Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:18
...
A PC meg kismillio felhasznalasi modra alkalmas.
...
Ha nem lesz kesobb ilyeniranyu fejlesztes, mennyibe fog kerulni a konzoliparnak a tovabbi megjelenitesre alkalmas chipek kifejlesztese
...
Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza,
...
1.) Pedig a technika elméletileg azért van, hogy az életünket egyszerübbé és könnyebbé tegye, a rutinszerű feladatokat elvégezze helyettünk...
(Nekem például rendkívüli (idő)pazarlásnak tűnik, hogy minden nap egy "csomó" időt kell töltenem azzal, hogy megágyazok/beágyazok - ezt akár egy gép is megcsinálhatná...)
2.) A tapasztalat azt mutatja, hogy konkrét feladatot egy célgép jobb hatásfokkal képes elvégezni, mivel elvileg minden porcikája a végrehajtandó feladatra van kihegyezve, szemben egy általános célú géppel, ami mindenre jó, csak semmit sem tud olyan tökéletesen, mint a célgép.
Ezért, aki CSAK játszani akar, annak ideális egy konzol.
A szabványokkal nemcsak e témakörben vannak problémák(?):ha valaki foglalkozott vasútmodellezéssel, az tudja, hogy abban is többféle szabvány van, s ott is neked kell eldöntened, hogy melyiket választod!
3.) Mindjárt megszakad a szívem.
Ki mondta azt, hogy a BEFUTOTT gyógyszerészeknek, orvosoknak, jogászoknak, előadóművészeknek hw/sw fejlesztőnek milliókat/miilliárdokat kell keresniük?
Ne azért keressen sokat, mert neki ilyen meg olyan foglalkozása van, hanem azért, mert amit csinál, azt (nagyon) jól csinálja - s ennek igaznak kellene lennie minden szakmára (a jól dolgozó utcaseprő (ami egyébkint is rendkiívül fontos szakma!!!!) keressen jobban, mint egy rossz gyógyszerész).
(Nem véletlenül emeltem ki a befutott jelzőt, tisztában vagyok azzal, hogy pl egy kezdő, alkalmazott orvosnak mennyi a bértábla szerinti fizetése...)
Majd ők is lejebb adnak az igényükből.
Az előállítási költségekről meg annyit, hogy érdemes például utána olvasni a memória árakkal kapcsolatos versenyhivatali vizsgálatoknak...
Üdv: scaurus

Súgó
A téma zárva.