HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:20

Csaltak! Lincseljük is mindjárt meg őket!  :rolleyes:

(Az idő letelte után a harmadik szakaszban járó autó még teljesítheti a körét. Ez történt most is.)

Ezt mintha nem mondták volna a Palikék, de nem is csodálkozom. :)

#1802 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:28

az utolso pillanatban mondtak.
JóSebesség

#1803 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:47

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:40

Sziasztok!

Nem láttam az időmérőt sajna, leirná valaki röviden mi a lényege? Milyen új szabályok vannak? Vagy jó lesz egy magyar nyelvű link is.
Kösz. :up:

Tessék
Nemcsak az új időmérő rendszerről, de a többi új szabályról is szól ez a cikk.
Faster! Harder! Cadaver!

#1804 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:11

A Renault túl nagyképű volt, meg is szívták a végén.

Erre holnap térjünk vissza, ok ? :cool: ;)
Csak ők és monti estek vissza a 2. etap után, ami a cipelt benyamennyiséget erősen sejteti. Taktikában agyon lesznek vágva a most elöl lévő csapatok. Első kiállásig az élen lehetnek, utána koppannak.

#1805 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:59

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 14:26

Ezt mintha nem mondták volna a Palikék, de nem is csodálkozom. :)

Hát őszintén ezt az időmérőt most úgy megkavarták, hogy még én is elbizonytalanodtam, hogy mi merre hány méter...

Nem értek egyet Mumiával, szerintem sokkal jobb ez a rendszer, mint az egykörös sprint, a 60/12-es rendszernél pedig annyival jobb, hogy folyamatosan mennek az autók  nemcsak 1/2 óra elteltével gurulnak ki.
Szvsz ezt most jól csinálták Morzsiék, már csak azt nem értem, hogy minek kell a "döntő" előtt feltankolni az autókat, ez az álversenyzés ami a 20perc első 12 percében folyt minden csak nem jó. Ráadásul így a 11. helyezett előnyösebb helyzetben van, mint a 10., arról nem is beszélve, hogy igen nehéz azt ellenőrizni, hogy kit-mennyire kell visszatankolni a 20 perces etap után.

Más:
Elkeserítő volt azt látni Sumák örömködése közben, hogy mennyire üres a nézőtér mögötte, mintha egy magyar bajnoki meccs lett volna...
Faster! Harder! Cadaver!

#1806 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:04

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 14:59

Hát őszintén ezt az időmérőt most úgy megkavarták, hogy még én is elbizonytalanodtam, hogy mi merre hány méter...

Nem értek egyet Mumiával, szerintem sokkal jobb ez a rendszer, mint az egykörös sprint, a 60/12-es rendszernél pedig annyival jobb, hogy folyamatosan mennek az autók  nemcsak 1/2 óra elteltével gurulnak ki.

De kit érdekel, hogy mennek, ha ez menés olyan, mintha felvezető köröket mennének folyamatosan, mert csak benzinfogyasztás céljából körözgetnek. Nagyon egyszerűen lehetne ebből jó rendszert csinálni. Annyi lenne a változtatni való, hogy ne legyen szünet a részek között, hanem folyamatosan menjen. És az idők ne törlődjenek, hanem legyen érvényes végig. És mindenki annyit és akkor tankolhasson amikor csak akar. És akkor 15 percenként a 6 utolsó nem körözhet tovább. Ennyi, ez így tökéletes lenne. De ehhez képest ami most van a külön külön 1 kör is ezerszer jobb volt.

Szerkesztette: Mumia 2006. 03. 11. 15:05 -kor

#1807 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:04

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:29

Túl magabiztosak voltak, hogy majd a végén egy körrel nyerni fognak, ez bizony hiba volt.

:cool: :)

Gondolkodjatok már picit. Alonso futotta a kvalifikáció legjobb köridejét a 2. etapban, ahol nincs tökig feltekerva az autó, ott csak az a lényeg, hogy az első 10-ben benne legyél. Majd a 3. etapban, ahol már élesben megy  a dolog, autók is határra vannak rakva visszaesik fél másodpercet (fisico 1.7-et). vajon miért ? :) Nem nehéz kérdés elárulom :) A többiek meg gyorsultak tovább a 3. etapban (többnyire több, mint fél másodpercet). Az is fix, hogy a 2 rönó és a 2 honda különböző taktikán van egymáshoz képest.

Abszolút nincsen szó eltaktikázásról vagy hibáról. Annál van a hiba, aki ezen eredmény alapján rossz következtetéseket von le és aki nem néz bele picit az etapokba.

#1808 Felhasználó inaktív   Blade44 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:16

mondjuk tényleg értelmesebb lenne, ha az időmérő után lehetne tankolni, így legalább mindenki könnyű autóval megmutatná mit tud, lenne izgalom is, látnánk mik a valós erőviszonyok, +megmaradna a lehetőség a taktikázásra a versenyen is.
C2d e6400@3ghz,4Gb ddr2/800, ati hd4850
HP Tx1000
Iphone 3g
justmusic.fm
"Sínen vagyok mint,József Attila"

#1809 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 15:04

[...]És az idők ne törlődjenek, hanem legyen érvényes végig.[...]

Ez viszont jó ötlet, bár jelen pillanatban nem megvalósítható az utolsó 20 perc előtti tankolásos móka miatt, de ha azt eltörlik, akkor szuper lenne ez a rendszer :up:
Faster! Harder! Cadaver!

#1810 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:46

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 15:04

:cool: :)

Gondolkodjatok már picit. Alonso futotta a kvalifikáció legjobb köridejét a 2. etapban, ahol nincs tökig feltekerva az autó, ott csak az a lényeg, hogy az első 10-ben benne legyél. Majd a 3. etapban, ahol már élesben megy  a dolog, autók is határra vannak rakva visszaesik fél másodpercet (fisico 1.7-et). vajon miért ? :) Nem nehéz kérdés elárulom :) A többiek meg gyorsultak tovább a 3. etapban (többnyire több, mint fél másodpercet). Az is fix, hogy a 2 rönó és a 2 honda különböző taktikán van egymáshoz képest.

Abszolút nincsen szó eltaktikázásról vagy hibáról. Annál van a hiba, aki ezen eredmény alapján rossz következtetéseket von le és aki nem néz bele picit az etapokba.

Azért ugye nem muszáj egyetérteni Veled? :)
Ha a két Ferrari elől marad a rajt után, akkor egyik simán el tud lógni. A rajtpozíción elég sok múlik, főleg így, hogy egy csapaté a két első hely.

#1811 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:51

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 15:46

Azért ugye nem muszáj egyetérteni Veled? :)
Ha a két Ferrari elől marad a rajt után, akkor egyik simán el tud lógni. A rajtpozíción elég sok múlik, főleg így, hogy egy csapaté a két első hely.

Persze, hogy nem kötelező. :) Csak holnap majd nem kell meglepődni, ha Alonso "kicsit" tovább kint lesz, Fisico meg 3 kerékcsere helyett 2-ből csinálja meg a futamot. ;)

És van egy olyan tippem is, hogy nem lesz Ferrari 1-2 az első kanyar után.

#1812 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 15:57

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 15:51

Na erre GI harapni fog! :omg:  :D

#1813 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 16:20

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 15:51

Ha könnyebb autóval mennek, akkor miért ne?

#1814 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 16:27

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 16:20

Ha könnyebb autóval mennek, akkor miért ne?

Pl. MS nem egy nagy rajtoló hírében áll, másrészt eddig a rönók elég jól rajtoltak (V8 nem tudom változtat-e ezen - holnap kiderül), valamint Button Hondájában kb. annyi lehet, mint a Ferrarikban. Massát elég jó sansszal le fogja rajtolni Button, aki a pálya tiszta részéről fog indulni Massával ellentétben.

#1815 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 16:35

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 16:27

Pl. MS nem egy nagy rajtoló hírében áll, másrészt eddig a rönók elég jól rajtoltak (V8 nem tudom változtat-e ezen - holnap kiderül), valamint Button Hondájában kb. annyi lehet, mint a Ferrarikban. Massát elég jó sansszal le fogja rajtolni Button, aki a pálya tiszta részéről fog indulni Massával ellentétben.

A Massa Button csere beleférhet, nem tudom Massa milyen rajtoló.
Sokat fog számítani, hol mennyire lesz por az biztos, de szerintem ha a reno nehezebb nem érhet oda.

#1816 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 16:57

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 16:35

A Massa Button csere beleférhet, nem tudom Massa milyen rajtoló.
Sokat fog számítani, hol mennyire lesz por az biztos, de szerintem ha a reno nehezebb nem érhet oda.

Nem is azt mondtam, hogy az első kanyar után rönó lesz az élen, hanem azt, hogy szerintem nem lesz ferrari 1-2 az első kanyar után. Itt Buttonra céloztam. Az első kerékcserék után fog az élre állni Alonso :) :drive: ;)

#1817 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 16:58

Elsonek valamelyik Ferrari fog bekanyarodni. Szerintem konnyebbek, mint a mogottuk rajtolo Button, Alonso pedig a koszos oldalrol fog rajtolni...

#1818 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 17:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:18

Nagyképű? Ugyan! Ez sport. Minden jogalapjuk megvolt pole-t érő helyet remélni az autóikkal. Mindent feltettek egy lapra. Teljesen "szűz" gumival, egy jó kört akartak menni. Jól is indult a dolog. Az utolsó szakaszon azonban nem jött be. Van ilyen.

a 3. etapban inkább a benyamennyiség és versenytaktika játszik a Renaultnál, amit Rudi is írt.

nekem az nem volt tiszta, hogy a 2. etapban miért kellett az utolsó 2 percre hagyniuk a gyors kört.
ott akármikor jönnek is ki, olyan időt futottak volna, hogy 9-10 autó úgysem előzte volna meg őket. szvsz ott volt kockázatos és tök értelmetlen az utolsó körre hagyni mindent.

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:36

Na bebizonyosodott, mekkora fos ez az időmérőrendszer.

15 perc dögunalom, mert úgysem érdekes az idő előre tudni, hogy a két aguri meg a két midland lesz a 6 kiesőből 4.

Aztán újabb 15 perc dögununalom, mert megint tét nélkül köröznek a gyorsabbak hiszen úgyis bennmaradnak.

Aztán 15 perc vonatozás, hogy több benzint tölthessenek a végén. Majd 5 perc az ami tényleg időmérésnek nevezhető. GRATULA MÓZLI jól megcsináltad megint, most fordult elő először, hogy elkapcsoltam az időmérő közben, mert semmi értelme nem volt nézni a vonatozást.

:up:
egyetértek.
a 3. etapban ennyi erővel akár vmi tesztpadra is feltehették volna őket...
a másik lol az a visszatöltöt benzin követése:
-110%-os szabály
-ráadásul a fel és levezető kör miatt nem is egész körre mérik az időt, hanem a célegyenes kihagyásával.

ez LOL.

maga a sorrend tényleg szinte előre lefutott, mégis követhetetlen az etapokban: egyrészt a hiányzó idő kijelzők miatt, másrészt meg mert túl gyorsan történik minden. szvsz ennél az egykörös is jobb volt. ott néha dögunalom volt, de ott legalább tiszta volt a kép és jónéhány kört végig lehetett nézni tisztán belülről.

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 14:56

Erre holnap térjünk vissza, ok ? :cool: ;)
Csak ők és monti estek vissza a 2. etap után, ami a cipelt benyamennyiséget erősen sejteti. Taktikában agyon lesznek vágva a most elöl lévő csapatok. Első kiállásig az élen lehetnek, utána koppannak.

:up:
ha agyon nem is (főként ameki által), azért tuti nem lesznek ilyen jó helyzetben.

#1819 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 17:35

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 16:57

Nem is azt mondtam, hogy az első kanyar után rönó lesz az élen, hanem azt, hogy szerintem nem lesz ferrari 1-2 az első kanyar után. Itt Buttonra céloztam. Az első kerékcserék után fog az élre állni Alonso :) :drive: ;)

Button rajtjaiban annyira nem bízom, a Renault szerintem meg nehezebb, tovább lesz kint, mint a Ferkák. Alonso egyedül ment, ugyanannyi benyával szvsz megfogta volna a vörösöket. És erre utal Fisico lemaradása is.

#1820 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 17:55

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 14:47

Tessék
Nemcsak az új időmérő rendszerről, de a többi új szabályról is szól ez a cikk.

thnx! :up:  :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.