A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2005. 10. 28. 20:32
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:39
Tudod nem az a baj, hogy ezt hangoztatjátok, hanem az, hogy látszólag ti örültök ezeknek a dolgoknak.
Nézd én nem akarom elronatni a játékodat. Mindazonáltal nemtom mért, de ebben az országban sikk a hírhozót megölni, meg leugatni azt, aki kimondja a néha nem túl jól eső valóságot...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 10. 28. 20:50
Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:42
És a látásom bánja.
Kamu
Betű szerint idenyomtad nekem a TFT-s FUD-ot. először 1998-ban találkoztam vele angolul hogy "tönkremetacrttőlalátásompedigszázhúszhercésmaharcrtrenézek10percutánfájafejem". Ahogy 2-3 év múlva lelkes konzolbúvár leszel és fikázni fogod PCs gamereket, lelekesen... Mert ma a TFT a trendi, 2-3 év múlva meg a PS3/XBOX360 szerű harmadik generációs konzol számít majd annnak.
Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 28. 20:51 -kor
Elküldve: 2005. 10. 28. 20:54
Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:59
Ha jol tudom Carmack X360-ra fejleszti az uj Wolfenstein-t... mit fogsz erezni akkor, ha fel evvel a konzolosok utan kapod meg az NFS uj epizodjat? Vagy a kedvenc jatekod aktualis folytatasat... es PC-re meg maradnak a budget jatekok, mert azzal kicsi a kockazat.
Samott
Samott
Nem tudom. Engem most egyetlen jatek tud lekotni a gep elott hosszabb tavon, a Battlefield 2. Ez is csak az online jellege miatt. Persze megnezem az ujabb csodakat, de igazabol, ha nem lennenek akkoris kibirnam vhogy.
Viszont ami nagyon hianyozna, az a partizas. Bar otthon nem jatszok sokat, de azert a hetvegi partikat konzolon nyomni.... Brrrr, a gondolatatol is kiraz a hideg, mintha 20-30 jollakott napkozis csurne-csavarna a gamepadot, szep latvany lenne....
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2005. 10. 28. 20:58
Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:26
Szerintem nem "örömködés" kérdése, hanem tény kérdése:
- valaha voltak az úgynevezett TV-játékok (lehet, ezekre a fórumozók többsége, koránál fogva nem is emlékszik) - hol vannak?
- valaha voltak (tömegesen elterjedve, mint ma a mobilok) a kvarcjátékok - hol vannak?
- valaha voltak olyan csodák, mint a HT1080Z, meg Primo (szájtátva néztük a basic nyelven írt, kb 40*25 karakteres felbontásban "futó" amőba játékot) - hol vannak?
- valaha volt ZX Spectrum, C64 (akkoriban azt hittük, hogy a Last ninjánál és a Bard's tale III-nál nem is lesznek jobb játékok) - hol vannak?
- valaha volt az Amiga 500 - hol van?
- jelenleg vannak (még) a PC játékok - ..........................................
Szóval a technika változik, s ez a jövőben is így lesz: a PC sem ugyanaz már, mint (jó)pár éve volt, egy rakás jó kis DOS-os játék "örökre" elveszett, mert az új csodákon nem lehet őket (normális) működésre bírni, s még az olyan játékoknak is, mint mondjuk a Might and Magic VI, vannak kompatibilitási problémái.
Objektíve azt mondom, hogy a jövő a konzolé, az átlag felhasználó nem óhajt telepíteni, babrálni, azt akarja, hogy "berakom a lemezt, oszt' mönjön.." és egyébként igaza is van...
(Azért objektíve, mert már kinőttem a számítógépes játékból: az előbb említett MM VI több éve - anélkül, hogy játszottam volna vele - porosodik a polcomon, a pár hónapja vett Heroes of Might and Magic III-al sem játszottam még 8 percnél többet, talán még a Sid Meier-féle Pirates-be beruházok nosztalgiából...)
Én is csak HASZNÁLNI akarom a gépet, és igazából a hócipőm tele van azzal, hogy egy (újra)telepítésnél mindenféle driverek után kutassak, meg "ápdételjek", meg még 50 programot telepítsek, meg hangoljam őket "finomra", meg persze az a sok "istenverte" jelszó, amiket kitalálni is kín, nemhogy megjegyezni...
Ha játszani akarnék (mintahogy nem akarok), akkor játszani akarok, nem pedig egy számítógépet bekapcsolni, bejelentkezni, elindítani, a végén kilépni, gépet leállítani hanem egy gombot megnyomni és játszani...
Üdv: scaurus
- valaha voltak az úgynevezett TV-játékok (lehet, ezekre a fórumozók többsége, koránál fogva nem is emlékszik) - hol vannak?
- valaha voltak (tömegesen elterjedve, mint ma a mobilok) a kvarcjátékok - hol vannak?
- valaha voltak olyan csodák, mint a HT1080Z, meg Primo (szájtátva néztük a basic nyelven írt, kb 40*25 karakteres felbontásban "futó" amőba játékot) - hol vannak?
- valaha volt ZX Spectrum, C64 (akkoriban azt hittük, hogy a Last ninjánál és a Bard's tale III-nál nem is lesznek jobb játékok) - hol vannak?
- jelenleg vannak (még) a PC játékok - ..........................................
Szóval a technika változik, s ez a jövőben is így lesz: a PC sem ugyanaz már, mint (jó)pár éve volt, egy rakás jó kis DOS-os játék "örökre" elveszett, mert az új csodákon nem lehet őket (normális) működésre bírni, s még az olyan játékoknak is, mint mondjuk a Might and Magic VI, vannak kompatibilitási problémái.
Objektíve azt mondom, hogy a jövő a konzolé, az átlag felhasználó nem óhajt telepíteni, babrálni, azt akarja, hogy "berakom a lemezt, oszt' mönjön.." és egyébként igaza is van...
(Azért objektíve, mert már kinőttem a számítógépes játékból: az előbb említett MM VI több éve - anélkül, hogy játszottam volna vele - porosodik a polcomon, a pár hónapja vett Heroes of Might and Magic III-al sem játszottam még 8 percnél többet, talán még a Sid Meier-féle Pirates-be beruházok nosztalgiából...)
Én is csak HASZNÁLNI akarom a gépet, és igazából a hócipőm tele van azzal, hogy egy (újra)telepítésnél mindenféle driverek után kutassak, meg "ápdételjek", meg még 50 programot telepítsek, meg hangoljam őket "finomra", meg persze az a sok "istenverte" jelszó, amiket kitalálni is kín, nemhogy megjegyezni...
Ha játszani akarnék (mintahogy nem akarok), akkor játszani akarok, nem pedig egy számítógépet bekapcsolni, bejelentkezni, elindítani, a végén kilépni, gépet leállítani hanem egy gombot megnyomni és játszani...
Üdv: scaurus
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D
Elküldve: 2005. 10. 28. 20:58
Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:54
Nem tudom. Engem most egyetlen jatek tud lekotni a gep elott hosszabb tavon, a Battlefield 2. Ez is csak az online jellege miatt. Persze megnezem az ujabb csodakat, de igazabol, ha nem lennenek akkoris kibirnam vhogy.
Viszont ami nagyon hianyozna, az a partizas. Bar otthon nem jatszok sokat, de azert a hetvegi partikat konzolon nyomni.... Brrrr, a gondolatatol is kiraz a hideg, mintha 20-30 jollakott napkozis csurne-csavarna a gamepadot, szep latvany lenne....

Mi szoktunk ilyet szervezni rendszeresen. Az átlagéletkor 25 fölött, hálózaton Halo, Outrun, egyedi gépeken pedig a 2-4 fős partijátékok. Mi benne a brrrr?
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:02
Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:02
Na pont erről van szó!
Most megint magyar valóság jön:
Szeritnem a konzolok (főleg az első időkben) inkább az ilyen "technokrata, jó a fizetésem, menő cégnél vagyok, programozok, rendszergazda vagyok, menedzser vagyok" emberek játékszere lesz, aki szarik a PC_re, neki csak egy munkaeszköz, ami a múlt héten már megint "szarakodott". Meg nem is ért hozzá, nem is érdekli őszintén szólva.
Továbbmenve főleg úgy, hogy adott esetben akár 2-3 különféle konzolt is kell "tartani" otthon (de az nem gond, mert úgyis 140 m2-es szép külvárosi házunk van), mert valószínű a különböző dolgok majd mind különböző konzolra jönnek ki. Legalábbis egy új XBox meg egy Ps3 biztosan kelleni fog. Na meg a már említett jobb TV.
-----
Pistike meg marad a PC-buherálásnál, az Áfa-nélküli VGA-kártyáknál, meg a játék- és drivertelepítésnél
----
Továbbá: leslie jól írta, a játékozásból ki lehet nőni, az pedig iszonyat sajnálatos hogy a statisztikák nem ezt mutatják.
Most megint magyar valóság jön:
Szeritnem a konzolok (főleg az első időkben) inkább az ilyen "technokrata, jó a fizetésem, menő cégnél vagyok, programozok, rendszergazda vagyok, menedzser vagyok" emberek játékszere lesz, aki szarik a PC_re, neki csak egy munkaeszköz, ami a múlt héten már megint "szarakodott". Meg nem is ért hozzá, nem is érdekli őszintén szólva.
Továbbmenve főleg úgy, hogy adott esetben akár 2-3 különféle konzolt is kell "tartani" otthon (de az nem gond, mert úgyis 140 m2-es szép külvárosi házunk van), mert valószínű a különböző dolgok majd mind különböző konzolra jönnek ki. Legalábbis egy új XBox meg egy Ps3 biztosan kelleni fog. Na meg a már említett jobb TV.
-----
Pistike meg marad a PC-buherálásnál, az Áfa-nélküli VGA-kártyáknál, meg a játék- és drivertelepítésnél
----
Továbbá: leslie jól írta, a játékozásból ki lehet nőni, az pedig iszonyat sajnálatos hogy a statisztikák nem ezt mutatják.
Pistike is fel fogja adni, gyorsan, mikor már nagyon nem lesz trendi, meg rájön, hogy a játszáshoz szükséges VGA árából kijön pont egy konzol.
Eleinte az emberek magyarországon a PC-be tettek DVD olvasót. De mikorra már lehetett 20 pénzért is DVD játékost, újabb 30-ért meg 5.1-es házimozi szettet venni, no nem spillert, akkor a PC kikopott a DVD nézésből. 2004 óta, hogy van divx-es DVD játéks, a divx-et is nagyon sokan már a DVD játékoson nézik. A nagymama az tuti. 2003-2004-ben nagy divat volt a PCs NLE, DVD authoring (olcsóvá váló DVD írók és miniDV kamerák). Most 2005-ben megjelentek az olcsó DVin-es DVD recorderek és a tömegek leszoknak a PC-n való DVD készítésről. A következő stáció 2-3 év múlva lesz, mikor a játékok is leköltöznek a PCről.
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:03
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:58
Mi szoktunk ilyet szervezni rendszeresen. Az átlagéletkor 25 fölött, hálózaton Halo, Outrun, egyedi gépeken pedig a 2-4 fős partijátékok. Mi benne a brrrr?
Vhogy nem tudom elkepzelni, ahogy 30 ember beallit 63-72cm-es TV-kel....
Szerkesztette: ^Sunrise^ 2005. 10. 28. 21:04 -kor
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:03
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:58
Egyszerű: a konzolparti buziknak való.
Rendes felnőtt ember PC LAN-partizik.
Szerkesztette: special 2005. 10. 28. 21:05 -kor
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:06
Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:03
Egyszerű: a konzolparti buziknak való.

Ami ugye, mint tudjuk csak a bujtatott leplezese a sarga foldig valo ivaszatnak es bulizasnak....
Najo, azert jatszani is szoktunk picit. :Đ
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:07
Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:06
Azt ugye tudod, hogy akkor nem a te általad megtermelt javakból veszed meg a dolgokat?
Khmm ez ebben a formában nem igaz. Azt a jövedelmet ő meg fogja termelni a jövőben, csupáncsak diszkontált egy assetet a jelenértékre. Ha meg nem venné, akkor bezony becsukhatna a sok cora, tesco meg ezek, meg a computer boltok. Aztán azt tudod-e hogy ezek a boltok, áruházak ugyancsak hitelbe, bizományba vették át a szajrét, fizetni meg később fognak...
De amikor valaki mondjuk SeX-re vesz 100ezres videózsugadat akkor bizony azt a tőlem is elvont jövedelemből teszed...
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:09
Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:03
Vhogy nem tudom elkepzelni, ahogy 30 ember beallit 63-72cm-es TV-kel.... 
Miért hihetetlenebb, mint ugyanennyi ember egy böszme nagy dobozzal és hozzá a moncsival? TV + cuccos be a kocsiba, goto party.
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:11
Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:26
Az itt felsorolt holmik azért tüntek el a süllyesztőben mert a pc elterjedt és kiszorította őket, vagyis a sokoldalú és rugalmasan alakítható hardver kiszorította az egy-két funkciós cuccokat, szóval az utolsó sor így kissé értelmetlen.
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:12
Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:09
Miért hihetetlenebb, mint ugyanennyi ember egy böszme nagy dobozzal és hozzá a moncsival? TV + cuccos be a kocsiba, goto party.
Egy 17-es CRT es egy TV koszonoviszonyban sincsenek egymassal meretileg, a TFT-rol mar nem is beszelve. A hazat meg le lehet tenni asztal ala.
De ha vki vegignyom egy hetveget 50hz-en, annak gratulalok...
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:13
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:02
Most 2005-ben megjelentek az olcsó DVin-es DVD recorderek és a tömegek leszoknak a PC-n való DVD készítésről. A következő stáció 2-3 év múlva lesz, mikor a játékok is leköltöznek a PCről.
Persze persze, azokkal aztán biztos jól lehet authoringolni meg vágni. A rögtön mpeg2-be DVD-re rögzítő kamerát is nem tudom melyik buzi találta ki. A tömegnek lehet erre van igénye. De az igényeseknek a szőr feláll a hátán ettől.
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:14
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:07
Azt a jövedelmet ő meg fogja termelni a jövőben, csupáncsak diszkontált egy assetet a jelenértékre. Ha meg nem venné, akkor bezony becsukhatna a sok cora, tesco meg ezek, meg a computer boltok. Aztán azt tudod-e hogy ezek a boltok, áruházak ugyancsak hitelbe, bizományba vették át a szajrét, fizetni meg később fognak...
Vagy nem, ugyebár.
Idézet
De amikor valaki mondjuk SeX-re vesz 100ezres videózsugadat akkor bizony azt a tőlem is elvont jövedelemből teszed...
Ez a mondat nekem nem áll össze
Amúgy sejtem mire gondolsz, de még nem vettem SeX-re drága VGA-t (meg ugye nem is fogok már...), mert mint mondtam nem játszom. Vagy rettentesen keveset, de ez az én problémám.
Továbbá ez így meg rettentően furán jön ki, hogy elvont jövedelem, a sok hitelt amit meg ti felvesztek, ennyi erővel azok is megszívják, akiknek egy fillér hiteljük sincs, makroizégazdaságilag.
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:15
Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:12
Egy 17-es CRT es egy TV koszonoviszonyban sincsenek egymassal meretileg, a TFT-rol mar nem is beszelve. A hazat meg le lehet tenni asztal ala.
Nem tudom igazából mi ellen ágálsz, ember. Semmi baj nincs a TV méretekkel se az 50(60)hz -el, összegyűlűnk rendszeresen játszani, hogy kipihenjük a hétközi meló fáradalmait. Buzik-e vagyunk szerinted?
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:15
Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:21
Továbbmegyek, az áruhitelezés jó, ugyanis a összehangolja a jövedelmeket a fogyasztással, gazdasági tranzakciókat, aktivitást eredményez, ahol egyébként nem lehetne, mondhatnánk, hogy finomítja, könnyíti a gazdaság működését.
Áá ilyesmit ne mondjál, mert ez túl bonyolult. az emberek 90%-a csak pénzforgalmi szemléletben tud gondolkodni, eredményszemléletben sajnos nem. pedig a 2s könyvvitel majd 500 éves
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:16
Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:26
...még az olyan játékoknak is, mint mondjuk a Might and Magic VI, vannak kompatibilitási problémái....
SP2 ota nincsen, nalam legalabbis.
Idézet
Pedig az Xbox 360-on nem fog futni szerintem sem az Office, sem a Corel Graphics Suite, sem a dreamweaver, sem a tobbi millionyi szoftver ergo az ujratelepitgetest nem uszod meg, meg a jatekok a legigenytelenebbek ebbol a szempontbol, install, update, that's it.
Masreszt vagyunk itt meg egy paran (remelem sokan) akik szamara nem kinszenvedes hanem fun az altalad felsoroltak nagy resze

Súgó
A téma zárva.