HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1041 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:14

Ars Technica: Cross-platform game development and the next generation of consoles

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1042 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:06

Idézet: bomlat - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 6:22

Nem lehetne linkeket írni,és azokat megvitetni fellengős hozzászolások helyett?

:D Még a legelsőt sem sikerült.

#1043 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:26

Idézet

NVIDIA'S flagship Geforce 7800 GTX card with 512 MB is expected next Monday the 14th of November,and we have some pricing details about how many greenbacks this card will cost. Nvidia has priced this card at high as $649.

Ennyibol ket kov. gen Xbox 360 konzolt lehet a ho vegen megvenni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1044 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:26

Ennyibol ket kov. gen Xbox 360 konzolt lehet a ho vegen megvenni...

Krinyo

Ami annyit jelent hogy a sony/ms nem tudja optimálisan lefedni a teljes piacot (szegmentálás).

Szvsz a konzol business modell nekem nem igazán tűnik hosszab ideig életképesnek.
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#1045 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:55

Idézet: bomlat - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:45

Ami annyit jelent hogy a sony/ms nem tudja optimálisan lefedni a teljes piacot (szegmentálás).

Szvsz a konzol business modell nekem nem igazán tűnik hosszab ideig életképesnek.

??  :rolleyes:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1046 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:19

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 20:55

??  :rolleyes:

Bemegyek a boltba 252180 Ft-vel,és tudok venni egy TV-t ami nagyjábol 1000 Ft-s pontoságal a kivánt tartománybe van.Ugyanez igaz akkor is ha 42 520 Ft-val megyek be.
A sony/ms/nintendo trio esetében vagy megveszem/vagy nem veszem meg a terméket.Ha megveszem,akkor is csak minimális mozgásterem van a "prémiumba".
Pl azok a videókártyák melyekröl néhányam beszélnek ennek a szegmentálódásnak az eredményei.
Trust The Computer

#1047 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:58

Idézet: bomlat - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:19

Bemegyek a boltba 252180 Ft-vel,és tudok venni egy TV-t ami nagyjábol 1000 Ft-s pontoságal a kivánt tartománybe van.Ugyanez igaz akkor is ha 42 520 Ft-val megyek be.
A sony/ms/nintendo trio esetében vagy megveszem/vagy nem veszem meg a terméket.Ha megveszem,akkor is csak minimális mozgásterem van a "prémiumba".
Pl azok a videókártyák melyekröl néhányam beszélnek ennek a szegmentálódásnak az eredményei.

jóságosisten, jóságosisten! :D

azért azt ugye észrevetted, hogy a konzolt olcsóbban megkapod, sőt a merrill lynch becslése szerint olcsóbban legyártják, mint amennyiért a egy aktuálius csúcsvideokártyát megkapsz a boltban: egy komplett gép olcsóbb, mint a pc egyetlen darabja.

szegmentálás pedig teljesítmény tekintetében nem lehet egy generáción belül, hiszen a fix számítástechnikai hardver az üzleti modell egyik alapköve, ez biztosít rengeteg előnyt a konzumerpiacon a pc-iparral szemben.

másrészt pedig igenis van szegmentálás: szolgáltatások, képességek (merevlemez, játékok, filmek, vezérlők, webkamera, billentyűzet etc) alapján, időben és árazással (innovators, early adopters, followers stb.), és generációk között pedig megvalósul, amit te akarsz ráerőltetni: az előző generáció válik a budgetté. sőt ha ezt kibővítjük az egész konzoliparra, akkor a gyártók is eltérő árszegmensbe fognak esni, úgy néz ki a helyzet. szóval ha betérsz a tekkóba, akkor a pénzednek megfelelő csomagot veheted meg, márha árulják. a videokártya, processzorok egyébként ugyanúgy időben és árban szegmentálnak, azaz lefölöző árazási taktikát követnek.

de ha ezen túltesszük magunkat, akkor viszont a játékok, szolgáltatások jönnek, mert végeredményben azok fogják eladni a gépeket. a népek meglátják a halo3-at, killzone2-t vagy az mgs4-et, és farokfelcsapva futnak a doltba.

#1048 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:00

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:58

a népek meglátják a halo3-at, killzone2-t vagy az mgs4-et, és farokfelcsapva futnak a doltba.

Üres zsebbel futhatnak :D

#1049 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 06:56

Oké,egszerű példa:bemegyek a boltba,és hány féle PS2-t tudok vásárolni?1 félét,mivel a hozzácsomagolt bundled softot nem lehet igazán különbségnek hínvi.
Van valami gyenge probálkozás különböző színű konzolok kiadására,de az elérhető árprémium itt is eléggé szánalmas.

A TV-nél,prociknál,autóknál ha bemegyek a boltba 25000,2500000 vagy 1500000 Ft-val akkor mindenképpen tudok valamit venni a pénzemért.

Ez nem nekem jó,hanem agyártónak,talán még ezt kell meglátni.
A konzolok viszont vastag támogatással születnek,ami annyit tesz hogy a költségeket minden módon igyekeznek faragni,ami ezt a szegmentálást nem teszi lehetővé.

Az alapja az egésznek hogy a konzolok üzleti modelljehosszab távon nem tünik életképesnek.Gyakorlatilag az egyetlen olyan konzol cég,amely képes lehet hoszabb távon fentartani a konzolja versenyképeségét,az az MS,de valószínüleg neki is irdatlan pénzekbe kerül majd,és ugye mostanába kezdtek a részvényesek rászálni.
(ja,mert nem szabad elfeledni,hogy a következő konzol generációk 3-4 évig csak viszik a pénzt,méghozzá egyre gyorsuló ütembe amikor a mérleg átfordul.)
Közbe viszont a játékosok elvárásai eljutottak/eljutnak olyan szintig hogy bármilyen hiba hasbaakaszthatja acéget (SEGA).
És jelen pillanatban a fejlesztési költségek exponenciálisan kúsznak felfelé.
Trust The Computer

#1050 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:01

There is also the issue that was raised by Naughty Dog cofounder Jason Rubin in a talk he gave in 2003. He noted that in moving from the PS1 platform to the PS2, the polygon count increased by a factor of 50, the refresh rate doubled, and screen resolution increased by a factor of 2.5. Discounting new special graphical effects that were also added, this is a 250x increase in graphic detail. However, consumers did not perceive a 250-fold increase in graphics quality! From a player's point of view, the quality jump was noticeable but not earth-shattering. The leap from this generation of consoles to the next may well involve a similar increase in graphical complexity yet only a modest jump in perceived quality. While dedicated gamers will certainly notice the difference, casual gamers may have a harder time realizing exactly why the next generation is so much better than the existing one.

Rubin pointed out that this trend may actually benefit gaming in the long run. If graphical differences are no longer so profound, gamers may gravitate towards games that have new and unique game play, or have superior storytelling. Instead of bickering over technical specs like antialiasing or frame rate, future gamers may spend most of their time discussing which games moved them the most emotionally.

The issue of spiraling game development costs and the increasing consolidation and power of the giant publishers still needs to be addressed, however. Many game developers have expressed concern that innovation is being squeezed out in the push for bigger and slicker sequels and licensed properties. The solution to this problem has not yet been found, but something tells me that if anyone has the creativity and brainpower to solve it, it is the game developers themselves.

http://arstechnica.com/articles/paedia/har...splatform.ars/7
Trust The Computer

#1051 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:05

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:58

....azért azt ugye észrevetted, hogy a konzolt olcsóbban megkapod, sőt a merrill lynch becslése szerint olcsóbban legyártják , mint amennyiért a egy aktuálius csúcsvideokártyát megkapsz a boltban: egy komplett gép olcsóbb, mint a pc egyetlen darabja. .....
blabla

Csak én érzek csúsztatást? :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1052 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:06

Uh, tegnap rászántam magam és megnéztem, hogy mennyibe kerül egy PSP-s játék. (14-16e) Hát bazzz.... :fuck: :mad: :)

#1053 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:27

A legújabb pc-s sláger játékok se olcsóbbak... Cod2 13990.... és a Pc-nél még meg kell venned az op rendszert, a szöveg szerkesztőt és minden apró vacak programot. (persze vannak ingyenes programok, de linuxon nem biztos, hogy fogsz age of-ozni

Szerkesztette: phsihodad 2005. 11. 09. 07:28 -kor

"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1054 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:35

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 7:27

A legújabb pc-s sláger játékok se olcsóbbak... Cod2 13990.... és a Pc-nél még meg kell venned az op rendszert, a szöveg szerkesztőt és minden apró vacak programot. (persze vannak ingyenes programok, de linuxon nem biztos, hogy fogsz age of-ozni

Nyilván meg kell vennem a szövegszerkesztőt, ha játszani akarok.... :bolond:

No meg ne hasonlíts egy PSP-s játékot egy COD2-höz, amit évek múlva is a neten fogok játszani....

#1055 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:43

Én általánosságban beszéltem a szoftok áráról. Csak itt felmerült korábban, hogy igen a pc nem csak játékra való... igen, de ha nem csak játszani akarsz vele, néha talán értelmesebb dologra is használod, akkor meg kell venned a hozzá szükséges szoftvereket is.

Idézet

No meg ne hasonlíts egy PSP-s játékot egy COD2-höz, amit évek múlva is a neten fogok játszani....

Miért? PSP-re nem lehet szerinted olyan játékot találni, amivel még évekig eljátszol? Szerintem biztosan van. Ne soroljunk be minden konzolos játékot 1-2 hétig játszható eldobható vacknak kérem...

Idézet

:bolond:
ja és bolond aki mondja....

Blogom

#1056 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 07:49

De kétségtelen tény, hogy ha te csak játszani akarsz a gépeddel akkor nem kell szövegszerkesztő. Bár aki csak játékra vesz egy PC-t, az kétségtelenül értékes erőforrások durván elhibázott felhasználásának miősített esetét követi el...
A szövegszerkesztőt azért említettem, hogy rávilágítsak arra, hogy Pc se olcsóbb semmivel, mint egy konzol. Sőt véleményem szerint jóval drágább mulatság.

szerk: +1-2 sor :)

Szerkesztette: phsihodad 2005. 11. 09. 08:08 -kor

Blogom

#1057 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:12

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 7:49

De kétségtelen tény, hogy ha te csak játszani akarsz a gépeddel akkor nem kell szövegszerkesztő. Bár aki csak játékra vesz egy PC-t, az kétségtelenül értékes erőforrások durván elhibázott felhasználásának miősített esetét követi el...

Ez megint baromság. Mikor értitek meg, hogy vannak játékok amíg CSAK PC-re jelennek meg. Hiába akarnék én PS2-n játszani velük, ha nincsenek rá.

#1058 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:17

Lehet, hogy baromság, de csak úgy játékra kidobni ennyi pénzt én pazarlásnak tartok... mondjon bárki bármit 150-200 ezer forint erre szerintem sok, és akkor még meg se vette hozzá a szofvereket (így nem lehet belekötni  ;)
Természetesen ez szubjektív, hogy ki mit tart soknak. Tény, hogy startégiákkal nem kényeztetik el a konzolos társadalmat, de én még annó Panzereztem és C&C-t is nyomtam PS1-en :D

Blogom

#1059 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:41

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 8:17

Lehet, hogy baromság, de csak úgy játékra kidobni ennyi pénzt én pazarlásnak tartok... mondjon bárki bármit 150-200 ezer forint erre szerintem sok, és akkor még meg se vette hozzá a szofvereket (így nem lehet belekötni  ;)
Természetesen ez szubjektív, hogy ki mit tart soknak. Tény, hogy startégiákkal nem kényeztetik el a konzolos társadalmat, de én még annó Panzereztem és C&C-t is nyomtam PS1-en :D

Az, hogy te mit tartasz baromságnak a te dolgod, de ennek ehhez a topikhoz semmi köze. Érdekes terelés, hogy most meg azzal jössz, hogy pl én képes voltam ~120e forintot kiadni egy olyan géppel, amivel mondjuk napi 4-5 órát játszom a neten. Inkább adnék ki ~70 ezret egy PS2-re, amit elő se vennék. Szerintem meg EZ baromság.

Nem tudom érted-e, hogy mit akartam mondani ezzel.  :think:

#1060 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:49

Tisztában vagyok vele, hogy miről van szó. Ezért írtam, hogy szubjektív! Ha neked megéri, akkor ki vagyok én hogy itélkezzek? Van aki milliókat költ hobbiból az autójára, ahoz képest ez semmi...  de szerintem akkor is elég drága szórakozás /tegyük hozzá sajnos, mert nekem is PC-m van, bár nem csak játszom rajta/

Blogom

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55