HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 20:25

Fejtegettétek azt is, hogy a Metallica zenéje és arculata miért alakult át gyökeresen a fekete album megjelenése után...

Elmondom, én hogyan látom.

Jól látod, de szerintem nem ez a kizárólagos ok.

Elmondom az én tippem: egy ideig alkottak Hetfieldék, fürödtek a sikerben, dúskáltak a lében. Aztán szépen belefásultak, megunták, biztos úgy érzték, hogy már kimerítették a kereteket, eljátszottak minden varit, ismételni pedig nem akarják magukat. Persze továbbra is zenéltek, hogy csörrenjen a kassza (Load, amit ennek ellenére nagyon szeretek, atomgyenge Reload, aztán tűrhető Garage, +pfujj St. Anger), de már ezt is feladták.

Nem azt mondom legyenek újra lázadó fiatalok, de "vénen" is lehet alkotni. Személy szerint el tudnám őket képzelni kisnyugdíjasok klubjában/stúdiójában, golfgatyában-mellénykében, esetleg öltöny-nyakkendő kombóban, ápolt frizuval, józanon. Beállítják szépen a cuccost (nem kell annak MW-tokkal szólnia), gitárok csatlakoznak, legörnyednek a kissámlikra és nyomják az új szerzeményket, profin-kimérten, energiaspórolósan-megfontoltan, de mindenképp technikásan.
Nem kéne tenniük a fejüket, káromkodniuk, 3-6 órán keresztül megállás nélkül nyomniuk. Egy vágott audió felvétel hanggörbéjén úgyse látszana, hogyan néznek ki. Engem az se érdekelne, ha növesztenének egy 3. fület is fejenként. Sőt, a koncert se érdekel. Csak tennék a dolgukat végre, már csak az önmegvalósítás végett is, és saját maguk szórakoztatására "just4fun". Ne a régi dolgokból éldegéljenek, mert azt a rajongók már rojtosra hallgatták. Kár, hogy ezt ők magukról nem tudják elképzelni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1782 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:52

Idézet: Malmsteen - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:42

Gyerekcipőben, ugy ezt ugy érted, hogy nem voltak ismertek, ugyanis ez a fellépés hozta meg nekik a jol megérdemelt világsikert. 1millió ember elött jáccani az már azér valami :-)

Pontosan így értettem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1783 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:37

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 20:25

Fejtegettétek azt is, hogy a Metallica zenéje és arculata miért alakult át gyökeresen a fekete album megjelenése után...

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a "keményebb zenék" terén akkoriban mi volt a trend, milyen stílussal lehetett nagy lemezeladásokat csinálni.
Nekem a Load-Reload kimondottan grunge-os, alternatív muzsika, mondjuk a MoP után/mellett a legjobb albumok, szerintem.  :)
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1784 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:53

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:52

Pontosan így értettem.

Egyik kedvenc jelenetem a videorol az amikor egy egyik orosz tiszt a másik nyakában csápol  :Đ

#1785 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:15

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:01

A Creeping death meg iszonyatos a koncerten.Newsted hangja meg kifejezetten jobb mint Hetfieldé.

Jaja, egyik Sepultura albumon énekelt egy számon és murva jó. :)

#1786 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 14:06

Idézet: Malmsteen - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 13:53

Egyik kedvenc jelenetem a videorol az amikor egy egyik orosz tiszt a másik nyakában csápol  :Đ

Vannak benne nagyon durva részek is.Kemény az a koncert.Valahogy fékezni kellett az őrjöngő tömeget.
Tisztára a "beszabadult a rothadó kapitalista zene" hangulata van helyenként.A hallgatóság nagy része azt se igen tudta, hogy mi az a Pantera vagy a Black Crowes (ez amúgy is eléggé kilógott a sorból), de totál beindultak a zenére.
Nem véletlen, amikor az egyik rendező felhívja a figyelmet, hogy most már kollektíven lassítsanak, mert a végén nagy baj lesz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1787 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 14:20

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 14:15

Jaja, egyik Sepultura albumon énekelt egy számon és murva jó. :)

Sepulturától így elsőre:Inner Self :drummer2:  :drocker:

És a másik nagy kedvenc:Refuse-resist.A szám kevésbé ütős, de a klipp az nagyon. :up:

Szerkesztette: carcass 2007. 01. 25. 14:25 -kor

Bravo

#1788 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:20

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 14:20

Sepulturától így elsőre:Inner Self :drummer2:  :drocker:

És a másik nagy kedvenc:Refuse-resist.A szám kevésbé ütős, de a klipp az nagyon. :up:

:respect: A Sepultura az a banda nálam, ami megközelítette thrashban a Slayert, ami ugye nem kis dolog :D.Szerintem ez a szám visz mindent: Arise

#1789 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:27

Sepultura is jó zene, csak hamar rá lehet unni.

#1790 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:35

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:27

Ritkán kell hallgatni. ;)

Bravo

#1791 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:13

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:27

NOMAD :cool:

#1792 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 21:07

Talán a Roots albumra nem untam még rá, azt mindig jó elővenni. Nem tudom, hogy miért tetszik annyira. Talán azért mert sokkal változatosabb zeneileg mint a többi. Az Arise, Beneath, Chaos albumok is nagyon húzósak, és jók is, de nagyon hamar megunom.

Meghallgattam ezt a Death albumot, amit mondtál. Számomra a Human is olyan mint The Sound of Perseverance, sok különbséget nem látok. :( Jó hallgatni, de sok nekem nem tetsző rész van benne.

#1793 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:30

Sepulturától az a blablablaASFDH NEMtom miacíme szám teccik nekem. Ragaizé vagy mi.

amugymeg: Corruption (asszem lengyelek)

szerk: Ratamahatta :D

Szerkesztette: M_Stipee 2007. 01. 25. 22:31 -kor

"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1794 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:55

Sepulturát én igazán sose szerettem meg, ellenben a Pantera  :respect:
Vinnie Paul egy zseni, hihetetlen erő, pontosság és kreativitás van a játékában, kár hogy a panterának így vége lett. Az a bizonyos 91-es monsters of rock video természetesen nálam is megvan, nem véletlenül azt linkeltem  :)
Érdemes még belehallgatni a Damageplan (azt hiszem egyetlen) albumába, ill Anselmonak a Down lemezeibe.

#1795 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 09:22

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:07

Talán a Roots albumra nem untam még rá, azt mindig jó elővenni. Nem tudom, hogy miért tetszik annyira. Talán azért mert sokkal változatosabb zeneileg mint a többi. Az Arise, Beneath, Chaos albumok is nagyon húzósak, és jók is, de nagyon hamar megunom.

Meghallgattam ezt a Death albumot, amit mondtál. Számomra a Human is olyan mint The Sound of Perseverance, sok különbséget nem látok. :( Jó hallgatni, de sok nekem nem tetsző rész van benne.

Akkor lehet, hogy neked az Individual Thought Patterns album jönne be.Az kicsit visszafogottabb.
A Human elég zúzós, az tény.Pont ezért  :up: . :)

Bravo

#1796 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 26. 12:26

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 21:40

szerk.: A fekete album véleményem szerint eléggé kilógott a sorból és inkább tekinthető az a választóvonalnak mintsem a Load a Metallica életében.

Szerintem nem. A fekete album tipikus példája annak, hogyan lehetett thrash metál albumot készíteni a '90-es évek "szájíze" szerint. A hangzást modernizálták (szerintem hangmérnöki szempontból is talán a legjobb albumuk), de megmaradt a dögösség, a zene megfelelő "súlya". Talán az lehet benne furcsa, hogy két lassú ballada is felkerült rá, de inkább csak a Nothing Else Matters "kakukktojás" műfaji szempontból. A többi szám színtiszta Metallica.  :cool:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1797 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 26. 12:34

Idézet: geezmo - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 0:33

Dyers eve, én is nagyon szeretem :)  De nem csodálom hogy nem sikerült összehozni a zenekarral, nem könnyű szám :) 

Arról a dalról mindig az jut eszembe, hogy szünet nélkül követi a "To Live Is To Die"-t, s hogy mivel nekünk műsoros kazettán volt meg, ezért az egyik szakközepes osztálytársam soha nem hitte el, hogy az már a "Dyer's Eve" eleje, ahol átmegy szaggatott gyors riffekbe és dobolásba.
Ő állította, hogy a "Dyer's Eve" a "darálós" résszel kezdődik, s az a 36 másodperces riffes rész, amelynek a végén belassul a dob, még a "To Live Is To Die"-hoz tartozik.  :Đ

#1798 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:41

Azért a korábbi gyorsaságból elég rendesen leadtak a fiúk a többi szám esetén is. Talán csak két szám az, ami a régi Metallicát idézi (Struggle within, Through the never) az összes többi a korábbi Metallicához viszonyítva teljesen más, lassabb. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rosszabb lett, sőt, csak azt, hogy más, és a Load sebességében is, és talán hangzásában is ezt követi, csak sokkal élesebben szakítanak a korábbi ...and justice for all című albumukkal lezáruló időszakukkal. Éppen ezért én személyszerint nem mondanám a fekete albumra, hogy thrash metál, hiányzik belőle a lendület.

#1799 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 26. 12:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 7:22

Ezt nyomtuk gimis zenekarokkal, többel is. :)

Foglaljuk már össze, hogy ki milyen Metallica számokat játszott a sulis bandáival!  :)

Egyik felállásban ezeket:

Last Caress (Ne tudjátok meg, mennyit pöcsöltem, míg egy piszok gyenge hangminőségű, ezerszer átvett magnószalagos Garage Days felvételről leszedtem a szövegét!  :omg: Akkoriban nem volt még internet.  :)  )
Seek & Destroy
Harvester of Sorrow
Nothing Else Matters
Unforgiven
Enter Sandman
One

De ezek közül akkor igazán jól a Last Caress ment (  :Đ ) és a Nothing Else Matters. A többi erősen a "so so..." kategória, ráadásul nem is nagyon volt normális szólógitáros a bandában. Itt még csak énekeltem.

Egy másik együttesben pedig ezeket:

Fade to black
Creeping Death
Am I Evil?

Azt hiszem, nagyjából ennyi. Ezek már igényesebb feldolgozások voltak. Itt már az ének mellett én játszottam a basszusgitáron.

Hejj, régi szép idők!  :)  De jó volna megint olyan fiatalnak lenni. (Sok mindent máshogy csinálnék.)

#1800 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:50

Foglaljuk már össze, hogy ki milyen Metallica számokat játszott a sulis bandáival!  :)

Hejj, régi szép idők!  :)  De jó volna megint olyan fiatalnak lenni. (Sok mindent máshogy csinálnék.)

Rövid lista: For whom the Bell Tolls, Enter Sandman, Fade to Black, Eye of the Beholder, Unforgiven, Nothing Else Matters, Harvester of Sorrow. Ezek közül azt hiszem, élőben a két Justice-os nóta sosem ment le, de az Eye... hatalmas próbakedvenc volt. Dzsigidzsigidzsigidzsigi-dzsi-dzsi-dzsigidzsidzsííííí. :cool:

Hát igen, jó lenne. Tegnap mondtam vacsoránál a Kedvesemnek, hogy talán egy dolgot csinálnék másképp: 8 évesen beíratnám magam egy zeneiskolába. Jó, persze, vannak apró hülyeségek, amiket elrontott az ember (pl. soha nem kellett volna D'Addario húrért pénzt adni, kikeverni a "Gusztáv koktélt", megfogni a Csilla mellét, mikor a Sanyi csaja volt, ilyenek), de alapvetően a zeneiskolát hiányolom utólag.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.