HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#311 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:42

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:18

Nekem ez a sultgalamb repuljon bele a szamba effektus ami leginkabb tetszik a konzolosok oldalarol.
...
A PC meg kismillio felhasznalasi modra alkalmas.
...
Ha nem lesz kesobb ilyeniranyu fejlesztes, mennyibe fog kerulni a konzoliparnak a tovabbi megjelenitesre alkalmas chipek kifejlesztese
...
Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza,
...

1.) Pedig a technika elméletileg azért van, hogy az életünket egyszerübbé és könnyebbé tegye, a rutinszerű feladatokat elvégezze helyettünk... ;)
(Nekem például rendkívüli (idő)pazarlásnak tűnik, hogy minden nap egy "csomó" időt kell töltenem azzal, hogy megágyazok/beágyazok - ezt akár egy gép is megcsinálhatná...)

2.) A tapasztalat azt mutatja, hogy konkrét feladatot egy célgép jobb hatásfokkal képes elvégezni, mivel elvileg minden porcikája a végrehajtandó feladatra van kihegyezve, szemben egy általános célú géppel, ami mindenre jó, csak semmit sem tud olyan tökéletesen, mint a célgép.
Ezért, aki CSAK játszani akar, annak ideális egy konzol.
A szabványokkal nemcsak e témakörben vannak problémák(?):ha valaki foglalkozott vasútmodellezéssel, az tudja, hogy abban is többféle szabvány van, s ott is neked kell eldöntened, hogy melyiket választod!

3.) Mindjárt megszakad a szívem.
Ki mondta azt, hogy a BEFUTOTT gyógyszerészeknek, orvosoknak, jogászoknak, előadóművészeknek hw/sw fejlesztőnek milliókat/miilliárdokat kell keresniük?
Ne azért keressen sokat, mert neki ilyen meg olyan foglalkozása van, hanem azért, mert amit csinál, azt (nagyon) jól csinálja - s ennek igaznak kellene lennie minden szakmára (a jól dolgozó utcaseprő (ami egyébkint is rendkiívül fontos szakma!!!!) keressen jobban, mint egy rossz gyógyszerész).
(Nem véletlenül emeltem ki a befutott jelzőt, tisztában vagyok azzal, hogy pl egy kezdő, alkalmazott orvosnak mennyi a bértábla szerinti fizetése...)
Majd ők is lejebb adnak az igényükből.
Az előállítási költségekről meg annyit, hogy érdemes például utána olvasni a memória árakkal kapcsolatos versenyhivatali vizsgálatoknak...

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#312 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:49

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:42

2.) A tapasztalat azt mutatja, hogy konkrét feladatot egy célgép jobb hatásfokkal képes elvégezni, mivel elvileg minden porcikája a végrehajtandó feladatra van kihegyezve, szemben egy általános célú géppel, ami mindenre jó, csak semmit sem tud olyan tökéletesen, mint a célgép.

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható. Míg egy célgép csak egyféleképpen kevés opcióval végzi a dolgát, nem elég konfigurálható, nem mindig tudja azt és nem úgy ahogy nekem kellene.

#313 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:03

1.) Pedig a technika elméletileg azért van, hogy az életünket egyszerübbé és könnyebbé tegye, a rutinszerű feladatokat elvégezze helyettünk... ;)
(Nekem például rendkívüli (idő)pazarlásnak tűnik, hogy minden nap egy "csomó" időt kell töltenem azzal, hogy megágyazok/beágyazok - ezt akár egy gép is megcsinálhatná...)

Ezért, aki CSAK játszani akar, annak ideális egy konzol.
A szabványokkal nemcsak e témakörben vannak problémák(?):ha valaki foglalkozott vasútmodellezéssel, az tudja, hogy abban is többféle szabvány van, s ott is neked kell eldöntened, hogy melyiket választod!

Ki mondta azt, hogy a BEFUTOTT gyógyszerészeknek, orvosoknak, jogászoknak, előadóművészeknek hw/sw fejlesztőnek milliókat/miilliárdokat kell keresniük?
Ne azért keressen sokat, mert neki ilyen meg olyan foglalkozása van, hanem azért, mert amit csinál, azt (nagyon) jól csinálja - s ennek igaznak kellene lennie minden szakmára (a jól dolgozó utcaseprő (ami egyébkint is rendkiívül fontos szakma!!!!) keressen jobban, mint egy rossz gyógyszerész).
(Nem véletlenül emeltem ki a befutott jelzőt, tisztában vagyok azzal, hogy pl egy kezdő, alkalmazott orvosnak mennyi a bértábla szerinti fizetése...)
Az előállítási költségekről meg annyit, hogy érdemes például utána olvasni a memória árakkal kapcsolatos versenyhivatali vizsgálatoknak...

A harmadik pontal tökéletesen egyetértek, ez kimaradt a fenti írásomból. :up:  Mondok egy példát. Én azért hagytam abba az Everquest 2-t, mert ugye az ember fizet egyszer a játékért (8-10e huf), fizet a havidíjért (~3500 huf). Ez eddig ok. A havidíjat ugye azért fizeti az ember, mert a serverparkot karban kell tartani, a játékot folyamatosan tartalommal kell megtölteni. Ezzel nincs is gond. Pár hónapnyi játék után bevezette a Sony Online, hogy belerak a játékba uj dungeon-öket, amiknek az alsóbb szintjei plusz pénzbe kerülnek. Emelett a kiegészítőkért is fizetni kell, plusz ha meg akarod nézni pl a karaktered statjait a sony weblapján, akkor azért is havidíjat szednek... Itt éreztem, hogy nézzenek hülyének másokat... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#314 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:49

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható. Míg egy célgép csak egyféleképpen kevés opcióval végzi a dolgát, nem elég konfigurálható, nem mindig tudja azt és nem úgy ahogy nekem kellene.

Pedig célfeladatra célgép. Hidd el... ;)

#315 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:46

Ez meg a másik. Ettől is kivagyok, amikor sírnak, hogy ennyi VESZTESÉG, mintha a cd-boltból loptad volna el legalábbis.. Egy VICC a hozzáállásuk. Nem tudom, mikor fognak észbekapni végre.

Tudok magyar együttest, amelyiknek a ezer lemezét sem vették meg, viszont az összes DC-n, ftp-n stb. ott voltak, mindenki csak a magyar Kraftwerkként emlegette őket. Csak éppen CD-t elfelejtettek venni, ~2500 ft-ért, így a srácoknak több pénze nem volt albumot kiadni. The Cas!o Samples.

Szerkesztette: special 2005. 10. 29. 11:08 -kor

#316 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:13

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:08

Tudok magyar együttest, amelyiknek a ezer lemezét sem vették meg, viszont az összes DC-n, ftp-n stb. ott voltak, mindenki csak a magyar Kraftwerkként emlegette őket. Csak éppen CD-t elfelejtettek venni, ~2500 ft-ért, így a srácoknak több pénze nem volt albumot kiadni. The Cas!o Samples.

Fentebb írtam mi a véleményem. Ha a munkámért nem hajlandóak az a pénzt megfizetni amit én kérek, akkor el kell gondolkodni, hogy most én nem dolgozom jól, vagy mivan. A zene nem létkérdés mint sokaknak pl az autó. No meg azt is írtam, hogy azért én pl nem veszek meg egy cd-t mert egy szám tetszik.

szerk: Egyébként a fent említett zenekarról sosem hallottam ;)

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 10. 29. 11:14 -kor

#317 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:21

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 9:46

Szóval, szerintem a konzolé a jövő, de ez nem jelenti azt, hogy a PC-és játékok kihalnának: a gépen dolgozók a jövőben is akarnak majd lazítani;

A dolgozók nagy részének notebookja lesz vagy már van (Japánban már az eladott gépek több mint fele notebook évek óta, USA-ban pedig idén volt egy egész hónapig crossover), a kisebb részének a munkahelyen asztali gépe, otthon pedig egy webezése, e-mailezésre alkalmaz konzol, billentyűzettel, távirányítóval, és csak egy egyre zsugorodó tábor fog PC előtt játszani: vagy mert maga a PC technikai varázsa vonzza (tuning, buhera), vagy mert megszokta, ebben nőtt fel.

Idézet

Ok, szöveget nem tud vele szerkeszteni, sem e-mailt küldeni, de otthonról pillanatnyilag nem is akar, plusz mondjuk lehet, hogy fog tudni, hiszen egy 80 éves amerikai ismerősőm (NEM VICC!!!!) valamiféle, elmondása szerint kizárólag netezésre és e-mailozásra alkalmas célgépet használ....

De, ezt mind lehet a nextgen konzolokkal. Szövegszerkesztésre, munkára ott van a notebook (az asztali gépeknek nincs jövője, csak mint corporate PC, vagy munkaállomás), de ettől függetlenül az e-mailezés, chat, videochat, VoIP az elsők között lesz, amelyeket a nextgen konzolok tudni fognak. Ennek legjobb garanciája, hogy a Sonynak semmiféle komoly PC-érdekeltsége nincs. A Microsoft megpróbál az élre állni és lassítani, ellenőrizni a dolgokat, mint biciklisbolyban a szökevények csapatai, de ha nem vigyázz, ez visszafelé sül el.

#318 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:13

Fentebb írtam mi a véleményem. Ha a munkámért nem hajlandóak az a pénzt megfizetni amit én kérek, akkor el kell gondolkodni, hogy most én nem dolgozom jól, vagy mivan. A zene nem létkérdés mint sokaknak pl az autó. No meg azt is írtam, hogy azért én pl nem veszek meg egy cd-t mert egy szám tetszik.

szerk: Egyébként a fent említett zenekarról sosem hallottam ;)

Összefoglalom neked a mese tanulságát: ha azok, akik szerették hallgatni, megvették volna a lemezt, ezzel jelezve igényüket a zenére, akkor talán lenne új album. A kalózkodás ezt a gazdasági visszacsatolást gyengíti meg, és ebben az esetben ez azt eredményezte, hogy a srácok úgy "tűntek el", hogy volt rájuk igény. Az valami mélységesen szar szöveg, hogy ha elég jó, úgyis megveszik. Nem veszik, a DC/ftp-kultúrában fel sem merül a legtöbbekben.

#319 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:49

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható.

Persze, hiszen a hardver az önfejlesztő, és a futási mintázatoknak megfelelően a chipek és az alaplapi vezetékek átrendeződnek. Nem beszélve az oprendszerről, amelyik külön profilt készít a játékfuttatásra, sőt tanulja a játék kódját, és optimalizálja. :D

#320 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:32

"Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza"

Megis szakadhat a szived, mert nem a  konzolgyarto lesz majd olyan nagyvonalu, hogy majd vesztesegesen fogja neked ingyen odaadni a termekeit.
Ha tovabbi milliardokat kell majd befektetnie, akkor majd emelni fogja az arakat a te kontodra.
S ami most 200$ az lesz 600$ + a jatekok arai is emelkedni fognak.
Szoval nagyon nem ideillo amit irsz mert semmi koze, ahhoz, hogy te mit szeretnel latni, meg hogy mi tortenik majd ha az eloallitasi koltsegek megnovekednek.
raadasul a memorias felvetesed meginkabb eloallitja azt, hogy keresni akarnak rajtad a cegek, nem pedig nagyvonaluan +1 cent nyereseggel adjak a portekaikat, tehat leszarjak a felhasznalot.
Raadasul nem is fogsz tudni mast csinalni a draga felemelkedett aru konzoloddal mint jatszani.
Ha meg dolgozni akarsz mellette, akkor ugyanugy megkell venned a PC-d a draga konzol melle.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#321 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:32

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:33

Szerintem simán elképzelhető.

tevedes. konzolokon az office cuccok tetulassan futnanak, mivel az egesz architektura a jatekokra lett kihegyezve.

a konzol egy CELHARDVER, nem elektronikus svajcibicska.

#322 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:34

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 23:58

Kedves Kory, ....

Igazad van, itt nem a makrogazdasági és egyéb mutatókról van szó, hanem a konzolokról és PC-s játékokról.

Még írtam egy valag dolgot ide, de kitöröltem.
-----

Éljenek soká a hitelek, és mindenki járjon kettővel nagyobb autóval, mint amit megengedhet magának az úgyis trendy, és az utolsó koszos 30 ezer Ft-os Cd-s rádiót is 60 hónapos hitelre vegyétek. :)

Éljenek a 40%-os THM-ű hitelkártyák mert az "jár mindekinek a fizetése mellé", "kamatmentesen".

Az olyan kényelmes.

Attól majd jó lesz a gazdaság teste.

:offtopic: vége.

#323 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:45

Ja es megvalami tisztan megfigyelheto a konzolgyartoknal.
Ha betor egy versenyzo a piacra, kioli a masikat, ez azt bizonyitja, hogy a felvevo piac nem is olyan nagy.
Lasd Sega esete , gyakorlatilag mar nem versenykepes a piacon.
Lassan mar a Nintendo sem kepes fenmaradni az egyre elesedo versenyben.
20 evvel ezelotti szuper konzolos cegek a csod szelen allank ugy, hogy a szoftver kiadasaik 30% folotti reszt kihasitanak az osszes kiadott konzol kozul.
S meg valami ami ellentmond a kihal a PCs jatekpiac tezisnek.
Evente 200millio PC-t adnak el,  sokkal nagyobb ipar ez annal, hogy a jatekkiadasban rejlo penzt ne aknazzak ki.
Egyre tobb haztartasban van PC es ha a warezt jobban kiszoritjak, akkor bizony a konzol jatekok lesznek kihalasra iteltetve.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 29. 11:47 -kor

My name is penis.

#324 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:47

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:08

ki emlegette a casio samplest magyar kraftwerkkent?  :D
(maradjunk a realitasok talajan)

egyszeru a titok: jo zenet kell csinalni. kismillio eloado kismillio zeneje ott van a neten, megsem halnak ehen, mert ami JO, azt az emberek megveszik CDkent (annak ellenere, hogy esetleg mar megvan MP3kent), mert X ev mulva is le akarjak venni a polcrol, hogy meghallgassak. marpedig a hazilag barkacsolt gagyiboritos irt CD erre alkalmatlan.

#325 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:48

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:18

Nekem ez a sultgalamb repuljon bele a szamba effektus ami leginkabb tetszik a konzolosok oldalarol.
Ha valamit kell mar csinalni az nem gyerebe, holnaptol az lesz a kifogas, hogy azert nem jo valamelyik gep mert onalloan nem tudja lehuzni az user utan a WC-t.
Ilyenkor a PC a hulye, nem a marha felhasznalo, aki nem talalja meg a szoftvertelepites modjat.

Pedig az emberek ilyen barom eredményorientáltak. Ha ugyanazt meg lehet csinálni egyszerűbben, azt választják. Pfujj. Nem akar telepíteni. Én sem akarok. 13 éve foglalkozom PC-kkel, de elegem van belőle. A PC egy eszköz, a legjobban akkor végzi a dolgát, ha eszembe sem jut, hogy van. A probléma léte már önmagában túlmegy az elfogadható határon, mégha azonnal tudom, mit is kell csinálni.

Idézet

Konzol egy feladatra jo, masra nem igazan. A PC meg kismillio felhasznalasi modra alkalmas.
Es a konzolosok orulnek, hogy kulon megvehetik a 100 kulonbozo kisgepet ami kulonbozo reszfeladatokra elvegzesere kepes csak.

A konzol _ma_ jó játékra, filmnézésre, zenehallgatásra, alapból. Jövőre jó lesz játékra, filmnézésre, zenehallgatásra, online kapcsolattartásra, videorögzítésre, webezésre, lóg a levegőben a videoszerkesztés, a szövegszerkesztés stb, de technikailag alkalmas rá.

Idézet

Raadasul ha nem lenne PCs jatekipar, az uj konzolok fejlesztoi miert rohangalnak a PCs VGA gyartokhoz ?
Ha nem lesz kesobb ilyeniranyu fejlesztes, mennyibe fog kerulni a konzoliparnak a tovabbi megjelenitesre alkalmas chipek kifejlesztese ?
Tovabbi milliardokba, ami miatt majd nem tehetik meg hogy 200 dollarert kiadjak a konzolt es olcson a jatekokat hozza, mert a 5-6 ev alatt, amig kijon a kovetkezo generacios konzol soha az eletben nem fogjak nyeresegesse tenni a beveteli oldalt.
Ugye mert szep dolgok az altalatok belinkel szamok a szoftverek eladasarol csakhogy nem egy geprol beszelunk hanem tobb 10 fajta konzolra (PSX1,PS2,Nintendo Gamecube, GBA, PSP, Sega Dreamcast es sorolhatnam tovabb) kell elosztani azokat a szamokat es mindegyik gep kifejlesztese kulon befektetest igenyel.

Az már most egyértelmű, hogy az Xbox 360 Xenos GPU-ja képezi az ATi PC-s chipvonalának jövőjét, tehát itt már megfordul a dolog, a PC fog a konzolok technikájára alapozni. :) Másrészt kétségtelenül a konzolok élvezik a PC-s fejlesztések előnyeit, hiszen az ATI/NVIDIA így sokkal nagyobb piacon tudja teríteni a költségeit. De a konzolok eddig is jól elvoltak a PC-ipar chipjei nélkül (kivéve ugye az első sebtiben sszekalapált xbox), ezután pedig inkább a konzoloknak készülő új technológiák fognak a PC-be később átmenni.

Semmiféle 10 fajta konzol. Itt csak otthoni játékkonzolokról van szó.  Igaz, hogy a korábbi konzolok is még termelnek bevételt, és arra nincs számom, hogy mennyit, de ezek eléggé kis hányadát tehetik ki a piacnak. Itt is főként a Sony kivétel, az első Xbox kihal gyakorlatilag az Xbox 360 megjelenése után. A Nintendo egy mellékvágányra megy, sokkal olcsóbb géppel és játékokkal, kisebb piaccal. Arról beszélünk, hogy egy kb. 15 milliárd dolláron a PS3 és az Xbox 360 fog osztozni.

#326 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:52

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:32

tevedes. konzolokon az office cuccok tetulassan futnanak, mivel az egesz architektura a jatekokra lett kihegyezve.

a konzol egy CELHARDVER, nem elektronikus svajcibicska.

igazad van, de alábecsülöd a számítási teljesítményt. ráadásul az xbox 360 xenonja 3 általános célú magot tartalmaz, in-order felépítésűek ugyan, de egy stripped down szövegszerkesztőt el kell vinnie gond nélkül. (mert ugye abban megegyezhetünk, hogy a teljesértékű irodai programcsomagok funkcióinak 99 százalékát sose használja a felhasználó, az az 1% viszont állandóan)

a cell is tartalmaz egy általános célú magot, annak is elegendőnek kell lennie szövegszerkesztésre, de ha nem, semmi nem akadályozzameg, hogy az spu-k besegítsenek, mégha komoly overhead árán is.

#327 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:53

"Ja es megvalami tisztan megfigyelheto a konzolgyartoknal.
Ha betor egy versenyzo a piacra, kioli a masikat"

1) ez miert kene, hogy az en problemam legyen?
2) biztos ezert letezik parhuzamosan PS2 es XBOX, valamint NintendoDS es PSP.

"Lassan mar a Nintendo sem kepes fenmaradni az egyre elesedo versenyben."

erdekes modon ennek ellenere kezi jatekgepeknel meg mindig ok vezetik a piacot.
(GB, GBA, DS)

szerintem rossz filmet neztel.

"Egyre tobb haztartasban van PC"

...es ebbol kifolyolag egyre tobb usernek van tele a toke a barkacsolassal, es vesz konzolt.

#328 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:56

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:47

egyszeru a titok:

(folytatom) ha tetszik egy album, akkor vedd meg. szerinted ez a realitas, szerintem koze nincs hozza. egy magyar meretu piacon pedig nem volt annyi "tetszik az mp3 megveszem a cd-t" ember, hogy eltartsa. persze, nyugati, vagy popularisabb magyar zenenel a vasarlo tomegek siman eltartjak a kalozkodokat.

#329 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:58

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:48

A konzol _ma_ jó játékra, filmnézésre, zenehallgatásra, alapból. Jövőre jó lesz játékra, filmnézésre, zenehallgatásra, online kapcsolattartásra, videorögzítésre, webezésre, lóg a levegőben a videoszerkesztés, a szövegszerkesztés stb, de technikailag alkalmas rá.

Az már most egyértelmű, hogy az Xbox 360 Xenos GPU-ja képezi az ATi PC-s chipvonalának jövőjét, tehát itt már megfordul a dolog, a PC fog a konzolok technikájára alapozni. :) Másrészt kétségtelenül a konzolok élvezik a PC-s fejlesztések előnyeit, hiszen az ATI/NVIDIA így sokkal nagyobb piacon tudja teríteni a költségeit. De a konzolok eddig is jól elvoltak a PC-ipar chipjei nélkül (kivéve ugye az első sebtiben sszekalapált xbox), ezután pedig inkább a konzoloknak készülő új technológiák fognak a PC-be később átmenni.

Semmiféle 10 fajta konzol. Itt csak otthoni játékkonzolokról van szó.  Igaz, hogy a korábbi konzolok is még termelnek bevételt, és arra nincs számom, hogy mennyit, de ezek eléggé kis hányadát tehetik ki a piacnak. Itt is főként a Sony kivétel, az első Xbox kihal gyakorlatilag az Xbox 360 megjelenése után. A Nintendo egy mellékvágányra megy, sokkal olcsóbb géppel és játékokkal, kisebb piaccal. Arról beszélünk, hogy egy kb. 15 milliárd dolláron a PS3 és az Xbox 360 fog osztozni.

1.
Hackelt programokkal igen.
Tobbet kell egy Xbox applikalasanal monyakolni, mint egy PC-vel.

2.
Mirol beszelsz? Egy csucskategorias PC-s VGA-val meg a kovetkezo nextgen konzolok megjelenito chipje se veszik fel a versenyt, mar most lathato, amikor meg ki sem jottek a nextgen konzolok, mar elavultak a modern PCs GPU chipekhez kepest, maguk a fejlesztok nyilatkoztak.
Raadasul nem fejlodo PCs jatekiparnal ezek se fejlodtek volna, amit most ihgyekeznek a konzolgyartok implementalni a sajat oldaluk fele.

3.
Semmifajta 10 konzol ?
Hat ez LOL.
Bizony az osszefoglalo adataid tartalmazzak a Xbox,PSP,GBA,PSX1,PSX2,Gamecube,Saturn,Dreamcast,N64 es a tovabbi kezi szarok eladasi adatait is.
Tehat nem helytallo mondjuk ezekkel az adatokkal csak mondjuk csak a PS2-re hivatkozni.
My name is penis.

#330 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 12:02

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:52

igazad van, de alábecsülöd a számítási teljesítményt. ráadásul az xbox 360 xenonja 3 általános célú magot tartalmaz, in-order felépítésűek ugyan, de egy stripped down szövegszerkesztőt el kell vinnie gond nélkül. (mert ugye abban megegyezhetünk, hogy a teljesértékű irodai programcsomagok funkcióinak 99 százalékát sose használja a felhasználó, az az 1% viszont állandóan)

a cell is tartalmaz egy általános célú magot, annak is elegendőnek kell lennie szövegszerkesztésre, de ha nem, semmi nem akadályozzameg, hogy az spu-k besegítsenek, mégha komoly overhead árán is.

Es majd a hadiiparban, 12000 osszekapcsolt PSX3-al fognak kiszamolni egy valosideju atomrobbantas korulmenyeit  ? :p
Szart nem er egy gep szamolasi muvelete, ha nem skalazhato.
Lehet dobalozni a terraflopsokkal, ha a gep nem alkalmas masra, mint hogy a kockafeju milliomoscsemete a Street Fighter 147el jatszon.
My name is penis.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.