"Csakhogy a sokoldalú és rugalmasan alakítható dolgok (nemcsak a PC!), egy bizonyos szintű "sokoldalúság" és "rugalmasság" felett egy átlagfelhasználó ("birka fogyasztó") szempontjából már inkább túlbonyolítottnak és feleslegesnek tűnnek, és ha van egyszerűbben kezelhető, akkor az emberek azt fogják venni..."
ott a pont.
"ha én filmet akarok nézni, akkor filmet akarok nézni; a "százezer gombos" távirányítóról nem is beszélek, most lapozgassak egy kézikönyvet azért, hogy megtaláljak egy olyan beállítást, hogy a lejátszó kijelzője NE az éppen lejátszott jelenet (sor)számát, hanem mondjuk a filmből eltelt időt mutassa..."
akkor ez a te taviranyitod:
http://www.apple.com...c/frontrow.html
"Szóval, szerintem a konzolé a jövő"
en inkabb ugy mondanam, hogy a celhardvereke a jovo. a userek 90%a nem barkacsmester, es idegesiti, ha neki kell tennie valamit ahhoz, hogy a termek mukodjon. eleve mukodo termeket akarnak, es nem akarnak pl kibaszott antivirust installalni, vagy patcheket toltogetni. ki fog halni minden olyan elektronikai termek, amit a usernek kell karbantartani. egy felnottnek marhara nincs ideje sysadmint jatszani.
"Egyébként egy-két ismerősöm lecserélte már otthon a PC-t konzolra, azon játszik, azon hallgat zenét és néz filmet."
tulajdonkeppen sokkal tobbre az atlagusernek nincs is szuksege, max talan meg browserre meg levelezore.
"(Nincs pl (újra)telepítgetés, napiszintű "ápdételés", kompatibilitási probléma, vírus/spyware/tűzfal mizéria - nem vitatom, a jövőben még lehet.)"
egy celhardver eseteben ez erosen valoszinutlen, ugyanis mindenkinel azonos a konfiguracio, ergo ha valami szar, az tobb millio embernel szar, akik leszedik a gyarto fejet es kopjan korbehordozzak. innentol nem intezheti el a gyarto a dolgot annyival, hogy "mindenki masnal mukodik, biztos a te geped fos, le vagy te szarva".
"Ok, szöveget nem tud vele szerkeszteni, sem e-mailt küldeni, de otthonról pillanatnyilag nem is akar, plusz mondjuk lehet, hogy fog tudni, hiszen egy 80 éves amerikai ismerősőm (NEM VICC!!!!) valamiféle, elmondása szerint kizárólag netezésre és e-mailozásra alkalmas célgépet használ...."
a set-top boxok arrafele igen nepszeruek. egyebkent en is hasonlo megoldashoz folyamodtam, vettem mutternak egy eMac-et, es "celhardvert" csinaltam belole ugy, hogy mindent letiltottam az alabbi alkalmazasok kivetelevel, amik ott figyelnek a dokkban: Safari, Mail, iPhoto, iTunes, Skype, Word, Excel, DVD Player, Toast, Fast DVD Copy. update-elni nem kell, virusok nincsenek, programokat nem installalhat. tokom tele volt mar azzal, hogy a Windowsban mindig elbaszodott/elallitodott valami a csalad gepen, es nekem kellett VNCn keresztul szervizelni allandoan. nem volt olcso a nyugalom, de minden fillert megert