HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Xeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Xeon Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 00:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 0:47

ott van feljebb az idezet: 2003 oktober. en legalabbis azt igy ertelmeztem, de ugy tunik masok is. ha nem ezt jelenti, amit mi "beleertunk", akkor mit? es jeleztem, hogy nem temetni jottem Cezart! :) de komolyan kerdezem, hogy ha nem ezt, akkor mit jelentett. tenyleg erdekel!

Átsiklottam felette. Kifogásolom a kontextusból való kiragadást, már én sem emlékszem pontosan arra. Az 5-10 év az onnantól kezdve 2008-9-2013-14 egyébként, addig még sok dolog történik.:) Piac alatt főleg a korábban  RISC/UNIX-ként ismert felsőbb kategóriára utalhattam, de ebben sem vagyok már biztos. Ma ez a piac a RISC/IPF/UNIX/Linux/Windows :). Na most visszanézem jól.

UPD: abból a postból nem derül ki, de piac alatt a szerver/ws piacot értettem. 2009. január elsején lehet kezdeni számonkérni.:)

De hogy mondjak közelebbit, amelyet aztán fel lehet majd hánytorgatni: 2007-ben az IPF-szerverek forgalma +-10%-kal eléri a legnagyobb RISC-ét (US vagy Power), ha nem is egész évre, de Q4 run rate. Ezt a fonalat ha folytatni akarja valaki, akkor vonuljunk át a megfelelő topikba, ha kérhetem.

Szerkesztette: special 2005. 11. 15. 01:14 -kor

#42 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 12:34

Hoppá! Stabilitási gondok vannak a Presler-rel!. Lehet, hogy elhalasztják a bemutatását későbbi időpontra. Tiszta röhej amit mostanában az Intel művel. Gazdag embert az ág is húzza?

Idézet

Sampling Intel’s 65nm dual-core Presler processors has revealed some stability problems, according to unspecified motherboard makers, adding that the problematic CPUs include the 2.8GHz 920 and 3.0GHz 930 series. Launch of end products based on the Intel Presler core may be pushed back from the January 2006 date originally scheduled by system vendors, the makers noted.

Samples of Intel’s next-generation Yonah processors, on the other hand, also built using the 65nm manufacturing process, have gone through tests smoothly, the makers indicated. Launch of dual-core Yonah-based products is expected to take place in January of next year as originally planned, the makers added.

In related news, motherboard makers express optimism about shipments in the fourth quarter of this year because supply of entry-level chipsets have improved due to more output from Silicon Integrated Systems (SiS) and VIA Technologies and Intel’s recent move of restarting the production of its 86GV chipset line.

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#43 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 17:15

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 12:34

Hoppá! Stabilitási gondok vannak a Presler-rel!. Lehet, hogy elhalasztják a bemutatását későbbi időpontra. Tiszta röhej amit mostanában az Intel művel. Gazdag embert az ág is húzza?

Én komolyan szurkolok hogy sikerüljön a 65 nano. bár megmondtam, hogy nem lesz sétagalopp, ahogy a 130->90 átmenet sem volt az, dehát akkor is le lettem ugatva ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#44 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:56

nemi hangos gondolkodast engedjetek meg, szigoruan a topic temajahoz (igaz az Itanium es a Hammer topichoz is kapcsolodoan..)!

nekem ugy tunik az elmult nehany evet vegiggondolva, hogy az Intel altal folytatott processzorfejlesztes es piacbevezetes nem igazan azt a racionalitast tukrozi, amit a jozan paraszti esz diktalna. nem mondom, hogy ez nem egy racionalitas, de kerdes, hogy mi az ara!

arrol volna szo, hogy ha megnezzuk a Xeon parametereit az elmult idoszakokban, es osszevetjuk a desktop P4 vonal teljesitmenyevel, akkor azt latjuk, hogy a Xeon mindig lemaradasban van. sot, a DP es MP kozott is megvan ez a kontraszt, miszerint a DP valamivel tobbet tud. (bar ez nem annyira hangsulyos.) miert is lehet ez?

special bizonyara azzal magyarazna (kivancsi is vagyok a velemenyere), hogy a szervereknel sokkal fontosabb a stabilitas, no meg a radioaktiv sugarzasban vizsgalt oregedesi mutatok, meg minden. meg hogy az Intel nem engedheti meg maganak, hogy egy fel ev mulva elojott hiba csorbat ejtsen a hirneven. igen, ezek is kozrejatszhatnak, ez valoban az egyik momentuma a kerdesnek.

a masik viszont az szvsz, hogy van az a franya Itanium! (no flame!) es bizony vigyazni kell arra, hogy az legyen az erosebb, mert kulonben ki venne? ez nagyon fontos erv, meg igazat is kell neki adni, ha mar az Itanium ott van. ugy kepzelem, hogy tavasszal, amikor kijott a DC P4, akkor a Xeonos pofak mondjak, hogy nosza, csinaljunk a regi chipsetnek egy uj reviziot, menjen az 667MHz helyett csak 800-on, ugyan mint szarnak a pofon, de megiscsak hoz a konyhan 40-50%-ot a DC-vel, arra meg szuksegunk van, mint egy falat kenyer. erre felall a sarokbol a hvuk alltal mar emlegetett napszemuveges, oltonyos pofa (ja, az Sun-os volt, na mindegy, akkor az unokatesoja.. :D ) es kozli: nono.. a Montecito-t csak az ev vegere varjuk, addig tessek a mernok kollegaknak lenyugodni! :down:

azaz az Itanium project miatt, szepen fogjak vissza a Xeonokat, hogy megse legyen annyira feltuno, hogy annak milyen problemai vannak (hogy en mit fogok ezert specialtol kapni!). na jo, legyen objektiv megfogalmazas: mennyire jo a Xeon az Itaniumhoz kepest. :D

ezzel szemben ott az AMD, aki osszesen 1 db processzort futtat, de az jo mindenre, de mindenre. mivel nincs hazon belul ellensegeskedes, ezert nincs is olyan, hogy egy desktop processzor nagyobb tudassal birna, mint a szerverproci. (ha idorol idore elo is fordult, hogy nehany hettel megelozi azt, kesobb korrigalodik.) es ugyanez a mobil arenaban: pont azok a mobil  cpu-k, amik a HE es EE szamozast kapjak Opteronkent. egyszerubb is a ceg elete. es ez a racionalitas meg is egyezik a normal paraszti logikaval.

osszessegeben tehat az a Intel altal folytatott racionalitas (nem irracionalis, hiszen komoly uzleti modell all mogotte) az ami, szemben az AMD jozan paraszti eszevel, azt okozta, hogy az elmult evek soran az Opteron ide jutott a Xeonnal szemben, hiszen a nagy testvernek mindig csak a masodvonalbeli processzorai alltak a versenyt ahogy egyre magasabbra nezunk a szerverpiacon.

ha nem lenne teljesen vilagos, mirol beszelek: nem arrol van szo, hogy ugyanazt a processzort arulom Xeonkent, amit kulonben P4-nek adok el 5x anyiert, es nem is arrol, hogy ugyanazt a processzort dragabban adom, ha tobb MHz-esre allitom be a gyarba, mert ugye ha tobbet vagyok hajlando fizetni, akkor megkapom a jobbat.

olyanokrol van szo (most a DC elotti idokrol beszelek!), hogy mikozben a DP Xeon-nak mar van 800MHz-es busza, addig az MP max 667MHz-en szenved. 8MB L3 cache-el max 3.33GHz-eset tudok venni, ha 3.66GHz-eset veszek, abban mar nincs cache  :( a desktop vonalhoz viszonyitva meg ugye ott a 3.8GHz P4 800MHz buszon, vagy a 3.73GHz-es 1066MHz buszon..

velemeny?

#45 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:12

amiről te beszéslz, azt sokan itt úgy fogalmazzák meg, hogy az Intel átpolitizált. ahogyan írod, az egyes csapatok versengenek egymással, lobbiznak a vezetőségnél, majd a vezetőség dönt ez alapján. hacsak egy belsős/volt belsős nem beszél, ide igen nehéz belelátni, hiszen ezek üzleti titkok. sokak szeretik azt gondolni, hogy az itanium is ilyen politikai döntések eredményeként maradhatott életben, vagy például a netburstre is ilyen okokból nem került hamarabb alternatíva kidolgozásra (mint tudjuk, egy új mikroarchitektúra meglévő ISA-ra 2-3 év legalább).

annak viszont, hogy az MP procik, vagy a Xeon procik lassabbak a P4-nél, szerintem inkább technikai okai vannak. elektronikai dolgokba nem mennék bele, főleg mert nem igazán tudnék, de a lényeg, hogy igenis minél komolyabb környezetbe tervezel egy megoldást, annál komolyabb követelményeknek kell megfelelnie.

továbbá minél több ún. load van a buszon, annál nehezebb a magas frekvencia elérése, mert elzajosodik a busz. ne feledjük, hogy nem independent buszokról beszélünk itt még, hanem MP esetében 4 loadról egy buszon. a bensley esetében sikerült feltornázniuk az órajelet 1066-ra, mert independent busszal ellensúlyozták a két független mag két független loadját.

Elric erről talán komolyabban is tud beszélni.

szóval a xeon inkább a netburst, mint mikroarchitektúra és designkoncepcoón úszott el egy kicsit, mint az Itanium lobbi tartotta volna vissza. persze ez utóbbin sem lepődnék meg.

#46 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 20:56

olyanokrol van szo (most a DC elotti idokrol beszelek!), hogy mikozben a DP Xeon-nak mar van 800MHz-es busza, addig az MP max 667MHz-en szenved. 8MB L3 cache-el max 3.33GHz-eset tudok venni, ha 3.66GHz-eset veszek, abban mar nincs cache  :( a desktop vonalhoz viszonyitva meg ugye ott a 3.8GHz P4 800MHz buszon, vagy a 3.73GHz-es 1066MHz buszon..

velemeny?

szvsz ez nagatol ertehtodo. ha sok cahce-t L3-at teszel bele akkor az bizony megerheli az orajel disztribuciot ezaltal csak kisebb core frekivel mehet. De mindamellet a nagy L3$ miatt alacsonyabb core clockkal es kisebb FSB-vel is tobbre kepes. Mas kerdes a gyartokapace. Amig az operon eseteben gyakorlatilag a tokozasi fazisban dol el, hogy 2xx, 4xx, 8xx opteron esteleg A64 lesz a kincsem addig az intel gyart P4 magokat eltero L2$ meretekkel L3$-sel illetve anelkul, hyper threadinggel illetve anelkul. Amugy jol latod, az inter processzor portfolioja fenemod diverzifikalt, eleg nagy atfedesekkel, raadasul olymodon hogy az egyes termekek bizony egymas piacait is "rongaljak"

#47 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:23

Amugy jol latod, az inter processzor portfolioja fenemod diverzifikalt, eleg nagy atfedesekkel, raadasul olymodon hogy az egyes termekek bizony egymas piacait is "rongaljak"

a kerdesem ugye az volt, hogy ez okozta-e az Opteron ilyen mervu eloretoreset? nem az egymas piacanak rongalasa az erdekes, mert egyik zseb - masik zseb.. az alenyeg, hogy adjunk el minel tobbet!

#48 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:29

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:12

annak viszont, hogy az MP procik, vagy a Xeon procik lassabbak a P4-nél, szerintem inkább technikai okai vannak. elektronikai dolgokba nem mennék bele, főleg mert nem igazán tudnék, de a lényeg, hogy igenis minél komolyabb környezetbe tervezel egy megoldást, annál komolyabb követelményeknek kell megfelelnie.

ugyanmar hogy lennenek lassabbak..  :rolleyes:  Egy P4 desktop gyokrolatilag single tasker, jo max futtat 2-3 szalat egy jatekban vagy egy multimedia alkalmazasban, mikozben egy Xeon-nak el el kell ugye vinni a hatan a HWSW forumat (worst case scenario 700 user request/perc) :D Ugye nem kell mondanom, hogy a 3.8GHz-es HT-s P4 akkorat perecelne egy ilyen loadra, hogy orom volna nezni ;)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 17. 21:31 -kor

#49 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:32

SFIJ, órajelekről beszéltünk. akkor tessék: elektronikailag konzervatívabb. a xeonnak nagy előnye, hogy szerverplatform van alatta, segítő chipbarátok a buszon, meg nagyobb cache esetleg, más nincs. sőt single threadben, vagy single processzoros kiépítésben egy mezei Xeon (ugyanakkora cache ergo ugyanaz a szilícium más tokban és más fixált buszszorzóval) inkább lassabb a busz, a chipkészlet és a konzervatívabb ramok miatt, de nézhetünk specet.:)

Szerkesztette: special 2005. 11. 17. 21:35 -kor

#50 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:39

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:12

továbbá minél több ún. load van a buszon, annál nehezebb a magas frekvencia elérése, mert elzajosodik a busz. ne feledjük, hogy nem independent buszokról beszélünk itt még, hanem MP esetében 4 loadról egy buszon. a bensley esetében sikerült feltornázniuk az órajelet 1066-ra, mert independent busszal ellensúlyozták a két független mag két független loadját.
ez eleg furcsa, amit mondasz! miert lenne zajosabb a busz? en nem latom ennek az okat. a busznak szerintem tok mindegy, hogy hanyan probalnak rajta egyszerre beszelni, legfeljebb nem sikerul nekik. az egyszerre dumalas feloldasa meg nagyobb frekvencian ugyanugy megy, csak az eredmeny lesz jobb. az biztos, hogy frekvenciafuggetlen!

Idézet

sokak szeretik azt gondolni, hogy az itanium is ilyen politikai döntések eredményeként maradhatott életben
ezt a kerdest most nem is feszegettem. a kerdes tisztan, flame mentesen belso szervezes kerdese technikai szempontok alapjan!

Idézet: SFIJ

ha sok cahce-t L3-at teszel bele akkor az bizony megerheli az orajel disztribuciot ezaltal csak kisebb core frekivel mehet.
nem tudom, ezert kerdezem: az L3 cache nem off-chip a Xeonon? es ha off-chip, akor is all a dolog?

no meg hoztam mas peldat is: FSB, DC. de ilyen lehet a 64 bit is. meg a sebessegeket is csak aktualisan hasonlitottam ossze, gyanitom, hogy ez a kulonbseg mar regota megvan.

es hagyjatok mar abba a "ki a gyorsabb" vitat! en csak es kizarolag specifikacio szerinti kulonbsegekrol es lehetosegekrol beszelek. gondolom azon senki sem vitatkozna, hogy 4db 3.8GHz-es 1066MHz-es buszon csucsulo 8MB L3 cache-el megaldott Xeon MP minden mas 4 utas (SC) Xeon konfiguraciot agyonnyomna. mert en errol beszelek!

Szerkesztette: bogdan 2005. 11. 17. 21:42 -kor

#51 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:47

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:32

SFIJ, órajelekről beszéltünk. akkor tessék: elektronikailag konzervatívabb. a xeonnak nagy előnye, hogy szerverplatform van alatta, segítő chipbarátok a buszon, meg nagyobb cache esetleg, más nincs. sőt single threadben, vagy single processzoros kiépítésben egy mezei Xeon (ugyanakkora cache ergo ugyanaz a szilícium más tokban és más fixált buszszorzóval) inkább lassabb a busz, a chipkészlet és a konzervatívabb ramok miatt, de nézhetünk specet.:)

hat nemis tudom melyik Xeon reloaded az aktualis P4 EE? :D

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:39

Idézet: SFIJ

ha sok cahce-t L3-at teszel bele akkor az bizony megerheli az orajel disztribuciot ezaltal csak kisebb core frekivel mehet.
nem tudom, ezert kerdezem: az L3 cache nem off-chip a Xeonon? es ha off-chip, akor is all a dolog?

Nesze :D on-die L3$, 8MByte, core clock-on (!!)  :eek:
A muszaki megoldasaival - mar ami a brute force idiotizmust illeti, az intel fenyevekkel jar az egesz iparag elott.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 17. 22:11 -kor

#53 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:57

hát ha valamit, akkor cache-t azt tudnak gyártani rendesen inteléknél. :)

#54 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:39

ez eleg furcsa, amit mondasz! miert lenne zajosabb a busz? en nem latom ennek az okat. a busznak szerintem tok mindegy, hogy hanyan probalnak rajta egyszerre beszelni, legfeljebb nem sikerul nekik. az egyszerre dumalas feloldasa meg nagyobb frekvencian ugyanugy megy, csak az eredmeny lesz jobb. az biztos, hogy frekvenciafuggetlen!

lehet, hogy az érvelésem téves, de a buszon található loadok és az órajel között negatív kapcsolat van. lehet, hogy chipset oldalról is. mindenesetre én itt nem politikai, hanem elektronikai kérdést látok.

#55 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:09

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:57

hát ha valamit, akkor cache-t azt tudnak gyártani rendesen inteléknél. :)

nem negyon lepodnek meg ha egy 4-utas ize ebbol megfingatna egy 4-utas Madison9M-et :)

#56 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:23

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 23:00

lehet, hogy az érvelésem téves, de a buszon található loadok és az órajel között negatív kapcsolat van. lehet, hogy chipset oldalról is. mindenesetre én itt nem politikai, hanem elektronikai kérdést látok.

persze, ez most elektronikai kerdes. de miert lenne egy desktop P4 eseten kisebb a load?? :eek: ott ugyanugy lehet teliteni a buszt, es 100%-os load-ot csinalni. akkor meg? nalam nem all az erved egyenlore. a kulonbseg az egyszerre beszelesben van, de annak a feloldasa frekvenciafuggetlen. legalabbis meg nem latom, hogy miert volna az.

#57 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:09

nem negyon lepodnek meg ha egy 4-utas ize ebbol megfingatna egy 4-utas Madison9M-et :)

specintrates-ben egál, specfp-ben kikap. csak tegyél x86-ra HP-UX-ot például .:)

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/re...0218-03875.html
http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/re...1101-03480.html

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/re...1101-03472.html
http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/re...0218-03878.html

#58 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:09

Nem, az a 4-utas izé Opteron processzorokból áll. :D

SPECint
SPECfp

SPECint rate-ben mindössze csak 18%-ot ver rá az Itaniumra, SPECfp-ben meg mindösszesen 27.5%-ot. :D

Megj.: Persze van ennél gyorsabb SPEcint is, de az AMd szerver, így nem kapható, special kedvéért csak kaphatóakat tettem be. :) Van ennél gyorsabb SPECint is, kapható is, de nem ugyanaz a gép produkálta (az egy SUN volt), így azt sem raktam be, mert gondolom az sem ér. ;)
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#59 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:23

persze, ez most elektronikai kerdes. de miert lenne egy desktop P4 eseten kisebb a load?? :eek: ott ugyanugy lehet teliteni a buszt, es 100%-os load-ot csinalni. akkor meg? nalam nem all az erved egyenlore. a kulonbseg az egyszerre beszelesben van, de annak a feloldasa frekvenciafuggetlen. legalabbis meg nem latom, hogy miert volna az.

azert mert egy proci az 1 load. 4 proci az 4 load es most nem 'logikai' terhelesrol van szo hogy 800MT/4CPU (remelem nem irok hulyeseget), hanem hogy a 'fizikai' szinten a 800MHz-es jelet 4 helyen csapolja meg a 4 proci, mig az 1 CPUs rendszerben 1-etlen egy helyen van csapolva (pont-pont).
Nagy frekvencian a visszaverodesek, ellenallasok, kapacitasok, induktivitasok nagyon szamitanak. Gondolj bele, hogy a RAM modulokhoz vezeto drotoknak mit ossze kell kacskaringozniuk, hogy mindegyik er azonos hosszusaggal rendelkezzen! (Valahol olvastam hogy egy ilyen kanyar pF-os kapacitast is jelent).
4 processzor eseteben a jel annyi egyeb zajt osszeszed, hogy kesz csoda hogy a prcoik ertelmezni tudjak.

Tobb mint valoszinu hogy javitani kell amit irtam, a hozzaertobbek megteszik ;)
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#60 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 23:35

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:47

Nem, az a 4-utas izé Opteron processzorokból áll. :D

SPECfp-ben meg mindösszesen 27.5%-ot. :D

Hogyis mondjam - ezt mondjak KO-nak :) 4utasan 2003 ota veri az opteron az itanicot, meghozza permanensen.  bar biztam abban, hogy a turbokeselt szorszalhasogatos xeon :D azert mar feljon az itanichoz. de ha special kollega adatait nezem, intben nuansznyival jobb, de fp-ben majd 33%-kal gyengeb. shame on you, intel :)

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.