ez annyira nem pletyka, hanem ráció. a stoakley platform többek között 45 nm-es támogatást és magasabb FSB-re való headroomot is hoz majd, (a nagyobb, okosabb qc-aware MC és snoop filter és I/O fejlesztések mellett) és evidens módon mivel az Intelnél van az előny, a lépéseit az AMD függvényében fogja megtenni. ezek közé tartozik a gyorsabb 65 nanométeres SKUk bevezetése példul, hogy tompítsa a Barcelona érkezését, a magasabb FSB bevezetése a felső kategóriában, és 45 nanométer erőltetése.
úgy látom, hogy az Intel igen erőteljesen nyomja a piacot a négy mag felé, aminek két oka is van: egyrészt mert jelenleg nincs kihívója, ezért a négymagos mainstreammé tétele rettenetes nyomás alá helyezi az AMD-t, míg ő kaszál azon is szép összeget, másrészt pedig mivel a négymagos felépítés már every day life lesz, ezért a Barcelona kevesebb érdeklődést fog kiváltani, és nem fog tudni versenyezni volumenben, sem ár/teljesítményben, ha az Intel úgy akarja.
Idézet
Intel has scheduled to continually raise the shipping ratio of Clovertown processors for 2-way servers from 30% in the first quarter 2007, to 70% in fourth quarter. While Woodcrest processors will drop from 60% in first quarter to 30% in fourth quarter, added the sources.
imho a Barcelona fp-intenzív loadok esetében jó választás lehet, ugyanakkor figyelembe véve a clovertown tartalékait és a stoakley platformot, adatbázis-alapú loadok esetében szerintem gyakorlatilag semmilyen jelentős előnyt nem fog tudni realizálni. én idén 2,6-2,8 gigahertzre várom papríron az órajelet a Barcelona esetében, míg nagyobb volumenben csak a 2,4-es vagy lassabb lesz hozzáférhető. ezidő alatt az intel szerintem úgy dönt, hogy gyorsítani fog a chipeken. a clovertwon szerintem minimum eléri a 3 GHz-et, a woodcrest pedig a 3,33-at.
DigiTimes