, öldöklő verseny kellett volna. De nem vagyok elégedetlen, sőőőt...  :cool:

#275 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 16. 18:13

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 17:07

Ez haladás.

Szerintem nem az. Az év legnagyobb balfogásait is ők generálták, ráadásul náluk rapszodikusabb teljesítményt senki nem mutatott.

Mégegyszer mondom... egy ilyen költségvetéssel dolgozó csapatnak fixen a 3 legjobb csapat között kellene lennie. És nem csak idén van ez így.

Szóval még semmit nem bizonyítottak.

Idézet

Azt nem is említettem, mert nem meglepetés. Én az első futam után megmondtam, hogy igen rossz lesz idén Ferka drukkernek lenni!  :D

#276 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 18:25

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 19:13

Én az első futam után megmondtam, hogy...  :D

Jah... :D
Egyébként nincs nagy gond azzal, hogy nem nyertek semmit.
Volt már 16 éves sikertelenségi széria is, azt is kibírták sokan! :)

#277 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 18:25

Szerintem nem az. Az év legnagyobb balfogásait is ők generálták, ráadásul náluk rapszodikusabb teljesítményt senki nem mutatott.

Mégegyszer mondom... egy ilyen költségvetéssel dolgozó csapatnak fixen a 3 legjobb csapat között kellene lennie. És nem csak idén van ez így.

Azt nem is említettem, mert nem meglepetés. Én az első futam után megmondtam, hogy igen rossz lesz idén Ferka drukkernek lenni!  :D

idén a 3. legjobb csapat volt. sztem kétségtelen, hogy a ferrari a konstruktőri 3. helye ellenére rosszabb volt idén. ha levonjuk a 18 ajándékpontot, akkor már számszerűen is látható.

fixen első 3-ban lenni? mire gondolsz? és akkor hol a helye egy ferrarinak, mclarennek, renaultnak?
és akkor williamsről ne is beszéljünk. mind hatalmas múltú élcsapat.

szóval sztem túlzottak az elvárásaid. az idei évük mindent összevetve elég jól sikerült a pole-okkal, Trulli szinte állandó dobogós/dobogó veszélyes kvalifikációi és nem kevés dobogóval tarkított verseny.

88 pont, tavaly 9
no comment...

#278 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 18:32

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 17:51

1. Nem vagyok a kisfiad, bármennyire is szeretnéd.
2. Az nem elég, hogy ismered egyenként a szavak jelentését, össze is kell őket rakni értelmes mondattá, majd megérteni, hogy mit is jelent az egyben. Asszem ez utóbbival volt némi "kis" gondod.
3. Utólag mondta azt, hogyha évközben nagyobb rizikót vállalnak, akkor beeshetett volna még pluszban pár elsőség. Miért ne mondhatná, mikor ez az igazság ? És nem mellékesen a taktikának köszönhetően világbajnok lett... Lehet nem lett volna világbajnok, ha azonnal, alapos tesztelések nélkül bevetnek minden új fejlesztést, amivel mondjuk egy szinten lettek volna már az év közepén is a mekivel, csakhogy lehet ők is olyan kiesési sorozatokat szenvedtek volna el, mint a mekik.
4. Miért ne mondhatná, hogy ők a legjobbak ? Év utolsó versenyen szépen, magabiztosan megverték a mekit, úgy fejeződik be az év, hogy a legjobb, leggyorsabb autó a rönó. És nem mellékesen a csapatvb-t is megnyerték, úgyhogy pláne mondhatja, hogy ők a legjobbak. ;)

Abszolút nem volt nagyképű nyilatkozat, csak tudni kéne értelmezni az elmondottakat és ismerni kéne az év eseményeit és összerakni a képet. Hidd el nem olyan bonyolult...  :rolleyes:

1. Nem szeretném, :)
2. Ezt nem nekem kéne mondani..  :omg: Te nem érted, úgy látom...  :omg:
3. Év közben, amikor a McLaren nyerte sorozatban a versenyeket, akkor miért nem hangzott el ilyen nyilatkozat? Többi, amit mondasz,  spekuláció. Alapból nem használni fejlesztéseket, mert lehet, h majd 1x elromlik tőle az autó, ne haragudj, de baromság. Főleg látva a megbízhatóságukat.

Amúgy Alonso/Renault fanatikus vagy, igaz? Mert akkor meg pláne fölösleges érvelni... Mint anno a sok bunkó MS drukker. Tisztelet a kivételnek. :)
Semper Fi

#279 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 19:29

Hm... a balfogásokat betudom annak, hogy csak pár éve vannak az F1-ben. (Feltételezem te is a verseny közbeni taktikai bénázásaikra gondolsz.)

Idézet

Erre vipisrac már válaszolt is, megegyezik vele a véleményem. :)

Idézet

Oké, nálad nem, nálam a jópár dobogós helyezés kétségkívül bíztató és elismerésre méltó.

Idézet

Szerintem pont nem, mert idén vált el az ocsú a pelyvától: aki igazi drukker, maradt a Ferrarinál, aki nem, az átpártolt Alonsohóz és a Renault-hoz... :D

#280 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 16. 19:48

Idézet: olaj - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 19:25

Jah... :D

De tényleg. :) Unatkozó időmilliomosok kikereshetik. Az első futam előtt többször is említettem. Akkor Hobizoli, RDanee és Jareth kinevettek. De hát az nevet, aki utoljára...  :cool:

(BTW... hol vannak ilyenkor a múlt szezonok után oly' nagy hangú, más csapatokat kiröhögő, fellengzős Ferrari "drukkerek"? :p

Idézet

Egyébként nincs nagy gond azzal, hogy nem nyertek semmit.
Volt már 16 éves sikertelenségi széria is, azt is kibírták sokan! :)

Ez is igaz.

Azért mondtam, hogy ha ezután nem is nyer évekig a Renault, én azt sem fogom bánni. Ez az év sok évi "koplalás" után mindenért kárpótolt engem.  :respect:

Egy a lényeg, hogy jövőre is jó VERSENY legyen, lássunk izgalmas futamokat! (És ha úgy alakul, akkor azért Kimi is nyerhetne egy VB címet!  ;)  )

Egyébként tényleg komolyan úgy gondolom, hogy Schumi minden további F1-ben töltött futammal távolabb kerül a szép búcsútól. Bár -ahogyan már írtam- arról már idén lecsúszott.  :(

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »