[quote name='hvuk' date='2006. okt. 6., péntek - 19:30']Jó lenne, ha megmuitatnád, hogy hol beszéltem a userek számára várhat előnyről. Elvileg kicsit olcsóbb lehet a végfelhasználói ár (de ez nem biztos) és talán egy kicsivel lejjebb mehet a fogyasztás, de az igazi előny az OEM-eknél jelentkezik. Az ő életüket könnyíti meg és teszi egyszerűbbé.[/quote] en mint juzer miert fogyasztanek, preferalnek egy "b" termeket egy "a" termekkel szemben, ha ezen dontesem mogott nem sorakoztathatoak fel kezzelfoghato elonyok (=a mikrookonomia alapvetesei

) Az OEM-ek szamara mifele elonyt testesit meg az, ha
esetleg kicsit csokkentheto a vegfelhasznaoli ar? nekik lekotott partnereik vannak, kesz PCB design-juk fel evtizedes knowhowjuk amit dobhatnak ki a szemetbe a te CPUGPUd bevezetese okan. kezdhetik elorol a design-t, a verifikaciot. ez mind-mind cost. a jol bevalt partnereiket meg cserelhetik le. Vedd mar eszre, hogy az AMD-nek jo 10-15 evebe kerult mire az ipar komolyan kezdte venni. Ezt kizarolagosan a rugalmassaganak es a piacvezereltsegenek koszonheti. Nem ertem, hogy mikozben nagyon is erted a passzatszelfujos itanium bukasanak a miben letet, hogyan tudsz belekapaszkodni egy masik halvaszuletett uveggyongyjatekba - a CPUGPU-ba? Szepen meg kell varni, mire jut a SONY a cell-lel. ha bevalik, osszejon ra a knowhow, akkor adaptalni az X86 platform szamara. Ugy latom elfelejtetted, mi is tartja eletben az X86-ot, mi is teszi sikeresse.
[quote name='hvuk' date='2006. okt. 6., péntek - 19:30']
Melyik GPU és melyik CPU die mérete? Mert ugye most low-end GPU-król és normál CPU-król beszélünk amik esetén szinte biztos nem igaz. Nem tudom mit mondott Elric, de azt tudom, hogy a logikai áramkörök mérete számít elsősorban a kihozatalnál.[/quote] latod. ez a baj. nem tudsz semmit, es megis evangelizalsz egy nemletezo fikcio menten.
A jelenlegi low-end GPU-kat és a jelenlegi CPU-kat vetettem egybe. Nem hiszem, hogy a kettő aránya hosszabb távon változna. Mert ugye számolhatok 77 millióval, de közben a CPU-k tranzisztorszáma is duplázódni fog. Emiatt az arányuk nem nagyon fog változni.[/quote] bocs de ahited senkit nem erdekel. egy tenyekre alapozott deduktiv okoskodassal lehetne valamit kezdeni. az ugy erzem..., ugy hiszem..., azt szeretnem... tipusu literaturisztikus onvallomasok erdekesen csengenek egy szakmai es inkabb ervcentrikus vitaforumban de nem viszik elobbre a disputa targyat.
Ennek az égvilágon semmi köze nincs az általam írtakhoz.[/quote] persze hogy nincs. vegulis csak osszegeztem a kamaszlanyos termek-fantaziaidat :Đ
Leírnád, hogy ha egy tokba (nem die-ra!) helyezik a GPU-t és a CPU-t, akkor az mennyiben drágítja meg azt, mintha külön lenne?[/quote] eloszor is a cpu-t es a gpu-t egy vastag/vekonyreteg aramkori lemezre kell forrasztani. ez a muvelet onamagaban az eszkozok meghibasodasahoz vezethet. ezt az uj vastagreteg lemezt a die-okkal egyutt tokozni kell, aminek megfeleo termalis vezetokepesseget kell biztositania. Eza afajta tokozas extra koltseget jelent, ezert is allt le mind az intel, mind pedig az AMD a slot-os processzorokkal. A slot-kartyahoz retention mechanizmus kell, amely a mechanikai kovetelmenyek miatt dragabb, mint a hagymanyos LGA tokozas. a Slot-os fogalalt miatt az alaplapokat is at kell/lehet tervezni. kerdeses az, hogy mindez hogyan viheto vegbe a notebook fronton, ahol mar jol 6-7 eve nem divnak a processzorkartyak, hanem az egybenyakos dolgok uralkodnak. javallom szerelj szet egy mai notebookot emg egy 6-7 evvel ezelottit, hogy megertsd a technologiai fejlodes adta kulonbsegeket.
A Cell esetén már létező GPU-t kis átalakitás után tokoltak a CPU mellé. Nocsak, erről nem is hallottam. Érdekes az is, hogy a Cell a GPU-khoz hasonlóan csak 2-300 MHz-en jár, érdekes, én közel 10x ennyiről hallottam, de bizonyára rossz híroldalt olvastam.[/quote] te itten most hulyesegeket dialogizalsz onamgaddal? :Đ
Számomra az is megerősítés, ha más - vélhetőleg nálam hozzáértőbb - emberek is hasonlóképpen vélekednek. Nem, nem azért, mert nem tudok gondolkodni és csak másokat szajkózok. [/quote] kerestel magadhoz hasonlo kaliberu forumharcosokat, nehanyra felis nezel. Na es? Bocs de ird mar le, honnan szarmaztathato az illeto uriemberek hitele? Az hogy van haverja aki dologozik valamelyik FAB-ban? Na es? Mivan akkor, ha a haveja csak takarito ott? akkor a tag mindjar szakerto mert van egy haverja aki mondjuk takaritja a drezdai gyarat? - ugyan mar
És én hoztam jónéhány érvet is, nem csak az RWT-vel jöttem. [/quote] erv nem volt, csak kamaszlanyos fantazia.
Modnjuk az RWT színvonala lényegesen üti a HWSW-ét, ami persze logikus, ott azért írogatnak volt Inteles mérnökök is[/quote] De a vezeruru ottan az a Paul DeMone akit Linus negyedeves rendszeresseggel szarra szivat es egy vilag rohog mar rajata
A 4x4 nem a kedvencem, de ezt már sokszor elmondtam. Soha nem is volt.[/quote] lari-fari
A CPU-GPU-nak vannak előnyei és vannak hátrányai. Az biztos, hogy jelenleg nagy körülötte a hype, nem biztos, hogy lesz belőle bármi, lásd például a netwrok computer (így hivták?) példáját. Az is tény, hogy az AMD megvette az ATI-t, aminek egyik értelmezése, hogy megalomániás a Hector Ruiz és megőrült, a tlejes igazgatótanáccsal és a részvényesekkel együtt, a másik verzió az, hogy valamiért szükségük volt rá.[/quote] hosszu oldalak ota ez az elso objektiv es koherens mondatod.
Ha ezt elfogadjuk, akkor legvalószínűbb magyarázat a CPU-GPU.[/quote] Nem

A deduktiv okoskodas szabalyai alapjan ez nem kovetkezik az elozmenyekbol. sajnalom, igy jartal :Đ
szerk: hejesiras
Szerkesztette: SFIJ 2006. 10. 06. 21:31 -kor