HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:34

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:32

Én 182 cm vagyok... ;) (és 101-102 kg)

Szép.
De tudod, sok oka lehet. Mindenesetre szép súly.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#362 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:34

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:31

Én 2 méter.
A súlyom mázsa felett picivel. (2-3kiló)

'szal nem egy cingár... Ami azt illeti szinte sosem voltam sovány.
Nekem az "informatikus" sörpocak (ledolgozása) bántja a lelki világom... :(

Kb. 1 hónap múlva kezdek el egy igen komoly diétát, 3-5 hónapos lesz, és a zsír nagy részétől meg akarok szabadulni. Majd csinálok before-after képeket. :D

#363 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:36

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:34

Kb. 1 hónap múlva kezdek el egy igen komoly diétát, 3-5 hónapos lesz, és a zsír nagy részétől meg akarok szabadulni. Majd csinálok before-after képeket. :D

Anyagilag mennyit jelent majd ez havonta kb?
Ok, képeket megnézzünk.

#364 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:42

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:32

Én 182 cm vagyok... ;) (és 101-102 kg)

Szinte centire, mint szerénytelen személyem. :)

Asszem el kellene kezdenem nézegetni edző videokat, eléggé motiválatlan vok mostanában. Pedig tavaly ilyenkor toltam, mint atom, nagyon rá voltam hangolódva.

Asszem ilyenkor jön egy alapos edzésterv váltás. Ahogy elnézem a komolyabb embereket, mindenki csak 1x megy át 1 izomcsoporton hetente.  :think:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#365 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 03. 23:29

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:26

Poopa és Piftuka: milyen magasak vagytok? :)

Már írtuk egypárszor. :) Én egyébként 192 cm vagyok. És 99,8 kg jelenleg. Ebből úgy 3-4 kg zsír felesleg lehet.

Diéta ügyben még majd konzultálunk.  ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#366 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 00:19

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 23:22

Remélem, kielégít a válaszom, és megvilágosodtál!  :)

Megvilágosodás: Felőled minden kétséget kizáróan :idea:
Kielégítés: maximális :)

Amúgy nincs miről vitatkozni, mert alapjában véve egyetértünk, azzal a nüansznyi különbséggel, hogy én nyilvánosan nem degradáltam volna le - tekintettel mások ízlésére - nevezetesen akiknek ez bejön. Mert ilyet is ismerek.

Én magam is lejárogatok edzőterembe, komoly személyre szabott edzésterv alapján edzek, több-kevesebb (inkább az utóbbi :) ) sikerrel.
Sajnos most a vizsgaidőszakban ez teljességgel kizárt - és nagyon érzem a hiányát, újra kezdhetem előlről, 1 hónap kihagyás után.  Pedig tavaszra szeretnék már jó formába lenni!
Szép testben/ép testben - ép lélek - kb ez alapján működik nálam - ez a motiváció.

Egyébként nem akartam ehhez a topichoz hozzászólni (ezt a jó szokásomat továbbra is fenntartom majd :) ), csak a kép miatt keveredtem ide (mégse tehettem a jó pasik topicba- megköveztek volna asszem egyből :) ) További jó edzést és sikeres fejlődést kívánok !

P.s.: Azért ha már elérted az általad megkívánt méreteket, ne habozz feldobni egy képet, már csak a rend kedvéért is. Before-After.
Ez így korrekt. ;)

#367 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:48

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:36

Anyagilag mennyit jelent majd ez havonta kb?
Ok, képeket megnézzünk.

? nem értem a kérdést.
én már most is elég jól kajálok, a diéta nálam annyiból fog állni, hogy
1. elhagyom a szemét kajákat (ez nálam a sütiket jelenti :) )
2. csökkentek a szénhidráton (rizs)
3. elkezdek aerobozni (futógép), de még az is lehet, hogy erre nem lesz szükség, még kiderül.
ezen kívül mindent ugyanúgy fogok csinálni, mint tömegeléskor, 2 óránként kaja, heti 4 edzés, stb.
a kalóriákat nem nézem, csak a szénhidrát és a fehérje a lényeg (persze alap, hogy a zsír kevés).

#368 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:52

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:48

? nem értem a kérdést.

Akkor úgy kérdezem, hogy hozzávetőlegesen (neked) mennyibe kerül ez a fajta életvitel?  :smoker:

#369 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:56

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:52

Akkor úgy kérdezem, hogy hozzávetőlegesen (neked) mennyibe kerül ez a fajta életvitel?  :smoker:

Olcsóbban kijön, mintha úgy ennék, ahogy előtte (vagy ahogy az emberek általában esznek). ;)

#370 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:20

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:52

A tojás, csirkecomb, pulykacomb, rizs, krumpli tök olcsó kaja.
Meg kell tanulni főzni. Később is jól fog jönni. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#371 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:29

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:34

Az kb. hány kiló zsír?

Én 188/94 vagyok most, arányaimban szerintem nem zsírosodtam semmit a szeptemberben végetért diéta óta. (Akkor 86 voltam.) Biztos közrejátszik az is, hogy én szinte mindenhova gyalog járok itt Győrben, így le van tudva a kardió. :)

#372 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:42

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:29

Az kb. hány kiló zsír?

Én 188/94 vagyok most, arányaimban szerintem nem zsírosodtam semmit a szeptemberben végetért diéta óta. (Akkor 86 voltam.) Biztos közrejátszik az is, hogy én szinte mindenhova gyalog járok itt Győrben, így le van tudva a kardió. :)

Nemtok kilót mondani, de 10-et biztos le kéne adni. :) Előző diétámban kb. 10 nap alatt adtam le egy kiló zsírt (de ott akkor izmot télleg nem veszítettem), szóval így számolok.

#373 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 04. 13:49

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:48

a kalóriákat nem nézem, csak a szénhidrát és a fehérje a lényeg (persze alap, hogy a zsír kevés).

Mit jelent nálad az, hogy "a zsír kevés"?

Mert hát a szénhidrát jobban hízlal, mint a zsír. (Ez nem azt jelenti, hogy zsírt zsírral kell enni, persze. :) )

Szóval hogyan jelenik meg nálad a zsírszegény étrend?

A szénhidrát-szegény táplálkozásról szerencsére van fogalmam (ennek köszönhettem a drasztikus fogyást is), de őszintén szólva a zsírra eddig annyira nem figyeltem. Jó, az még az igazsághoz hozzá tartozik, hogy soha nem rajongtam a zsíros ételekért. Az a típus vagyok, aki pörköltet is sovány húsból főz (pedig ízre a "cupákos" hús az igazi).
Meg nem is fogyasztok annyi zsiradékot. Reggelire a pufirizs "kenyeremet" megkenem, mert a felvágott (ezek sem zsíros fajták; sokszor pulyka, vagy csirkesonka) úgy finom. De ha reggelire egy darab füstöltkolbászt kívánok zöldségekkel, akkor azt elfogyasztom. Energiát ad, és a szénhidrát szegény táplálkozás mellett nem hízlal. Nekem ez a tapasztalatom.

Amúgy egy dolgot nem értek. Talán te tudsz segíteni. A rizs ugyebár szénhidrát forrás. Edzés mellé ráadásul a legjobb (mert nem hízlal úgy, mint a tészta és a krumpli). De hogyan lehet a pufirizs kenyér UPDATE1-es (vagyis egész nap "büntetlenül" fogyasztható)?  :think:

A másik kérdésem, hogy főtt (sült) ételeknél mivel helyettesíted a párolt rizs köretet? Ilyenkor csak párolt, vagy nyers zöldséget fogyasztasz?

#374 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:53

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:20

Meg kell tanulni főzni. Később is jól fog jönni. :)

Így van.

#375 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:55

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:20

Mondjuk a rizs és a krumpli nem drága, de azért a többi... :)

Ott van például a tojás. Imádom, minden formában; sütve, rántva, főzve lágynak, vagy keménynek, bevert tojásnak... De ha fejérjeforrásnak szánja az ember, akkor nekem személy szerint edzés mellett naponta meg kellene ennem úgy 30 tojásfehérjét. (Diéta mellett max. 2 tojássárgája fér bele naponta.)
Az kb. 160-180 gramm fehérje.

Namost számold ki! :) (Főtt tojás esetében a mellékhatásokról még nem is beszéltem. :D )

Ugyanezt levezethetném a pulyka- ill. csirkehússal is. Hát kinek van annyi pénze? Nekem nincs, az biztos.

Abban ellenben maximálisan igazad van, hogy ha valaki megtanul jól (és változatosan!!!) főzni, akkor sok baj nem lehet. A diétának és a kiegyensúlyozott táplálkozásnak is az a lényege, hogy változatos legyen. Mert akkor van baj, amikor valaki 3 hét után minden nap csirkemellet és rizst fogyasztva "besokall", aztán előkapja a chips-es dobozt, mert a "pizzás ízesítésű olyan finooom..."!  ;)

#376 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:49

Mert hát a szénhidrát jobban hízlal, mint a zsír. (Ez nem azt jelenti, hogy zsírt zsírral kell enni, persze. :) )

Szóval hogyan jelenik meg nálad a zsírszegény étrend?

A szénhidrát-szegény táplálkozásról szerencsére van fogalmam (ennek köszönhettem a drasztikus fogyást is), de őszintén szólva a zsírra eddig annyira nem figyeltem. Jó, az még az igazsághoz hozzá tartozik, hogy soha nem rajongtam a zsíros ételekért. Az a típus vagyok, aki pörköltet is sovány húsból főz (pedig ízre a "cupákos" hús az igazi).
Meg nem is fogyasztok annyi zsiradékot. Reggelire a pufirizs "kenyeremet" megkenem, mert a felvágott (ezek sem zsíros fajták; sokszor pulyka, vagy csirkesonka) úgy finom. De ha reggelire egy darab füstöltkolbászt kívánok zöldségekkel, akkor azt elfogyasztom. Energiát ad, és a szénhidrát szegény táplálkozás mellett nem hízlal. Nekem ez a tapasztalatom.

Amúgy egy dolgot nem értek. Talán te tudsz segíteni. A rizs ugyebár szénhidrát forrás. Edzés mellé ráadásul a legjobb (mert nem hízlal úgy, mint a tészta és a krumpli). De hogyan lehet a pufirizs kenyér UPDATE1-es (vagyis egész nap "büntetlenül" fogyasztható)?  :think:

A másik kérdésem, hogy főtt (sült) ételeknél mivel helyettesíted a párolt rizs köretet? Ilyenkor csak párolt, vagy nyers zöldséget fogyasztasz?

zsír kevés: nem fogalmaztam túl jól, mert amellett hogy kevés, még az is fontos, hogy nem eszek együtt zsírt és szénhidrátot.
amúgy a kevés azt jelenti, hogy a napi zsírom ennyi: 1 kanál olivaolajban sütöm meg a napi húst, reggel max 2 tojássárgája (általában 1 kanál olivaolajban sütöm a tojást), és ezen kívül max olajos magvakat (dió, mogyoró, pisztácia, kesudió, napraforgó) eszek. illetve majd ha elkezdem a diétát, akkor estefelé majd a fehérjeturmixot lenmagolajjal fogom "ízesíteni". :)
szóval az is fontos, hogy sok zsírt és szénhidrátot ne egyél együtt.

"a szénhidrát jobban hízlal, mint a zsír." igazából ezt a "jobban hízlal" dolgot el kéne felejteni, mert az a lényeges, hogy a megevett étel milyen alapanyagokból áll, vannak jó és rossz alapanyagok.

rizs és update1: itt jön a képbe az, hogy nem "hízlaló" és "nem hízlaló" ételek vannak, hanem jó és rossz alapanyagból állóak. a rizs egy tökéletes szénhidrátforrás, ugyanis lassan emeli meg az inzulinszintet vagyis lassan szívódik fel, emellett magas a szénhidráttartalma vagyis jó energiaforrás. mondjuk diéta alatt én már nem fogok du. és este szénhidrátot enni. :)
de ha a pufirizs mellé állítjuk mondjuk a kiflit/kenyeret, ami szintén szénhidrátforrás, akkor gondolom sejthető, hogy mi a különbség a kettő között.  a kifli/kenyér lisztből készül, ami gyorsan emeli az inzulinszintet, vagyis a szervezet ha nem mozox, akkor zsírként raktározza el. emellett sz@r energiaforrás, sz@r az emésztésnek, egyszóval egy nulla.

rizsköret: a főtt rizst én max krumplival helyettesítem, de azt is ritkán, mert krumpliból kb. fél kilót kell megenni ahhoz, hogy 1 zacskónyi rizs energiájához jussál hozzá. diétás kaja: főtt/sült hús+rizs+zöldség.

Szerkesztette: fLeSs 2006. 01. 04. 14:06 -kor

#377 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:12

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:53

Így van.

Ebben az egészben a fehérjeforrások tekinthetőek drágának (hús, tojás, túró, fehérjepor). De ha azt veszem, hogy régebben mondjuk megettem ebédre 1 pizzát, aminek az árából kijön két napi húsadagom, meg ugye ittam mellé mondjuk colát, persze lecsúszott egy kis süti is vagy hasonló, akkor máris ott tartunk, hogy ez az étrend olcsóbb.

#378 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:49

Én rengeteg sótlan földimogyorót megeszek, és nem hízok tőle. :)
Telítetlen zsír.

#379 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:55

Mondjuk a rizs és a krumpli nem drága, de azért a többi... :)

Ott van például a tojás. Imádom, minden formában; sütve, rántva, főzve lágynak, vagy keménynek, bevert tojásnak... De ha fejérjeforrásnak szánja az ember, akkor nekem személy szerint edzés mellett naponta meg kellene ennem úgy 30 tojásfehérjét. (Diéta mellett max. 2 tojássárgája fér bele naponta.)
Az kb. 160-180 gramm fehérje.

Namost számold ki! :) (Főtt tojás esetében a mellékhatásokról még nem is beszéltem. :D )

Ugyanezt levezethetném a pulyka- ill. csirkehússal is. Hát kinek van annyi pénze? Nekem nincs, az biztos.

Tojás: napi 5db sárgájával együtt ~100Ft
Pulykacomb, csirkecomb ~4-500Ft/kiló

Ne mondd már, hogy a felvágottad olcsóbb ennél!

#380 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:32

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:16

Én rengeteg sótlan földimogyorót megeszek, és nem hízok tőle. :)
Telítetlen zsír.

Én van mikor lefekvés előtt 1000 kcal-nyi olajos magvat bekajálok, mindig van itthon egy csomó, és nem hízok tőle. ;) nagyon jó antikatab sztem. :D de az fontos, hogy nem eszek mellé semmi szénhidrátot!

Szerkesztette: fLeSs 2006. 01. 04. 14:33 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.