HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Xeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Xeon Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 11:13

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 3:09

itt a kulcsa, miért szenved az SGI: mindenki Tyan Opteront vesz.

egyfelol lasd a Sun eredmenyeit (nem is ertettem, hogy olyat miert nem linkeltek be elobb a forumtarsak..)
masfelol a Tyan ugye nem arul gepet, hanem barebone rendszereket vendoroknak. konkretan ahogy nezem a listat a HP-nak. aki az Itaniumokkal probalja megvaltani a vilagot.. ;)

#82 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 12:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 2:34

special mar megbocsass, de ezt a hozzaszolasodat egeszeben nem ertem! ugy hiszem ennel azert objektivebben is szoktal dolgokat szemlelni.  :(

:D kész. bocs, én erre nem szánok időt. annyira nem vagyunk egy fogalmi platformon semmilyen téren, sem piacgazdaságilag, sem technikailag, hogy értelmetlen a témában beszélgetnünk, pláne ilyen hosszasan. jelezném, diplomatikus voltam, ahhoz képest, mit gondolok.

#83 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:50

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 13:33

nem vagyunk egy fogalmi platformon semmilyen téren, sem piacgazdaságilag, sem technikailag, hogy értelmetlen a témában beszélgetnünk, pláne ilyen hosszasan. jelezném, diplomatikus voltam, ahhoz képest, mit gondolok.
koszonom a diplomatikus valaszt!

piacgazdasagilag nem hinnem, hogy annyira tavol all a szemleletunk (most mondod, hogy sikerutl az Itanium piaci helyzeterol megegyeznunk?), es a technologiai kulonbsegek is inkabb abbol adodnak, hogy bizonyos kerdeseket en piaci alapon, Te meg technologiai szempontbol kivansz ertelmezni.

bocsanat, ha erosnek erzted a post-omat, kicsit felkaptam a vizet, szamomra annyira ertelmezhetetlen dolgokat irtal.

#84 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:12

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 10:30

Csak azért, mert Itanium van rá írva még nem fognak ilyet venni, ha a konkurencia ugyanazt nyújtja kevesebbért. SUN vagy Power-ért, még adnának többet, mert annak hagyománya van, meg megszokták, de Itaniumért nem. És azokért sem adnak sokáig, mert a cégek sem hülyék.

erosen gondolkodoba esek ezen a "kevesebben". Megneztem az Opteron 880 lisatatrat a hP teleboltjaban, es bizony $5700. Magyaran az AMD-nek van pofaja pont ugyan annyit kerni erte, mint az itanicert :D. Tehat mar arelony sincs - es megis futotuzkent erjed ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#85 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:14

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 10:43

Ennél van jobb is. Vagy ezt már féltél berakni? :D
SUN Fire V40Z SPECint: base: 125, result: 140
SUN Fire V40Z SPECfp: base 140, result: 153

Rájöttem közben, hogy az Altixot azért nem láttam, mert "result" szerint sortoltam és neki nincs "result" értéke. kicsit béna vagyok. :omg:

persze, nem akartam hogy szegeny special kinjaban leragja a sajat farkat :D Meg szvsz az extra 10% kraft a V40z eseteben mar nem a hardverbol jon, hanem abbol, hogy bizony a solaris kernele sokkalta jobb a taszk-utemezesben es az I/O-ben. A Solarisnak mar idotlen idok ota O(1) utemezoje van, sot meg a linux O(1)-enel is gyossabb, tovabba thread level utemezo, tovabba az 1 processzhez tartozo threadeket szet tudja dobni tobb CPU-ra is rohogve. csak a mihez tartashoz vegett:
abit bp6, celeron "a" 366, 2utas SMP I440 "BX"
win2k 1utas->2utas skalazodas: 125%
solaris 8 1utas->2utas skalazodas: 167% (!!) :eek:

amugymeg a pathscale ekopath egy iszonyu jo compilere, de a sun worshop pure c-ben legyozhetetlen (a c++-a gyakorlatilag halott, de ez mas kerdes)

a typan boxon linux volt, a sun fire gepen meg solaris.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 18. 15:25 -kor

#86 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 15:12

erosen gondolkodoba esek ezen a "kevesebben". Megneztem az Opteron 880 lisatatrat a hP teleboltjaban, es bizony $5700. Magyaran az AMD-nek van pofaja pont ugyan annyit kerni erte, mint az itanicert :D. Tehat mar arelony sincs - es megis futotuzkent erjed ;)

Nem az AMd-nek "van pofája" annyiért adni, hanem a HP-nek. Az AMD listaára kb. fele annyi és gondolom a HP még annál is kevesebbért kapja.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#87 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 16:12

Megneztem az Opteron 880 lisatatrat a hP teleboltjaban, es bizony $5700. Magyaran az AMD-nek van pofaja pont ugyan annyit kerni erte, mint az itanicert.
hat az amd konkretan 2650$-t ker erte, amit Te irsz, az a HP ara.. es bolond lesz a HP olcsobban adni, ha annyira egeto a szamara is az Itanium project. inkabb erdekelne, hogy a Sun menyiert adja, mert az ki van csukva, hogy a processzor a gep aranak a 2/3-at adja: (5700*4)/35.500 ami Te irtal le a multkor.
ugyhogy inkabb azt kene osszevetni, hogy a gyarbol mennyiert jon ki, az stabil, nyilvanos, es (a Dell-en kivul :D ) mindenkire ervenyes: az Itanium legerosebb valtozata mindig 4000 USD korul van. es igen, nem is olyan nagy a kulonbseg. de nem is veletlenul ker el erte az AMD ennyit!

#88 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 16:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 15:31

hat az amd konkretan 2650$-t ker erte, amit Te irsz, az a HP ara.. es bolond lesz a HP olcsobban adni, ha annyira egeto a szamara is az Itanium project. inkabb erdekelne, hogy a Sun menyiert adja, mert az ki van csukva, hogy a processzor a gep aranak a 2/3-at adja: (5700*4)/35.500 ami Te irtal le a multkor.
ugyhogy inkabb azt kene osszevetni, hogy a gyarbol mennyiert jon ki, az stabil, nyilvanos, es (a Dell-en kivul :D ) mindenkire ervenyes: az Itanium legerosebb valtozata mindig 4000 USD korul van. es igen, nem is olyan nagy a kulonbseg. de nem is veletlenul ker el erte az AMD ennyit!

A napocskanak nagyon erdekes arkepzese van. kepes adni egy lekopasztott gepet mondjuk $1200-ert. persze valamiert ebbol a konfigbol kimarad a halokartya. a halokartya bar PCI-os, megcsak egy mezei 100-as, de nem sun kartyat nem fogad be a gep es a halokartya listara napocskaeknal mondjuk $400.

#89 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 16:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 17:02

a halokartya bar PCI-os, megcsak egy mezei 100-as, de nem sun kartyat nem fogad be a gep
azert nem kene mindent keszpenznek venni, amit a Sun allit  :D!
bar halokartyaval nincsenek tapasztalataim, de mas reszegysegekre is ez az allitas, oszt megsem..
igaz, a 2x-es szorzo ott is befigyelt, ezert bovitettunk nem Sun-os alkatresszel, bar maga az alkatresz pont ugyanaz volt ;)

#90 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 00:14

Új logo-k! :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#91 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 00:57

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:14

:omg:
34 éven át volt ennek a hülye cégnek a logója az intel alsó alapvonal alá csúsztatott e betűvel. ha most jön rájuk a logóváltanék akkor ott negyon komoly bajok lehetnek :D

#92 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 01:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:57

34 éven át volt ennek a hülye cégnek a logója az intel alsó alapvonal alá csúsztatott e betűvel. ha most jön rájuk a logóváltanék akkor ott negyon komoly bajok lehetnek :D

:D
Amugy nem olyan rosszak szerintem ezek az új logok.

De hogy bajok vannak az tény :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#93 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 09:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:57

Véletlenül sem a platformstratégia miatt és brand management oldaláról igényeltek változást....nem, itt nagy bajok vannak. Az AMD rajta sincs az Interbrand 100-as listáján, igaz ebben nagy szerepet játszik a vállalat nagysága. Az Intel brand értékét 35 milliárd fölé teszik.

#94 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:48

special, Te minden poent kepes vagy komolyan venni? :)
(off topic: a brand erteke nem korelal feltetlenul a valalat ertekevel. persze amikor egy nagy nev teljesen csodbemegy, jol jon a hitelezok kifizetesehez a brand eladasa.. vagy ez a szamitastechnikai iparban ritka lenne? :p)

#95 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:10

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 9:52

Véletlenül sem a platformstratégia miatt és brand management oldaláról igényeltek változást..

ezt ismerjük - ez maszatolás. Érdekes a coca-cola esetében nem nagyon változik a logo. adidas, nike is ragaszkodik a jól bejáratott márkajegyeihez. tudnék arról mesélni, hogy milyen iszonyat pénzekbe került a westel->t-online rebranding kampány. már elnézést, de a processzor piac egyfelől szvsz egy elég konzervatív, másfelől racionális piac. senki sem fogja a meglévő processzorát intelre cserélni, mert lám, milyen szép új logója lett az intel processzoroknak. sőt talán azt tudom mondani, hogy a processzorok piaca az, amely a vevőktől igen mély és részletes termékismeretet igényel. nem ritka, hogy az emberek processzor kódneveket mondanak vagy komplett kódszám-ismerettel indulnak processzort vásárolni, mert sajnos oda jutottunk, hogy a termék neve "Pentium4", "xeon", "athlon64" s.i.t. szinte semmit nem árul el mára abból, hogy mit fogsz vásárolni. az emberek ráborítanák a coca cola menedzsmentjére asszem az asztalt, ha ők is azt csinálnák, hogy volna egy coca cola nevű ital, miközben az ital pontos íze a kupakra írt 3-4 jegyű kis egész számok alapján lenne csak becsülhető. Szóval: az új brand stratégia nem tette a végfelhasználó számára átláthatóbbá, egyszerűbben áttekinthetővé a termékpalettát, ergo totál öncélú pótcselekvésnek vagyunk a tanui. másfelől definiálnád nekem az "iatnium2", "Core", "Pentium4", "celeron", "Xeon" életérzést? :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 19. 22:16 -kor

#96 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 23:10

másfelől definiálnád nekem az "iatnium2" [...] életérzést? :D

na, errol tudna meselni szvsz.. :D!

#97 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 23:33

SFIJ, minden tiszteletem a tied, de láthatóan a brand világa nem a tied, ezél nem kellene mindenhez magas fokon látszatérteni. Ráadásul az is nyilvánvaló, hogy ezek a dolgok nem neked, hanem laikus tömegeknek készülnek. Aztán nem névváltáson esnek át, hanem logót cserélnek, kicsit módosítanak az arculaton, így nem kell új névvel megismertetni a világot. Kösz, tisztában vagyok vele, hogy a névváltás milliárdokba került a T-Mobile-nak, nem beszélve a régi márka leírásáról.

Az életérzéshez annyit tudok szólni: 35 milliárd dollár, Interbrand top 100 5. hely. Kérdezd az embereket. Segítek: az egyik kulcsszó percepció.

#98 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:56

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 23:33

SFIJ, minden tiszteletem a tied, de láthatóan a brand világa nem a tied, ezél nem kellene mindenhez magas fokon látszatérteni.
Ebben egyetértek. a megélhetési szociológusk, pszicholoógusok "kretívok" világa valóban nem az enyém. Ellenben igazán érdekel a mögöttes miért, márcsak humán etológiai aspektusból :) Így igencsak érdekel, hogy mért kezd valaki (re)branding campaign-ba, amikor jól láthatóan a mögöttes termék-portfólió bizony bides.

Ráadásul az is nyilvánvaló, hogy ezek a dolgok nem neked, hanem laikus tömegeknek készülnek.
Tényleg? Az intel braniding campaign-jei mennyivel segítik a a laikus felhasználókat, szerinted? Nos érdemes bele-bele nézned az alaplap-processzor és evo alfórumokba hogy szegény embereknek mennyi nyügje van a számítógépekkel, mennyi nyűgje van azzal, hogy kiválasszák a számukra legalkalmasabb számítógépeket ill. azokat üzemeltessék. ráadásul az ott irkálók már a "haldóbbak". az igazán laikusok jó részét a büdös életben nem leled fel a techie fórumokon. Ha így nézem az egész IT szektor branding aktivitása egy kalap szart sem ér.

Aztán nem névváltáson esnek át, hanem logót cserélnek, kicsit módosítanak az arculaton, így nem kell új névvel megismertetni a világot.
Na hoppá! Ez itt a lényeg! nincs új mondanivaló mert nincs új mögöttes tartalom! Azért válatanak logót mert úgy képzelik, hogy egy új színes-szagos logo jobban eladja a processzoraikat?

Kösz, tisztában vagyok vele, hogy a névváltás milliárdokba került a T-Mobile-nak, nem beszélve a régi márka leírásáról.
Nalátod. Itt is arról van szó, hogy semmi új üzenet nincs. Semmi az égvilágon. Szó arról van, hogy a DT vásárolt magának piacot és despotikus úton átszervezett. Kirúgta Sugárt, dölyfösen rátette a pecsétjét a koncra. Ez valami olyasmi mint amikor háborúzó országok katonái a legyőzött országban fosztogatnak és halomra erőszakolják a nőket.

Az életérzéshez annyit tudok szólni: 35 milliárd dollár, Interbrand top 100 5. hely. Kérdezd az embereket. Segítek: az egyik kulcsszó percepció.
Tényleg? Akkor szerinted mit jaelen az, hogy életérzés? Nos megsúgom: az életérzés - márha volna - akkor arról szólna, annak kb arról kéne szolnia, hogy ha én mint consumer intel processzort birtokolok akkor ez az állapot miben és mennyiben üt el/jobb mintha más gyártó processzorát birtokolnám.

special. nem eszeretem ha hülyének nézel. sőt kimondottan rosszul esik, ha olyan ember kezd el hülyének nézni, akinek a szavára, véleményére adni szoktam...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 20. 15:15 -kor

#99 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 17:07

sajnálom, sosem célom másokat megbántani, mégha az is a végeredmény. viszont tudod SFIJ, én meg azt nem szeretem, (sőt komolyabb formában kifejezetten irritál), mikor csuklóból leszarozik valaki valamit mert nem tetszik neki, amelyet vélhetően komoly szakemberek komoly elméleti eszközökkel megtámogatva hoznak létre. ugyanakkor ilyenkor mindig lábon is lövöm magam kicsit, mert a tekintélyelvű érvelés  is a halálba tudna üldözni. de azért tényleg feltételezhető, hogy a világ ötödik legmárkaerősebb vállalatánál kevésbé olyan pitiáner személyi önérdekek mentén mozognak az ilyen dolgok (pl. akár itthon), mint a vállalati stratégia, brand management részeként.

én sem tudnám megmondani, hogy miért vitték fel az e betűt, vagy hogy egyáltalán miért volt alul. arra már több tippem van, hogy miért tisztultak le a színek, és kerekítették le a formákat, de azt sem tudom. ehhez benne kellene lenni a reklám és brandiparban évekig. hidd el, egy jobb brand manager vagy reklámtervező tudna kapásból tucatnyi sablont előhúzni, amelyekkel közelíteni tudna, és amelyek nem a tudatos szinten hatnak az emberre.

a brand feladata nem a vásárlás szakszerű támogatása, hanem alapvetően az, hogy beépüljön az emberek fejébe. hogy az ismertség, így a bizalom/megbízhatóság érzetét keltése. ezen túlmenően a márka többi elemét már a vállalat alakítja belátása szerint (illetve igyekszik), így például jelen esetben a minőséggel (megbízhatóság, gond nélküli működés, hosszú élettartam), teljesítménnyel, vagy társadalmi el/ismertséggel kapcsolatos benyomásokat.

a változás akár öncélú is lehet, ugyanis még a legtartósabb márkák is elkopnak, és a kívánt célcsoportokat többé már nem éri el olyan hatékonyan. a változás ráadásul kissé segíthet kitörni a megszokottságból, így feltűnőbb a reklámzajban, könnyebben magára vonhatja az emberek kíméletlenül szelektív figyelmét.

azt mondod, hogy ez egy kényszerlépés, hovatovább nem vezet sehova. az elsőt nem tudom vitatni, könnyen belejátszhat, hogy tavaly és idén az intel sokat nyelt pr-ben, és ezt akarják rendberakni részben így. a másik pedig az, hogy nem feltétlenül kell bevárni, míg súlyosbodnak a problémák. egy megújulást, a technikai előretörés üzenetét kihangsúlyozó kommunikációnak nagyon is szerves része lehet a logók ráncefelvarrása, divatossá tétele. talán egy jövő évi promóciós dömpingre készülnek rá (65 nanometeres termékek), mint tudjuk, ilyenkor százmillió dollárok mennek el néhány hónap alatt, amivel az AMD képtelen versenyezni.

ez utóbbival kapcsolatban tudnék mesélni tényleg érdekes dolgokat, de csak ha megérdemlitek. :D

szóval SFIJ, ne a személyedre vedd, mindenkivel arrogáns vagyok, ha ilyen helyzet van.

#100 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 18:00

most pedig jön a horror, kedves AMD fanboyok a szekcióban.:p

Kép

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Forrás: http://nenya.ms.mff.cuni.cz/teaching/semin...tiCoreChips.pdf

Szerkesztette: special 2005. 11. 20. 18:01 -kor

Téma megosztása:

• (57 Oldal)