HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Xeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Xeon Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 11:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:38

egyebkent valoban a 4 socketes ngma xeon-mp-ben 4 memoriavezerlo lesz? nem olvastam meg ilyet, igaz nem is nagyon kerestem ilyenrol mostanaban informaciot.

Igen, ennyi.
De ezt régóta tudni lehet, többször írtuk is már (pont-pont kapcsolat a procsszorfoglalat és a memóriák között)

#902 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:10

varj! a pont-pont kapcsolat meg nem jelenti 4 memoriavezerlo letet! nem 1 db memoriavezerlo van, amit 4 fsb busz kot ossze a processzorokkal? ha igen, akkor ennek a memoriavezerlonek mennyi a savszelessege? (elmeleti maximum, hogy felre ne ertsd a kerdesem!) es ez hogy viszonyul az AMD 4 processzoros rendszerehez?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#903 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:10

varj! a pont-pont kapcsolat meg nem jelenti 4 memoriavezerlo letet! nem 1 db memoriavezerlo van, amit 4 fsb busz kot ossze a processzorokkal? ha igen, akkor ennek a memoriavezerlonek mennyi a savszelessege? (elmeleti maximum, hogy felre ne ertsd a kerdesem!) es ez hogy viszonyul az AMD 4 processzoros rendszerehez?

Esetleg úgy viszonyul, mint a Bensley platform a a 2xx-es Opteronokhoz, de én azért még nagyon konkrétat nem olvastam a Caneland-ről.

Viszont nem tudom, hogy a Bensleynél pont-pont kapcsolatról beszélhetünk-e. Szerintem nem, és akkor a Caneland más lesz. De tényleg nem tudom.

Az elméleti sávszélesség viszont _socketenként_ (FSB sebességtől függően, nem tudom, hogy 1066 vagy 1333 lesz-e)  8,5 vagy 10,6 GB/s lesz

Szerkesztette: d n . r 2006. 11. 13. 12:33 -kor

#904 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 10:44

https://www.hwsw.hu/hirek/32433/intel_negym...eme-qx6700.html

#905 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:33

Most volt egy kis időm, de csak németül találtam a szokásosnál bővebb információt a Tigertonról és a Canelandről

http://www.computerbase.de/news/hardware/p...erton_caneland/

Ezek szerint tehát 1066-os FSB lesz, így tehát socketenként 8,5 GB/s, azaz összesen 34 GB/s lesz az elméleti sávszélesség.  Mondjuk szerintem ez nem pont-pont kapcsolat a processzor és a memória között (bár nem tudom, mi apontos definició, de szerintem pont-pontra a Hammer a példa), hanem egy 4 csatornás FB-DIMM memóriavezérlő, mindenesetre az elméleti sávszélesség itt 32 GB/s

(legalábbis a rajz szerint, mert nekem q*rvára nem jön ki. Ha ez 4 csatornás 667 mhz-es, akkor annak szerintem 21,3 GB/s lenne az elméleti sávszélessége, a 32 GB/s az pont 6 csatornával jönne ki...
Én amúgy korábban a Bensley (Blackford chipset) mintájára 8 csatornás FB-DIMM vezérlőre tippeltem, és ha az FSB 1066, akkor 533as FB-DIMM-mel, de úgy tűnik, nem ez lesz.
Mondjuk az érteném, hogy ha az FSB-sávszélesség nagyobb lenne, úgyis kell egymás között is kommunikálni a CPU-knak, de a 21,3 GB/s az kevésnek tűnik (és nem is annyit írtak), a 6 csatornás memóriavezérlő pedig megintcsak furcsa (és nem az van a rajzon)

Vagy én nézek el valamit? :think:

Kép

A snoop filter a processzorok közötti kommunikációt gyorsítja,

http://www.realworldtech.com/page.cfm?Arti...10805135916&p=3

illetve ebben hivatkozás az IBM X3 chipsetről szóló cikkre:

http://www.realworldtech.com/page.cfm?Arti...42405213553&p=3

#906 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:36

Pedig a kép hivatalos intel-prezentációból való:

http://www.intel.com/pressroom/kits/quadco...essbriefing.pdf

Ez persze "ismeretterjesztő" színvonal, és amúgy 4 csatornás DDR-2-400-zal sem értem, hogy akarnak 25,6 GB/s-ot elérni, mikor ahhoz vagy 8 csatorna kell, vagy DDR-2-800...  :confused:

Szerkesztette: d n . r 2006. 11. 16. 18:41 -kor

#907 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:39

Csak németül?

Idézet

A Trulandet követő új Xeon MP platform 2007 közepén várható. A Caneland -- hasonlóan a kétutas Bensley platformhoz -- minden foglalathoz dedikált buszt rendel. A Caneland négy buszszegmense 1066 MHz-en fut, így 34 gigabájt másodpercenkénti aggregát sávszélességet biztosít majd a rendszer számára. A már FB-DIMM memóriát használó Caneland a négymagos Tigerton kódnevű Xeonnak fog otthont adni, amely lényegében két kétmagos chip egy tokban. A Tigerton/Caneland páros 16 processzormagot lesz képes tehát egy rendszerbe fogni.

https://www.hwsw.hu/...kid=999&oldal=2

#908 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:44

Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 18:39

Csak németül?

Jó-jó :) , de én kimondottan _grafikus_ábrázolást_ kerestem, hogy mitől lesz ez pont-pont kapcsolat a RAM és a CPU-k között.

Vagy a pont-pont kapcsolat az mindig is csak a CPU-k és a _chipset_ közöttre volt beígérve?

Illetve: Neked most mi a legfrisebb infód a memóriaalrendszerről?

#909 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 19:00

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 18:36

Ez persze "ismeretterjesztő" színvonal, és amúgy 4 csatornás DDR-2-400-zal sem értem, hogy akarnak 25,6 GB/s-ot elérni, mikor ahhoz vagy 8 csatorna kell, vagy DDR-2-800...  :confused:

Naná, hogy rossz az ábra...

Az előző oldalon Asker linkelt egy Anandtech-cikket:

http://www.anandtech...aspx?i=2745&p=2

Ebben:

http://images.anandtech.com/reviews/it/200...ntelchipset.jpg

Tehát 4 db _duál_ csatorna van.

PS: Nem tudok onnan képet beszúrni...

#910 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 21:52

Ez majd érdekes lehet a szuperszámítógépeknél is:

http://www.intel.com/pressroom/archive/rel...0061108comp.htm

Idézet

Supermicro, Intel and Mellanox have developed the world's first high-volume compact server board for high-end, dual processor servers. This high-density, energy-efficient board, codenamed "Atoka," supports the Quad-Core Intel Xeon processor 5300 series and the Dual-Core Intel Xeon processor 5100 series. A key advantage of this new form factor is the flexibility to configure twin boards with quad-core processors in a 1U configuration, which essentially quadruples (16 cores) computing density. Atoka includes InfiniBand networking and dual gigabit Ethernet to provide exceptional I/O capabilities, making it ideal for the development of workgroup, departmental and enterprise clusters targeted across a wide range of industry segments and application requirements. For more information, visit www.supermicro.com/products.

Az SGI be is jelentette már:

http://www.sgi.com/company_info/newsroom/p...r/altix_xe.html

(De a termékeknél az XE szerverei között ezek még nem szerepelnek, és a supermicro honlapján sem találtam meg még az alaplapot)

#911 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 22:07

Na még egy Xeon-hír mára:

http://news.com.com/IBM+plans+new+high-end..._3-6122413.html

Idézet

IBM has committed to adding a fourth generation to its line of high-end Xeon servers, and the arrival of multicore chips means the system will be a notch smaller than its predecessors.

The company plans to release its X4 chipset when Intel's next generation of high-end Xeon processors arrives in 2007, said Tom Bradicich, chief technology officer of IBM's System x division, which sells x86 servers.

(...)

Idézet

Intel's "Tigerton" Xeon processors, due in 2007, have four processing engines, or cores. That means that IBM's X4-based servers will have only 16 processors rather than today's 32*, Bradicich said, because the quad-core chips each can handle twice the number of 64 parallel instruction sequences, called "threads." That, in turn, means lower prices for customers.

*Merthogy a jelenlegi X3 32 processzort képes fogadni (beleértve a Tulsát is)

#912 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:08

https://www.hwsw.hu/...a_sgi_2009.html

Ebben (az amugy Itanum) hírben van ez az SGI road-map

Kép

Kérdésem: mit lehet tudni a Carisbad-ról, és mitől edram-optimized? (netán ez a snoop filterre vonatkozik?)

#913 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 18:00

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 16:08

Kérdésem: mit lehet tudni a Carisbad-ról, és mitől edram-optimized? (netán ez a snoop filterre vonatkozik?)

Bocs, ezt félrenéztem, mert EDR - optimized van írva. Ezen mit kell érteni?

#914 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 04:21

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 18:00

Bocs, ezt félrenéztem, mert EDR - optimized van írva. Ezen mit kell érteni?

enterprise data replicator
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#915 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 10:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 4:21

enterprise data replicator

Ez úgy hangzik, mintha valami különösen agresszív díno faj lenne a Jurassic Park 4-ből. :)
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#916 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 07:43

Sun akarni Xeon-t   :)
Bejelentés álítólag ma.

#917 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:08

Várható volt.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#918 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:28

Idézet: Asker - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:08

Várható volt.

Tényleg? És miből? Mert egy ilyen deal nem egy aktuális termékportfólió, hanem roadmap alapján készül. Az AMD-Dell deal miatt? Vagy a Sun szerverstratégiájának elkerülhetetlen következménye?

#919 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:03

Idézet: special - Dátum: 2007. Jan. 22., Monday - 16:28

Tényleg? És miből? Mert egy ilyen deal nem egy aktuális termékportfólió, hanem roadmap alapján készül. Az AMD-Dell deal miatt? Vagy a Sun szerverstratégiájának elkerülhetetlen következménye?

A kérdésben ott a válasz.
AMD-Dell deal szvsz.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#920 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 18:36

Idézet: special - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:28

Ezek jo kerdesek. mostmeg nehez ezekre valaszt adni - hacsak azt nem hogy mindket processzorgyarto termekeiben megjelno kompetitiv elonyoket kihasznaljak.

inq-nal komolyabb forrasok:
CNNfMoney es Int'l Herald Tribune.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47