Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 22:11
Kb annyi budget játék van konzolra, amennyire haldoklik a PC játékpiac jelenleg. Évente 3-4 nagy név jelenik meg PC-re, ezt én nem nevezném haldoklásnak. Azelőtt sem volt több nagy durranás egy évben. A statisztikusoknak meg nem hiszek, trendek, meg tendenciák meg számok. Akár holnap megfordulhatnak, vagy más olvasatában egészen mást jelenthetnek. Majd ha itt ülök a PC előtt 2009-ben és azt látom, hogy a PC-s megjelenési listán 2010-re három közepes játék van bejegyezve, akkor elhiszem, hogy haldoklik. Az utóbbi két évben volt FarCry, Doom3, Hl2, FEAR, Quake4, Riddick, meg mittoménmégmi, azért elég szép teljesítmény egy haldoklótól

Azért volt már böjtös időszak
De való igaz fura mód az eladási listákat vezető cuccok mind PC-re jönnek ki első körben, aztán jön csak a konzolosítás, amit általában nem is a PC-s kiadó taknyol össze (Far Cry pl), hanem kiadják valaki másnak.
Haldokló PC-s játékpiacnak cseppet ellentmond, hogy az eddigi óriási licensz lehetőségekhez képest (Q3E

), hirtelen, mintha verseny kezdene kirajzolódni (Source, Pain, Cry, D3E... X-Ray, ja az még nem

).
Kis garázscsapat nem alkot?
Black Widow Games?
Rahedli modderből lett már játkfejlesztő
Unreal Engine meg a Lithtech simán kimaradt a felsorolásból
És akkor még nem is böfögtem arról, hogy mekkora frankó nagy RPG-s bukások vannak konzolon. Csendesen megjegyzem, majd eljön ezeknek az ideje a konzolon, meg az RTS-é is, de megint csendesen nem azok fejlesztenek konzolra, akik ezeket szeretik. Ezek valahol sztem mindig megmaradnak a PC-s világ privilégiumai. A populárisabb termékek (autóverseny...) konzolosíthatók, de egy RPG fejlesztése sztem nem öl fel annyi pénzt PC-s oldaon, mint pl konzolon.
Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 27. 21:25 -kor
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!